Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μίλγουολ, σίγουρα δέρνουμε!

Αν η βιομηχανία των βιβλίων ήταν ισάξια δυναμική και προσαρμόσιμη με την βιομηχανία της μουσικής – που εκμεταλλεύεται εμπορικά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον πιο γρήγορα και πιο πετυχημένα κι απ’οτι το κάνει ο… νεκροθάφτης -, το βιβλίο “Εργοστάσιο ποδοσφαίρου”, στο οποίο αναφερθήκαμε και πριν λίγο καιρό, θα έπρεπε σήμερα να παίζει σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες και σελίδες με διαφημιστικό tag line: “Θέλεις πραγματικά να μάθεις γιατί πλακώθηκαν οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ με αυτούς της Μίλγουολ; O John King αναλύει το φαινόμενο του Αγγλικού χουλιγκανισμού, βιώνοντας τον από κοντά”.

“Τα πιο σκληρά άτομα είναι Γουεστ Χαμ και Μίλγουολ. Θα’χει να κάνει με το νερό που πίνουν. Ίσως περιέχει κάποιον ιο που επηρεάζει τα εγκεφαλικά τους κύτταρα. Η λύσσα ζει και βασιλεύει στο Ιστ Εντ (Ανατολικό Λονδίνο). Θα πρέπει να πρωτοεμφανίστηκε στο λιμάνι προτού το διαλύσουν κι από τότε πέρασε στο αίμα τους.”

Σε δυο ολόκληρα κεφάλαια ο συγγραφέας, φανατικός οπαδός/χούλιγκαν της Τσέλσι – τότε που οι ‘μπλε’ το μόνο που ξέραν για την Ρωσία ήταν ότι συμμάχησε με τον Τσόρτσιλ – παρουσιάζει τα τοπικά ντέρμπι του Λονδίνου, με την Γουέστ Χαμ και την Μίλγουολ, βάζοντας κι εσένα μέσα στο κλίμα και ακριβώς στο σημείο που αρχίζεις να νιώθεις βέρος Άγγλος με μια απέχθεια για το Ανατολικό Λονδίνο, αυτός βρίσκεται πεσμένος σε μια πλατεία στο Μίλγουολ, να τον ξυλοφορτώνει όλη η αφρόκρεμα των ‘Λιονταριών’, όπως είναι το παρατσούκλι της τοπικής ομάδας.

Όταν λοιπόν μαθαίνεις ότι οι δυο αυτές ομάδες κληρώθηκαν να παίξουν μαζί στο Carling Cup, τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο τους ντέρμπι, τότε αυτό που βλέπεις στο παρακάτω βίντεο δεν μοιάζει τόσο σοκαριστικό. Γιατί όπως και να το δούμε κάτω από το ‘πολιτισμένο’ κουστούμι των Άγγλων κρύβεται μια διαφορετική στολή, με εσωτερική τσεπούλα γεμάτη αλκοόλ βεβαίως-βεβαίως. Κι όταν η άτιμη η μοίρα στέλνει διαρκώς τον αιώνιο γείτονα-εχθρό σου σ’ άλλες κατηγορίες απ’αυτήν που παίζει η ομάδα σου, με αποτέλεσμα τα τελευταία 16 χρόνια να έχετε βρεθεί αντιμέτωποι μόλις τέσσερις φορές (!), τότε φροντίζεις να… διασκεδάσεις την ευκαιρία που σας έδωσε η κληρωτίδα γυρίζοντας όλη τη χώρα αρκετά χρόνια πίσω.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μοναδικός Μπράιαν Κλαφ

Ο ‘Μπράιαν Κλαφ (Brian Clough) ήταν Άγγλος ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1935 στην πόλη Μίντλεσμπρο στην Αγγλία και πέθανε από καρκίνο στις 20 Σεπτεμβρίου 2004 στην πόλη Ντέρμπι της Αγγλίας. Πηγή: Βικιπαίδεια “The Damned United”: Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας  του σκηνοθέτη Τομ Χούπερ (που προσωπικά δεν γνωρίζω) και ασχολείται με τον ιστορικό προπονητή Μπράιν Κλαφ και την 44ημερη παρουσία του στην ιστορική Λιντς Γιουνάιτεντ. ‘The Damned […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

64 χρόνια μετά: To πιο κουλ χατ-τρικ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέθετε πάντα στο ρόστερ της κορυφαίους Βρετανούς ποδοσφαιριστές. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της μέχρι και σήμερα τη φανέλα της φορούσαν πάντα παίκτες γεννημένοι στο Νησί που είχαν το χάρισμα να εξελίσσονται και σε ηγέτες. Aπό τον αμυντικό Τσάρλι Ρότζερς -στα πρώτα χρόνια της ομάδας- στον Φρανκ Μπάρσον και από εκεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μίλγουολ, σίγουρα δέρνουμε!”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Η συνάντηση F-Troop/Bushwackers (της Milwall) vs InterCity Firm (της West Ham)είναι σαν τελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ του χουλιγκανισμού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *