Ο Κάρλος Αραούχο στην ΑΕΚ
Ο Κάρλος Λουσιάνο Αραούχο, γνωστός κι ως… Πίπι, γεννήθηκε στις 19/11/1981 στην Μεντόζα της Αργεντινής. Ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα της Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια στην οποία και αγωνίστηκε για δυο σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το 2002 μετακομίζει στην Ατλέτικο Ραφαέλα στην οποία αποτελεί έναν από τους καλύτερούς της παίκτες. Αγωνίζεται σε 38 αγώνες, κερδίζει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και φυσικά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Παραμένει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, αλλά η Ραφαέλα χάνει την παραμονή της στα μπαράζ από την Ουρακάν. Οι εμφανίσεις του Αραούχο όμως του δίνουν ένα συμβόλαιο στη Ράσινγκ Κλουμπ. Αγωνίζεται βασικός στην Απερτούρα του 2004 και παίζει στα μισά ματς της Κλαουζούρα στην οποία η Ράσινγκ κατακτά την 3η θέση.
Το καλοκαίρι του 2004 μετακομίζει στην Εστουδιάντες Λα Πλάτα. Στους Πιντσαράτας συναντά τον Καρντόσο του Αστέρα Τρίπολης και για πρώτη φορά τον Κάρλος Αράνο του Άρη. Η παρουσία του Μάρκος Ανχελέρι όμως, καθιστά τον Αραούχο αναπληρωματικό και κάνει τη σεζόν αυτή με τις λιγότερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Έτσι, αλλάζει και πάλι ομάδα πηγαίνοντας στο Ροζάριο και τη Νιούελ’ς Ολντ Μπόιζ, στην οποία και παίζει σε 24 αγώνες σκοράροντας 2 φορές. Η Νιούελ’ς όμως είναι σε άσχημη περίοδο και παραπαίει στο πρωτάθλημα. Ο Αραούχο για μια ακόμα φορά αλλάζει ομάδα και το καλοκαίρι του 2007, την στιγμή που ο Μπλάνκο μετακομίζει από την Ολίμπο στην ΑΕΚ, πηγαίνει στη νεοφώτιστη Ολίμπο. Η Ολίμπο πάει σχετικά καλά στο πρωτάθλημα, αλλά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του συστήματος στην Αργεντινή δεν συγκεντρώνει υψηλό Μ.Ο. βαθμών και υποβιβάζεται.
Ο Αραούχο μετακομίζει και πάλι, αυτή τη φορά σε ομάδα του Μπουένος Άιρες, την Ουρακάν, στην οποία και συναντά πάλι τον Αράνο. Εκεί θα κάνει και την καλύτερη ίσως σεζόν της καριέρας του. Η Ουρακάν κάνει εντυπωσιακή Κλαουζούρα παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και διεκδικώντας το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Τελικά την τελευταία αγωνιστική το χάνει από τη Βέλεζ, σε ένα ματς για το οποίο έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Όπως συνηθίζεται στις μικρές ομάδας που πάνε καλά στην Αργεντινή, τα πράγματα παίρνουν την κάτω βόλτα γρήγορα καθώς οι κορυφαίοι παίκτες (Ντε Φεντερίκο-Παστόρε) γίνονται στόχοι μεγάλων συλλόγων και τα οικονομικά των ομάδων δεν επιτρέπουν να τους κρατήσουν.
Ο Αραούχο δεν ανήκει στην Ουρακάν αλλά σε μάνατζερ. Η διοίκηση τον διαβεβαιώνει ότι θα βρει τα χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του. Την ίδια στιγμή η Μπόκα που φαίνεται να χάνει το ιστορικό δεξί της μπακ Ιμπάρρα ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις ο Ιμπάρρα ανανεώνει. Ο Αραούχο ξεκινάει προπονήσεις με την Ουρακάν μετά τις 20 Ιουλίου, χωρίς όμως να είναι παίκτης της ομάδας και περιμένοντας τη διοίκηση να βρει τα χρήματα. Κάπου εκεί μπλέκεται κι η ΑΕΚ που καταλήγει σε αυτόν για να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ.
Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία της καριέρας του (σε παρένθεση αγώνες που μπήκε αλλαγή):
- 2000-02 Independiente Rivadavia (B’ Εθνική) 23 – 2 γκολ
- 2002-03 Atletico Rafaela (Β’ Εθνική) 38
- 2003-04 Αtletico Rafaela (Α’ Εθνική): Apertura 18 – 1 κόκκινη, 3 κίτρινες / Clausura 16 – 1 κόκκινη, 2 κίτρινες
- 2004-05 Racing Club: Apertura 19 – 4 κίτρινες / Clausura 9 – 2 κίτρινες
- 2005-06 Estudiantes: Apertura 2(4) – 1 κίτρινη / Clausura 8(1) – 1 κίτρινη
- 2006-07 Newell’s Old Boys: Apertura 12 – 2 γκολ – 3 κίτρινες / Clausura 12 – 1 κόκκινη, 3 κίτρινες
- 2007-08 Olimpo: Apertura 12(1) – 1 γκολ – 2 κίτρινες / Clausura 11 – 2 κίτρινες
- 2008-09 Huracan: Apertura 18 – 2 κίτρινες / Clausura 17 – 1 γκολ – 1 κόκκινη, 4 κίτρινες
Ο Αραούχο ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικό χαφ, αλλά ο προπονητής του στην Ατλέτικο Ραφαέλα τον έκανε δεξί μπακ κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Πίπι. Είναι δεξί μπακ που του αρέσει να προωθείται και γι’ αυτό έκανε τόσο καλή χρονιά στην Ουρακάν. Η “Γκλόμπο” έπαιζε το περίφημο… “τίκι-τίκι” ποδόσφαιρο (καμία σχέση με το τσούκου-τσούκου μπολ) και ο προπονητής Άνχελ Κάπα του έδινε την ελευθερία να προωθείται. Τα αργεντίνικα μέσα παρομοίαζαν αυτόν και τον Αράνο ως “Βραζιλιάνους” πλάγιους μπακ, καθώς ανέβαιναν συχνά. Μάλιστα άλλαξαν το παρατσούκλι του σε Ζε Πίπι για να μοιάζει περισσότερο βραζιλιάνικο. Ο Αραούχο αρέσκετα στο να κουβαλάει την μπάλα και να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του σε κοντινές αποστάσεις. Η σέντρα του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι αρκετά κοντός και όπως είναι λογικό είναι γρήγορος. Αμυντικά πέρσι έκανε καλή σεζόν, αλλά αρκετές φορές είναι παραπάνω ενθουσιώδης απ’ όσο πρέπει με αποτέλεσμα να παίρνει συχνά κάρτες. Είναι γενικά σοβαρός χαρακτήρας και καθώς ήταν σε μια νεανική ομάδα πέρσι, είχε από τον προπονητή του την ελευθερία να καθοδηγεί τους πιτσιρικάδες συμπαίκτες του. Δεν έχει κάνει κάποια σπουδαία καριέρα και είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει πολλές ομάδες, πάντως με εξαίρεση την Εστουδιάντες σε όλες τις ομάδες είχε αρκετά παιχνίδια. Το κατά πόσο θα είναι αυτός που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα της ΑΕΚ στη θέση του δεξιού μπακ θα φανεί στο χορτάρι.
Τα 4 γκολ που έχει σημειώσει στην μεγάλη κατηγορία:
6 σχόλια σχετικά με το “Ο Κάρλος Αραούχο στην ΑΕΚ”
Κολλητάρια, ξεκολλητάρια, να τους δω στο πρώτο ΑΡΗΣ-ΑΕΚ, που θα παίζουν αντίπαλοι στην ίδια πλευρά!
Στην πρώτη αναμέτρηση θα έχει κάρτες ο ένας και στο β’ γύρο ο άλλος θα είναι τραυματίας…
κεντρικός αμυντικός μπορεί να παίξει ο αραούχο; 🙂
Λέγαμε ότι η ΑΕΚ είναι κωμικοτραγική στα ακραία μπακ, αλλά τουλάχιστον είχε κεντρικούς αμυντικούς και μέσα σε λίγες ώρες, απέκτησε ένα σοβαρό δεξί μπακ και έχασε τον καλύτερο της αμυντικό.
Δεν την πιάνεις πουθενά αυτήν την ομάδα..
Πρόβλεψη: Θα πουληθεί ο Τζιμπούρ ..την Κυριακή το μεσημέρι!
έλα ρε Αραουχο παιχταρά, επόμενο δεξί μπακ της Εθνικής Ελλάδας.
(Με τέτοιο επίθετο είναι δεδομένη η καταγωγή του από τους Αραουκανους 🙂
Εξαιρετικό το τέταρτο γκολ. Ειδικά το τελείωμα!