Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Απόσβεση

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η ανάγκη του θεατή να βρίσκει κάποιον να τον ξεσηκώνει, κάποιον που θα αξίζει να πληρώνει εισιτήριο για να τον βλέπει. Ειδικά όταν η ομάδα του παρουσιάζεται σε κακή κατάσταση και μια καλή ενέργεια μπορεί να αποτελεί όαση γι’ αυτόν. Ο Γκουστάβο Μαντούκα (που είναι ανησυχητικά καλός όσο πλησιάζει προς την λήξη του συμβολαίου του) άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ απέναντι στη Βασλούι μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο και ξόρκισε τα φαντάσματα ένος ακόμα εξευτελιστικού αποκλεισμού. Τελικά όμως έχασε όλη τη δόξα γιατί κάπου εκεί ανέλαβε ο Νάτσο Σκόκο. Το έχει κάνει και πέρσι, το έκανε και στον τελικό, συνέχισε και στα πλέι-οφ. Δυο όμορφα γκολ και απόσβεση μέρους των χρημάτων που έδωσαν οι 17.000 κάτοχοι διαρκείας της ΑΕΚ, καθώς δεν θα δουν μόνο ένα ευρωπαϊκό ματς στο ΟΑΚΑ όπως πέρσι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ΑΕΚ, βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια Καριέρα Την Έχουμε

Θυμάμαι όταν πήγα στην Γαλλία και με την Μπορντώ πρωταθλήτρια να έχει σπάσει την κυριαρχία της Λυών, πολλά αφιερώματα στο Λοράν Μπλαν. Εκείνο που προέβαλαν τότε τόσο η Εκίπ όσο και το Φρανς Φουτμπόλ είναι ότι ο ‘Πρόεδρος’ είχε φτιάξει μια περιουσία περίπου 25 εκατομμυρίων στην καριέρα του την οποία διαχειριζόταν με σύνεση. Ο Μπλαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαφορετικότητα του εξωτερικού φάλτσου

Ένα βράδυ του Αυγούστου πριν μερικά χρόνια, περιμένοντας στο σιδηροδρομικό σταθμό στην Οινόη για να πάρω το μεταμεσονύκτιο τρένο για Θεσσαλονίκη, ο ποδοσφαιρικός Θεός βλέποντας με να σκοτώνω την ώρα μου ξαπλωμένος σ’ ένα παγκάκι αναλογιζόμενος διάφορα φιλοσοφικά ζητήματα, όπως ο Θάνατος, η Ηθική και πως γίνεται να βγάζει λεφτά απ’το ποδόσφαιρο ο Μίμης ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Απόσβεση”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μακράν το καλύτερο δεύτερο ημίχρονο ελληνικής ομάδας μέχρι τώρα.
    Το ζήτημα ήταν πότε θα μπει το πρώτο γκολ.
    Απ την στιγμή που ήρθε και ο Σάχα έκανε την εκπληκτική απόκρουση στο φάουλ, όλα ήταν πιό εύκολα.
    Υπήρχαν στιγμές που ευχαριστήθηκα ποδόσφαιρο απ την χθεσινή ΑΕΚ. Ειδικά στην ταχύτητα κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και την προσπάθεια να βγουν πολλές κάθετες (που είναι και η αδυναμία μου) 🙂
    Το μέλλον προαλείφεται ακόμα καλύτερο, με τις προσθήκες του Γκερέρο, του Ολεγκέρ (ναι, ναι αυτού) και πιθανόν και ενός επιθετικού ακόμα (ψηλού, λόγω αδυναμίας του Ντούσαν σ αυτόν τον τύπο σέντερ-φορ), αν και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Μαντούκα ίσως το ξανασκεφτεί.
    Ανησυχητικό, το πρώτο ημίχρονο και η αφλογιστία του Μπλάνκο, ο οποίος πάντως πιστεύω πως σύντομα θα πάρει μπροστά.

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Η εικόνα της ΑΕΚ μέχρι το 60ο λεπτό περίπου, εκεί που μπήκε το 1-0 ήταν τραγική. Όχι μέτρια, συμπαθητική κτλ. ΤΡΑΓΙΚΗ.
    Απέναντι σε μια ομάδα χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο δεν υπήρχε καμία ανάπτυξη, κανένα σχέδιο πως να φτάσει στην εστία (να φτάσει λέμε, όχι να σκοράρει…) και είχε τους καλούς της παίκτες σε κακή κατάσταση ενώ κάποιοι άλλοι (Μάκος-Καφές) στο κέντρο ήταν προκλητικά κακοί καθώς κρύβονταν και άφηναν τα σέντερ μπακ να κάνουν παιχνίδι…(δλδ μιλάμε για προχωρημένη επιστ. φαντασία)

    Όταν μπήκε το γκολ τα πράγματα ηρέμησαν κάπως. Και κυρίως φάνηκε ότι ο αντίπαλος απέναντι έπαιρνε δυνάμεις από την δική μας δημιουργική ανυπαρξία. Μετά δεν είχε λύσεις για τίποτα. Η προσωπική έμπνευση στο 2ο γκολ τέλειωσε το ζήτημα. Αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

    Θέλει πολύ δουλειά το πράγμα.

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ πιστεύω πάντως (χωρίς να διαφωνώ με την άποψή σου γιά την εικόνα μέχρι το 60′) πως αν η ΑΕΚ είχε πετύχει ένα γκολ στις αρχές του αγώνα, αυτό που είδαμε μετά το 60′ θα το βλέπαμε πολύ νωρίτερα.
    Αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο όλα δεν γίνονται κατά παραγγελία.
    Προβλήματα σαφώς υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και πολλά θετικά στοιχεία

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Για τον Μπλάνκο πιστεύω πώς θα βρει τον εαυτό του σύντομα. Χθες έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια, δεν του έβγαινε τίποτα.
    Για το παιχνίδι γενικότερα, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Στο Α’ ήμασταν τραγικοί. Στο Β’ βελτιώθηκε κάπως η ομάδα και μετά το 1-0 βρήκαμε και τους χώρους.
    Νομίζω ότι μεσοεπιθετικά πλέον υπάρχει αρκετή ποιότητα. Το θέμα είναι τι γίνεται στα κεντρικά χαφ όπου Καφές-Μάκος-Ενσαλίβα δεν με πείθουν ιδιαίτερα, όπως και στους κεντρικούς αμυντικούς (για τον Ολεγκέρ τα έχουμε πει, μακάρι να έχεις δίκιο).

  5. Ο/Η balkou λέει:

    O Μπλάνκο πρέπει να παίξει παρέα με κάποιον άλλον επιθετικό. Είναι έγκλημα να τον αφήνουμε να τρώει ξύλο, ή να βολοδέρνει μακρυά απ’την περιοχή (είναι και φιλότιμος πανάθεμα τον)
    Κατά τ’άλλα το ζήτημα είναι ότι όλοι οι μικρομεσαίοι θα σε παίζουν ταμπούρι όπως η Βασλούι χθες μέχρι το 60′, είτε εντός, είτε εκτός. Γι’αυτό θέλει βελτίωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *