Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η αντίσταση του ενός

“Αρχικά να πούμε ότι δε δεχόμαστε μαθήματα αντίστασης από τη “σκιώδη” διοίκηση της παε Άρης. Ειδικά από τη στιγμή, που αυτή υποτάσσεται πρώτη στις διαταγές της Βασίλισσας και του Mονάρχη (Superleague-Κράτος) μην ανάβωντας ούτε έναν πυρσό την 1η αγωνιστική. Το αν θέλουμε η όχι, να πηγαίνουμε σε όλα τα γήπεδα και αντίστοιχα να φιλοξενούμε οπαδούς όλων των ομάδων, το έχουμε αποδείξει με πράξεις και μάλιστα όχι μαντρωνοντάς τους σε ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά, σε μια γωνιά του γηπέδου όπως εσείς!

Υ.γ Η κερκίδα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και όχι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”

Ανακοίνωση “Αυτόνομης Θύρας 10”, τέσσερις ημέρες πριν

Λίγα λεπτά αφότου ο γνωστός-άγνωστος οπαδός του Ηρακλή έχει κάνει την δικιά του οπαδική ..αντίσταση, εκμεταλλευόμενος την εξωγήινη υπομονή και ψυχραιμία του Σηφάκη, η κάμερα τον εντοπίζει στην κερκίδα. Στέκεται στις πρώτες σειρές, άνετος και σοβαρός και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, με τον κόσμο γύρω του, να αδιαφορεί για την ύπαρξη του, για το γεγονός ότι – θεωρητικά – ένας, μόνος του, εξέθεσε έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη ομάδα. Κανένας δεν φαίνεται να του “βάζει χέρι”! Κανένας δεν ζητάει τον λόγο, την ώρα που ο διαιτητής είναι ακόμα στα αποδυτήρια και συζητάει για το αν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Οι συν-οπαδοί του, επιβεβαιώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι πράγματι, η κερκίδα του Ηρακλή είναι ..ελευθερία.

Η κερκίδα του Ηρακλή – η πιο ήσυχη της Ελλάδας όπως μας ενημέρωσε ο εκφωνητής του συνδρομητικού καναλιού, καθώς υπερίσχυσε η θεωρία πως τους παίκτες στο περσινό Ηρακλής-Θρασύβουλος τους κυνηγούσαν, με το ..κοντάρι του κόρνερ χρησιμοποιημένο οριζόντια, ..αναρχικοί που διαμαρτυρόταν για την δολοφονία του πιτσιρικά στα Εξάρχεια -, που  δεν υποτάσσεται σε κανέναν και γι’αυτό ανάβει ανεξέλεγκτα πυρσούς σε κάθε παιχνίδι. (Σε αντίθεση μ’αυτήν του Άρη που προσπάθησε να κοροϊδέψει το ..Τέρας της Σούπερ Λιγκ, μην ανάβοντας τίποτα στην πρεμιέρα, αλλά το Τέρας ήταν πιο πανούργο και της επέβαλε ακόμα κι έτσι πρόστιμο, για την καταγραφή ενός υβριστικού συνθήματος! Ηθικόν δίδαγμα της εβδομάδας: όταν λες τραγούδια των Λατινοαμερικάνων λένε ότι είναι μιμητισμός, όταν φώναξεις ένα πατροπαράδοτο Ελληνικό γαμοσταυρίδι, στο γήπεδο (!), σε χρεώνουν οχτώ χιλιάρικα)!

Η κερκίδα του Ηρακλή, που υποδέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα στα σπλάχνα της τον εισβολέα και γιουχάρει τον Σηφάκη, που αντί να πέσει στο έδαφος από την σφαλιάρα και να απαιτήσει άμεσα ένα κολάρο, απ’αυτά που λογικά έχουν περισσέψει στο Καυτατζόγλειο από παλιές ανάλογες ιστορίες, καταφέρνει το αδιανόητο: να κόψει κάθε επαφή με τα νεύρα του, την ώρα που ένας άγνωστος τον βρίζει στα τρία εκατοστά από το πρόσωπο του και τον σφαλιαρίζει στην συνέχεια, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Τώρα που το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν, η απόφαση της διοργανώτριας αρχής, σχετικά με την τιμωρία της ομάδας που υποστήριζε ο γραφικός κύριος, θα δείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει και φέτος το Ελληνικό ποδόσφαιρο στα θέματα της βίας. Η ατιμωρησία, στην οποία μας έχει συνηθίσει αυτή η χώρα, το μόνο που θα φέρει, θα είναι μερικές αντίστοιχες σφαλιάρες σε κάποιο άλλο γήπεδο. Γιατί, στην τελική, δεν έχει πλέον καμία πλάκα να είσαι εσύ το μόνο κορόιδο που τιμωρείται…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ηρακλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περί σεβασμού και τιμής

Ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά (και μη) γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ο θάνατος του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με διάφορους τρόπους. Με χιούμορ, με αφιερώματα στα πεπραγμένα του αποθανόντος, με κατάρες, με RIP, με στενοχώρια από κάποιους γιατί έφυγε ένας… μάγκας (!). Μέχρι που ήρθε ένα γεγονός που γράφτηκε για πλάκα και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

37 σχόλια σχετικά με το “Η αντίσταση του ενός”

  1. Ο/Η sadi λέει:

    Πραγματικα προτιμω να μην κανω κανενα απολύτως σχόλιο γιατι αυτο θα ειναι άμεσα διαχειρίσιμο απο τα παιδια του μπλογκ.
    Οσο για τις τιμωριες και τα λοιπά , πρώτα οφείλουν να έρχονται απο τους “ομοϊδεάτες” του συμπαθέστατου τουτου τετραπόδου (ανεξαρτήτως χρωματισμών) και κατόπιν απο πολιτείες και νόμους.
    Τους νόμους καθορίζουμε (ευτυχώς ή δυστυχώς) εμείς οι ίδιοι με το σεβασμό μας αν θα τηρηθούν ή όχι. Τα συμπεράσματα εύλογα…

  2. Ο/Η Nordsee λέει:

    Εντάξει…απλά έλεος!!! Αντί να τον πλακώσουν στο ξύλο οι ίδιοι οι Ηρακληδείς, καθόταν και έτρωγε λουκάνικο στις κερκίδες…

  3. Ο/Η dna λέει:

    Το αστείο της υπόθεσης είναι η στάση των security του γηπέδου. Ειλικρινά, μοιάζουν σαν να περίμεναν να τελείωσει ο “φίλαθλος” και μετα να τον διώξουν ή καλύτερα να φύγει μονος του. Να φανταστώ ότι τον ενλογο Κυριο τον αφησαν ελέυθερο μετα τις σφαλιάρες που έδωσε στον Σηφάκη ε? Για πείτε μου ένα λόγο να μην το ξανακάνει???

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο τύπος συνελήφθη κάπου στο 70′ όταν προσπάθησε να φύγει από το γήπεδο.

    Για τους σεκιουριτάδες δεν έχεις να πεις και πολλά. Βλέπεις και στο βίντεο/φώτο περί τίνος πρόκειται. Απορώ αν είναι ικανοί να σταματήσουν 13χρονο με ..σφεντόνα.
    Η ΠΑΕ Ηρακλής, λογικά μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας και να ζητήσει αποζημίωση, για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί.

  5. Ο/Η dna λέει:

    @duendes Τον άφησαν να ξαναπαει στην κερκίδα? Γιατι? Υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει? Ήμαρτον και Έλεος…

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Η Ελληνική λογική λέει ότι το έκαναν για να μην ..προκληθεί η υπόλοιπη κερκίδα (της Αντίστασης, όπως προαναφέραμε) και γίνει χαμός.

    Στο εξωτερικό, θα τον είχαν μπαγλαρώσει 4 μαντράχαλοι και θα τον παίρναν σηκωτό βάζοντας το τρέντι τσαντάκι του στο στόμα, σ’ολη την διαδρομή μέχρι να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς. Στην Ελλάδα τους ..παραδειγματίζουμε, πιο δημοκρατικά και προσεγμένα, αφού δούνε το παιχνίδι, το οποίο φυσικά και διεξήχθη κανονικά, γιατί ..εντάξει μωρέ, δεν έβγαλε και όπλο από το τσαντάκι ο οικογενειάρχης!

  7. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Στο γηπεδο ηταν με την κορη του…

  8. Ο/Η Green Onion λέει:

    πωπωπω πως κρατήθηκε ο Σηφάκης…

  9. Ο/Η Oljeselger λέει:

    Οντως απαραδεκτα+τραγελαφικα αυτα που εγιναν. Απλα να αναφερθει οτι ευθυνη φερει και η πολιτεια, οταν η διοικηση του Ηρακλη ζηταει απο τον Μαϊο να γινουν εργα στο καυτατζογλειο ωστε να μην μπορει να μπαινει ο καθε κρετινος στον αγωνιστικο χωρο και εδω και τοσους μηνες δεν εχει γινει τιποτα. Για σεκιουριτυ και αστυνομια ας μην μιλησουμε καλυτερα, αλλωστε η ανικανοτητα τους ειναι γνωστη απο παλαιοτερα περιστατικα.
    Εντωμεταξυ, τωρα ειδα και την ανακοινωση της ΑΘ 10 για τους πυρσους. Δυστυχως τα παιδακια στο πεταλο εχουν ξεφυγει λιγο και αποτι φαινεται εχουν σκοπο να συνεχισουν να κανουν κακο στην ομαδα :-(. Παντως προς ενημερωση του συντακτη, ειδικα στην 13 που καθομαστε οι παλαιοτεροι και οι ηρεμοτεροι δεν συμφωνουμε και πολυ συχνα με τις πρακτικες και τις “ιδεες”(αν καποιος πιστευει οτι κανει επανασταση επειδη αναβει πυρσο στο γηπεδο ειναι τουλαχιστον αξιολυπητος)των παιδιων της 10(και προφανως κανενας δεν χαρηκε ουτε και εκτιμησε τον κρετινισμο του συγκεκριμενου καφρου αλλα…:-()

  10. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ενας άνθρωπος με τέτοιο σκαρπίνι και τέτοιο τσαντάκι είναι ικανός να κάνει τα χειρότερα.
    Δικαιολογημένα δεν επενέβησαν οι σεκιουριτάδες.
    Απετράπησαν τα χειρότερα.
    Ποιός ξέρει τί μπορεί να έκρυβε αυτό το τσαντάκι του εν λόγω οικογενειάρχου κομάντο αυτοκτονίας…

  11. Ο/Η eddie λέει:

    Έλα ρε που σας σόκαρε το σκαμπιλάκι!
    Τί υποκρισία…

    Καλά ρε duendes, σοβαρά τώρα σ’ αυτό το μπορντέλο που κάθεσαι και απολαμβάνεις τόσα χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους τσάμπα κι άδικα τόσοι άνθρωποι, έχουν χαθεί μάτια, χέρια, πόδια, έχει ξυλοκοπηθεί κι έχει πάει στα νοσοκομεία κόσμος και κοσμάκης (γιατί “Η ατιμωρησία, στην οποία μας έχει συνηθίσει αυτή η χώρα, το μόνο που θα φέρει, θα είναι μερικές αντίστοιχες σφαλιάρες σε κάποιο άλλο γήπεδο.” όπως λες σα να γεννήθηκες προχτες το βράδυ)… Εσύ το κόκκαλο που μπήκε να μπινελικώσει το Σηφάκη και του σκασε σκαμπιλάκι όταν άρχισαν τα σπρωξίματα με τους νέτους μέτους βρήκες για να κάνεις προπαγάνδα;

    Απαράδεκτος λοιπόν και αδικαιολόγητος όσο κόκκαλο κι αν ήταν και σε οποιαδήποτε ψυχωτική κατάσταση και αν βρέθηκε ο τύπος (αυτός “που φοράει φουστίτσα” όπως είχε ανακοινώσει πριν το περιστατικό η familia) που πήγε στο ένας με έναν στα ίσια και κόλησε τη μούρη του στου Μύρωνα το γιο που του ρίχνει 10 πόντους και 20 κιλά για να τον μπινελικώσει.
    Αν “φορούσε παντελόνια” (όπως είχε ανακοινώσει πριν το περιστατικό η familia) έπρεπε να κάνει ότι ακριβώς και οι μεγάλοι δασκάλοι της familia, οι μητσικώστες του παγκόσμιου οπαδισμού που κάνανε ντου ομαδόν και κοπανούσανε πισώπλατα τους Κατσιαμπήδες και τους Αμπάρηδες κι επειδή κατάφεραν και ξανανέβηκαν από τη Β’ εθνική είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να ακούμε και πάλι την γνωστή κουραστική προπαγάνδα τους.

    Εσύ φιλαράκι που γράφεις για περίσσεια κολάρα και θες να γίνουμε ρουφιάνοι, τους ρουφιάνεψες αυτούς τους “παντελωνάτους” που κοπανούσαν πισώπλατα ή μόνο πνεύμα κι ειρωνία; Πόσους έχεις ρουφιανέψει εκεί στη “familia” τόσα χρόνια; Familia με ρουφιάνους;
    Αποφασίστε επιτέλους, γιατί για να μας τρελάνετε δε σας χρειαζόμαστε.

    Λοιπόν, ξεπεράστε το πρωτοφανές σοκ βίας από το σκαμπιλάκι, ξεκοκκινήστε και σοβαρευτείτε λίγο εκεί στο “Μπομπονέρα της Ευρώπης” κι ανάψτε ένα πυρσό γιατί θα σας πάρει γραμμή ο αρχηγός σας ο Ντι Τζέο από τη 12 και αυτός δε ρίχνει σκαμπιλάκια 🙂
    Άμα φοβάστε πυρσό, ανάψτε έστω τίποτα κεράκια…
    γιατί μόνο για τέτοια και για προπαγάνδα είστε.

    Αλλά όταν κάποιος που πριν 6 μήνες έβαζε φωτιά με πυρσούς το πέταλο του απ’ άκρη σ’ άκρη (γιατί έτσι είδε ότι κάνουν στο youtube) και μας έκανε τα @@ να με το πόσο σπουδαίο πράγμα έκανε τώρα δεν ανάβει ούτε 1 επειδή ξαφνικά ο μπαμπάς του του είπε “μη κακό” ή δεν του έδωσε πάλι λεφτά να αγοράσει ή επειδή η κερκίδα του είναι ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία και θα ζημιωθεί είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορεί να κατανοήσει την έννοια ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και να την ειρωνεύεται.
    Και δεν πρόκειτε να την κατανοήσει ποτέ, γιατί δεν είναι σύνθημα της Μπόκα Τζούνιορς να το παπαγαλίσει…

    Φίλε και στην κερκίδα μου θα πηγαίνω και πυρσό θα ανάβω και 90′ θα τραγουδάω γιατί δεν ενοχλώ κανέναν και μαθήματα ηθικής για τη μαλακία ενός καμμένου από αυτούς που την πέφτουν 5 σε 1 πισώπλατα δε θα παίρνω και κανέναν δε θα ρουφιανεύω γιατί δεν είμαι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.

    “Η Ελευθερία είναι μια λέξη που βάζει φωτιά στα όνειρα των ανθρώπων. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να την εξηγήσει και κανείς που να μην την καταλαβαίνει”.
    Και ναι..
    Η κερκίδα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και όχι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

    Αν σας αρέσει. Αν δε σας αρέσει…

    ΣΒΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΣΑΣ
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ

  12. Ο/Η duendes λέει:

    Σηκώνω τα χέρια ψηλά με τις απόψεις σου περί ελευθερίας, αυτονομίας, ρουφιανέματος, ζημιώματος της ομάδας, οπτικής (πότε ακριβώς τα άρχισε τα σκαμπιλάκια και το πιάσιμο του λαιμού, είπαμε;;), μαγκιάς (“που πήγε στο ένας με έναν στα ίσια και κόλησε τη μούρη του στου Μύρωνα το γιο που του ρίχνει 10 πόντους και 20 κιλά για να τον μπινελικώσει”! – βρήκαμε νέο οπαδικό ήρωα, ζήτω!) κι όλων των σχετικών.

    Αφού ζούμε σε μια χώρα μπουρδέλο, κάνε αφίσα και σύνθημα τον νέο σου ήρωα, ζήσε με την ουτοπία ότι κάνεις αντίσταση γιατί άφησες την ..ανώνυμη εταιρεία που ..ρουφιανεύει κόσμο, εκτός του αντίπαλου πετάλου το οποίο διπλοκλείδωσες για σιγουριά, άνοιξες μερικούς πυρσούς κι έτσι ..έκαψες το φόρεμα της ..Βασίλισσας Σούπερ Λιγκ (απ’την οποία τότε με τα ρουφιανέματα, απαιτούσες όπως είναι φυσικό, να τιμωρήσει τους κακούς που μπήκαν στο γήπεδο και απείλησαν τους παίκτες σου)!

    Είναι περίεργος ο κόσμος, δεν μπορώ να εκτιμήσω αντικειμενικά το πως κάνει ..αντίσταση και ..επανάσταση ο καθένας.

    ΥΓ. Αλλά παρ’ολα αυτά, κάποιος που εκτιμάει τόσο την ..μαγκιά κάποιου που ΤΟΛΜΗΣΕ να πάει ένας προς έναν στον Σηφάκη (μ’άλλους 10.000 συν-οπαδούς στα 20-50 μέτρα, αν ξεκινήσει κανένα μπάχαλο απέναντι σ’ένα ..άδειο πέταλο, μιλάμε για ..κίνηση αυτοκτονίας του τύπου, απορώ πως άντεχε τόση μαγκιά μέσα του!), μου φαίνεται περίεργο πως δέχεται ένας παίκτης του που ..χτυπήθηκε από πίσω, να κυκλοφορεί για μέρες κανονικά στην πόλη και να εμφανίζεται όλως τυχαίως σε ..δικαστήρια (ξέρεις, της Βασίλισσας και του Μονάρχη) με κολάρο στον λαιμό και να κλαίγεται για το ..ξύλο που έφαγε.

    Όταν τιμωρηθείς κι εσύ παραδειγματικά, για τα λάθη κάποιου-κάποιων, τότε έλα να ξανα-συζητήσουμε για το πόσο ωραία είναι η επανάσταση και η αντίσταση και η μαγκιά του οπαδού vs τερματοφύλακα.

  13. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    eddie όσο κι αν θέλω να δικαιολογήσω πολλά απ αυτά που γράφεις, η λογική “κι εσείς σκοτώσατε τους Ινδιάνους” δεν με αφορά γιατί δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλον εκτός απ τον εαυτό μου και ποτέ δεν σκότωσα κανέναν Ινδιάνο.
    Η ενέργεια του σκαρπινάτου ήταν απαράδεκτη, όσο απαράδεκτα ήταν όσα αντίστοιχα, παρόμοια ή χειρότερα έγιναν κατά το παρελθόν.

  14. Ο/Η dzert λέει:

    Einai to olo skiniko i pliris apeikonisi tis sygxronis Elladas, dystyxws…o tsampoukas, i aliteia, i atimwrisia, o fanatismos kai tosa alla pou symvainoun kalthimerina gyrw mas. Einai akoma mia apodeiksi tou giati eimaste teleytaioi se ola kai giati dystyxws ta pragmata tha xeirotereyoun anti na veltiwnontai. Giati ta paidia tou athliou aytou typou tha kanoun ta idia kai xeirotera sto mellon…
    To mono pou den einai Elliniko stin oli istoria einai i antidrasi tou Sifaki!
    Gia tin istoria eimai Iraklideas…

  15. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ασφαλώς και τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το σύνολο των φιλάθλων της κάθε ομάδας.
    Αν το εξέφραζαν δεν θα χρειάζονταν κερκίδες.
    Ολοι μέσα στο γήπεδο θα ήμασταν…

  16. Ο/Η eddie λέει:

    Κατ’ αρχήν επειδή κάνεις ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις, γιατί έτσι βολεύει την προπαγάνδα της familias που εκπροσωπείς:

    1.Χαρακτήρισα “καμμένο” και “κόκκαλο” τον άνθρωπο που έκανε τη συγκεκριμένη “μαλακία” (σε εισαγωγικά είναι τα γραφόμενα μου). Τώρα αν αυτός “φοράει φουστίτσα” που πάει σε τετ α τετ και η familia που την πέφτει ομαδικά πισώπλατα “φοράει παντελόνια” όπως λένε οι άλλες ανακοινώσεις που δε μας σχολιάζεις είναι άλλο κεφάλαιο για το οποίο μάλλον… σηκώνεις τα χέρια ψηλά. “Μάγκα”, “ήρωα” κλπ βολεύει εσένα και την προπαγάνδα σου να τον είχα χαρακτηρίσει επειδή επί των μαθημάτων ηθικής που μας παραδίδεις… σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Όσο για τις χιλιάδες που είχε πίσω του και ήμουν ανάμεσα τους δεν είδα κανέναν να τον σιγοντάρει. Αν ήταν όπως θέλεις να τα παρουσιάσεις θα μπορούσε κάκιστα να είχε κάνει ότι τα παιδιά της familias που παραδίδουν τώρα μαθήματα ηθικής. Να αρχίσει τον Σηφάκη στις φάπες με τη “μαγκιά” αυτών που είχε πίσω του, αντί να κάθεται να μπινελικώνει με τα χέρια στην πλάτη (αλλά βλέπεις “φοράει φουστίτσα” κι όχι “παντελόνια” όπως η familia).

    2.”Μάγκες” και “ήρωες” χαρακτήριζε η familia σου όσους ήταν στο δικό σου γήπεδο όταν έμεινε ανάπηρος ο Ξηροκώστας κι όσους δέρνανε 300 προς 10 τον Βολκάν Αϊντίν στο Τορίνο. Και τραγουδούσατε και συνθήματα εμετικά που σας σόκαρε το σκαμπιλάκι τώρα ηθικολόγοι. Αυτούς έκανε αφίσσες ο ηθικός λαός σου σ’ αυτή τη χώρα το μπουρδέλο, δε φαντάζομαι να τους είχες και στο δωμάτιο.
    Όχι δεν θα τον κάνω τον τύπο ούτε αφίσσα ούτε σύνθημα. Έχω πολύ καλύτερα να τραγουδάω.
    Βλέπεις, δεν κουβαλάμε την ίδια οπαδική κουλτούρα…

    2.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ γιατί προφανώς δεν είναι αυτόνομος οποιοσδήποτε κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Θα μπορούσες να ανατρέξεις στον ορισμό της αυτονομίας από το σύγχρονο θεμελιωτή της αν και πολύ αμφιβάλλω όπως προανέφερα αν μπορείς να τον κατανοήσεις γι’ αυτό και περιορίζεσαι στην ειρωνεία του.

    3.Δεν είπα ότι κάνω ούτε αντίσταση ούτε επανάσταση στο γήπεδο. Ανέφερα επαρκώς τι ακριβώς κάνω σε οποιοδήποτε γήπεδο πάω γιατί η κερκίδα είναι ελευθερία και είναι δικαίωμα μου αλλά εσύ κάνεις ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις.
    Εσύ κάνε στο γήπεδο ότι σου λέει ο “μπαμπάς” δικαίωμα σου κι εσένα, απλά μην αυτοαναιρείσαι κάθε εξάμηνο ανάλογα με αυτό που σου είπε ο “μπαμπάς” γιατί κουράζεις. Μας ζάλισες ένα χρόνο τον έρωτα “με τους πυρσούς σου” και τα “μαθήματα κερκίδας” σου και τώρα που ο “μπαμπάς” δεν αφήνει και δεν πληρώνει μας πουλάς και ειρωνεία για “επαναστάσεις με πυρσούς”. Πέρσι μας ζάλισες ο συμπολίτης σε έκλεψε σύνθημα που έκλεψες εσύ από Αργεντινή. Φέτος τί έγινε; Έκλεψες εσύ ή άλλαξες γνώμη και συμφωνείς μαζί μου τώρα; Πλάκα έχετε μεγάλη.

    Σχετικά με την αστεία προπαγάνδα που με λύπη μου βλέπω να αναπαράγεις (ίδιον της φυλής αναπόφευκτο):

    1.Ηθικόν δίδαγμα της εβδομάδας: Όταν έφαγες το 8χίλιαρο δηλαδή δεν τραγουδούσες δανεικά Λατινοαμερικάνικα τραγούδια; Τί τραγουδούσες 90′ offspring ή έχεις και τίποτα άλλο στη συνθηματολογία σου; Και μητσικώστας και “καλό παιδί” και πρόστιμο. Πως τα κατάφερες, θέλει προσπάθεια….

    2.Ηθικόν δίδαγμα της εβδομάδας 2:Το γνήσιο ελληνικό γαμοσταυρίδι είναι ok όταν το λες εσύ, αλλά όταν το λέει η αυτόνομη στο Σηφάκη είναι φαντάζομαι… λεκτική βία.

    3.Ηθικόν δίδαγμα της εβδομάδας 3:”Το τέρας” κυνηγάει την ανώνυμη εταιρία familia! Σου κακοφάνηκαν τα 8 χιλιάρικα; Επιλεκτικά εσύ τα έφαγες; Ή μήπως και οι υπόλοιπες ανώνυμες εταιρίες ΤΗΝ ΙΔΙΑ μέρα έφαγαν ΤΑ ΙΔΙΑ ή ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; Και το μικρότερο πρόστιμο και γκρίνια!
    Ω προπαγάνδα….

    4.”να απαιτήσει άμεσα ένα κολάρο, απ’αυτά που λογικά έχουν περισσέψει στο Καυτατζόγλειο από παλιές ανάλογες ιστορίες”! Ωωωω <a href=”http://www.youtube.com/watch?v=5U89ot2aTK8″ title=”να οι παλιές ανάλογες ιστορίες….”
    Προφανώς “ανάλογες” εννοείς με αναλογία 1/200 με βάση αυτούς που “μπουκάρουν” ή κάτι τέτοιο ε; Απλά λόγω προπαγάνδας βολεύει η λέξη.
    Στο 2:08 ο “μάγκας” “ήρωας” “αφίσα” τη χώνει πισώπλατα στο κεφάλι. Δεν μπορώ να ξέρω φίλε μου τη δύναμη με την οποία του την έχωσε, τί κρατούσε στο χέρι του και αν έκανε ο Κατσαμπής θέατρο. Άποψη μου την ώρα που την έφαγε δεν έκανε θέατρο. Δε φάνηκε η δύναμη όμως από εκεί που ήμουν για να μιλήσω με βεβαιότητα.
    Εσύ ξέρεις. Είσαι βέβαιος ότι τον χάιδεψε. Ε μπορεί να χεις δίκιο, αν ήσουν εσύ αυτός που την έχωσε ή κάπου εκεί δίπλα με τους υπόλοιπους ηθικολόγους ντου ομαδόν σε παίχτες. Θα ‘χεις τους λόγους σου για να ‘σαι τόσο βέβαιος. Το χαστουκάκι πάντως σε σόκαρε…
    Για βάλε μας λίγο εδώ που κάνεις μάθημα ηθικής το βιντεάκι που δείχνει το χαστουκάκι και το χεις και κοντινό. Και άραξε δες το.
    Αυτό το χαστούκι το ξόφαλτσο την ώρα που τον σπρώχνει ο νέτο άμα το δώσεις σε γυναίκα στο κρεβάτι, στον καναπέ, στο τραπέζι ή όπου τη βρίσκετε τελοσπάντων θα ξενερώσει και θα σηκωθεί να φύγει ρε φίλε πλάκα μας κάνεις; Κι εσύ θες να πέσει κάτω και να σφαδάζει; Μήπως έπρεπε να πέσει από το μπινελίκι; Πόσο καραγκιοζιλίκι πια…

    5. Έξω από το γήπεδο δε σε άφησα εγώ. Σε άφησε ο τραγουδιστής. Γιατί ακόμα κι αυτός σε πήρε γραμμή τί είσαι πέρσι που τον βρήκες καλό μαλάκα και τον δούλευες με τις “ανάλογες” ανταλλαγές σου.
    Στο κάτω κάτω είχε εισιτήρια στα εκδοτήρια κανονικά. “Αφεντικό της πόλης” δεν είσαι; Τί φοβήθηκες τη γριά; Το “διπλοκλείδωμα” σε χάλασε ε; Ήρθες γύρισες το πρώτο κλείδωμα και μετά δεν ξαναγύριζε το κλειδί…
    Έβαλε τρίαινα ο τραγουδιστής! Δεν πήρες ένα τηλ. να σ’ ανοίξω ρε “αφεντικό” να μπεις κι εσύ και το υπόλοιπο προσωπικό της ανώνυμης εταιρίας….

    6. Γλυκάθηκε με τα χαρτιά ο 44άρης. Αφού ρε φίλε θες τα 3 τα πονταλάκια στα χαρτιά γιατί δεν το λες.
    Πες το στα ίσια γιατί ντρέπεσαι και το γυρνάς να μας κάνεις υψηλές αναλύσεις ηθικής. Ποιός η familia;
    Δε μου λες δάσκαλε της ηθικής…
    Αυτό το κατσαρόλι που πήρες γιατί δεν το γυρνάς πίσω εσύ ο ηθικός; Δώστο στα χαρτιά…
    Ή κι αυτοί θέατρο κάνουν όλοι; Ή δεν την πέφτεις σε όλη την ομάδα 300 προς 10; Τους χαϊδέψανε κι αυτούς σαν τον Κατσαμπή οι “ήρωες” “μάγκες” “αφίσσες”; Ξέρω ξέρω, “παλιές ανάλογες περιπτώσεις”… σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

    7. Από μένα αν ήταν στο χέρι μου πάρτα με την καρδιά μου τα πονταλάκια αφού μόνο αυτά σε ενδιαφέρουν και κάθεσαι και μας σαχλοπροπαγανδίζεις.
    Εγώ δεν γκρινιάζω αν τιμωρηθεί η ανώνυμη εταιρία για τη μαλακία που έκανε ο τύπος κι ας είμαι “ο μόνος μαλάκας που ψάχνεις να την πληρώνει και ας μην έχει πλάκα”. Δεν είμαι οπαδός της ανώνυμης εταιρίας εγώ να γκρινιάζω που η ανώνυμη εταιρία μου έφαγε το μικρότερο πρόστιμο της αγωνιστικής. Ούτε για πόντους τραγουδάω 90′, ούτε για το Φούφουλα….

    Αυτά οπαδέ της ΠΑΕ Άρης…
    Συγγνώμη που σας κούρασα αλλά δε μπορώ να διαβάζω μαλακίες κι από σένα

    3+7 δέκα
    Φιλιά αυτόνομα

    ΣΒΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΣΑΣ
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ

  17. Ο/Η nick λέει:

    Μη σχολιάζετε χωρίς να ξέρετε. Μπορεί να είχαν ερωτική σχέση και ο Σηφάκης να μη τον ικανοποίησε αρκετά. Μπορεί να συνέβησαν και άλλα πολλά. Ας είμαστε προσεκτικοί πριν τον καταδικάσουμε

  18. Ο/Η duendes λέει:

    Kατ’αρχάς και μόνο για τα σχόλια περί “familias που εκπροσωπώ”, δεν θα έπρεπε καν να μπω στον κόπο να απαντήσω. Αφού φαίνεται ..ξέρεις τι εκπροσωπώ και τι πιστεύω και απ’οποιον ακολουθώ εντολές.

    Σε αντίθεση με σένα (που είσαι κόπι-πειστ με τις ανακοινώσεις του συνδέσμου σας) δεν συμβαδίζω με κανέναν σύνδεσμο και καμία ιδεολογία συνδέσμου, όσο επαναστατική ή αυτόνομη κι αν είναι αυτή. Είμαι Άρης, με την δικιά μου ιδεολογιά κι εδώ τελειώνει η πρόταση.

    Από εκεί και μετά, τι να πρωτο-σχολιάσω:
    – Την εμπλοκή στο θέμα του Ξηροκώστα (!!!!!) ή του σκηνικού στο Τορίνο; Απορώ πως ξέχασες και κάτι σούτια σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την δεκαετία του 90′!
    – Τα σχόλια (που έδιναν απόδοση 1.01 ότι θα αναφέρεις) για το ματς που διακόπηκε; Τότε που για ότι μαλακία έκαναν αυτοί που μπήκαν μέσα, το πλήρωσε όλη η ομάδα, με την χειρότερη δυνατή ποινή; Εγώ τιμωρήθηκα, υποβιβάστηκα χάρη και σ’αυτό το παιχνίδι και έπαιξα μισή χρονιά σε κλειστό γήπεδο. Και επέστρεψα με μια νέα κερκίδα, η οποία όμως κι αυτή δεν σου κάνει, γιατί δεν είναι ελεύθερη και αυτόνομη σαν την δικιά σου και γλείφει τα πόδια της Βασίλισσας και το βρακί του Μονάρχη. Αποφάσισε επιτέλους..
    – Τον λαιμό του Κατσιαμπή, που δέχτηκε το χτύπημα που λες, κυκλοφορούσε κανονικά στην πόλη και το πρωινό του δικαστηρίου ένιωθε ότι χρειάζεται κολάρο;
    – Το γεγονός ότι καθόμαστε να αναλύσουμε λεπτομερώς τις κινήσεις αυτού που μπήκε, που είναι άντρας γιατί πήγε 1 προς 1, με τα χέρια στην πλάτη; Κάντον ήρωα ρε φίλε. Πάνε στα δικαστήρια και αποθέωσε τον και ζήτα να αποφυλακιστεί, γιατί δεν έκανε και τίποτα ο άνθρωπος. “Ελεύθερος” άνθρωπος είναι και την σφαλιάρα την έριξε γιατί του την έπεσε ο χουλιγκάνος ο Νέτο! Και όταν γυρίσεις, έλα να αναλύσουμε και το πόσο δυνατή ήταν η σφαλιάρα, πόσο δυνατά τον έσφιξε τον λαιμό, αν κράτησε την προβλεπόμενη από την μάχη σώμα με σώμα απόσταση όταν έριχνε τα μπινελίκια κι όλα τα σχετικά.

    Τέλος πάντων.. Είναι ξεκάθαρη η διαφορά οπτικής σε όλα. Στο ανέφερα και πριν, δεν μπορώ να σου αντιπαραβάλλω επιχειρήματα για την επανάσταση που κάνεις με τους πυρσούς, την ώρα που οι δικοί μας οπαδοί κατεβάζουν τα φλώρικα κεφαλάκια τους και υποτάσσονται στο ..Αφεντικό, βάζοντας τους πυρσούς πίσω στην αποθήκη σαν καλά παιδάκια (και βρείτε επιτέλους ένα κοινό όνομα, για τον Μεγάλο Εχθρό. Αφεντικό, Μονάρχης, Βασίλισσα. Μπάχαλο! Πείτε τους όλους ‘Τέρας’, να καταλαβαινόμαστε πιο εύκολα).

  19. Ο/Η balkou λέει:

    Καλά οι σεκιουριτάδες για πλάκα είναι…

    Δηλαδή ο “κόκκαλος” πήρε εκδίκηση για το Χαριλάου, ή για τους Τούρκους στο Τορίνο? Ή μήπως για τον Ξηροκώστα?
    Το γεγονός επίσης ότι ο κάθε Χ Σηφάκης, δεν πρέπει να αντιδράσει αλλιώς θα υποστεί κυρώσεις (εκτός αν έχει κηπουρική ιδιότητα :)) έχει τεράστια σημασία. Θα του’χωνε μία και θα σχόλαγε ο γάμος, θα γινόταν ήρωας για τα Αρειανά, θα λυσσάγατε εσείς του Ηρακλή κλπ. Το παν να κοιτάμε την ουσία.

    Α, και αν κι έχω “κατηγορήσει” κι εγώ τα Αρειανά για τον “μιμητισμό” των οπαδών της Μπόκα ή της Ρίβερ κλπ, προτιμώ αυτό τον “μιμητισμό” απ’τον “μιμητισμό” των Ηρακλειδέων που μετά απ’το περσινό ματς με τον Παοκ κόβουν βόλτες στο ταρτάν για ψύλλου πήδημα (ή και χωρίς). Απ’το καλοκαίρι του 2004 πώς και σας πήρε 4 χρόνια για να αρχίσετε τα σουλατσαρίσματα? Έλλειψη φαντασίας, “κάψιμο”, τι?

  20. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Παντως οταν ο Ρεμος λεει εδω και 4 μηνες οτι θελει να μπουνε πλεξι γκλας, ο υφυπουργος αθλητισμου και γενικα ολοι οι γνωστοι-αγνωστοι υπευθυνοι-ανευθυνοι τον γραφουν. Επισης, επιβεβαιωνεται ο Ρεμος να λεει οτι αυτο το γηπεδο απλα δεν γινεται να φιλοξενησει ντερμπυ θεσσαλονικης. Φανταστειτε να ηταν μεσα στο γηπεδο και 3000 αρειανοι τι θα γινοταν.
    Για εμενα δεν πρεπει να τιμωρηθει η ΠΑΕ Ηρακλης γιατι εκανε οτι μπορουσε να τα αποτρεψει αυτα. Ειδικα στο θεμα των πλεξι γκλας το ελεγε συνεχεια (για να σας προλαβω, δεν γινεται να τα βαλει μονος τους γιατι η επιτροπη του σταδιου τα αρνηθηκε)

  21. Ο/Η eddie λέει:

    Έγινε ρε.

    Ο Κατσαμπής είναι θεατρίνος. Τις έφαγε αλλά… δεν τις έφαγε επειδή τότε τις έριχνε η familia. Αυτό λέει η δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία κι εδώ τελειώνει η πρόταση.
    Οι Τούρκοι είναι θεατρίνοι. Τις τρώγανε… αλλά δεν τις τρώγανε επειδή τότε τις έριχνε η familia. Αυτό λέει η δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία κι εδώ τελειώνει η πρόταση.
    Οι άλλοι πρέπει να πληρώνουν για τα γαμωσταυρίδια κι η familia τσάμπα. Αυτό λέει η δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία κι εδώ τελειώνει η πρόταση.
    Γενικά είναι καλό ότι συμβαδίζει με τα συμφέροντα της ανώνυμης εταιρίας της οποίας είσαι οπαδός και εδώ τελειώνει η πρόταση.

    Το θαυμάσιο ελληνικό ποδόσφαιρο το τραυμάτισε η αυτόνομη με τη δημιουργία της και το σκότωσε προχτές ο Νικολάκης που μπινελίκωσε και σκαμπίλισε το Σηφάκη που πίνει τώρα τη φραπεδάρα του στη Νίκης κι έχει ξεκοκκινήσει το μαγουλάκι του. Ο Σηφάκης σκαμπιλίστηκε και δεν είναι θεατρίνος (αν και θα έπρεπε να σφαδάζει ζητώντας κολάρο από τα περίσσεια σύμφωνα με τη δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία!) Είναι ήρωας! Το Νικολάκη πρέπει να τον κλείσουν μέσα 10 χρόνια ώστε όταν βγει έξω να ξαναμπουκάρει και να ανοίξει στον επόμενο το κεφάλι μετά τις τόσο όμορφες στιγμές που έζησε στη φυλακή κι έγινε καλύτερος άνθρωπος όπως τόσοι και τόσοι άλλοι οποιουδήποτε χρωματισμού δεκαετίες τώρα! Έτσι θα σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά όμως δεν τα γράφει καμία ανακοίνωση της αυτόνομης!
    Εντάξει τώρα;
    Και μη διαβάζεις μόνο τη familia, που αν και έχεις τη δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία την αφήνεις ασχολίαστη και εδώ τελειώνει η πρόταση. Η αυτόνομη σε χάλασε εσένα επειδή κάηκε ο Νικολάκης (ΈΝΑΣ το γράφεις και στον τίτλο ΈΛΕΟΣ) και μπούκαρε.

    Μόνο πριν πεις εμένα copy/paste να διαβάζεις πιο αναλυτικά τις ανακοινώσεις της αυτόνομης για να βλέπεις τί λέει και η από κει προπαγάνδα για το τί είπε και καλά ο Σηφάκης.
    Αλλά ξέρεις υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που σε αντίθεση με σένα και την “ανεξάρτητη δική σου ιδεολογία” της familias και δεν τελειώνει η πρόταση, δεν αναπαράγουν ότι παπα τους ταϊζουν δεξιά κι αριστερά αυτόνομες, families και συμφέροντα των ανωνύμων εταιριών που

    Εσύ αγόρι μου κάθε φορά που μιλάμε μου λες άλλα.
    Άλλα έλεγες χτες, άλλα λες σήμερα, άλλα θα λες αύριο…

    Προφανώς και δε μπορεί να γίνει συζήτηση γιατί με το γύρω γύρω όλοι ζαλίζομαι…
    Απλά μαλακία μου που ασχολήθηκα.
    Και πάλι συγγνώμη.

    Καλά μαθήματα ηθικής και καλή συνέχεια στη δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία της familias και την οικογενειακή γαλούχηση για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου με δαρμένους θεατρίνους…

    Και να σου πω και κάτι ρε φίλε μια και το ανέφερες. Η νέα κερκίδα σου δε μου κάνει γιατί είναι ανώνυμη εταιρία που κοιτάει τα συμφέροντα της, γιατί αυτά που τραγουδάει τα τραγουδούσα στις original εκδόσεις πριν ανακαλύψετε το youtube στην Παπαναστασίου και γιατί ποτέ δεν είδε την αλήθεια πέρα από την προπαγάνδα της που κι εσύ εδώ αναπαράγεις παρά την ανεξάρτητη δική σου ιδεολογία.
    Και η “δική” μου κερκίδα δε μου έκανε για χρόνια γιατί τα ίδια σκατά είχε στα μυαλά από άποψη οπαδικής νοοτροπίας γι’ αυτό και έκοψα το γήπεδο.
    Τώρα μου κάνει γιατί είναι αυτόνομη και τραγουδάει. Και με χαλάει ο Νικολάκης και ο κάθε Νικολάκης που με τη μαλακία του γαμάει αυτή την εικόνα. Και με χαλάς κι εσύ που εν γνώση σου εκμεταλλεύεσαι τη μαλακία του ΕΝΟΣ Νικολάκη για να γενικεύσεις, να πουλήσεις ειρωνεία και να σπιλώσεις έναν σύνδεσμο και 15000 κόσμο που ήταν στο γήπεδο.
    Μπράβο ρε μάγκα!
    Είσαι κι εσύ τόσο μάγκας όσο ο Νικολάκης…

    ΣΒΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΣΑΣ
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ

  22. Ο/Η dentaris λέει:

    eddie

    Δεν κανεις για την παρτη μου,προσπαθω να σε σβησω απο το χαρτη μου αλλα δε σε βρισκω.

    Μαλλον επειδη εισαι ανυπαρκτος.

    Oσο για τη familia,για να την αναφερεις απο 5 φορες σε καθε σου δημοσιευση,μαλλον σου εχει γινει εμμονη ιδεα..

  23. Ο/Η duendes λέει:

    Καλά.
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ..ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΤΟΤΕ!

    Για όλα τα υπόλοιπα έχω απαντήσει ή τα έχω γράψει ξεκάθαρα στο ποστ (πρώτη παράγραφος, κεφάλαιο “συν-οπαδοί του Νικολάκη” – δεν συμπεριλαμβάνω βέβαια αυτούς που πήγαν σήμερα στα δικαστήρια να τον υπερασπιστούν, γιατί δεν θα ήταν της ίδιας ιδεολογίας με σένα, που χαλάστηκαν με την μαλακία του Νικολάκη!), αλλά δεν χρειάζεται να ανατρέξεις πάλι, γιατί είμαι της familias και η familia με διατάζει να μην ασχοληθώ άλλο με σένα, γιατί μετά θα μας μαλώσει το Αφεντικό και δεν θα μας αφήνει να αντιγράφουμε τραγουδάκια από το γιουτούμπ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

  24. Ο/Η Larisa λέει:

    Εάν ήθελε ο Συφακης, θα μπορούσε να τον ξαπλώσει κάτω σε χρόνο DT. Έδειξε όμως υπερβάλουσα πειθαρχεία. Αυτό σημαίνει αθλητής – υπόδειγμα, ειδικά στους πιτσιρικάδες. Αλλα τον καλύτερο σχολιασμό – περιγραφή του εν λόγω κυρίου τον διάβασα στο yupi.gr http://www.yupi.gr/gkrinia/c12086/Wi8yrizontas_Glykologa_Ston_Shfakh.html

    Ρίξτε μια ματιά, αξίζει

  25. Ο/Η eddie λέει:

    Άκου ανεξάρτητε ιδεολόγε…
    εσύ που με τόση ειρωνεία και στόμφο μιλάς για πράγματα που δε μπορείς να κατανοήσεις.
    Εγώ κι εσύ μιλάμε τώρα άσε και τις αυτόνομες που έμπλεξες και τις families που έμπλεξα εγώ που δεν εκφράζουν τη δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία.

    Άκου ανεξάρτητε ιδεολόγε…
    εσύ που πριν 20 μέρες μας έγραφες στο ίδιο blog
    κι
    τις πίπες και τώρα έχεις το θράσος να με ειρωνευτείς ότι “κάνω επανάσταση ανάβοντας πυρσούς”!
    Ακου ανεξάρτητε ιδεολόγε…
    εσύ που παραθέτεις πως “Ο «κύκλος της φωτιάς» είναι το θέαμα που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν οι φανατικοί φίλοι του Άρη, όποτε η ομάδα βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο…”(μέχρι να τους πει ο μπαμπάς τους ότι δεν κάνει) πόσο κόμπλεξ μπορεί να κουβαλάς μέσα σου για να νομίζεις ότι ακόμα κι ο δικός σου πυρσός είναι διαφορετικός, καλύτερος από το δικό μου;
    Επειδή εσύ κάνεις ότι σου λέει ο μπαμπάς σου πρέπει να υποβαθμίσεις και να ειρωνευτείς τον άλλο που κάνει ότι ακριβώς έκανες εσύ μέχρι χτες που σε άφηνε και σε χρηματοδοτούσε ο μπαμπάς για να μη νοιώθεις τόσο άσχημα.
    Από το ίδιο μαγαζί τους αγοράζουμε τους πυρσούς ανεξάρτητε ιδεολόγε, η μόνο διαφορά είναι ότι εγώ τον πληρώνω από την τσέπη μου κι εσένα στον αγοράζει (αγόραζε) η ανώνυμη εταιρία που υποστηρίζεις.
    Όταν τον ανάβεις εσύ κάνει “φαντασμαγορική ατμόσφαιρα”! Όταν δε σ’ αφήνει ο μπαμπάς και τον ανάβω εγώ που δεν έχω μπαμπά τότε “κάνω επανάσταση” στο μυαλουδάκι σου. Αλλά μέχρι εκεί σ’ αφήνει το κόμπλεξ και η “δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία” να δεις. Σαν 10χρονα που τα μάλωσε ο μπαμπάς. Μείνε να ειρωνεύεσαι την έννοια ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, για μέχρι εκεί είσαι. Γιατί ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ δε σημαίνει αποφασίζει ο μπαμπάς…

    Άκου ανεξάρτητε ιδεολόγε…
    εσύ που ξεχωρίζεις τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στα γήπεδα όπως και το κάθε περιστατικό βίας ανάλογα με το κασκόλ που φοράνε οι πρωταγωνιστές του και βγαίνεις να κάνεις κριτικές του σκαμπιλιού και ηθική της κερκίδας λες και όλες οι κερκίδες είχαν την ατυχία να γεμίζουν από οπαδούς ανωνύμων εταιριών.
    Στην κερκίδα απ’ όπου κάηκε και μπούκαρε προχτές ο Νικολάκης άφησε πριν κάποιους μήνες τη ζωή του ένας άνθρωπος. Προφανώς γι’ αυτόν δεν ανέφερες ποτέ τίποτα γιατί η δική του ζωή δεν είχε για σένα ιδιαίτερη αξία επειδή απλά
    . Προφανώς το σκαμπίλι που έφαγε στο ίδιο γήπεδο προχτές ο υπάλληλος της ανώνυμης εταιρίας που υποστηρίζεις και τώρα ξεκοκκίνησε το μαγουλάκι του έχει για σένα πολύ περισσότερη σημασία σαν γεγονός και κάθεσαι και αραδιάζεις όλες αυτές τις @@ριές.

    Σε είχα για πιο σοβαρό αλλά δυστυχώς αρκείσαι στο να βλέπεις τα πράγματα μέσα από τα γυαλιά που σου φόρεσε η ανώνυμη εταιρία που υποστηρίζεις, με τη “δική σου πάντα ανεξάρτητη ιδεολογία”.

    Άκου ανεξάρτητε ιδεολόγε…
    το παιχνίδι που διακόπηκε δεν το ανέφερα εγώ με 1.01 απόδοση. Το ανέφερες εσύ στο αρχικό κείμενο χαρακτηρίζοντας το “παλιά ανάλογη ιστορία” όπως το βλέπεις με τα χρωματιστά γυαλιά σου. Όποιος βλέπει τα δύο video χωρίς χρωματιστά γυαλιά καταλαβαίνει πόσο ανάλογες είναι οι δύο ιστορίες και πόση προπαγάνδα ξεχειλίζει από τη δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία. Προσπέρνα με τα χέρια σηκωμένα ψηλά και εδώ τελειώνει η πρόταση.
    Μείνε με τα χέρια σηκωμένα ψηλά να βγάζεις στους άλλους αυτό το κόμπλεξ και την υποκρισία, που η δική σου ανεξάρτητη ιδεολογία δε σε άφησε να ξεπεράσεις…

    Ο μεγάλος μαλάκας της υπόθεσης προφανώς είμαι εγώ που έχασα μέρος της μέρας μου θεωρώντας ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να συνεννοηθώ με κάποιον που δεν μπορεί να δει λίγο πιο κάτω από τα συμφέροντα της ανώνυμης εταιρίας την οποία υποστηρίζει.

    Καλό βράδυ και καλά κέρδη

    ΣΒΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΣΑΣ
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ

  26. Ο/Η Elaith λέει:

    Στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσατε για τον Βουρλιώτη όταν έβλεπα αυτά τα φαμίλια. Μετά μπήκα στο νόημα.
    Δεν προτίθεμαι να μπω ανάμεσα σε αυτή τη διαμάχη, αλλά eddie νομίζω ότι αδικείς τον εαυτό σου όταν τα επιχειρήματά σου βασίζονται στην λανθασμένη αντίληψη ότι ο συνομιλητής σου ανήκει στη ΛαΣαγράδαΦαμίλια3 ή κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ποιος σύνδεσμος είναι καλός ή ποιος είναι κακός και δεν ξέρω γιατί πάμε σε περιπτωσιολογία ή σε “εσείς όμως κτλ”

    Για μένα υπήρξε ένας τύπος που δεν ξέρω αν είναι συνδεσμίτης, οικογενειάρχης, χαζούλης, μαστουρωμένος, εξοργισμένος ή οτιδήποτε άλλο, ο οποίος ανενόχλητος σουλατσάρει μέσα στο γήπεδο (και δεν είναι ο μόνος, ούτε είναι η πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο) και πάει και πιάνει έναν ποδοσφαιριστή και τον λούζει για πόση ώρα ανενόχλητος και τον χτυπάει ανενόχλητος.
    Δηλαδή επειδή δεν κρατούσε σουγιά ή επειδή δεν του έριξε τρία μπουκέτα πάει να πει ότι το συμβάν δεν είναι σοβαρό;
    Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχεις κάποια άποψη; Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σχολιαστεί.

  27. Ο/Η preacher λέει:

    καλά τα λέει ο φίλος ηρακληδέας
    η στάση του σηφάκη ήταν τουλάχιστον προκλητική
    δεν βλέπετε ρε την ειρωνία που κοιτά τον άτυχο οπαδό;
    το πετάρισμα του ματιού του;
    κάθετε ντεμεκ ακίνητος σαν άγαλμα, σαν τσολιάς στην βουλή που τον καμακώνουν σουηδέζες νυμφομανείς
    άλλωστε σύμφωνα με τον νόμο δράσης – αντίδρασης και το χέρι του οπαδού δέχεται ίδια δύναμη απο το μαγουλάκι του σήφακα.εντάξει το χαστουκάκι ακούστηκε, αλλά για το τρίξιμο των οστών του οπαδού τσιμουδιά κύριοι έτσι;
    κανονικά πρέπει να μηδενιστεί ο Άρης και να του αφαιρεθούν και 3 βαθμοί αφού προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την … σφαλιάρα.
    όσο για την familia καλά θα κάνει να αφήσει τους offspring και να ακούσει λίγο πασχαλίδη:έλα να με τελειώσεις, τρέμω το χέρι σου να αφήσω και άλλα

  28. Ο/Η eddie λέει:

    @Elaith
    Αν και μπήκες στο νόημα όπως λες, αν ενοχλείσαι από την παρουσία της familias στα σχόλια μου μπορείς να αρκεστείς μόνο στο τελευταίο που δεν την εμπεριέχει.
    Από εκεί και πέρα όπως φαίνεται δεν χειρίζομαι καλά το λόγο, γιατί η βάση των επιχειρημάτων μου δεν ήταν ότι ο συνομιλητής μου ανήκε στη ΛαΣαγράδαΦαμίλια3 αλλά η υποκρισία με την οποία θεώρησα ότι αντιμετωπίζει (και αντιμετωπίζονται γενικότερα) αυτού του είδους τα περιστατικά και γενικότερα τα τεκταινόμενα στις κερκίδες των γηπέδων ανάλογα με το χρωματισμό αυτού που τα διαπράττει (αν είναι δηλαδή “δικός μας” ή “των άλλων”) και τα συμφέροντα σε κάθε περίπτωση της ανώνυμης εταιρίας της οποίας είναι οπαδός.
    Προφανώς και δεν τίθεται θέμα ποιός σύνδεσμος είναι καλός ή κακός. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι θέμα οποιουδήποτε συνδέσμου και δεν ήμουν εγώ αυτός που επέλεξα να μεταφέρω το περιστατικό του ΕΝΟΣ ανθρώπου σε επίπεδο συνδέσμων (αν θέλεις ξαναδιάβασε το αρχικό κείμενο).
    Τέλος, βλέπω ότι κανείς εδώ “δε σκότωσε τους Ινδιάνους” και όλοι “εκπροσωπείτε τον εαυτό σας και μόνο” αλλά σύμφωνα με τη γενίκευση του αρχικού κείμενου το οποίο και σχολίασα, το περιστατικό βαραίνει εμένα και τις υπόλοιπες 6000 άνθρωπων που κάθονταν το Σάββατο στο πέταλο γιατί πήγαμε λέει στο γήπεδο να τραγουδήσουμε κι όχι φορώντας τη στολή του μπάτσου ή την κουκούλα του ρουφιάνου και δεν “κάναμε καλά τη δουλειά” για την οποία πληρώνονται άλλοι. Η γενίκευση αυτή εύλογα οδηγεί σε συζήτηση του τύπου “εσείς όμως κλπ” που πράγματι είναι φαύλος κύκλος και δεν οδηγεί πουθενά. Είπα και νωρίτερα πως έκανα λάθος που μπήκα σε αυτή τη συζήτηση, άλλωστε φαίνεται πως δεν έχω τη δυνατότητα να της προσφέρω και πολλά….

    Προσπερνώ όλα αυτά τα μικρής σημασίας ζητήματα και μπαίνω στην ουσία, αφού με ενδιαφέρον βλέπω ότι υπάρχει έστω κι ένας σε αυτή τη δημοσίευση και το σχολιασμό της με διάθεση να μιλήσει λίγο σοβαρά με αφορμή το περιστατικό που όπως λες, δεν ήταν το πρώτο (ω ναι! κι είχα αρχίσει να έχω αμφιβολίες για όσα έχουν δει τα μάτια μου 15 χρόνια τώρα απ’ άκρη σ’ άκρη των γηπέδων του μπουρδέλου που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα) αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να είναι ούτε το τελευταίο.
    Αφού σε ενδιαφέρει η άποψη μου και δεν την έχεις καταλάβει, εννοείτε πως το περιστατικό είναι σοβαρό ως κίνηση και συμβάν σε γήπεδο, όπως λες. Και φυσικά για μένα έχει τεράστια σημασία ότι “δεν τον μαχαίρωσε ή δεν του έριξε 3 μπουκέτα”. Δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο αν του έχωνε 3 μπουκέτα ή αν τον μαχαίρωνε. Αν δε βλέπεις διαφορά τώρα το μάγουλο ξεκοκκίνησε, ενώ αν ήταν μαχαιροβγάλτης και τον είχε μαχαιρώσει θα τον έκλεγε η μάνα του 25 χρονών παληκάρι κι εδώ τώρα θα κάναμε μνημόσυνο αντί να λέμε μαλακίες. Για σένα μπορεί να είναι το ίδιο ή “ανάλογη ιστορία”, ο καθένας έχει τις απόψεις του.
    Από εκεί και πέρα δεν είπα ότι δεν πρέπει να σχολιαστεί το γεγονός. Απλά ο καθένας το σχολιάζει όπως θέλει. Άλλος το σχολιάζει σα να είναι κάτι πρωτοφανές στα ελληνικά γήπεδα, άλλος το χαρακτηρίζει ανάλογο με την εισβολή 200 ατόμων στο χορτάρι εις διπλούν που χτυπάνε πισώπλατα ποδοσφαιριστές στο κεφάλι, άλλος το θεωρεί σημαντικότερο γεγονός από τη ζωή κάποιου ανθρώπου που έσβησε στο ίδιο γήπεδο. Ο καθένας ανάλογα με τα γυαλιά που φοράει σχολιάζει… Γιατί αυτή είναι η δουλειά του Έλληνα, να σχολιάζει.
    Επιπλέον θεωρώ πως είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι η ενέργεια είναι τελείως για τον πού.. και απόλυτα κατακριτέα. Απλά σ’ αυτήν εδώ τη χώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται συνήθως στο πως θα διυλιστεί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (πόσο μπορεί κανείς πια να διυλίσει το αυτονόητο) και όχι στις αιτίες που το προκαλούν ή στο αν και πως μπορεί να αλλάξει.

    Υπάρχει μια λογική που λέει ότι την λύση θα τη δώσει η αυστηρότητα των ποινών και τα γήπεδα θα πρέπει να γίνουν θέατρα με κυρίες που τρώνε πατατάκια, κάμερες που παρακολουθούν πόσα σακουλάκια έφαγε ο καθένας και σεκιουριτάδες σε κάθε γραμμή που θα σε γραπώνουν όποιον ξεστόμισε ένα γνήσιο ελληνικό γαμοσταυρίδι (για να μην πληρώνει και τσάμπα η ανώνυμη εταιρία και ζημιώνεται). Το ενδιαφέρον βλέπω πως κι εδώ εστιάζεται στην ποινή που θα επιβληθεί. Ανέφερα και νωρίτερα πως δεν έχω κανένα δισταγμό να επιβληθεί η οποιαδήποτε ποινή προβλέπεται (πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών, κατακύρωση του αγώνα στον αντίπαλο για να σταματήσουν και οι ηθικολόγοι τις υπο-κριτικές τους) για τη μαλακία του Νικολάκη γιατί εγώ δεν είμαι οπαδός ανώνυμης εταιρίας και σε αντίθεση με άλλους έχω μάθει ότι πληρώνονται τα λάθη έστω κι αν είναι άλλων και όχι να απαιτώ… να μου χαρίζονται ή να γκρινιάζω όταν η ανώνυμη εταιρια έφαγε το μικρότερο πρόστιμο από τις υπόλοιπες.
    Στην ουσία βέβαια δεν νομίζω ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει κάτι, γιατί όσες ποινές κι αν έχουν επιβληθεί κατά καιρούς τις τελευταίες δεκαετίες σε όλες ανεξαρτήτως τις ανώνυμες εταιρίες δεν έφεραν αποτέλεσμα, γιατί στην τελική αυτό βολεύει να συμβαίνει και αυτό το ποδόσφαιρο αξίζει στη συγκεκριμένη κοινωνία να έχει με τη νοοτροπία της πλειοψηφίας των μελών της τόσο στο γήπεδο όσο και στη ζωή.
    Από την άλλη ένα τέτοιο είδος “μοντέρνου ποδοσφαίρου” (όπως αυτό που κυριαρχεί σε χώρες σαν την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κλπ) είναι πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα που ούτε έχει το εύρωστο οικονομικά κοινό να το στηρίξει αλλά το κυριότερο όπως προανέφερα ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ κανέναν σε ολόκληρο το οικοδόμημα. Βολεύει πολύ καλύτερα να καθόμαστε εσύ κι εγώ εδώ και όλοι οι υπόλοιποι να μαλακιζόμαστε για αυτό που έκανε ο Νικολάκης, να μαλώνουν στα καφε για τίνος η ανώνυμη εταιρία έκανε το τάδε ή το δείνα γιατί σφύριξε ο Τάσος ο Κάκος κλπ κλπ ο καθένας με τα χρωματιστά γυαλάκια της ανώνυμης
    εταιρίας που έχει αυτοχριστεί εκπρόσωπός, αντί να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία που ζούμε και επηρεάζουν πολύ περισσότερο τη ζωή μας. Για μένα το κυριλέ “μοντέρνο ποδόσφαιρο” απέχει ακόμη πολύ από την τοπική πραγματικότητα παρ’ ότι η γενικότερη τάση είναι προς τα εκεί.
    Σε ότι αφορά τον αρνητικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης, η ίδια λογική υποστηρίζει ότι πρέπει να σαπίσει στη φυλακή γι’ αυτό που έκανε ώστε “να φοβηθούν” οι υπόλοιποι και να μην ξαναγίνει. Για μένα η φυλακιση ενός ανθρώπου δεν αποτελεί λύση (ούτε γι’ αυτό ούτε για άλλα “αξιόποινα” αδικήματα) και έχει αποδειχτεί γενικότερα ότι δεν υφίσταται καμία έννοια “σωφρονισμού”. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων μπήκαν στη φυλακή βγήκε 10 φορές χειρότεροι άνθρωποι και από τότε ακολουθούν τη γνωστή διαδρομή μέσα-έξω με το βάρος των “εγκλημάτων” τους να αυξάνεται γεωμετρικά και την κοινωνία αδίκως να ταϊζει ένα ολόκληρο σαθρό σύστημα, αστυνομικό – δικαστικό – σωφρονιστικό από τη συντήρηση της συγκεκριμένης αέναης διαδρομής. Για μένα, τόσο στο Νικολάκη όσο και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει σε παρόμοια γεγονότα πρέπει να γίνεται ισόβιος αποκλεισμός από τα γήπεδα, από τη στιγμή που δε μπορούν να σεβαστούν τη χαρά και τη διασκέδαση άλλων ανθρώπων που είναι το άθλημα, η παρουσία στο γήπεδο, το τραγούδι, η γιορτή κλπ κλπ. Στην τελική δεν φταίνε σε τίποτα τα κοριτσάκια του Νικολάκη και του κάθε Νικολάκη (που κάποιοι πολύ πιο γραφικοί από το Νικολάκη πιάνουν στο στόμα τους από προχτές σε forum,blog,ραδιόφωνα και πάει λέγοντας λες και φταίνε αυτά) να καταστραφεί και η δική τους ζωή για τη συγκεκριμένη μαλακία του που είχε ως αποτέλεσμα να κοκκινήσει το μάγουλο του Σηφάκη και να περιμένει καμιά ώρα 15 χιλιάδες κόσμος αν και πότε θα ξεκινήσει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

    Τώρα για τον “καταλογισμό ευθυνών” για το περιστατικό αν και δε μου αρέσει καθόλου αυτός ο ρόλος κατά τη γνώμη μου ευθύνες έχουμε όλοι. Ο δράστης, η ΠΑΕ, οι σύνδεσμοι, η διοργανώτρια, το κράτος, οι περίεργοι τύποι με τα πορτοκαλί, τα κανάλια κι εμείς που καθόμαστε και αναπαράγουμε. Αρκετοί βέβαια έχουν τα δικά τους ελαφρυντικά.

    Ο Νικολάκης δεν έχει κανένα γιατί δε νοείται οπαδός που έχει γυρίσει όλη τη χώρα κι έχει φάει αμέτρητες νύχτες σε λεωφορεία να κάνει αυτό που έκανε αυτός προχτές. Τον θυμάμαι από πιτσιρικάς σα φυσιογνωμία από εκδρομές των ’90s. Δεν είναι 15 χρονών για να έχει ελαφρυντικό. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά για να ξέρω τί προβλήματα είχε στη ζωή του ή πόσο ήπιε για να μπει να κάνει ότι έκανε αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Όποιος δε μπορεί, όποιος δεν είναι καλά κάθεται σπίτι του.
    Η ΠΑΕ προφανώς και έχει αρκετά ελαφρυντικά και τα προανέφερε στο σχόλιο του ο Darth Soccerius. Για όποιον δε γνωρίζει, το Στάδιο από το 2004 είναι ξέφραγο αμπέλι για τον καμμένο μέσο έλληνα οπαδό που νομίζει ότι το γήπεδο είναι τσιφλίκι του και μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Από τότε έχουν μπει στο γήπεδο πηδώντας το καγκελάκι κατ’ επανάληψη οπαδοί του Ηρακλή αλλά και όλων σχεδόν των υπόλοιπων ανωνύμων εταιριών που έχουν παίξει στο συγκεκριμένο στάδιο με αρκετό κόσμο (ΠΑΟΚ,Άρη,Ολυμπιακού,ΑΕΚ). Η ΠΑΕ ακόμη και πριν το πρωτάθλημα ζήτησε κλειδάριθμο για να μην παίξει στο στάδιο τα 3 πρώτα παιχνίδια μέχρι να μπούν plexi glass γιατί είχε μάθει το παραμύθι από τα προηγούμενα 2 χρόνια. Η διοργανώτρια την έγραψε στα @@ της και αυτή είναι η δική της ευθύνη. Η κύρια ευθύνη της ΠΑΕ για την οποία δεν έχει κανένα ελαφρυντικό είναι ότι ανέθεσε σε αυτόν τον συνταξιούχο με τα γυαλάκια την “ασφάλεια” και τον πλήρωσε κιόλας!
    Η ευθύνη της αυτόνομης είναι ότι πήγε και υποσχέθηκε στην ΠΑΕ να περιφρουρεί το πέταλο σε αυτό το διάστημα ώστε να μη μπουκάρει κόσμος. Υπόσχεση που εκ των προτέρων γνώριζε ότι δεν ήταν στο χέρι της να κρατήσει, γιατί προφανώς δεν μπορείς να περιφρουρήσεις με 10 άτομα στο ταρτάν 6000 σε πέταλο όπως του συγκεκριμένου σταδίου που οποιοσδήποτε καεί μπορεί να σαλτάρει μέσα σε 2-3”(εκτός κι αν δεν έχεις περάσει τα Σχηματάρι για να δεις μπάλα και κάνεις υψηλή κριτική από τον καναπέ σου οπότε όλα είναι εύκολα να τα κάνουν οι άλλοι). Για την αποτυχία της που κατάφερε να συγκρατήσει μόνο τους 5999 από τους 6000 ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωση μετά το παιχνίδι αλλά η ζημιά έχει γίνει και για μένα δεν έπρεπε να συμμετέχει σε τέτοια ευθύνη εκ των προτέρων ούτε προσωρινά γιατί δεν είναι η δουλειά της αυτή και γιατί ήξερε πως δεν είχε τη δυνατότητα να την αναλάβει με τις συγκεκριμένες συνθήκες.
    Το κράτος που είναι ο ιδιοκτήτης του σταδίου κι έχει βρει τον καλό μαλάκα που τόσα χρόνια το συντηρεί δεν έχει βάλει εδώ και 4 χρόνια προστατευτικά για όλους αυτούς τους κάφρους οποιουδήποτε χρωματισμού που σαλτάρουν μέσα όποτε τους τη βαρέσει επειδή το χρησιμοποιεί και για άλλους σκοπούς. Άλλωστε την οποιαδήποτε ζημιά υπάρχει πάντα ο καλός μαλάκας που θα την πληρώσει.
    Οι περίεργοι τύποι με τα πορτοκαλί δε φέρουν ευθύνη για το γεγονός ότι μπήκε στο ταρτάν και έφτασε ως τον αγωνιστικό χώρο γιατί στο συγκεκριμένο σημείο η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 5 μέτρα λόγω του νέφους που δημιουργήθηκε από τα καπνογόνα με την είσοδο των ομάδων. Από κει και πέρα για το γεγονός ότι μπήκε στο χορτάρι όπου υπήρχε ορατότητα και έφτασε στη μικρή περιοχή μπροστά στο Σηφάκη, όπως και για τη συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού δε νομίζω ότι μπορεί να σχολιάσει κανείς τίποτα. Το Νικολάκη τον απομάκρυνε… ο Νέτο! Αν είχαν κάνει τη δουλειά τους οι συγκεκριμένοι έστω και από τη στιγμή που μπήκε στο χόρτο τώρα δε θα είχε συμβεί τίποτα. Αλλά είναι εμφανές ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτή, όπως πχ εγώ δεν μπορώ να κάνω τον αστροναύτη.
    Τα κανάλια και οι φυλλάδες, οι χειρότεροι όπως πάντα σε κάθε ιστορία. Προβάλλουν διαρκώς το συγκεκριμένο περιστατικό (όπως και κάθε άλλο παρόμοιας φύσης) γιατί… αυτό έμαθαν τον έλληνα να θέλει να βλέπει. Γιατί αυτό πουλάει. Έτσι, για να παίρνουν παραδείγματα και οι πιτσιρικάδες… να ‘χουμε στο μέλλον κάτι “καλύτερο” να δείχνουμε.
    Όλοι εμείς οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι σχολιαστές της πλάκας που όπως στο προηγούμενο και το επόμενο έτσι και σ’ αυτό το περιστατικό βγήκαμε πάλι να πούμε την ξυπνιτζήδικη μαλακία μας νομίζοντας πως έτσι κάναμε κάτι ή να δείξουμε ότι κι εμείς ξέρουμε (γιατί όλα πάντα τα ξέρουμε) έστω κι αν κάποιοι από όσους σχολιάζουν δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε γήπεδο.

    Αυτή είναι η άποψη που έχω για το συγκεκριμένο γεγονός Elaith και αυτή είναι ίδια για οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο γεγονός δεν ταιριάζει στην οπαδική μου κουλτούρα, σημαντικότερο ή πιο ασήμαντο από άποψη συνεπειών μιας και δε μου αρέσουν οι εξισώσεις και ανεξάρτητα από το χρώμα του κασκόλ των πρωταγωνιστών του.

    Στην τελική, εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει πια από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι η κερκίδα στην οποία όποτε νοιώθω τη διάθεση συμμετέχω. Κατά τα άλλα έχω μεσάνυχτα μιας και δεν το παρακολουθώ ούτε με ενδιαφέρει τί συμβαίνει και ποιος “κέρδισε” ποιον, εδώ και αρκετά χρόνια που έφτασε στη μύτη μου η μπόχα της σαπίλας του, αφού πρώτα γύρισα τα γήπεδα του κάθε πικραμένου μέχρι να ανοίξουν τα ρουθούνια μου και έφαγα στη μάπα αρκετούς όπως ο Νικολάκης να κάνουν ενέργειες πολύ πιο φρικαλέες από τη Σαββατιάτικη.
    Την κερκίδα μου την κρίνω με βάση την προσωπική μου οπαδική κουλτούρα και όταν χρηματοδοτήθηκε από την… ανώνυμη εταιρία ή έσπαγε ομαδόν το στάδιο επειδή… “έχανε” 0-3 ή έκανε οτιδήποτε άλλο δεν ταιριάζει στην οπαδική μου κουλτούρα σταμάτησα να συμμετέχω γιατί δεν είμαι οπαδός, φίλαθλος, πελάτης ή υπάλληλος ανώνυμης εταιρίας ούτε στρατιώτης κανενός συνδέσμου.
    Πάω στο γήπεδο να διασκεδάσω, να τραγουδήσω, να δημιουργήσω και να γιορτάσω, αυτόνομα, χωρίς αρχηγούς και μιλιταριστικό οπαδισμό, χωρίς να με επηρεάζει ιδιαίτερα αν το τόπι το κλωτσάει ο Φούφουλας ή ο Νταλα Μπόνα ή πόσο είναι “το σκορ”. Για όσο αυτό διαρκεί. Γιατί η κερκίδα πάντα ήταν, είναι και θα είναι για μένα ελευθερία. Μια από τις λίγες που απέμειναν στην κοινωνία στην οποία ζω.
    Κι όταν η κερκίδα μου λειτουργεί σε αυτά τα πλαίσια δεν νοιώθω καμία υποχρέωση να απολογηθώ σε κανέναν ηθικολόγο με επιλεκτική μνήμη και χρωματιστά γυαλιά ούτε για μένα ούτε γι’ αυτήν, επειδή γύρισαν ξαφνικά τα μυαλά του ΕΝΟΣ οποιουδήποτε Νικολάκη και έκανε ότι έκανε. Γιατί όσο κι αν με χάλασε η συγκεκριμένη ενέργεια του ΕΝΟΣ ανθρώπου, πάλι το Σάββατο πέρασα όμορφα.
    Απλά τραγούδησα 50′ παραπάνω περιμένοντας το Δαλούκα…

    Εσείς τώρα όλοι που κόπτεστε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, φροντίστε να βλέπετε το Νικολάκη και τον επόμενο Νικολάκη με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το χρώμα του κασκόλ του.
    Χωρίς χρωματιστά γυαλιά και πέρα από τα συμφέροντα της ανώνυμης εταιρίας που ο καθένας υποστηρίζει.
    Γιατί έτσι ούτε ποδόσφαιρο πρόκειται να δείτε ποτέ, ούτε γιορτή…

  29. Ο/Η Elaith λέει:

    Χαμός… Είναι πάρα πολλά τα όσα γράφεις. Θα απαντήσω σε ορισμένα, μου είναι αδύνατο να το κάνω σε όλα.

    1) Δεν κατάλαβα γιατί είναι ρουφιάνος ή μπάτσος όποιος αδιαφορεί για το τι γίνεται γύρω του. Δηλαδή αν σε κλέψουν εσένα π.χ. και έχουν δει οι δίπλα σου ποιος το έκανε, δεν πρέπει να σε ειδοποιήσουν ή να μπαγλαρώσουν αυτόν που το έκανε; Θα είναι ρουφιάνοι και μπάτσοι τότε; Τι είδους λογική είναι αυτή;

    2) Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να δούμε ΑΝ θα μαχαιρώσει ο εισβολέας ή θα φτύσει. Πρέπει εξ αρχής να μην υπάρχει κανείς εισβολέας. Αν το αφήνουμε στην καλή διάθεση του εισβολέα να κάνει χειραψία με τον παίκτη και όχι να του ρίξει μπουνίδι ζήτω που καήκαμε.

    3) Η ευθύνη του κάθε οπαδού αυτόνομου,οργανωμένου πες το όπως θες είναι να περιφρουρεί την κερκίδα του. Δεν γίνεται να φταίνε φυσικά 6.000 άνθρωποι, ούτε γίνεται να χρησιμοποιούμε τη συλλογική ευθύνη κατά το δοκούν. Αλλά οι 5,10,30 που είναι δίπλα του δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Μπορείς να δεις ανάλογη αντίδραση των οπαδών της Μπιλμπάο στον τελικό του κυπέλλου πριν μερικούς μήνες.

    4) Αυτά περί πλέξι-γκλας είναι γνωστά και σωστά. Η ευθύνη των σεκιουριτάδων υπάρχει. Δεν έχω απαίτηση να εμποδίζουν 200 άτομα να μπουν μέσα, δεν είναι από τα ΟΥΚ, αλλά ένας κακόμοιρος μπήκε μέσα και είναι τραγικό να τον αφήσουν έτσι.

    5) Όταν γίνει το επόμενο γεγονός και με τα χρωματιστά γυαλιά μας δεν γράψουμε, μπες και κάντο. Άλλωστε στο παρελθόν έχουν γίνει ολόκληρα θέματα, όπως π.χ. με κάτι ντου οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

    6) Για τα πρόστιμα και τα υπόλοιπα ανοίγεις μεγάλη συζήτηση. Κατά πόσο φταίει η κάθε ΠΑΕ για τον κάθε βλάκα που θα μπουκάρει μέσα, θα πετάξει μια Μαλαματίνα, θα σημαδέψει με το λέιζερ κάποιον αντίπαλο; Από την άλλη. Κατά πόσο φταίει η ΠΑΕ όταν μετά από τραμπουκισμούς βγαίνει και τα ρίχνει στην αστυνομία και στους εξωγήινους;

    7) Ε, ναι θα σχολιάσουμε. Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα πούμε όχι δεν πρέπει;

    8) Δεν ξέρω τι έχει κάνει στη ζωή του ο Νικολάκης ούτε με απασχολεί ιδιαίτερα. Την παπαριά του την έκανε και ας την πληρώσει. Το ότι κάποιος έχει παιδιά δεν μπορεί να σημαίνει ότι έχει το ακαταλόγιστο. Δεν αγαπάει παραπάνω τον Ηρακλή από κάποιον στη διπλανή θύρα που δεν μπούκαρε ή δεν μπήκε να δείρει κανέναν.

    9) Δεν κοπτόμαστε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απλά γουστάρουμε να βλέπουμε μπαλίτσα χωρίς τα υπόλοιπα γραφικά που συνοδεύουν την μπάλα στην Ελλάδα.

  30. Ο/Η sadi λέει:

    Ποσο πιο απλη θα ηταν η δημοκρατική δικαιοσύνη της κρεμαλας. Δεν θα μιλαγαμε για τον παπαράκο που μπηκε μεσα ειτε προχθες ειτε περσι είτε δεν ξερω πότε…

    Ποσους και ποσους ήρωες του θεάτρου σκιών θα είχαμε γλυτώσει.

    Κι εμένα μαζι.

    Καλο βραδυ και καλή ανάσταση

  31. Ο/Η filathlos λέει:

    Ρε παιδιά τι ασχολείστε με τον βλάκα?Ρουφιάνος μπορεί να μην είναι (ρουφιάνος με την δική του έννοια από ότι φαίνεται) αλλά ΑΥΝΑΝΑΣ είναι κατά συρροήν και με διαφορά σαν όλους τους βλάκες εκεί στην 10!Μαστούρια,αλκοολικοί,καμμένα παιδιά κ.α. είναι σε τέτοιες θύρες-γκρουπ οπαδών!

    Αυτοί αθλητές ποτέ δεν υπήρξαν, και ΑΝ υπήρξαν ο ίδιος ο αθλητισμός τους πέταξε έξω πριν καλά καλά τους πετάξουν έξω το….”σύστημα” και καλά και τώρα βγάζουν ότι κόμπλεξ και μαλακία έχουν με πρόφαση……την ιδεολογία της ομάδας!!!!Και αν ξαφνικά γίνει κάτι…..εγώ δεν ξέρω τίποτα….το έχω μετανιώσει(όπως είπε ο συγκεκριμένος βλάκας στο αυτόφορο)….σας παρακαλώ κ.α.!

    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ!

  32. Ο/Η Oljeselger λέει:

    το πιο τραγικο απο ολα ειναι οτι καποιοι θελουν ενας μεθυσμενος που μπηκε(και δεν τον σταματησε οπως θα επρεπε ενας σεκιουριτας-περισσοτεροι δεν θα χρειαζονταν) στον αγωνα και εριξε ενα χαστουκι στον Σηφακη, να σαπισει στην φυλακη(ή και κρεμαλα οπως καποιος προτεινε!). Το αμεσως πιο τραγικο ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι τοσο κολλημενοι και κομπλεξικοι, οσο ο συντακτης του αρθρου(και καποτε θα πρεπει να κριθουν και αυτοι για τον φανατισμο που καλλιεργουν με τα κειμενα τους)που επιμενουν να εξισωνουν το σαββατιατικο περιστατικο με αυτο που εγινε στο χαριλαου πριν απο καποια χρονια οταν οι διαφορες ειναι προφανεις(Για να μην αναφερουμε αλλες παρομοιες καταστασεις σε αλλα ματς που δεν διακοπηκαν)και να απαιτουν “δικαιοσυνη”(α, και να επιμενουν οτι αυτον που αποκαλουμε “κρετινο” ή “κοκκαλο” τον καναμε ηρωα), κουνια που τους κουναγε….. Κριμα για το μπλογκ και για καποιους εξαρχιωτες και ελαηθ που κανουν εξαιρετικη δουλεια.-

    Υ.Γ. Αντικειμενικε συντακτη ντουεντες, αν ακομα και μετα τα βιντεο που σου εστειλε ο eddie δεν εχεις βρει διαφορες μεταξυ των 2 περιστατικων και δεν ανηκεις στην ΛαΣαγράδαΦαμίλια3, θα πρεπει να ανησυχεις. Για την κατασταση σου.

    Υ.Γ.2: εχω και αρκετες ενστασεις προς τον εντυ, για να σας προλαβω, ειδικα στο θεμα πυρσων που με εχει-σχεδον-σοκαρει, αλλα αυτο δεν ειναι του παροντος(αυτο για οποιον ειναι ετοιμος να πιστεψει οτι παιρνουμε ιδια γραμμη ή αλλες παρομοιες χαριτωμενιες)

  33. Ο/Η sadi λέει:

    Oμορφα.
    Η αντικειμενική δικαιοσυνη της κρεμαλας βιαστικέ μου κριτή και απόλυτε γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας,δεν αναλώνεται στο κρεμασμα οπως εσύ προτείνεις ούτε φυσικά στο κρέμασμα του συγκεκριμένου καραγκιοζάκου. Ευσεβείς πόθοι… Δεν πειραζει. Ετσι κι αλλιώς γεμίσαμε γκουρού της γνώσης.

    Αλλωστε εβαλα και τον εαυτο μου στην απαντηση μου.

    Καλα κρασα, κι οι βάρκες στο γιαλό κουνιούνται.

  34. Ο/Η duendes λέει:

    Αν πραγματικά υπάρχει και δεύτερος που από την ανάγνωση του κειμένου και των σχολίων, καταλαβαίνει ότι εγώ πιστεύω πως είναι ολόιδιες καταστάσεις, που απαιτούν ολόιδια τιμωρία, πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά και ρίχνω την ευθύνη στον αποτυχημένο τρόπο γραφής μου!

    Εκτός αν η φαντασία μετατρέπει το “ανάλογες ιστορίες” του ποστ, στο ότι “δεν εχεις βρει διαφορες μεταξυ των 2 περιστατικων”, γιατί δεν βλέπω να αναφέρω πουθενά πιο συγκεκριμένη σκέψη για το περιστατικό τότε! Για πολλοστή φορά, ξεκαθαρίζω ότι δεν ασχολούμαι πλέον μ’εκείνη την ‘τραγωδία’ του Άρη (πέρα απ’το καραγκιοζιλίκι με το κολάρο, που θα το θεωρώ πάντα προσωπική ξεφτίλα του παίκτη) γιατί όπως έγραψα, η ομάδα τιμωρήθηκε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ για την μαλακία στον εγκέφαλο κάποιων αρκετών ανθρώπων, που μπουκάρανε μέσα και καταστρέψανε εν μέρει τον σύλλογο για τον επόμενο χρόνο! Όταν κάποιοι άνθρωποι, κάνουν μαλακία και η ομάδα τιμωρείται όπως έπρεπε να τιμωρηθεί (εκτός αν η τιμωρία δεν σας φαίνεται αρκετή!) και επιστρέφει απ’ολο αυτό το σκηνικό με μια διαφορετική φιλοσοφία κερκίδας (όποιος μπορεί να το δει αυτό, όποιος δεν μπορεί μου είναι αδιάφορος, ας κρατήσει τις απόψεις του για τον εαυτό του, ελευθερία ιδεών υπάρχει, δεν γίνεται να συμφωνήσω με όλο τον κόσμο), είναι κόλλημα στον εγκέφαλο, να συνεχίζεις να την χτυπάς για το περιστατικό εκείνο και να βρίζεις ή να ειρωνεύσαι κάποιον, που στην τελική ΔΕΝ ξέρεις καν τι απόψεις έχει για εκείνο το σκηνικό (αλλά δεν σ’ενδιαφέρει κιόλας, γιατί έχεις βγάλει το αυθαίρετο συμπέρασμα σου και κατηγορείς γιατί “όλοι familia είναι μωρέ, πληρωμένοι από την ανώνυμη εταιρεία τους και υποκινούμενοι από το Αφεντικό τους”!) ο οποίος κατηγορεί κάποια άλλα παραδείγματα καφρίλας και ‘επεισοδίων’.

    Επίσης, οι αναφορές μου στον εν λόγω κύριο περί ήρωα ξεκίνησαν μετά από σχετικό σχόλιο του eddie το οποίο υπάρχει πάνω-πάνω και ασχολιόταν με την αντρίκεια στάση του Νικολάκη, που …μπήκε ο Σατανάς μέσα του αλλά παρ’ολα αυτά δεν μαχαίρωσε κανέναν αλλά έριξε ανώδυνο ξώφαλτσο χαστούκι στον Σηφάκη! Μπορείς να το διαβάσεις ξανά, δεν έχει σβηστεί τίποτα.

    Και το ‘δικαίωμα’ να απαιτώ τιμωρία (όποια κι αν είναι αυτή, ας το κρίνει ο σχετικός αρμόδιος, ανάλογα με τον Νόμο) δεν θα μου το ‘στερήσει’ κανείς, επειδή στο κολλημένο (ή κομπλεξικό, για να επιστρέψω τον χαρακτηρισμό κάποιου που δεν έχει ιδέα για τις απόψεις μου) μυαλό του, η ..familia κάποτε μπούκαρε στο γήπεδο και χτύπησε πισώπλατα (και ΜΗ αντρίκεια) τους παίκτες (και ΤΙ-ΜΩ-ΡΗ-ΘΗ-ΚΕ όσο πιο βαριά γινόταν!) και κάποτε πιο παλιά, έπαιξε ξύλο με τους Τούρκους στο Τορίνο (που και γι’αυτό τιμωρήθηκε αυστηρά!) και κάποτε πιο παλιά….

    ΥΓ. Τέλος, θέλω να ελπίζω (γιατί σε αντίθεση με άλλους, όταν δεν γνωρίζω τις απόψεις κάποιου για πράγματα που έγιναν παλιότερα από τότε που τον ‘γνώρισα’, δεν βγάζω τόσο αυθαίρετα προσωπικά συμπεράσματα) ότι αντίστοιχες σκέψεις δικαιοσύνης και τιμωρίας, είχες και στον αγώνα Ιωνικός-Ηρακλής, που διακόπηκε λόγω ενός μόνο κάφρου που χτύπησε τον επόπτη και το ματς κατοχυρώθηκε υπέρ του Ηρακλή, δίνοντας του δυο εξτρά βαθμούς, που στο τέλος έπαιξαν ρόλο και στο να σωθεί. Και επίσης ότι στην αναφορά για άλλες παρόμοιες καταστάσεις (κάπου εκεί που είναι τα σχόλια για κομπλεξισμό και καλλιέργεια φανατισμού!) συμπεριλαμβάνεις τα ακόντια-σημαιάκια του κόρνερ που διέκοψαν το παιχνίδι, χωρίς όμως συνέπειες (!), πέρσι στο Καυτατζόγλειο…

  35. Ο/Η duendes λέει:

    Επίσης μου κάνει τρομερή εντύπωση που ο ίδιος άνθρωπος που 10-15 σχόλια πιο πριν, σχολιάζει κανονικά και πολιτισμένα το κείμενο και εκθέτει την άποψη του χωρίς κανέναν χαρακτηρισμό, επιστρέψει μεταλλαγμένος με 3-4 ειρωνίες/κατηγορίες/χαρακτηρισμούς για τις ..απόψεις μου περί του παρελθόντος και την αντικειμενικότητα της κρίσης μου (!), την ώρα που από εκείνη την στιγμή, η μοναδική ξεκάθαρη αναφορά μου στο περιβόητο παιχνίδι είναι το κολάρο του Κατσιαμπή και το:

    “Τότε που για ότι μαλακία έκαναν αυτοί που μπήκαν μέσα, το πλήρωσε όλη η ομάδα, με την χειρότερη δυνατή ποινή; Εγώ τιμωρήθηκα, υποβιβάστηκα χάρη και σ’αυτό το παιχνίδι και έπαιξα μισή χρονιά σε κλειστό γήπεδο”.

    Σηκώνω τα χέρια ψηλά…

  36. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ρε παιδιά, νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε και τώρα κοντεύει να εξαντλήσει κι εμάς
    Οι απόψεις καταγράφηκαν, ο καθένας μπορεί να βγάλει ό,τι συμπεράσματα γουστάρει.
    Από ένα σημείο και μετά επαναλαμβανόμαστε και το μόνο που προστίθεται είναι κάποιοι χαρακτηρισμοί που δεν νομίζω πως προσφέρουν κάτι.
    Εκτός κι αν πρέπει κι εμείς εδώ ν αρχίσουμε τα … ιντερνετικά χαστουκάκια και τα …ιντερνετικά πισώπλατα χτυπήματα, αφού άλλωστε ούτε σεκιουριτάς υπάρχει εδώ, ούτε φαμίλια Σαγκράδα ή μαφιόζικη 🙂

  37. Ο/Η balkou λέει:

    Γύρνα και τ’άλλο μάγουλο, ρε! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *