Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μύθοι της Δημιουργίας: Ρομάριο

Την τρίτη μέρα της Ποδοσφαιρικής Δημιουργίας, ο Ποδοσφαιρικός Θεός έστειλε στον Ρομάριο προσωπική πρόσκληση για να τον επισκεφτεί. Ο Ρομάριο έφτασε αργά το μεσημέρι, αργοπορημένος και σχεδόν μεθυσμένος.

Και ο Ρομάριο ρώτησε τον Ποδοσφαιρικό Θεό: “Γιατί με κουβάλησες εδώ πρωί-πρωί;”
Και ο Ποδοσφαιρικός Θεός αποκρίθηκε: “Σήμερα μοιράζω την αίσθηση του γκολ κι έχω πολύ μεγάλα σχέδια για σένα. Θα γίνεις ο μεγαλύτερος γκολτζής όλων των εποχών. Θα σκοράρεις με το κεφάλι, με την πλάτη γυρισμένη, με το γόνατο, πεσμένος, με τη φτέρνα, με ψαλιδάκι, με τη μύτη του παπουτσιού, με μακρινά σουτ, με τακουνάκι, με φάλτσο, ανάμεσα απ’ όλη την αντίπαλη άμυνα. Θα σκοράρεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς. Με τρόπους που ο αμυντικός δεν θα μπορεί να προβλέψει και ο τερματοφύλακας δεν θα μπορεί να σταματήσει. Το όνομα σου θα γίνει συνώνυμο της έννοιας γκολ. Σε κάποιες χώρες όταν σκοράρουν θα λένε ‘Ρομάριο’! Θα είσαι στην κορυφή, θα σε μνημονεύουν για εκατοντάδες χρόνια, θα σε λατρεύουν δισεκατομμύρια, θα σε τιμούν με κάθε ευκαιρία. Θα πετύχεις περισσότερα από 2.000 γκολ στην καριέρα σου. Νούμερο αστρονομικό! Εξωγήινο! Θεϊκό!”

Και ο Ρομάριο, με μια ματιά γεμάτη δυσπιστία και επιφύλαξη, ρώτησε: “Και τι πρέπει να κάνω για να τα καταφέρω όλα αυτά;”
Και ο Θεός ανταπάντησε: “Θα δουλέψεις. Θα μοχθήσεις. Θα προσπαθήσεις. Θα κάνεις καθημερινή προπόνηση για πολλές ώρες. Θα ζεις αθλητικά και αγωνιστικά. Θα έχεις πνεύμα καθαρό και αμόλυντο. Θα γυμνάζεσαι συνεχώς κι όταν νιώθεις ότι έχεις φτάσει στα όρια σου, θα κοπιάζεις παραπάνω! Θα είσαι πρότυπο αθλητή”.

Και τότε ο Ρομάριο ρώτησε ξανά: “Και δεν μου λες, με ελάχιστη προπόνηση και καθόλου γυμναστική, τι απ’αυτά μπορώ να καταφέρω;”

Romario_1000
(O Ρομάριο σκοράρει με πέναλτι το γκολ νούμερο 1.000 – σύμφωνα πάντα με τις δικές του μετρήσεις – τον Μάιο του 2007)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το μεγάλο ταξίδι για το γήπεδο

Η αγάπη για την ομάδα είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Η ιεροτελεστία του γηπέδου αρκετές φορές δεν εκτιμάται ιδιαίτερα από όσους το έχουν κοντά τους, μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάνε σε ένα παιχνίδι. Όλοι όσοι έχουμε περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μας χωρίς τη δυνατότητα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Νιγηρία, ο Κανού και το ποδόσφαιρο ως Ολυμπιακό σπορ

Σε πλήρη αντίθεση με μεγάλη μερίδα του ποδοσφαιρικού κοινού λατρεύω το Ολυμπιακό τουρνουά. Το ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τουρνουά. Ηλικιακά μπορώ και θυμάμαι – σχεδόν τα πάντα – απ’ την Ολυμπιάδα της Ατλάντα του 1996. Είχα παρακολουθήσει και αυτή της Βαρκελώνης αλλά εκτός απ’ την Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τους “φούριας ρόχας” και τα μαγικά της dream […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *