Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ούι ούι η Βασλούι

vasluiaek

Η ΑΕΚ κατάφερε απόψε να χάσει από μια ομάδα με ιστορία λιγότερη των δέκα ετών, που αγωνίζεται σε ένα γήπεδο 10.000 και δεν μπορεί να το γεμίσει. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ήταν κάτι ανέλπιστο. Η άμυνα ήταν τραγική. Με τον Μαϊστόροβιτς να μην ξέρει που πατάει, τον Κουτρομάνο να τρέχει σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο και όποιον αντίπαλο θέλει να κερδίζει κεφαλιές στην περιοχή. Την ίδια στιγμή ο Μάκος προσπαθούσε  μόνος στα χαφ έχοντας δίπλα του τον χειρότερο παίκτη της προετοιμασίας Ταμαντανί Ενσαλίβα που είναι άγνωστο όχι απλά γιατί έβγαλε 90′, αλλά γιατί ξεκίνησε ως βασικός. Από εκεί και πέρα οι φάσεις βγήκαν μπροστά, αλλά ο Τζεμπούρ μοιάζει ξένο σώμα μέσα στην ομάδα χωρίς να μπορεί να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του.

Πιθανότατα η ΑΕΚ θα περάσει. Η Βασλούι πέρα από έναν δυο παίκτες μπροστά, είναι ομάδα χαμηλότατου επιπέδου και εκτός έδρας δύσκολα να αντέξει με τέτοια άμυνα. Ειδικά από την στιγμή που μπορεί να παίζουν στην 11αδα Σκόκκο, Καφές, Αραούχο. Το να αποκλείσει όμως η ΑΕΚ τη Βασλούι δεν θα αποτελέσει άθλο και φυσικά δεν θα σημαίνει τίποτα για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια. Τα δύσκολα ξεκινάνε από την Κυριακή και μέχρι τότε αποκλείεται η ομάδα να έχει σέντερ μπακ ή χαφ ή κάποιον επιθετικό (μια που τα κατάφερε ο σερβονίκης πολυέλληνας να έχει κάψει τον Τζεμπούρ). Καλείται λοιπόν η ΑΕΚ να δείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σοβαρό σύνολο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό με πολλές σημαντικές απουσίες. Τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν μοιάζει καθόλου πιθανό.

ΥΓ Οι μαγικές αλλαγές του Μπάγεβιτς (δύο τον αριθμό με τη 2η στο 92′) αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν έχεις ένα ρόστερ γεμάτο ελλείψεις τότε χρειάζεσαι έναν προπονητή που να παίζει κι αυτός από τον πάγκο και να βοηθάει την ομάδα. Με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας δεν φταίει ο ίδιος που δεν έχει καλύτερους παίκτες (αν και η εμμονή του σε κάποιους συγκεκριμένους τον βαραίνει), αλλά δεν γίνεται να παρακολουθεί και αμέτοχος από τον πάγκο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η αγαπημένη μας Σούπερ Λίγκα ή αλλιώς: Τι είναι η Σούπερ Λίγκα

Κατ’ αρχάς να σας πω πώς, απεχθάνομαι αυτή τη νέα διοργάνωση, την UEFA Nations League. Μου μοιάζει εκνευριστική και αρκετά μπερδεμένη. Κάτι σαν εκείνη την κοπέλα που είχες στα 15. Εκείνη που ήθελε να σε χωρίσει επειδή είχε ερωτευθεί τον Μάκη με το GLX αλλά τελικά τα έφτιαξε με τον Χρήστο που είχε Vespa. Χωρίς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο γλυκό αριστερό

  Στην Ελλάδα του παραδοσιακά μέτριου ποδοσφαίρου έχουμε χορτάσει χαλκέντερα φουλ μπακ, φιλότιμα αμυντικά χαφ, σκληροτράχηλα σέντερ μπακ και γενικά παίκτες χαμηλής τεχνικής κατάρτισης. Όταν λοιπόν βλέπουμε έναν πραγματικά ξεχωριστό παίκτη κάθε δεκαετία (στην καλύτερη) ή εικοσαετία (στη χειρότερη) είναι λόγος να τον θυμόμαστε την ημέρα που έχει γενέθλια. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Βασίλης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Ούι ούι η Βασλούι”

  1. Ο/Η sadi λέει:

    Εννοειται, ουτε λογος να μην περασει η ΑΕΚ. Αλίμονο… Τι τραγωδια ομως
    Κάκιστη η ΑΕΚ. Σαφώς και θα βελτιωθεί με την είσοδο του Σκόκο, σαφώς και είναι πρόβλημα ο Κυργιάκος που έφυγε…αλλα και παλι… Με ομάδα τοπικού;

    Καημένο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δια βίου στον ποδοσφαιρικό μεσαίωνα…

    Τι θα κανουμε ρε παιδια;

  2. Ο/Η Chris λέει:

    Xwris plaka pou pame fetos ksevrakotoi sta agkouria??
    H Aek apopse anyparkth, o Olympiakos eytyxws epaize me tn Serrif gt me pio sovarh omada den exei tyxh etsi opos einai twra. Gia tn Paok den exw apopsh gt den tn exw dei oute lepto, alla na mhn mporeis na kerdiseis kati ksylokopous Norvhgous+mia metria ollandikh omada stn Touba mono anisyxhtiko mporei na einai. Gia Pao den lew gt me tetoia Atletiko oti k na kaneis 3 8a fas. H Larissa mas afhse nwris apo tous psarades…skoura ta pragmata, ka8e persy k kalytera.
    Y.Γ. To derby Aek-Olympiakos nomizw 8a einai apo ta pio a8lia,poiotika, tn teleytaiwn xronwn an skeftoume tn forma tn 2 antipalwn+tis 11ades pou 8a katevasoun…

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Τραγική η εικόνα της ΑΕΚ, αντάξια της ΑΘΛΙΑΣ ομάδας που έχει…

  4. Ο/Η xristos λέει:

    Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Πέρισυ τέτοιο καιρό οι εμφανίσεις απέναντι σε ομόνοια ήταν πολύ χειρότερες. Μεσοεπιθετικά είδα κάποιους συνδιασμούς που από ατυχία δεν έγιναν γκολ. Στην αμυντική γραμμή, αν εξαιρέσεις τον γέα (φαντάσου που φτάσαμε), οι άλλοι ούτε μπορούν κι ούτε κάνουν για την αεκ. Σε κάθε στημένο της βασλούι κάναμε το σταυρό μας. Ο ταμαντανί ανύπαρκτος, αυτά βλέπει ο ντούσαν κοιτάζει και τον πάγκο και σου λέει ποιον να βάλω μέσα αλλαγή.
    Ευτυχώς που η βασλούι είναι για 4 γκολ στο οακα και που είδα και όνειρο ότι νικάμε γαύρο με 6-2 (με κατσουράνη βασικό). Και είμαι ήσυχος.

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Απ’τα λίγα που είδα εχθές και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα φιλικά, είναι ζήτημα αν στην αποστολή (18αδα) της ΑΕΚ υπάρχουν πλέον 6-7 παίκτες “πρωταθλητισμού”, εκ των οποίων η πλειοψηφία βρίσκεται στην επίθεση.

    Αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στις 10 αυτές μέρες (πχ. 2 δυνατές μεταγραφές), δεν μπορώ με τίποτα να την δω να πλησιάζει, έστω, βαθμολογικά την κορυφή.

  6. Ο/Η charlie λέει:

    Ο Γέας είναι ο πρώτος που δεν κάνει πια. Βαρεθήκαμε αμπαλοσύνη.

  7. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Εγω ξερω οτι καθε χρονο τα ιδια λεμε για την ΑΕΚ αλλα στο τελος πετυχαινει τους στοχους της.

  8. Ο/Η sadi λέει:

    Εξαρταται φιλε μου εαν οι στοχοι της ΑΕΚ ειναι πράγματι απλα να βγαίνει στην Ευρώπη. Εγω πιστεύω οτι τους πετυχαίνει απλά ελλείψει αντιπάλων. Θελει κατι παραπάνω η ΑΕΚ. Η ομάδα που πιο παλια τη γνώρισα σαν αντίπαλο αλλα με Μαύρο, Ραβούση, Αρδίζογλου και ένα σωρό άλλους παικταράδες. Για μένα αν και η ΑΕΚ του Μπαγιεβιτς στις αρχές του 90 ήταν πολυ καλή ομάδα, η ΑΕΚ του Μπάρλου θα πρέπει να αποτελέσει το πρότυπο.

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Darth δεν είναι κάθε χρόνος ίδιος. Για μένα είναι η 2η χρονιά που βλέπω έτσι την ομάδα. Το έγκλημα ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι. Διώξανε Λύμπε-Δέλλα, ο Ριβάλντο έφυγε γιατί ήταν φιλοχρήματος, ξεπουλήσανε Παπασταθόπουλο, ο Ζήκος σταμάτησε, αφήσανε τον Σέζαρ επειδή και καλά δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο (λες και υπήρχαν πολλοί σαν τον Ζουλίνιο στην Ελλάδα) και πήγανε και μου πήρανε τον Μπασινά. Ο κατήφορος άρχισε από εκεί. Είχες μια ομάδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στο χορτάρι και εσύ τη διέλυσες για να φέρεις τον Δώνη και τις νέες ιδέες του.

    Και φέτος που ήρθαν έτσι τα πράγματα και δεν έχεις φράγκο δεν μπορείς να ενισχύσεις ουσιαστικά την ομάδα και να καλύψεις τις τρύπες που έχεις.
    Κι έτσι, αφού αφήσανε τον Κυργιάκο να φύγει (παίρνοντας λιγότερα χρήματα από τη ρήτρα) περιμένουμε τώρα με αυτά τα χρήματα στις 20 Αυγούστου να χτίσουν ομάδα.

  10. Ο/Η charlie λέει:

    Όχι δεν τους πετυχαίνει τους στόχους της. Έχει να πάρει οποιονδήποτε τίτλο από το ’02

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *