Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Special One unsettled

lippi_mourinho

Το έχουμε ξαναπεί και επιμένουμε, αυτός ο άνθρωπος απλά γεννήθηκε για να είναι προπονητής στην Αγγλία όπου οι προπονητές σεληνιάζονται να αλληλοκαρφώνονται. Είναι απλά στο αίμα του αγγλικού ποδοσφαιρικού λαού. Γουστάρει mind games. Δεν γουστάρει καθωσπρεπισμό. Γουστάρει μπηχτές. Δεν γουστάρει ντεμέκ δηλώσεις “ας κερδίσει ο καλύτερος”.

Μέχρι να τα ξαναζήσει αυτά όμως ο μαθητής του Σάντος, Μουρίνιο, πρέπει να εφεύρει αντίπαλους σε χαρτογιακάδες Ιταλούς, που απλά τολμάνε να εκφράσουν την άποψη τους. Ένας από αυτούς έτυχε να είναι και ο Μαρσέλο Λίπι.

“Η Γιουβέντους πιστεύω ότι θα πάρει το πρωτάθλημα” είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας. Αυτό ήταν. Το αγγλικό life style του Μουρίνιο χτύπησε κόκκινο.

“Ο Λίπι έβγαλε ετυμηγορία στην τηλεόραση το προηγούμενο βράδυ. Ο Καπέλο ποτέ δεν θα έκανε το ίδιο για την Αγγλία. Ούτε ο Ντελ Μπόσκιε στην Ισπανία. Όχι, είναι πολύ περισσότερο έξυπνοι για να το κάνουν αυτό. Δε θέλω να ξοδέψω άλλη ώρα απατώντας στον Ιταλό ομοσπονδιακό προπονητή.”

και συνεχίζει…

“Δουλεύω κάθε μέρα για την ομάδα  μου, στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Δεν ξοδεύω την ώρα μου περιμένοντας στην γύρα για ένα παιχνίδι που έρχεται όποτε του καπνίσει” (οκ, εδώ θέλει το αγγλικό για όποιον δεν εμπιστεύεται την ελεύθερη μου μετάφραση “I work every day for my club, on the field and in the locker room, with my team. I do not spend my time waiting around for a match to come around every now and then.”)


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το παιχνίδι της ζωής του Αγκοστίνο ντι Μπαρτολομέι

Η Ρώμη είναι μια από τις πόλεις που δεν αρκεί να επισκεφτείς μία φορά. Σχεδόν όλη η Ιταλία έχει τη γοητεία της, ειδικά όσο κατεβαίνεις πιο χαμηλά, αλλά η Ρώμη είναι ξεχωριστή. Μπορείς να ψηλαφίσεις την ιστορία της περπατώντας σε αυτή. Να νιώσεις τη διαφορετική της ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοί της δυσκολεύονται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν η Μίλαν έκλεψε την τελευταία στιγμή τον Ρούι Κόστα

Τέλη Ιουνίου 2001. Ο Ρούι Κόστα απολαμβάνει τις διακοπές του στην Πορτογαλία μετά από μια ακόμα γεμάτη σεζόν. Λίγες εβδομάδες πριν η Φιορεντίνα ολοκλήρωνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας μετά από έναν δύσκολο, διπλό τελικό με την Πάρμα. Με τον Μπατιστούτα να είναι πλέον κάτοικος Ρώμης, ο Ρούι Κόστα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *