Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Έξω δεν κοροϊδεύεις

evertonaek

Τα κενά, τα προβλήματα απουσιών, η αμπαλοσύνη, τα προπονητικά λάθη, ο κακός σχεδιασμός, η μέτρια προετοιμασία, το ντεφορμάρισμα και πολλά άλλα μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι του μέτριου ελληνικού πρωταθλήματος. Όταν ο Ηρακλής με παίκτη παραπάνω δεν μπορεί να βγάλει ούτε μισή φάση, όταν ο Ατρόμητος δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ή όταν ακόμα ο Πανθρακικός δωρίζει κάποιο γκολ (για να μιλήσουμε και για τον ΠΑΟ) είναι δύσκολο να δεις κατάφατσα την πραγματικότητα. Τότε ο Λέτο γίνεται ήρωας γιατί σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, η αμυντική γραμμή του Ζεράλδο και του Μαϊστόροβιτς αποκτά διαστάσεις σινικού τείχους στα μάτια του κόσμου και πάει λέγοντας.

Όταν όμως βγεις λίγο παρα-έξω και αντιμετωπίσεις μια σοβαρή ομάδα κάθε αδυναμία σου φωτίζεται έντονα, ακόμα και αν δεν είναι οι προβολείς του Champions League αλλά έστω του Europa League. Για το ματς του ΠΑΟ δεν θα μιλήσω, θα μιλήσω για την ομάδα μου. Το καμπανάκι για την άμυνα στις στημένες φάσεις είχε χτυπήσει εδώ και καιρό, από το πρώτο ματς με τη Βασλούι. Όταν αντιμετωπίζεις μια αγγλική ομάδα που έχει ψηλούς (ή έστω μαλλιαρούς παίκτες) τότε είναι ακόμα πιο πιθανό να την πατήσεις. Χωρίς άλλη φάση, η Έβερτον με πολύ πολύ απλό τρόπο (και παρά τις απουσίες αλλά και το ντεφορμάρισμά της) έβαλε 2 γκολ  από στημένες φάσεις και μετά απόλαυσε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ για μια ακόμα φορά κομμένη στην μέση, εξαιτίας της έλλειψης ποιότητας στα κεντρικά χαφ (Μάκος-Καφές-Νσαλίβα-Γιάχιτς) δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, δεν μπορούσε να βγει μπροστά. Οι παίκτες της έμοιαζαν με εφηβική ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα “τσαρτζάρισμα” (το “τσ” με “τζ). Όταν ο σουτομαγνήτης έφερε την μπάλα να αναπαυθεί για τρίτη φορά στην εστία του Σάχα όλα είχαν τελειώσει. Για να ολοκληρωθεί η τραγωδία, ο μοναδικός ίσως παίκτης της ΑΕΚ που δεν είχε μασήσει μέχρι εκείνη την στιγμή, ο Αραούχο, έκανε μια ανόητη ενέργεια, πήρε κόκκινη και αναγκάζει τους οπαδούς της ΑΕΚ να ξαναδούν στη βασική εντεκάδα στα επόμενα ματς κάποιον εκ των Γεωργέα-Κουτρομάνου.

Την ίδια στιγμή ο Μπάγεβιτς δεν ήξερε που πατούσε βάζοντας τον Ενσαλίβα και βγάζοντάς τον αργότερα για να βάλει τον Μαντούκα που θα μπορούσε να παίζει στο βίντεο κλιπ του “Φτερό στον άνεμο” και σίγουρα δεν ταίριαζε στο “φίζικαλ γκέιμ” των Άγγλων που θα έλεγε κι ο Αλέξης Σπυρόπουλος. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το τέταρτο γκολ της Έβερτον, στο οποίο η άμυνα της ΑΕΚ ανέβασε με μεγάλη επιτυχία στο σανίδι την επιθεώρηση “Η μπάλα είναι χειροβομβίδα” και έκλεισε με το μονόπρακτο “Ο θάνατος του Χουανφράν” όπου ο γνωστός Ισπανός αριστερός μπακ έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τον λαβωμένο πολεμιστή κερδίζοντας την αποβολή του Λουίς Σαχά.

Κουβέντα για πρόκριση δεν μπορούσε να γίνει ούτε πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα. Το θέμα είναι η ΑΕΚ να μπορέσει να κάνει κάποια θετικά αποτελέσματα, να μαζέψει κανέναν βαθμό (γιατί Βασλούι δεν θα πετυχαίνει κάθε χρόνο) και να μην δεχτεί πάλι καμιά τέτοια σφαλιάρα (ειδικά στο ματς της Λισαβόνας). Κυρίως όμως θα πρέπει να κοιτάξει να διορθώσει όσες αδυναμίες γίνεται ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο οι δυο μεγάλοι της αντίπαλοι προς το παρόν παρουσιάζονται σε παρόμοια οικτρή κατάσταση. Εδώ λοιπόν μπαίνει στην εξίσωση ο προπονητής της ομάδας, για τον οποίο τα άλλοθι της κακής περσινής προετοιμασίας από την λαίλαπα Δώνη και τις τραγικές επιλογές της διοίκησης έχουν τελειώσει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

To παλάτι των ονείρων του Σοκόλ Κούστα

Ήταν 11 Δεκεμβρίου του 1990 όταν τέσσερις νεαροί απ’ το χωριό Αλίκο των Αγίων Σαράντα δέχονταν τα πυρά Αλβανών στρατιωτών στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα. Για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που ήθελαν ήταν απλά να ζήσουν ελεύθεροι, μακριά από την τυραννία της δικής τους χώρας. Το τίμημα που πλήρωσαν ήταν η ίδια τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς καθρέφτη στο σπίτι

Υποτίθεται ότι όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Κοιτάς τα λάθη σου, βελτιώνεσαι και δεν τα επαναλαμβάνεις. Δεν ισχύει για όλους αυτό. Η ΑΕΚ πέρασε μια διαδικασία δύσκολη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δυο χρόνια πέρασαν γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, κάτι που από πολλούς θεωρείται αυτονόητο, αλλά τα παραδείγματα Άρη και Ηρακλή δείχνουν ότι δεν είναι. Μέσα σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

22 σχόλια σχετικά με το “Έξω δεν κοροϊδεύεις”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Κλείστε τα σύνορα!

  2. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Η πλάκα είναι ότι τώρα λένε “εντάξει,λογικό,Αγγλική ομάδα” ενώ κάποτε η ΑΕΚ θα πήγαινε να το χτυπήσει στα ίσια το ματς. Οι λόγοι για την κατάντια; Μια ματιά στα budget των ομάδων…

    (Η κατάντια είναι γενική βέβαια, όχι μόνο της ΑΕΚ)

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Σταθερό, κλασσικό αξίωμα ότι στην Ευρώπη δεν μπορείς να κοροϊδεύεις. Και ισχύει όχι μόνο με τους κορυφαίους αλλά με τους πάντες. Όπως μια αγγλική ομάδα που ξεκίνησε τραγικά τη σαιζόν.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Πικρή αλήθεια anti-galactico αυτό που λες.

  5. Ο/Η ashton λέει:

    @ Anti-Galáctico
    Μόνο που η ομάς έπαιξε & έχασε όπως και την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο νησί πριν 30 χρόνια, με την υπερομάδα του Μπάρλου (Μίμης, Μαύρος, Αρδίζογλου, Δομάζος, Μπάγιεβις και δε συμμαζεύεται).
    http://www.youtube.com/watch?v=YX0sbNddQx8
    (χθες)
    http://www.youtube.com/watch?v=VCnb0I6kRhs
    (πριν 30 χρόνια)

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Να ποντάρουμε δηλαδή Έβερτον για κατάκτηση του Europa League;

  7. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    @ashton

    Μόνο που εγώ δεν μιλάω για πριν 30 χρόνια που όσο και παιχταράδες να ήταν (δεν ξέρω,δεν τους έχω δει και δεν βασίζομαι σε μύθους) το Ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν σχεδόν ερασιτεχνικό.Μιλάω για πριν 10 (ή κάτι λιγότερο,κάτι περισσότερο)χρόνια όπου πιστεύω ότι ήταν το peak του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο.
    Γενικά τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι διαφορές και μεταξύ μεγάλων-μικρών στα μεγάλα πρωταθλήματα και μεταξύ μεγάλων-μικρών Ευρωπαικών πρωταθλημάτων. Η κύρια αιτία είναι τα λεφτά που κερδίζει και δαπανεί η κάθε ομάδα.Όπως αυξάνεται η διαφορά επιπέδου μεταξύ Μαντσεστερ και Μπλακμπερν, κάπως έτσι αυξάνεται και η διαφορά μεταξύ Έβερτον και ΑΕΚ.
    Η αλήθεια είναι πως από τους τωρινούς παίχτες της ΑΕΚ, ούτε ένας δεν θα καθόταν καν στον πάγκο της Έβερτον. Πάρε τώρα και την ΑΕΚ του 2000 πχ. και πες μου πόσοι παίχτες της μπορούσαν να παίξουν στην τότε Εβερτον;

  8. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Το πχ. δεν είναι προ Χριστού ε. 😛

  9. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα προπονητων-νοοτροπιας-διοικησης.

    Πριν 10 χρονια οπως λεει και ο galactico δεν ειχαν περισσοτερα λεφτα οι ελληνικες ομαδες και τηρουμενων τον αναλογιων παντα υπηρχαν χαοτικες διαφορες.
    Οταν ο ΠΑΟΚ απεκλεισε την Αρσεναλ, ειχε Ραιτ, Μπεργαμπ κλπ κλπ και ο ΠΑΟΚ Βελλη. Την ιδια περιοδο ολες οι ελληνικες ομαδες πηγαιναν καλα. Ας κοιταξουν τις διαφορες τοτε και τωρα οι υπευθυνοι και ας πραξουν αναλογα.

    Μια αλλη οπτικη του θεματος ειναι οτι πλεον οι ευρωπαικες ομαδες δινουν πολυ βαση στο θεμα εκγυμνασης των παικτων τους. Πραγματικα, βλεπεις τις Ελληνικες ομαδες και νιωθεις οτι πλεον εισαι κουρασμενος να πας μεχρι την κουζινα και στον αντιποδα, εξω ειναι ολοι μηχανακια

  10. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Πριν 10 χρόνια δεν είναι τόσο ότι είχαν λεφτά ,που έτσι κι αλλιώς έδιναν περισσότερα και λόγω του μπαμ με Alpha Digital (θυμάμαι ο ΟΣΦΠ μια χρονιά που είχε φέρει Ζιοβάνι,Ζετερμπεργκ κτλ. είχε δώσει 18 δις ΔΡΑΧΜΕΣ!!!) αλλά είχαν παίχτες που τους παρήγε το Ελληνικό πρωτάθλημα και τους έπερναν φτηνά.
    Τώρα εκτός του ότι αυτή η παράγωγη έχει μειωθεί ότι βγεί κατα καιρούς φεύγει.Δεν μπορούν να τους κρατήσουν στην Ελλάδα πλέον (πχ. περίπτωση Παπασταθόπουλου).
    Και ΠΑΟΚτσης είμαι, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο η τότε Αρσεναλ με κάτι Γουιντερμπερν και λοιπούς ψιλο-τραγικούς Άγγλους αν έπαιζε με την τωρινή Εβερτον, μάλλον θα έχανε.Επίσης ο τότε Ζαγοράκης αν έπαιζε σήμερα, θα μπορούσε να τον κρατήσει ο ΠΑΟΚ;;

  11. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Ναι ομως ΤΟΤΕ ειχε κανει double! Mε την ιδια λογικη και ο τοτε ΠΑΟΚ θα κερδιζε τον τωρινο ΠΑΟΚ; Εγω πιστευω πως ναι 🙂 με φαουλ του Φρατζεσκου 😀

  12. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Ντάξει μπορεί να ήταν υπερβολή το ότι θα την κέρδιζε η Έβερον αλλά δες 11αδα Seaman,Dixon, Adams, Bould Winterburn,Parlour,Vieira,Petit,Overmars,Wright Bergkamp. Δύο τρεις παιχταράδες αλλά και πολύ σαβούρα μέσα. Ο Αρσέν δεν είχε προλάβει να καθαρίσει τους Άγγλους.
    Και [γραφικός mode on]ΤOTE O ΠΑΟΚ ΕΙΧΕ ΑΓΓΕΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟ[/γραφικός mode off]

    😛

  13. Ο/Η duendes λέει:

    Το θέμα είναι, ΕΚΕΙΝΟΣ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει ΑΥΤΗΝ την ΑΕΚ;

    Μπαχαλάκιας-3

  14. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Για πλάκα με χατ-τρικ Κoλομπούρδα ρε! 😛

  15. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Συνεχιζω να διαφωνω, οχι τοσο για να εξυψωσω την προκριση του ΠΑΟΚ, αλλα για την εποχη εκεινη oλοι οι παικτες που ανεφερες πλην Bould Winterburn ηταν παιχταραδες!
    Απλα δεν μπορω να εξηγησω γιατι εκεινες τις χρονιες οι ελληνικες ομαδες πηγαιναν τοσο καλα. Για αυτο υποθετω οτι ειναι κατι μεταξυ Προπονητων-νοοτροπιας και εκγυμνασης…

    ΥΓ. Εκτος αν τοτε ηταν ενεργοποιημενο το ιχωρ, η μυστικη ουσια στο αιμα των Ελ-ληνων 😛 😛

    Αδωνις-4-

  16. Ο/Η Elaith λέει:

    Κανένας ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να κερδίσει καμία ΑΕΚ

    Συνεχίστε

    😛

  17. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Αν δεν σε κερδισω και φετος, θα αρχισω να το πιστευω κ εγω…

  18. Ο/Η Elaith λέει:

    Ξεκίνα κερδίζοντας τον γάβρο την Κυριακή για να είμαστε όλοι χαρούμενοι. (κι ο Δράκουλας να έχει υλικό για κείμενο)

  19. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Darth, κάτι Dixon,Parlour και Wright στα 34 δεν τους λες και παιχταράδες.
    Τέλος πάντων, λάθος παράδειγμα πιάσαμε, γιατί μετά την Άρσεναλ πέσαμε με Ατλέτικο και ακόμα μετράμε…:)Δεν είχαμε κάνει και καμιά τρελή πορεία δηλαδή.

  20. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    ναι αλλα 6 γκολ οχι σε ατλεντικο δεν βαζουμε τωρα, αλλα ουτε σε λεβαδειακο σε αγωνες μεσα εξω (το ξερω, στο παιχνιδι “ποιος θα μιλησει τελευταιος παντα χανω :P)

  21. Ο/Η Draculas λέει:

    Elaith ο Ντρακιουλα θα εχει υλικό οτι και να καμει ο Ολυμπιακος… Χοχοχο… :p

  22. Ο/Η balkou λέει:

    ΑΕΛ, μόνο εσύ (κι εσύ Γιώργο Δώνη!)

    Αχαχαχαχαχα… Πλάκα κάνω μη μου την πέσετε…:)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *