Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο πιο αντιπαθής παίκτης

dioufeverton1

Ο Ελ-Χατζί Ντιούφ είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την καριέρα που πολλοί περίμεναν. Βγάζει το ψωμί του στην Αγγλία εδώ και αρκετά χρόνια και είναι ένας από τους πιο αντιπαθείς ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τους οπαδούς, που παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ. Αντιπαθής γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μπλέξει σε διάφορα περιστατικά και η συμπεριφορά του ήταν το λιγότερο προκλητική. Χαρακτηριστικό συμβάν αυτό στον αγώνα της Έβερτον με την Μπλάκμπερν.

Σε κάποιο σημείο του αγώνα ο Ντιούφ πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο και η μπάλα πέρασε από δίπλα του (επίτηδες ή όχι δεν το γνωρίζουμε). Αυτό τον εξόργισε και σύμφωνα με το ball-boy που βρισκόταν εκεί, ο Σενεγαλέζος του είπε “Fuck off, white boy” (!!). To παιδάκι διαμαρτυρήθηκε στους υπεύθυνους και αυτοί με την σειρά τους το είπαν στην αστυνομία. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Ντιούφ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ενώ η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “ερευνά την καταγγελία ότι ένας 28χρονος άνδρας χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα στον αγώνα της Έβερτον”. Ο Ντιούφ το κατάφερε κι αυτό, να γίνει ρατσιστής εις βάρος της λευκής φυλής.

gerdiouf

Αυτό φυσικά ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα της ταραχώδους καριέρας του Σενεγαλέζου. Στο παρελθόν ο Ελ-Χατζί έχει τρακάρει στη Γαλλία οδηγώντας χωρίς δίπλωμα, έχει φτύσει οπαδούς της Σέλτικ αλλά και τον Ολλανδό ντε Ζέεου, έχει μπλέξει σε καβγά σε αγώνα της εθνικής του ομάδας. Σε έναν αγώνα στην Λίβερπουλ, ο Ουγιέ είχε υποσχεθεί στο Νιλ Μέλορ που έκανε ντεμπούτο ότι αν κερδίσει η ομάδα πέναλτι θα το εκτελέσει αυτός. Όντως η Λίβερπουλ κέρδισε το πέναλτι, αλλά ο Ντιούφ πήγε και πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια του τότε 20χρονου. Υπάρχουν αρκετές ιστορίες στις βιογραφίες τόσο του Τζέραρντ, όσο και του Κάραχερ που περιγράφουν με τα χειρότερα χρώματα τον Ντιούφ. Η ομάδα έχανε σημαντικούς αγώνες και αυτός έφτανε στο προπονητικό την επόμενη μέρα με την μουσική στο φουλ και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο χόρευε. Πρόσφατα, μετά τη βιογραφία του Τζέραρντ, ο Ντιούφ βγήκε και κατηγόρησε τον Τζέραρντ ότι είναι ρατσιστής και ότι αυτός και η κλίκα του δεν αφήνουν τους μαύρους παίκτες να αναδειχθούν. Και όπως συχνά βλέπουμε σε τέτοιες περιπτώσεις ο λόγος ήταν η… ζήλια. “Ο Τζέραρντ ζηλεύει για όσα έχω καταφέρει στο ποδόσφαιρο, ενώ αυτός όχι. Με σέβονται στον κόσμο του ποδοσφαίρου, είμαι στους 7 καλύτερους παίκτες σε Μουντιάλ σύμφωνα με ειδικούς. Όπου πάω στην πατρίδα μου με αποθεώνουν, ενώ αυτός αν βγει από το Λίβερπουλ τον βρίζουν“.

Η μεγαλομανία του Ντιούφ δεν θα ήταν κακή αν ήταν το μοναδικό του μειονέκτημα. Είναι η συνολικά εμετική συμπεριφορά του που τον έχει κάνει τόσο αντιπαθή στην Αγγλία, το γεγονός ότι (όπως γράφει κι ο Κάραχερ) δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το αν η ομάδα του έχασε ή κέρδισε. Είναι τόσο αντιπαθής που κόσμος τον παίρνει φάρσες και αντί να τον λυπηθείς και να πεις “τα κωλόπαιδα τον ενόχλησαν”, λυπάσαι τους φαρσέρ όταν ο Ντιούφ ανοίγει το στόμα του σαν λιμενεργάτης και τους λούζει με διάφορα κοσμητικά. Το βιντεάκι είναι παρακάτω και περιέχει αρκετές αγγλικές βρισιές με μοναδική σενεγαλέζικη προφορά και δεν συνιστάται σε ευαίσθητα αυτιά:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Μάγος του Πος

Υπάρχουν μερικοί τύποι στο ποδόσφαιρο που λες και έχουν βρεθεί εκεί για να δημιουργούν συνεχώς αναπάντητα ερωτήματα. Παίχτες και προπονητές που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει πως έχουν καταφέρει να ξεγελούν και να κλείνουν μεγάλα συμβόλαια σε μεγάλους συλλόγους. Ένας από αυτούς είναι ο Χάρι Ρέντκναπ. Έχω μεγάλο κόλλημα με τον Χάρι. Πώς διάολο καταφέρνει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο MVP της καραντίνας (και όχι μόνο)

Στις 18 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας τα σχολεία της Αγγλίας θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας. Αυτή ήταν μια είδηση που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, γι’αυτό και δεν απασχόλησε καμία αθλητική σελίδα. Εκείνες τις μέρες το ποδόσφαιρο είχε ήδη σταματήσει και οι εμπλεκόμενοι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο πιο αντιπαθής παίκτης”

  1. Ο/Η Μούρης λέει:

    Καθίκι και απόβρασμα ο Ντιούφ.Απορώ με τι σκεπτικό έμεινε στην ομάδα.Ντροπή μας(Λίβερπουλ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *