Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η γενιά του photoshop

(Πρώτο μέρος της κόντρας εδώ…)

manchester_derby

Περίληψη προηγούμενου επεισοδίου: Μερικοί πάμπλουτοι Άραβες, που βγάζουν περισσότερα λεφτά απ’όσα μπορούν να μετρήσουν, σκοντάφτουν πάνω στην Μάντσεστερ Σίτυ και αποφασίζουν να εκπληρώσουν την προφητεία που λέει ότι μια μέρα η Σίτυ θα ανέβει στην κορυφή, που αυτόματα – και αναγκαστικά – θα σημαίνει ότι είναι και πάνω απ’την Γιουνάιτεντ. Έτσι, αποκτούν τον Τέβεζ από την μισητό εχθρό και για ‘σπάσιμο’ τοποθετούν σχετική διαφημιστική πινακίδα στο κέντρο της πόλης. Οπαδοί της Γιουνάιτεντ την λερώνουν και κάπου εκεί σάλπιγγες πολέμου ηχούν και στην μάχη μπαίνουν οι σύγχρονες, επίλεκτες ομάδες κρούσης και των δυο πλευρών: φανατικοί photoshop-άδες με άπλετο χρόνο και με μια πληθώρα εφέ και layers στις φαρέτρες τους.

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι φτάνει επιτέλους και η Γιουνάιτεντ κερδίζει με 4-3, χάρη σ’ενα γκολ του Μάικλ Όουεν σ’εναν απίστευτο αγώνα με ατέλειωτη Αγγλική καζούρα. Οι ‘κόκκινοι’ εκμεταλλεύονται την νίκη για να πικάρουν κι άλλο τους συμπολίτες, προωθώντας  στο ίντερνετ νέα αφίσα, στην οποία ο Τέβεζ κοιτάει τον Όουεν να πανηγυρίζει.

Ο πόλεμος όμως δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα καθώς το γεγονός ότι το γκολ της νίκης μπήκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (κι ενώ ο τέταρτος είχε δείξει λιγότερα), αποτέλεσε την αφορμή για νέα απάντηση, εκ μέρους των ‘μπλε’, με τον Άλεξ Φέργκιουσον πρωταγωνιστή.

Αναμένουμε πλέον τα νέα φωτο-επεισόδια…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Μάχη του Μπουφέ: όταν ο σερ Άλεξ έφαγε ένα κομμάτι πίτσα (ιπτάμενο, στο πρόσωπο)

Είναι τρομακτικό το πώς περνάει ο χρόνος. Πώς βλέπεις τις ημερομηνίες και λες δεν γίνεται να πέρασε τόσος καιρός. Κι όμως, κοντεύουν σχεδόν δυο δεκαετίες από τότε που το αγγλικό ποδόσφαιρο ζούσε μια κόντρα που δεν φανταζόμασταν, ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήταν οι κορυφαίες στην Πρέμιερ Λιγκ, δυο ομάδες που δεν ήταν παραδοσιακοί εχθροί, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέμιερ Λιγκ Τεστ: Βρες τον παίκτη απ’ τη φωτογραφία

Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας και του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, της Πρέμιερ Λιγκ δηλαδή, πρέπει να αναμετρηθείς με αυτό το κουίζ. Οι φανατικοί του Αγγλικού ποδοσφαίρου -λογικά- θα το βρουν εύκολο. Οι λιγότερο μυημένοι θα δυσκολευτούν αρκετά και αυτοί που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο Νησί, καλύτερα να προτιμήσουν κάτι άλλο για να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *