Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Παίχτηκε και μπάλα

aekosfpd

Όχι, η φωτό είναι παραπλανητική. Θα μείνω καθαρά στα αγωνιστικά του χθεσινού ντέρμπυ, έτσι όπως τα είδα πίσω από τα κιτρινόμαυρα γυαλιά μου.  Μετά από 4 αγωνιστικές θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει δείξει κάποια πολύ καλά στοιχεία και κάποια πολύ αρνητικά στοιχεία. Έχει παίξει 3 συμπαθητικά ώς καλά ματς (Ηρακλή, ΠΑΣ, ΟΣΦΠ) και ένα τραγικό με τον Ατρόμητο. Θεωρώ ότι έχω δει πολύ καλύτερη μπάλα από την ομάδα μου, απ’ ότι οι οπαδοί του ΟΣΦΠ από τη δική τους ομάδα. Από την άλλη όμως έχω δει και μια αμυντική λειτουργία χειρότερη και από ομάδα υποβιβασμού.

Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, εκτός από την αρχή του Β’ ημιχρόνου, ο δε Ολυμπιακός συμβιβάστηκε με έναν παθητικό ρόλο. Η εμφάνισή του δεν διαφέρει σε πολλά από άλλες εμφανίσεις που έφεραν οργή και κατακραυγή, αλλά τώρα αφ’ ενός ο… κακός Τιμούρ έφυγε και από την άλλη ο Ολυμπιακός κέρδισε και όλα είναι καλά. Αυτή η κοντόφθαλμη λογική που επικρατεί σε οπαδούς και δημοσιογράφους (πολλές φορές τα όρια είναι δυσδιάκριτα μεταξύ τους) και σύμφωνα με την οποία αν μπει ένα γκολ όλα είναι τέλεια και οι παίκτες παικταράδες, ενώ αν δεν μπει είναι άχρηστοι. Ο ΟΣΦΠ παίζει έναν ανταρτοπόλεμο στο πρωτάθλημα που του έχει βγει. Τι εννοώ. Ελπίζουν ότι οι τραυματίες θα γυρίσουν, ότι η ομάδα θα δέσει και μέχρι τότε προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Μπορεί να κατεβαίνουν στα ματς σαν τον Λεβαδειακό (αντί για Μπάρκογλου με Τοροσίδη), αλλά αυτό έχει πετύχει και ήδη έχουν περάσει από Αλκαζάρ, Τούμπα και ΟΑΚΑ με νίκες (το αν είναι καθαρές ή όχι είναι άλλο θέμα). Έτσι, αν η ομάδα στρώσει θα έχουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Μένει όμως να δούμε αν όντως στρώσει γιατί υπάρχουν και όρια στη ρέντα (ο Νικοπολίδης έχει βαρεθεί να κοιτάζει την μπάλα να καταλήγει στα δοκάρια του), αλλά και στο σκοράρισμα από μη επιθετικούς. Βλέποντας τον Ντιόγο χθες, ήταν πραγματικά για λύπηση. Νομίζω ότι περισσότερο χρόνο ήταν με τα μούτρα στο γρασίδι, παρά όρθιος. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που υπερέχει ο Ολυμπιακός είναι ότι διαθέτει καλό άξονα αμυντικά με αξιόλογα αμυντικά χαφ και συμπαθή σέντερ μπακ (όταν δεν παίζουν βόλλεϋ) που υπερέχουν των αντιστοίχων της ΑΕΚ και του ΠΑΟ. Το στοίχημα είναι να μπορέσουν να πάνε καλά και επιθετικά και να βγάλουν τη σεζόν με το περιορισμένο ρόστερ που έχουν.

Επιστρέφοντας στην ΑΕΚ να πω ότι είναι τραγικό να δέχεσαι γκολ με 3-4 αμυντικούς μαζεμένους και μόλις έναν αντίπαλο από σέντρα. Τα γκολ από κεφαλιά έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια (Βασλούι, Έβερτον, ΠΑΣ, ΟΣΦΠ) και πλέον σε κάθε σέντρα οι οπαδοί παθαίνουν ταχυκαρδία. Ομάδα με τόσο κακή άμυνα είναι αδύνατο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Κι επειδή η άμυνα είναι συλλογική δουλειά (χθες τα πλάγια μπακ ήταν αρκετά καλά, με έκπληξη τον Χουανφράν) το πρόβλημα ξεκινάει ΚΑΙ από τα χαφ. Οι τεχνίτες-ταλαντούχοι επιθετικογενείς (Σκόκο-Γκερέιρο) μαρκάρουν με τα μάτια, ενώ οι καθ’ ύλην αρμόδιοι (Καφές-Μάκος) δεν τα κατάφεραν καθόλου καλά. Ο δε Μάκος δυστυχώς είναι μάλλον η χειρότερη μεταγραφή μέχρι στιγμής. Αν για τρίτη φορά σερί μας έπιασε κορόιδο ο Τσακίρης θα το δούμε σύντομα.

Από την μέση και μπροστά τα πράγματα είναι καλύτερα. Υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες και επιτέλους βλέπουμε την μπάλα να τσουλάει λίγο στο χορτάρι. Ο Γκερέιρο παρ’ ότι είναι αργός και βαρύ σκαρί ξέρει μπάλα και βοηθάει πολύ. Παράλληλα, επειδή ακριβώς χρειάζεται κι ο ίδιος προσοχή, δίνει τη δυνατότητα στον Σκόκο (που ήταν κάκιστος χθες) να έχει μια μεγαλύτερη ελευθερία. Ο Νέμεθ συνεχίζει να δείχνει άριστα στοιχεία και υπάρχουν κι οι λύσεις των Λεονάρντο και Μαντούκα. Οι φάσεις βγαίνουν, πρέπει όμως να έρχονται και τα γκολ.

Και τώρα τι; Τώρα έρχεται ένα ματς τελικός με τον ΠΑΟ στο οποίο υπάρχει μόνο η νίκη. Για μένα όμως αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Πρώτον λόγω κούρασης από συνεχή παιχνίδια, δεύτερον λόγω κακής ψυχολογίας και τρίτον γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζει τόσο ο ΠΑΟ στο στυλ της ΑΕΚ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να δημιουργήσει ευκολότερα από τον Ολυμπιακό φάσεις, ειδικά από τα πλάγια και πιστεύω ότι η άμυνα θα δοκιμαστεί ιδιαίτερα. Από την άλλη βέβαια κι ο ΠΑΟ διαθέτει μια άμυνα παιδικής χαράς, αλλά η αφλογιστία του Μπλάνκο (που χθες ήταν κάπως καλύτερος) και η απουσία του Νέμεθ δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να κερδίσει τότε έχει τύχη για φέτος. Αλλιώς η χρονιά θα έχει τελειώσει από πολύ νωρίς.

ΥΓ Ελπίζω ειλικρινά η διαιτησία του Κουκουλάκη να είναι καλή ή τα όποια λάθη να είναι ανθρώπινα, όχι σαν τη χθεσινή επιλεκτική τύφλωση του Δαλούκα. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι σφυρίγματα ανταπόδοσης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

we love 1-1-8, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πρέμιερ Λιγκ: τρεις ομάδες για μια θέση στα λαμπερά φώτα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θαμπωνόμαστε από τα δυνατά, και λαμπερά, φώτα που βρίσκονται -συνήθως- ψηλά. Σηκώνουμε το βλέμμα και τα χαζεύουμε λες και δεν έχουμε δει ποτέ κάτι λαμπερό. Την ίδια ώρα, αν και τα πόδια μας, βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο υπόγειο του κτιρίου με τα λαμπερά φώτα εμείς δεν χαμηλώνουμε το κεφάλι, ούτε τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Super League συμπράττει με τη Φλόγα και τη Λάμψη στην ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

Εδώ και 8 χρόνια, η 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία στήριξης παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Η 15η  Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου και η Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει κοινωνική δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, αλλά και της κοινωνίας, όσον αφορά τα παιδιά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Παίχτηκε και μπάλα”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πώς είδες τις αλλαγές του Ντούσαν;

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Μην του ρίχνεις αλάτι στις πληγές…

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Είσαι πρόστυχος…

    Η ομάδα στο τέλος έπαιζε με κάτι σαν 4-0-6 στο τέλος και ήταν κομμένη στα δύο.

  4. Ο/Η balkou λέει:

    το’χε κανει και πέρσυ στο αντίστοιχο ματς…

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Με μεγάλη επιτυχία όπως θυμόμαστε όλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *