Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα βλέπεις με άλλο μάτι

goulis

Ας πούμε πως είσαι πρόεδρος του Λεβαδειακού (τυχαίο το παράδειγμα), που μόλις έχεις … απολυσοπαραιτήσει τον Βούκοτιτς (τυχαίο το παράδειγμα) και ψάχνεις αντικαταστάτη.
Μεταξύ αυτών, σου έρχεται στο μυαλό και ο Νίκος Γκουλής (όχι τυχαίο το παράδειγμα), ο οποίος είναι και Βοιωτός .
Λίγο πριν τον πάρεις τηλέφωνο, κάθεσαι να παρακολουθήσεις το ντέρμπυ ΑΕΚ – Ολυμπιακού κι εκεί διαπιστώνεις πως αν μη τι άλλο, το πουλέν σου που σχολιάζει τον αγώνα έχει άψογη αναλυτική ικανότητα και διαβάζει τις ομάδες καλύτερα απ ότι εσύ τα μηδενικά στην επιταγή γιά την μεταγραφή του Λεονάρντο.
Αρχίζει που λες ο αγώνας και ο Γκουλής διαπιστώνει πως η ΑΕΚ είναι κυρίαρχη και πως ο Ολυμπιακός (άγνωστο γιατί, αφού μας έχει συνηθίσει αλλοιώς), είναι πολύ άτολμος επιθετικά (σ αυτό συμφωνεί και ο περιγράφων τον αγώνα γιά το συνδρομητικό, αλλά εκφράζει την βεβαιότητα πως σύντομα θα αλλάξει), ενώ δεν συμβάλουν καθόλου οι πτέρυγες (sic)
Τα λεπτά κυλούν και ο Ολυμπιακός δεν επιτίθεται, ο Γκουλής εξάρει το παιχνίδι της ΑΕΚ χωρίς να κρατάει «πισινή» και καλά κάνει δηλαδή, αφού σαν τους ερυθρόλευκους δεν έπαιζε ούτε η Προοδευτική του πάλαι ποτέ ακραιφνούς παλικαριού Σούλη Παπαδόπουλου.
Ξαφνικά, ο Τοροσίδης σκοράρει και ο Γκουλής αφού επισημάνει πως αυτός είχε διαγνώσει την εξέλιξη (πού είσαι Αλέκο Θεοφιλόπουλε), αρχίζει να βλέπει τον Ολυμπιακό με άλλο μάτι.
Την μιά του αρέσει η ηρεμία (μέχρι υπνηλίας) που προσδίδει στο παιχνίδι ο Λεντέσμα, την άλλη εξάρει την άριστη αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών, την τρίτη θαυμάζει την εμπειρία του Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ κατά την διάρκεια των ριπλέϊ της φάσης του…μπλοκ άουτ του λαμπρού αμυντικού του Ολυμπιακού αναλύει τις τακτικές κινήσεις των δύο προπονητών στην σκακιέρα (ή μήπως ταβλιέρα; ) του αγώνα.
Ετσι κυλά το παιχνίδι κι εσύ ξεχνάς το κινητό κάτω απ την πολυθρόνα και την πέφτεις σε παρακείμενη ταβέρνα προς μασαμπούκιασμα γνωστών εδεσμάτων της περιοχής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

we love 1-1-8, Λεβαδειακός, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα Χρόνο το Περισσότερο

«Η κατάκτηση των βασιλείων με το σπαθί. Η ακατάπαυστη πυξίδα. Η ανοιχτή θάλασσα. Η ηχώ του ρολογιού της μνήμης. Ο βασιλιάς που εκτελείται με τσεκούρι». Χόρχε Λουίς Μπόρχες, οι Αιτίες. Πριν δέκα χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μια ομάδα με σπουδαίο παρελθόν που είχε περάσει στην παρακμή της ακόμα και υποβιβασμό και βολόδερνε στο πάνω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εθνική Αγγλίας και το ποδόσφαιρο του Πεπ

Κατ’ αρχάς να ευχηθώ σε όλους μια καλή χρονιά, με υγεία και ό,τι επιθυμεί ο καθένας σε όλα τα επίπεδα. Το 2018 είναι μαζί μας εδώ και μερικές μέρες, κάτι που φυσικά και δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανένα ποδοσφαιρόφιλο που σέβεται πραγματικά το όμορφο αυτό άθλημα. Ο βασικός λόγος φυσικά και δεν είναι άλλος […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *