Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Στην δεύτερη καίγεσαι…

paper04

Ο Ολυμπιακός είναι απίστευτα τυχερή ομάδα. Είχε στην υπόθεση Βάλνερ μια ευκαιρία να αποδείξει αν ειναι πραγματικά μεγάλη ομάδα, την σπατάλησε δείχνωντας το ήθος της, και τώρα της εμφανίζεται η δεύτερη ευκαιρία. Πρέπει να είσαι πολύ σαθρός για να σπαταλήσεις και αυτή!

Και στην αιώνια ερώτηση, τι θα ήθελες να κάνει η ομάδα σου, πραγματικά δεν θα ήθελα να κάνει ένσταση. Και στην απάντηση, έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες, απλά κοιτάω προς το μέρος των οπαδών του Ολυμπιακού, και περιμένω τις αντιδράσεις τους…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι

Από τότε που πρωτοείδα την κιτρινόμαυρη φανέλα, από τότε που πρωτοπάτησα στη Φιλαδέλφεια, από τότε που είδα τον Δικέφαλο Αετό Μέχρι το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 89′ Μέχρι το ντου των ηλιθίων Μέχρι τις 4αρες και τις 5αρες των μεταμορφωμένων αντιπάλων που παραλίγο να χτυπήσουν πλέι-οφ και τους έπαιζαν στο 1.30 Μέχρι τους ευσυγκίνητους παίκτες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο γλυκό αριστερό

  Στην Ελλάδα του παραδοσιακά μέτριου ποδοσφαίρου έχουμε χορτάσει χαλκέντερα φουλ μπακ, φιλότιμα αμυντικά χαφ, σκληροτράχηλα σέντερ μπακ και γενικά παίκτες χαμηλής τεχνικής κατάρτισης. Όταν λοιπόν βλέπουμε έναν πραγματικά ξεχωριστό παίκτη κάθε δεκαετία (στην καλύτερη) ή εικοσαετία (στη χειρότερη) είναι λόγος να τον θυμόμαστε την ημέρα που έχει γενέθλια. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Βασίλης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

34 σχόλια σχετικά με το “Στην δεύτερη καίγεσαι…”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Λοιπόν, για να μην τα κάνω και ποστ:

    1) Ο κανονισμός αυτός είναι ‘άδικος’. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μόνο οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών να έχουν τέτοιον περιορισμό στο κύπελλο, όταν έχουν να κοντράρουν καλύτερες ομάδες, με ευχέρεια κιόλας χρήσης ξένων!

    2) Δεν έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται ένσταση του Ολυμπιακού, για να πάρει την πρόκριση και δεν υπάρχει άμεση απόφαση της ΕΠΟ. Προφανώς “γιατί το λέει ο κανονισμός”, αλλά μου φαίνεται ανούσιο από την στιγμή που υπάρχει καταφανέστατη ‘παράβαση’ του.

    3) Ο Πανσερραικός έκανε πατάτα. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει ‘μα’, ‘3 λεπτά ήταν’ κτλ. Επαγγελματική ομάδα είναι, πέρσι έπαιζε στην Σούπερ Λιγκ, ας είχε κάποιον να τα ελέγχει αυτά. Τέτοια τραγικά λάθη, δυστυχώς, πρέπει να πληρώνονται.

    4) Το τι θα κάνει τώρα ο Ολυμπιακός είναι άλλο θέμα και λίγο διαφορετικό από την περίπτωση Βάλνερ και το μπέρδεμα με το ποιος ευθύνεται για την συμμετοχή του. Εδώ η ευθύνη είναι ξεκάθαρη. Προσωπικά αν δεν υπήρχε η ιστορία της Νέας Σμύρνης (με τα επεισόδια πριν χρόνια), θα ένιωθα ότι δεν έχω κανένα ‘δικαίωμα’ να κράξω οποιαδήποτε ένσταση. Όμως ηθικές και λογικές κωλοτούμπες τις σιχαίνομαι. Έτσι, όταν βγαίνεις και ‘κλαίγεσαι’ πριν την εκδίκαση της υπόθεσης τότε, για να γλιτώσεις την βαριά τιμωρία και φωνάζεις ότι ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα κτλ κτλ κτλ. τότε είναι ΞΕΦΤΙΛΑ σε αντίστοιχη περίπτωση να κινηθείς αντιστρόφως ανάλογα και να προσπαθήσεις να ‘πάρεις στα χαρτιά’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε δικαιότατα στο χόρτο.

    Αυτά.
    Περιμένουμε..

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    1) Συμφωνώ απόλυτα

    2) Δεν το γνωρίζω

    3) Σωστό αυτό. Μέγα λάθος.

    4) Απόλυτα σωστό. Με την υπόθεση Βάλνερ έχουν γίνει πολλά και διάφορα και ήταν κάτι πολύ μπερδεμένο. Εδώ υπάρχει ένας ξεκάθαρος κανονισμός. Από εκεί και πέρα, αφού τα φέρνει έτσι η μοίρα και χρειάζεται να κάνει ένσταση η μια ομάδα, προσωπικά εγώ αν είχε φάει η ομάδα μου τρία μπαλάκια από τις Σέρρες δεν θα ήθελα να περάσουμε επειδή έπαιξε ένας μαυρούκος παράνομα για 3′. Οι κωλοτούμπες έχουν γίνει από το χαρτοπρωτάθλημα, συνεπώς δεν θα αποτελεί έκπληξη κάτι.

    Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση πάντως, είναι η ταχύτητα με την οποία βγήκε το θέμα. Τι διάολο νομικό επιτελείο έχουν εκεί στον ΟΣΦΠ; Κάθονται σε κάθε ματς που χάνουν και ψάχνονται από τις διαστάσεις του γηπέδου μέχρι πόσα… λουξ λάμπες έχεις στα αποδυτήρια;

  3. Ο/Η Constantinos λέει:

    Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει για το εάν θα κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός; Εδώ εξάλλου διακυβεύεται ολόκληρο κύπελλο, όχι απλά ένας αγώνας.

    Από κει και πέρα όποιος θέλει μπορεί να ψάξει για συνωμοσίες για άσσο τελικό, κουβάδες, χάρες του Θεοδωρίδη στον Ολυμπιακό και νομικά επιτελεία που ψάνουν να βρουν παράθυρα.

    Η ουσία είναι μία: ο Ολυμπιακός έκανε την ήττα/γκέλα που ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια, σε έναν αγώνα που δεν πρόκειται τελικά να του κοστίσει απολύτως τίποτα.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός. Απλά εκφράζω την δική μου άποψη για το τι θα ήθελα να έκανε η ομάδα σε αντίστοιχη κατάσταση.
    Δεν μιλάμε π.χ. για ένα γκολ που δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή ή για τους παίκτες της ομάδας που τους δηλητηρίασαν τα νερά οι αντίπαλοι. Μιλάμε για ένα ματς με μια μικρή ομάδα που έκανε μια ιστορική νίκη και το βρίσκω μικρότητα για κάτι παντελώς τυπικό και ασήμαντο για την εξέλιξη του αγώνα να χάσει αυτό που κατέκτησε.

    Δεν είναι συνωμοσία να έχεις καλό νομικό επιτελείο. Το θαυμάζω προσωπικά γιατί εμείς στην ΑΕΚ δεν πρέπει να έχουμε κερδίσει ούτε μια υπόθεση τα τελευταία χρόνια, πλην της προσφυγής Σολάκη.

  5. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Παιδιά πλάκα κάνετε???Τι συζητάμε τώρα??? Αν ήμουν οπαδός του Ολυμπιακού και έβλεπα την ομάδα μου να τρώει 3 απ τις Σέρρες (τη δική μου ομάδα την είδα πέρσυ) θα ντρεπόμουν ακόμα και να σκεφτώ ότι θα κάνει ένσταση για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά πάλι επειδή έπαιξε για 3 λεπτά ένας τυπάκος που στην τελική δεν επηρέασε καθόλου τη ροή του αγώνα.

    Εδώ η Λίβερπουλ χρεώθηκε ένα γκόλ που η μπάλα χτύπησε σε μπαλόνι! και έχασε τον αγώνα απ αυτό το γκόλ και πάλι δεν έκαναν ένσταση…

  6. Ο/Η Chris λέει:

    Tragikh h omada mou x8es, dikaia kerdise o Panseraikos. Stn telikh eyergetiko einai gia mas na apokleistoume,3 diorganwseis xwris pagko den ginetai na tis fereis volta me epityxia. Siga ta lefta kiollas tou kypellou, psixoula einai. Fovamai omws pws h enstash(ka8’ola nomimh fysika, an k opws leei k o duendes sto 2 den eprepe kan na xreiazetai na kanei enstash) 8a ypovlh8ei shmera. Pali 8a exoun na lene oi filoi mas oi prasinokitrinomayroi!!

  7. Ο/Η charlie λέει:

    Να διορθώσω -αν επιτρέπεται- το αρχικό ποστ ελαφρώς:
    Ο ΟΣΦΠ έδειξε το ήθος του πολύ παλαιότερα, συγκεκριμένα τη σαιζόν 1956-57 όταν έκανε τα πάντα για να τιμωρηθεί ο πρωτοπόρος τότε Εθνικός (με 1 χρόνο, που έγινε τελικά 6 μήνες, αποκλεισμό!!!!) ώστε να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα (παράλληλα διέλυσε και τον Εθνικό αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια). Ένα καραμπινάτο σκάνδαλο καλά καλυμμένο όχι από τα χρόνια αλλά από τη σιωπή του Τύπου.
    Στην υπόθεση Βάλνερ το μέγα πρόβλημα ήταν όχι ότι έκανε ένσταση αλλά ότι έκανε τα πάντα για να μην φτάσει η υπόθεση έξω και να μην εκδικαστεί κατ’ουσίαν πριν η Καλαμαριά βρεθεί υποβιβασμένη (παράλληλα την διέλυσε αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια).
    Το χτεσινό είναι πολύ πιο light, είναι κάτι απολύτως δεδομένο η παρατυπία, απλώς πάει πακέτο με μια εξευτελιστική εμφάνιση και με μια γελοία διάταξη που επιβάλει χάντικαπ στην μικρότερη ομάδα στον θεσμό του κυπέλλου, κάτι μάλλον πρωτοφανές.

    Εννοείτε πως σε αντίθετες περιπτώσεις (ματς με Ιωνικό που δέρνονταν οι παίκτες επί μισάωρο με οπαδούς του Ιωνικού, ματς με Πανιώνιο που οι οπαδοί του εισέβαλαν στο γήπεδο και έδερναν κόσμο, ματς Ριζούπολης που δεν θα είχε αρχίσει σε καμία Ευρωπαϊκή και ΒορειοΑφρικανική χώρα) ο ΟΣΦΠ ωρυόταν να μην υπάρξει καμία κύρωση διότι τα ματς πρέπει να παίζονται και να κρίνονται στο χόρτο.

    Είμαι απολύτως υπέρ του να κάνει ένσταση ο ΟΣΦΠ.
    Ο καθένας πρέπει σ’αυτόν τον κόσμο να διατηρεί τη φήμη του.

  8. Ο/Η Antonis λέει:

    Φιλε Τσάρλι, ημαρτον που λένε.

    Πρώτον, το ηθος αφορα ανθρώπους, οχι ομαδες. Η ηθικη του καθε λογης οπαδου, διαφερει φυσικα απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

    Δευτερον, μαλλον πρεπει να ενημερωθεις ποιοι προσεφυγαν εναντιον του Εθνικου τοτε. Δεν προσεφυγε μονο ο Ολυμπιακος. Ειτε δεν γνωριζεις ειτε γραφεις επιτηδες κατι ανακριβες.

    Τριτον, υποθεση Βαλνερ. Η υποθεση εφτασε στο ΚΑΣ, εκδικαστηκαν τα ασφαλιστικα μετρα και υπαρχει και το σκεπτικο της αποφασης του ΚΑΣ ως προς την ουσια της υποθεσης. Το ΚΑΣ ζητησε απο τους αντιδικους του Ολυμπιακου να δηλωσουν αν θελουν να προχωρησει η διαδικασια. Ουτε η Καλαμαρια το ζητησε ούτε η ΑΕΚ ουτε ο ΠΑΟ, παροτι ειχαν συμφερον κατά το νόμο.

    Το ματς με τον Ιωνικό, το ματς με τον Πανιώνιο και το ματς της Ριζούπολης, δηλαδη ματς οπου υπηρξαν επεισοδια, τι σχεση εχουν με την παρατυπη συμμετοχή παίκτη; Τι προσπαθουμε να συνδεσουμε μεταξυ τους;

    Να ρωτησω και κατι; Πως ακριβως διελυσε ο Ολυμπιακος τον Εθνικό και πως την Καλαμαρια; Μπορεις να μου δωσεις στοιχεια, εχει ενδιαφερον.

  9. Ο/Η ashton λέει:

    Για τα περί Εθνικού το 56-57 και πως έχασε και τον σίγουρο τίτλο και τους ούγγρους παικταραδες που ειχε φερει ο Καρέλας, αρκεί ένα ψάξιμο σε εφημερίδες της εποχής. Ο Εθνικός τιμωρήθηκε γιατί έφερε και καλά επαγγελματίες… οι οποίοι όμως ήρθαν για να παίξουνε με την Εθνική..
    Εφαγε μηδενισμό τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Πειραιά. ΤΟΣΕΣ ώστε να βγει πρώτος ο Ολυμπιακός και να πάρει μετά και ένα από τα σερί του πρωταθληματα ελλάδας.
    Αν ειχαν μεινει ο Πουσκας, ο Κοτσις και ο Γκροσιτς θα ειχε αλλάξει η ιστορια του ελληνικου ποδοσφαιρου.

    Για την Καλαμαριά και το πως διαλύθηκε, απλα δες οτι εντελώς συμπτωματικά από την υποθεση Βαλνερ και μετα η ομάδα έπεσε τόσες κατηγορίες.

  10. Ο/Η Elaith λέει:

    Τα ματς που αναφέρει ο charlie δεν έπρεπε να ξεκινήσουν καθώς με υπαιτιότητα οπαδών συγκεκριμένης ομάδας δεν ήταν εφικτό αυτό να γίνει. Η σχέση είναι ότι κι εκεί υπάρχουν κανονισμοί και μάλιστα σε μία (μόνο) από αυτές τις περιπτώσεις ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ και μια ομάδα τιμωρήθηκε. Βέβαια μετά ξεσηκώθηκε ο κόσμος κι ο ντουνιάς και η απόφαση ανατράπηκε. Ήταν τότε που σύμφωνα με τις δηλώσεις προέδρου μιας ομάδας “Οι αγώνες πρέπει να παίζονται στο γήπεδο”.

    Για το ΚΑΣ κάνεις κάποια σημαντικά λάθη, όσον αφορά στην ουσία που λες και φυσικά δεν λες τίποτα για την τεράστια καθυστέρηση ούτως ώστε η Καλαμαριά να έχει πέσει μέχρι τότε. Πάντως ότι έγιναν λάθη, από την ΑΕΚ τουλάχιστον, είναι σίγουρο.

  11. Ο/Η Antonis λέει:

    Αυτα δηλαδη πρεπει να τα πάρω υπόψη μου σοβαρά;

    Παιδια, οταν γραφουμε κατι, να ξερουμε τι γραφουμε. Τρεις ομαδες προσεφυγαν εναντιον του Εθνικου τότε. Ολυμπιακος, Παναθηναικος και ΑΕΚ, με διαμαρτυρια στην ΕΠΟ.

    Ο τιτλος εκεινη τη χρονια, αν δεν κανω λάθος, κρίθηκε σε μπαράζ μεταξυ των αιωνιων, με τον Ολυμπιακο να τον κερδιζει. Θα το ψαξω πάντως.

    Προφανώς και θα μπορούσε να αλλαξει η ιστορια του ελληνικου ποδοσφαιρου. Συμφωνω. Αλλο αυτο και αλλο να κοβουμε και να ραβουμε μια ιστορια στα μετρα μας.

    Το οτι η Καλαμαρια επεσε κατηγοριες, φταίει ο Ολυμπιακος για αυτό και όχι το ότι υπηρχαν μαυρες τρυπες στα ταμεια; Μηπως εκανε ληστεια ο Ολυμπιακος στα ταμεια της;

    Παιδια, λιγο ψυχραιμια να κανουμε ηρεμη συζητηση. Αν ειναι να γράφουμε οπαδικα μανιφεστα, παραβλέποντας τη λογικη, ας το αφησουμε.

  12. Ο/Η Antonis λέει:

    Φιλε Εlaith

    Πρώτον: Το ματς στον Ιωνικο ξεκινησε, επεισοδια υπηρξαν στο τελος.

    Δευτερον: Προσωπικα θεωρώ ότι ειναι σκάνδαλο με βαση τα ισχυοντα, να συζηταμε για τιμωρια του Ολυμπιακου στη Ν. Σμυρνη. Δεν ειχε εισιτηρια ο Ολυμπιακος για τις θυρες από τις οποιες ξεκινησαν τα μπαχαλα. Υπηρχαν Ολυμπιακοι με εισιτηρια μεσα στους Πανιωνιους. ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΟΜΩΣ. Δεν στέκεται ποινη σε αυτο. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακος τιμωρήθηκε με σειρά αγωνων χωρις θεατές. Οταν ομως, μερικες αγωνιστικές αργότερα, οπαδοι για τους οποίους ειχε ευθυνη τα εκαναν λαμπογυαλο στην Κρητη, τοτε κανεις δεν τολμησε να τον τιμωρησει. Αυτο το τελευταιο το εγραψα, γιατι σημασία έχει όλη η αληθεια και όχι η μιση.

    Για το ΚΑΣ, επι της υποθεσης Βαλνερ, να το συζητησουμε οσο θες. Αλλωστε, η δικη μου γνωμη για το τι ηταν καλυτερο να γινει τοτε, ηταν να επαναληφθει το ματς. Οτι παρατυπως επαιξε ο Βαλνερ, βάσει ενος απιθανου κανονισμου που και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατι υπαρχει, ειναι δεδομενο και πολυ ευκολο να αποδειχθει.

    Για τη Ριζουπολη τέλος, δεν ειμαι αυτος που θα πει οτι δεν εγινε τιποτα. Δεν ειμαι ομως της αποψης οτι το αποτελεσμα του αγώνα συνδεεται με τα οσα εγιναν πριν ξεκινησει. Αλλωστε, τα ιδια εχω δει σε Τουμπες, Φιλαδελφειες, Χαριλαου κλπ. Λυπαμαι για το χαλι μας ως χωρα, αυτό μόνο.

  13. Ο/Η Elaith λέει:

    Το ματς στη Ριζούπολή ξεκίνησε ενώ δεν έπρεπε, το ματς στη Νέα Σμύρνη δεν ξεκίνησε και πολύ σωστά.

    Αλλά τώρα αν μου αρχίζεις τις θεωρίες “οπαδοί χωρίς διακριτικά” στη Νέα Σμύρνη, σε παρακαλώ μην μου μιλάς μετά για οπαδικά μανιφέστα. Γιατί είναι πολύ γνωστό πόσο καλές σχέσεις έχουν οι επιστήμονες με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και αυτό έχει φανεί και σε άλλα πολύ πιο θλιβερά γεγονότα στα οποία είχαμε και θάνατο. Και οι δηλώσεις του προέδρου που σαν χήρα έβγαινε και μιλούσε για “ιδρώτες παικτών” και αγώνες “μέσα στο γήπεδο” δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τα όσα ακολούθησαν λίγα χρόνια αργότερα.

    Επίσης, περί Ριζούπολης. Συγγνώμη αλλά εγώ δεν θυμάμαι να έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα και σε τέτοια ένταση είτε στην Τούμπα, είτε στη Φιλαδέλφεια, είτε αλλού. Άλλωστε ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι αθωώνει τα όσα έγιναν σε ένα ματς που ήταν τελικός και δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ.

  14. Ο/Η Elaith λέει:

    Και για να συμπληρώσω και κάτι ακόμα. Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο; Ότι τέτοια “μικρά” γεγονότα αλλάζουν την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Γιατί ο ΠΑΟ διέλυσε μια καλή ομάδα με την ρετσινιά “οι λούζερς της Ριζούπολης” επειδή κάποιοι με τσαμπουκά ήθελαν να πάρουν το πρωτάθλημα με “πειραιώτικη μαγκιά”.
    Γιατί η ΑΕΚ αντί να έχει πάρει ένα πρωτάθλημα που θα τις έφερνε επιτέλους ψυχολογία και στο οποίο είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, έμεινε εκτός CL και διέλυσε μια ομάδα, επειδή η ΕΠΟ αποφάσισε να κωλυσιεργήσει για να πουλήσει για μια ακόμα φορά εκδούλευση σε συγκεκριμένη ομάδα.
    Κι όλα αυτά για να μπορεί ο κάθε τυπάκος που έχει πάρει μια θέση “δημοσιογράφου” να μαθαίνει να μετράει “το 11ο, το 23ο, το 45ο κ.ο.κ.”

  15. Ο/Η Antonis λέει:

    Δεν ειπα για οπαδους χωρις διακριτικα. Ειπα για οπαδους του Ολυμπιακου. Ειπα επισης οτι για αυτους δεν ειχε ευθυνη η διοικηση του Ολυμπιακου. Δεν πηραν απο αυτη εισιτηρια. Πηραν απο τον Πανιωνιο, αρα αν καποιος εχει ευθυνη για αυτους, δεν ειναι ο Ολυμπιακός. Δεν τιμωρειται καμια ομαδα γιατι καποιοι οπαδοι της ξεκινησαν επεισοδια. Τιμωρειται ομως οταν τους εχει δωσει εισιτηρια και προκληθουν επεισοδια. Να μην λεμε ό,τι θέλουμε.

    Η σοβαροτητα των δηλωσεων του Κοκκαλη, βαρυνουν τον ιδιο. Μπορεις να πεις οτι θες για τις ανακολουθες δηλωσεις του.

    Σωπα ρε φιλε, που δεν τα εχεις ξαναδει επεισοδια σαν της Ριζουπολης. Πολυ αθώωο σε βρίσκω, αλλα νομιζω οτι με δουλευεις και δεν κανει, ειμαι μεγαλο παιδι. Οταν χτυπουσαν προ Ριζουπολης τον Γεωργιου στη Λεωφορο μεσα στη φυσουνα, ποιος τιμωρηθηκε, Οταν εκαναν ντου και βαρεσαν τον Ευθυμιαδη, ποιος τιμωρηθηκε; Οταν βγηκαν πιστολια στο Μεμπερς Κλαμπ ποιος τιμωρήθηκε; Οταν στο Χαριλαου εκαναν ντου ΠΑΟΚτσηδες και Αρειανοι, ποιος τιμωρηθηκε; Τις προαλλες που χτυπηθηκε ο τερματοφύλακας του Αρη στο Καυταντζόγλειο ποιος τιμωρήθηκε;

    Απαντηση: ΚΑΝΕΙΣ. Αυτο, συμφωνω με 1000, δεν αθωωνει τα επεισοδια της Ριζούπολης. Το δικιο σου βουνο. Αλλα δεν μπορείς να σταθεις στη Ριζουπολη, οταν υπάρχει γενικό καθεστώς ατιμωρησιας. Εκτος αν πρεπει να κοιτάω τη Ριζουπολη μονο. Ε, οχι, στο μπ…λο που λεγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα αθωωσω κανεναν, για να ικανοποιησω το οπαδικο συναισθημα. Ειναι υποκρισια να μιλάω για πρωτοφανή γεγονότα, οταν τα εχω δει ξανα και ξανα, στοχοποιώντας συγκεκριμενη ομαδα.

    Το οτι ο ΠΑΟ εδιωξε τους παικτες του, ειναι ευθυνη δικη του. Οπως και της ΑΕΚ για τους δικους της. Ας τους κρατουσαν, να διεκδικησουν ξανα τους τιτλους. Τους παικτες του ΠΑΟ εξω απο την Παιανια, μετα το 3-0, δεν τους κυνηγουσαν Ολυμπιακοι. Τη ρετσινια οι ιδιοι την κολλησαν. Για την ΑΕΚ, δεν πουλησε ο Ολυμπιακος τους παικτες της. Η ιδια τους πουλησε. Καλοφαγωτα τα λεφτα στους διοικουντες. ΤΟ ιδιο αλλωστε εκανε με τον Κυριακο φετος, χωρις να την εχει κοροιδεψει ο κακος Ολυμπιακος.

    Οπως βλεπεις, υπαρχουν πολλοι τροποι αναγνωσης των γεγονοτων.

  16. Ο/Η ashton λέει:

    φταίει δηλαδή η ΑΕΚ επειδη ο μπράβος του Μητροπουλου έβγαλε πιστόλια στο μέμπερς.

    Μονά-ζυγά μονόζυγα.

    @ τσάρλι.
    Ο Ολυμπιακός μπορει να πηρε σε μπαραζ τον τιτλο το 56-57 αλλα αν δεν ειχε τιμωρηθει ο Εθνικος πολυ απλά ΔΕΝ θα είχε περασει στην τελική φάση.

  17. Ο/Η Antonis λέει:

    Μονοζυγα και διζυγα.

    Για το ποιος μπαινει στο Μεμπερς Κλαμπ, ιδιωτικο χωρο μιας ΠΑΕ, ποιος εχει ευθυνη;

    Τελικα το 56-57 προσεφυγαν τρεις κατα του Εθνικου, μονο ο Ολυμπιακός ή το κάναμε λίγο κοπτική – ραπτική το θέμα;

    Βεβαια, οταν αλλες ομαδες, σε αλλα αθληματα, θεωρουν οτι εχουν δικιο και κανουν ενστασεις (τις οποιες και κέρδισαν), εκει δεν τιθεται ηθικό θέμα;

  18. Ο/Η Elaith λέει:

    Καλά, τα τελευταία σου επιχειρήματα τα έχω ακούσει πολλές φορές. Πάνε πακέτο με τα “Ας φέρετε κι εσείς Ζάχοβιτς-Ζιοβάνι και μετά να μιλάτε για τη διαιτησία”, “Ο Πρόεδρος κάνει επενδύσεις, πώς θέλετε να μας κερδίσετε με τον {τυχαίο όνομα παίκτη}”, “Τα κάνουν κι άλλοι, αλλά μόνο για τον Θρύλο τα λέτε”. Κλασικές ολυμπιακές ατάκες…

    Επίσης μου συγκρίνεις παντελώς ανόμοιες καταστάσεις. Δεν μιλάμε για καφρίλες μεταξύ οπαδών για Χ, Υ λόγο. Δεν μιλάμε για ξύλο μετά από κάποιο ματς μεταξύ του Άρη Ποϊλα και του Γιδάκου. Μιλάμε για ένα ματς που έκρινε ένα πρωτάθλημα και στο οποίο έγινε οργανωμένη προσπάθεια τρομοκρατίας στην οποία είχε άμεση ευθύνη η ΠΑΕ Ολυμπιακός(βέβαια μπορεί να μου πεις εσύ ότι ήταν δεν φταίει και πάλι για Χ, Υ λόγους) ώστε να επηρεάσει τον αντίπαλο (να μην τον αφήσει να μπει στο γήπεδο, να μην τον αφήσει να κάνει ζέσταμα κτλκτλ).

    ΥΓ Τις πιστολιές στο “Μέμπερς Κλαμπ” τις έριξε ο “σωφέρ” (ΧΑΧΑΧΑ) του Βίκτωρα, εκτός αν το ξέχασες κι αυτό. Για να σου φρεσκάρω την μνήμη ήταν το πρώτο ματς του Μπιγκόν (σαν να λέμε το πρώτο ματς του Ζίκο), δεν είχε οπαδούς και έκανε εμφάνιση ο Σωκράτης για να καμαρώσει το έργο του στον αγωνιστικό χώρο.

  19. Ο/Η Elaith λέει:

    Καταπληκτικό επιχείρημα. Μετά το φοβερό ότι φταίει ο Πανιώνιος επειδή ο στρατός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ τα σπασε στη Νέα Σμύρνη, ακούσαμε ότι φταίει η ΑΕΚ επειδή ο Βίκτωρας κυκλοφορεί με μπράβο μαζί του.

    Επίσης καταπληκτικό και αυτό περί ένστασης. Δεν λέει κανείς ότι δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ένσταση. Νομίζω όμως ότι μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του π.χ. “η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή ποτέ”, “το χρονόμετρο είχε μηδενιστεί όταν έγινε το σουτ”, “η αντίπαλη ομάδα δηλητηρίασε τους παίκτες μας” με το “έπαιξε ένας δύσμοιρος μαυρούκος 3′ χωρίς να δικαιούται και εμείς φάγαμε δίκαια τρία γκολ”

  20. Ο/Η Antonis λέει:

    Εγω δεν ειπα τιποτα απο ολα αυτα που λες Ελαιθ. Μιλησα για γεγονοτα. Τα οποια χρηζουν τιμωριας η οποια δεν επεβληθη ή αν θες επεβληθη κατι που μοιαζει με χαδι.

    Προφανως, αν ενα ματς δεν κρινει πρωταθλημα, οτι και να γινει δεν ειναι το ιδιο αν το ματς κρινει πρωταθλημα. Αυτο το συμπερασμα συναγω απο τη λογικη σου.

    Σε ό,τι αφορα τα δικα σου επιχειρηματα, τα εχω ακουσει και εγω πολλες φορες. Πανε πακετο με την ελλειψη ανταγωνιστικης ομαδας, την προσπαθεια να μειωσουμε αυτον που μας εχει ξεπερασει και ξερουμε οτι δεν μπορουμε να τον φτασουμε, την προσπαθεια να τον μειωσουμε και φυσικα την εκουσια τυφλωση αλλα και αδρανοποιηση αλλων αισθησαιων. Βρωμουν του Ολυμπιακου, μυριζουν τα δικα μας.

    Τρομοκρατια ο Ολυμπιακος εχει ζησει πολλες φορες. Στην Τουμπα, στη Φιλαδελφεια, στην Κρητη με τον ΟΦΗ. Φυσικα, δεν θυμασαι ή δεν θες να θυμηθεις. Στο ΟΑΚΑ, σε ματς μπασκετ, πυροβοληθηκε παικτης του απο αεροβολο.

    Συγγωμη που στα θυμιζω αυτα. Ξερω οτι δεν βολευουν μια συγκεκριμενη οπτικη που εχουν ορισμενοι. Αλλα τι να κανουμε, εγιναν. Μαλλον ομως θα συμφωνησουμε στο οτι ο Ολυμπιακος δεν ειναι σε θέση να κατηγορησει κανεναν. Γιατι τις ιδιες μεθοδους εχει κατα καιρούς χρησιμοποιησει και αυτός.

    Θες να απομονωσεις τον Ολυμπιακο από τους υπολοιπους; Μπορεις να το κανεις. Απλα διαστρεφεις μια πραγματικοτητα που επικρατει για χρονια στην Ελλαδα και κανεις ότι ολοι: Κρατουν ό,τι συμφερει, αθωωνουν εαυτους και κατακεραυνωνουν αντιπαλους.

  21. Ο/Η ashton λέει:

    Δεν προσέφυγαν τρεις κατά του Εθνικού – προσέφυγαν περισσότεροι (και ο Πανιώνιος και ο Απολλωνας νομίζω).
    Το θέμα είναι πως ο άμεσα κερδισμένος από την τιμωρία του Εθνικού ήταν ο Ολυμπιακος που 4 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθληματος Πειραια ηταν 4 βαθμους πισω απο τον Εθνικο (που δεν ειχε χρησιμοποιησει σε επισημο αγωνα τους Ουγγρους – απλα προπονησεις εκαναν)

    Για τη Ριζουπολη, να θυμησω μηπως τι δουλεια κανει σημερα και σε ποια ΠΑΕ εργαζεται ο τότε αστυνομικος διευθυντης υπευθυνος για την ταξη στο γηπεδο οεο ;

  22. Ο/Η Antonis λέει:

    Ρε συ τωρα καταλαβαινομαστε;

    Ειπε κανεις οτι δεν ηταν Ολυμπιακοι αυτοί στη Ν. Σμυρνη; Πως πήραν εισιτηρια μες στους Πανιωνιους; Απο που τα προμηθευτηκαν, αν οχι απο την ΠΑΕ Πανιωνιος;

    Πως θα τιμωρηθει μια ΠΑΕ για επεισοδια οπαδων για την παρουσια των οποιων δεν έχει ευθυνη;

    Αυτο γιατι το παραβλεπεις;

  23. Ο/Η Antonis λέει:

    Αστον

    Την ιδια δουλεια που εκανε ο Πολυκαρπος Δημητροπουλος, πρωην αξιωματικος της Αντιτρομοκρατικης, σε συγκεκριμενη ΠΑΕ και επι των ημερων του ειχαν γινει αισχη σε ενα σωρο γηπεδα.

    Ποιος ειναι αυτός ο Δημητροπουλος οεο;

    Εναντιον του Εθνικου προσεφυγαν πολλοι λοιπον, χαιρομαι που το γραφεις. Στο τελος το πρωταθλημα το πηρε ο Ολυμπιακος. Αν δεν το επαιρνε, χανοντας στο μπαραζ, θα εφταιγε ο ΠΑΟ. Αλλιως αν πρωταθλητρια ηταν η ΑΕΚ, θα εφταιγε αυτή. Κοπτικη – ραπτική…

  24. Ο/Η dentaris λέει:

    Περα απο τις ιστορικες αναφορες,στις οποιες και εγω εχω να προσθεσω πολλα-βλ.πρωτο επαγγελματικο πρωταθλημα-εχουμε να κανουμε με τη νοοτροπια και την αντιληψη της συγκεκριμενης ομαδας.Και εξηγουμαι:
    Οι υπευθυνοι-οι μαλλον ο υπευθυνος-εχουν να διαλεξουν αναμεσα σε μια δικαιωση στα χαρτια,που θα προστεθει στην εντος αγωνσιτικων χωρων ξεφτιλα απεναντι σε μια ομαδα Β εθνικης,και απο την αλλη σε μια περηφανη επισημη αρνηση ενστασης.
    Το πολυ προσφατο παρελθον μας δινει μια ιδεα για το αμεσο μελλον..
    Αυτο που λειπει απο το ποδοσαφαιρο μας-περα απο ολα τα αλλα-ειναι η απιστευτη εμμονη στους τυπους,εις βαρος παντα της ποδοσφαιρικης ουσιας και του αθληματος.Η αισθηση οτι οι τιτλοι και οι καθες ειδους διακρισεις δεν κρινονται μονο στον αγωνιστικο χωρο εχει εδραιωθει στη συντριπιτικη πλειοψηφια του κοσμου.
    Εν κατακλειδι,πιο πολλα εχει να κερδισει ο Ολυμπιακος απο μια αξιοπρεπη αρνηση ενστασης παρα απο ενα ακομα κυπελλο.Αυτο του λειπει τοσα χρονια που ενω σαρωνει τους τιτλους,δεν εχει κερδισει την αναγνωριση και το σεβασμο των υπολοιπων.

  25. Ο/Η ashton λέει:

    @ Antonis
    Και στο Περιστέρι το 2005/06 για τα επεισοδια που εγιναν και απο Αεκτζηδες που ειχαν παρει εισιτηρια κατ’ευθειαν από τον Ατρομητο η ΠΑΕ ΑΕΚ τιμωρήθηκε.
    Αλλά ξέχασα αυτο “Πως θα τιμωρηθει μια ΠΑΕ για επεισοδια οπαδων για την παρουσια των οποιων δεν έχει ευθυνη;” ισχυει μονο οταν βολευει..
    Επίσης και σε κάτι Πάτρες με ανοιγμενα μάτια και σε κάτι Ξάνθες με διάλυση πλατειων, τα εισιτηρια τα ειχε δωσει η κοκκινη ΠΑΕ αλλα δε θυμαμαι καμια τιμωρία…

    όσο για τα περι Εθνικού..
    Ο Εθνικός τιμωρήθηκε με μηδενισμό κι έτσι στην τελικη φαση του πρωταθληματος από τον Πειραιά, ΔΕΝ πηγε αυτός αλλά ο Ολυμπιακός. Τόσο απλά.
    Το τι έγινε μετά είναι αδιάφορο, γιατί αν δεν είχε μηδενιστει ο Εθνικος θα είχαν παίξει άλλες ομάδες

    κι όσο για τις άλλες ομάδες…
    το 1987-88 στη Λάρισα χαρίστηκε η υποθεση Τσιγκοφ μόλις πιάστηκε ντοπέ και ο Αγκίρε που εντελώς συμπτωματικά έπαιζε στον Ολυμπιακό.

  26. Ο/Η charlie λέει:

    Καταπληκτική κολυμβήθρα του Σηλωάμ:
    “Τέτοια γίνονται παντού, όλοι δέρνουν, όλοι κλέβουν, ατιμωρησία, τι να κάνουμε ατυχία, κρίμα κι άδικο”
    Μάλιστα.

    -Ωραίο ανέκδοτο με την ΑΕΚ το 1956-57. Η οποία ΔΕΝ είχε καν προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος Ελλάδος όπου καρατομήθηκε ο Εθνικός. Δεν έπαιξε δλδ μαζί του, δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα.
    Επίσης είναι γνωστό ποιος είχε επιρροή τότε στα όργανα. Μάλλον ο Απόλλωνας όπως μαθαίνω.

    -Το επιχείρημα ότι μια ομάδα είναι υπεύθυνη για τους οπαδούς για τους οποίους παίρνει εισιτήρια είναι ΚΩΜΙΚΟ και δεν ισχύει πουθενά στον κόσμο. Όπου γίνονται επεισόδια από οπαδούς τιμωρείται η ομάδα τους. Οι Άγγλοι διαλύθηκαν στις τιμωρίες μετά το Χέιζελ (όπου φυσικά είχαν πολύ περισσότερα εισιτήρια από όσα “πήρε” η ομάδα στα χέρια της) και κανείς δεν τόλμησε να πει “μα δεν ήταν ευθύνη μας οι οπαδοί μας, δεν είχαν πάρει εισιτήρια από τα χεράκια του υπεύθυνου εισιτηρίων μας, άρα να τιμωρηθούν οι άλλοι ή κανένας”.
    Γενικότερα ποτέ και πουθενά δεν λαμβάνεται υπ’όψιν αυτό το γελοίο επιχείρημα. Η ομάδα θεωρείται υπεύθυνη για τους οπαδούς της που βρίσκονται στο γήπεδο, για ότι κάνουν.

    -Στην Ν. Σμύρνη ο στρατός των κάφρων δεν επέτρεψε στο παιχνίδι να ξεκινήσει. Έχεις την εντύπωση ότι αν έπαιζε στην Ευρώπη το ίδιο ματς, θα ξαναγινόταν;;; Ή μήπως θα τιμωρούνταν οι Πανιώνιοι που έφαγαν το ξύλο;;; Στην Ευρώπη η Φέγενοορντ πρόσφατα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης για επεισόδια οπαδών της (ήταν περισσότεροι από τα εισιτήρια που είχε πάρει) στη Γαλλία (χωρίς καν να εισβάλλουν στο γήπεδο).

    -Στη Ριζούπολη οι παίκτες του ΠΑΟ δεν μπορούσαν να μπουν καν στο γήπεδο (τρώγανε πέτρες από την κορυφή της κερκίδας προς τα έξω). Έχεις την εντύπωση ότι θα ξεκίναγε ματς ευρωπαϊκό με τέτοιες συνθήκες;;; Ότι θα δεχόταν διαιτητής να μην μπορεί να κάνει προθέρμανση η μία ομάδα και οι μπαμπουίνοι να έχουν σκίσει την φυσούνα και να μην μπορούν να περάσουν οι παίκτες;;; Πλακίζουμε;;

    -Στην υπόθεση Βάλνερ τα περισσότερα από αυτά που γράφεις δεν ισχύουν:
    Η ΕΠΟ καθυστερούσε επί μήνες να στείλει τα έγγραφα της υπόθεσης στην Ελβετία. Τυχαία;;; ε βέβαια. Μήπως κάποιος ωφελείτο από αυτό;;; Κάποια ομάδα ίσως;;; Μπα, δεν νομίζω…
    Γι’αυτό αναγκάστηκε η Καλαμαριά να κάνει ασφαλιστικά μέτρα, γιατί το πρωτάθλημα θα τελείωνε και δεν θα προλάβαινε να γίνει η εκδίκαση. Τελικά πρόλαβε στο τσακ, ήταν όμως ήδη υποβιβασμένη, το ΚΑΣ απέρριψε τα ασφ. μέτρα λόγω του υποβιβασμού και όρισε εκδίκαση της υπόθεσης αλλά τα παράτησε η Καλαμαρία. Σημειώνω ότι την προηγούμενη χρονιά έγινε ένσταση στην Ελβετία (από 2 ομάδες) 1,5 μήνα αργότερα χρονικά, και πρόλαβαν οι άνθρωποι και να εκδικάσουν σε εθνικό επίπεδο και να στείλουν στο ΚΑΣ την υπόθεση, και να βγει απόφαση πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Στη χώρα του Κόκκαλη όλως τυχαίως δεν στέλνονταν τα χαρτιά στην Ελβετία. Μιλάμε για διαβολικές συμπτώσεις.

    -Στο Μέμπερς κλαμπ της ΑΕΚ, θυμίζω ότι τα κουμπούρια και τις κουμπουριές τις χρωστάμε στον μπράβο του Βίκτωρα (της γνωστής οικογενείας που δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΣΦΠ)-φοβερές συμπτώσεις ρε παιδί μου, όλα τα περίεργα εδώ συμβαίνουν…

    Να κάνει ένσταση ο ΟΣΦΠ. Να δικαιώσει τη φήμη και την ηθική του. Δεν γίνεται να τα χαλάσουμε τώρα.
    Άλλωστε εδώ είναι η πιο απλή περίπτωση.
    Ο ΟΣΦΠ παίζει πάντα με τους κανόνες. Εκτός όταν δεν τον βολεύουν. Οπότε παίζει μέσα στο γήπεδο (και στις κερκίδες). Πάμε γερά.

  27. Ο/Η Antonis λέει:

    Ενα λεπτο Αστον, για να συνεννοηθουμε. Και ο Ολυμπιακος τιμωρηθηκε για τα επεισοδια της Ν. Σμυρνης. Οπως και η ΑΕΚ τοτε που λες. Τι επρεπε να γινει, να μηδενιστεί ο Ολυμπιακος ή να μηδενιστει η ΑΕΚ; Καταλαβαινω οτι θα βολευε, αλλα δεν θα μπορουσε να μηδενιστεί. Ειναι αλλο πραγμα να προκαλουνται επεισοδια απο οπαδούς του Ολυμπιακου, της ΑΕΚ κλπ και αλλο πραγμα να εχει ευθυνη η ΠΑΕ Ολυμπιακος, ΑΕΚ κλπ για τη μη τελεση αγωνα. Νομιζω οτι μπορεις να αντιληφθεις τη διαφορά.

    Στα του Εθνικου. Προσεφυγαν πολλοι, τιμωρηθηκε ο Εθνικος, εκπροσωπησε τον Πειραια ο Ολυμπιακος. Εγω δεν βλεπω που φταιει ο Ολυμπιακος (αν φταιει καποιος), περισσότερο ή λιγοτερο από οσους προσέφυγαν. Εκτος αν οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου, οταν προσεφυγαν, περιμεναν οτι τον Πειραια θα τον εκπροσωπουσε ο Αργοναυτης.

    Η υποθεση στη Λαρισα, δεν χαριστηκε λογω Αγκιρε. Χαριστηκε από τις τεραστιες πολιτικες και καθε ειδους αλλες πιεσεις που ασκηθηκαν τοτε. Ασε, τα θυμαμαι καλα. Τα λαστιχα ακομα καιγονται στην εθνικη οδο και οι βουλευτες Λαρισας ακομα φωναζουν. Ειμασταν μικροι (εγω δηλαδη) , αλλα οι εικονες εχουν παραμεινει.

  28. Ο/Η Antonis λέει:

    Νομιζω απαντησα Τσαρλι.

    Ολα τα νομικα συστηματα ολου του κοσμου, δεν ειναι ιδια. Τι να κανω εγω για αυτό; Οι τιμωριες θα επιβληθουν Τσαρλι. Προσφατα, μην πας πισω, Γουεστ Χαμ – Μιλγουολ. Ντου οπαδων, ξύλο με την αστυνομια, μαχαιριες, εισβολη στο γηπεδο. Το ματς εγινε και τελειωσε. Οι τιμωριες θα ανακοινωθουν σε λιγες μερες. Δεν προβλέπουν ομως μηδενισμο και αφαιρεση βαθμων. Οποτε, υπαρχουν και αντιπαραδειγματα στα παραδειγματα που φερνεις.

    Δεν θεωρειται υπευθυνη η ομαδα για ολους οσοι φερουν διακριτικα και βρισκονται στις κερκιδες. Σε καμια περιπτωση. Αν ομως αυτος ο καποιος εχει προμηθευτει εισιτηρια απο την ομαδα, τοτε ναι υπαρχει ευθυνη.

    Το Χειζελ και οσα ακολουθησαν, ηταν αποφαση της τοτε αγγλικης κυβερνησης. Αυτοι εστειλε την αστυνομια να ψαξει στους συνδεσμους, ετσι βρηκαν ακρη. Μακαρι να γινει και εδω, αλλα δεν ελπιζω να σταματησουμε τους καφρους, απλα δεν θελουμε.

    Υποθεση Βαλνερ: Η ΕΠΟ εκανε τα δικα της γιατι έχει ευθυνη στην υποθεση Βαλνερ. Η υποθεση δεν θα ειχε υπαρξει καν, αν η ΕΠΟ, πριν εκδωσει δελτιο, ελεγε στην Καλαμαρια, οριστε το δελτιο, αλλα προσοχη, ο παικτης φέτος δεν μπορεί να παίξει. Περιμενετε να τελειώσει η σεζον. Η υποθεση Βαλνερ δεν ηταν μοναδικη. Υπηρχε ο Κουζεν στην Ρειντζερς και ο Μεγιονγκ Ζε στην Πορτογαλια. Η κατάληξη πάντα ιδια, ο παικτης δεν εχει δικαιωμα συμμετοχης. Από την αλλη, η Καλαμαρια δεν μπορει να επικαλειται αγνοια νομου.

    ΚΑΣ: Το ΚΑΣ αποφασισε επι των ασφ. μετρων. Εδωσε ομως και μια αλλη διασταση στο θεμα, καταδεικνυοντας την παρατυπη συμμετοχη του Βαλνερ. Ξερεις φανταζομαι οτι το ΚΑΣ δεν λειτουργει αυτεπαγγελτα. Μετά την πρώτη απόφαση του, όλοι αυτοί που έλεγαν ότι το θέμα δεν θα κλείσει, δεν τόλμησαν να στείλουν σε πλήρη εκδίκαση την υποθεση. Αυτο για μενα λέει πολλά. Γιατι θα μπορούσε καλλιστα μετά από 6 μήνες, ο τίτλος του πρωταθλητη να αφαιρεθεί από τον Ολυμπιακό. Τιποτα όμως. Αυτο πρεπει και σε σενα να πει κατι.

    ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ: Προσέφυγε ή δεν προσέφυγε η ΑΕΚ μαζι με Ολυμπιακο και ΠΑΟ; Εχει σημασια αν διεκδικουσε τιτλο; Αποκλειεται να προσέφυγε με το βλέμα στο μελλον, αφου αν εμεναν Κοκσιτς και Πουσκας, ο Εθνικος θα ηταν κυριαρχος; Γιατι να μην το δω ετσι;

  29. Ο/Η charlie λέει:

    Για τα των οπαδών: Έχεις λάθος, ακόμα και στην Ελλάδα η ΑΕΚ τιμωρήθηκε για επεισόδια οπαδών της που αγόρασαν εισιτήρια από τον Ατρόμητο και δεν κάθισαν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων. Δεν επανέρχομαι, είναι έτσι, απλά.

    Για τα του Βάλνερ: Πάλι δεν τα ξέρεις, έχω διαβάσει την απόφαση από το πρωτότυπο, η κύρια υπόθεση ορίστηκε ΚΑΝΟΝΙΚΑ από το ΚΑΣ. Δεν εκδικάστηκε καθώς αποσύρθηκε η Καλαμαριά στα μέσα του καλοκαιριού. Είχε ήδη υποβιβαστεί, είχε ήδη υποστεί ζημιά και είχε αλλάξει και διοίκηση (η παλιά είχε πει ότι δεν παρατάει την υπόθεση)

    Για τα του Εθνικού: Εγώ δεν ξέρω να προσέφυγε η ΑΕΚ. Η οποία όχι δεν διεκδικούσε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΝ ΜΕΡΟΣ. Επίσης η κατηγορία ήταν αστεία και εξώφθαλμη. Επιβλήθηκε διότι κάποιος με δύναμη το κυνήγησε και στο παρασκήνιο. Τώρα αν πιστεύεις ότι αυτή ήταν η ΑΕΚ ή ο… Απόλλωνας και ο Πανιώνιος, μπορείς να συνεχίσεις να το πιστεύεις. Προφανώς σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

    Κατά τα άλλα ο έχω ώρα ακούειν, ακουέτο.

  30. Ο/Η Antonis λέει:

    Δεν εγραψα εγω φιλε για τον Απολλωνα. Ουτε για τον Πανιωνιο, μπορεις να το διαπιστωσεις προσεχοντας τα σχολια. ΞΕΡΩ οτι προσεφυγε και η ΑΕΚ. Το γιατι προσεφυγε, πραγματι δεν το ξερω.

    Την υποθεση Βαλνερ μπορουσαν να την κυνηγησουν και αλλοι, πλην Καλαμαριας. Αυτο εννοουσα πιο πάνω. Κατι που δεν εκαναν και εγω απο αυτη τη σταση τους συμπαιρενω καποια πραγματα. Την αποφαση του ΚΑΣ την εχω. Και νομιζω οτι ξερω να διαβαζω.

    Τελος για τους οπαδους: Δεν μιλαω για τιμωρια προστιμου ή κεκλεισμενων, που συνηθως επιβάλονται για επεισοδια. Μιλαω για ευθυνη ΠΑΕ για μη τέλεση αγωνα. Αν και κατά πόσο προκύπτει τέτοια, ώστε η ομαδα να μηδενιστει. Υπάρχει διαφορά σε αυτό. Δεν θα μπορουσε η ΑΕΚ λοιπον, να τιμωρηθεί στο Περιστερι με μηδενισμο. Δεν εφερε αυτη τους οπαδους της στο γηπεδο, δεν ειχε ευθυνη να τους περιφρουρησει γενικώς. Αλλωστε, γνώμη μου είναι οτι αφου ως ΠΑΕ δεν πήρε εισιτηρια, δεν επρεπε ουτε προστιμο να πληρωσει.

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ειναι αστυνομια, να απαγορευσει στον οπαδο της να παει στο γηπεδο. Αν πηγε μονος του, τι να κανει η ΑΕΚ (και κάθε ΑΕΚ)?

  31. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μιά διευκρίνιση γιά το θέμα της Νέας Σμύρνης
    Η δεύτερη απόφαση ήταν γιά γέλια
    Αφού οι αθλητικοί δικαστές αποδέχτηκαν πως αυτοί οι χωρίς διακριτικά δεν είχαν σχέση με τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια του έριξαν και 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών
    Γιατί ρε φίλε;
    Αφού δεν έφταιγε ο Ολυμπιακός
    Ετσι δεν αποφασίσατε;
    Οι αστειότητες συνεχίστηκαν και μετά
    Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πάνε στην Κρήτη στο ματς με τον Εργοτέλη – αυτή τη φορά στην κερκίδα τους και με διακριτικά – τα κάνουν λαμπόγιαλο κι ενώ η ομάδα είναι δις υπότροπη, τρώει άλλη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών
    Απίθανη Ελλάδα!!!

  32. Ο/Η balkou λέει:

    @Αντώνης
    Υποθεση Βαλνερ: Η ΕΠΟ εκανε τα δικα της γιατι έχει ευθυνη στην υποθεση Βαλνερ. Η υποθεση δεν θα ειχε υπαρξει καν, αν η ΕΠΟ, πριν εκδωσει δελτιο, ελεγε στην Καλαμαρια, οριστε το δελτιο, αλλα προσοχη, ο παικτης φέτος δεν μπορεί να παίξει. Περιμενετε να τελειώσει η σεζον. Η υποθεση Βαλνερ δεν ηταν μοναδικη. Υπηρχε ο Κουζεν στην Ρειντζερς και ο Μεγιονγκ Ζε στην Πορτογαλια. Η κατάληξη πάντα ιδια, ο παικτης δεν εχει δικαιωμα συμμετοχης. Από την αλλη, η Καλαμαρια δεν μπορει να επικαλειται αγνοια νομου.

    Δηλαδή δίνω τα χαρτιά να μου βγάλει δελτίο η ΕΠΟ και φταίω εγώ που δεν ξέρω το νόμο? Γι’ αυτό τα βγάζει η ΕΠΟ τα δελτία για να έχει ελέγξει αν μπορεί να γίνει η μεταγραφή αν μπορεί να παίξει ο παίκτης, αν φέρνει τιμωρία απ’την προηγούμενη λίγκα που αγωνιζόταν κλπ.
    Και στην υπόθεση της Πορτογαλίας, η εκεί ΕΠΟ δεν ήταν διάδικος υπέρ του εκεί Ολυμπιακού. Αντίθετα εδώ έκανε τα πάντα όχι απλώς να αποποιηθεί την ευθύνη της αλλά με περισσότερο ζήλο μην τυχόν και δυσαρεστηθείτε. Γιατί αν δεχόταν ευθύνη, που την παραδέχεσαι κι εσύ, άλλαζαν πολλά.

    Για το θέμα Τσίγκοφ, Αγκίρε, να θυμήσω ότι υπήρχε και ο Ισις του ΟΦΗ. Επίσης, πλέον του θέματος της Λάρισας, αν ο Ολυμπιακός τιμωρούταν κι αυτός με -4 (μόνο η υπόθεση της ΑΕΛ είχε εκδικαστεί μέχρι να αλλάξει ο κανονισμός), τότε ξαναγυρνούσε σε θέση υποβιβασμού που μόλις είχε βγει (ήταν η χρονιά που είχε χάσει 6-1 στις Σέρρες απ’τον ΠΑΟΚ κλπ.)

    Στην υπόθεση με τον Ευθυμιάδη, και ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε αλλά κυρίως και ο Φιλιππίδης. Δε βλέπεις συχνά προέδρους να τιμωρούνται έτσι εδώ.

    Κατά τ’άλλα ακόμη περιμένουμε να ασχοληθει είτε η αθλητική είτε η ποινική δικαιοσύνη με τον Ψωμιάδη που χρησιμοποιεί ότι βιτρίνα θέλει για την Καβάλα, αλλά οι κρίσιμες επικοινωνίες των αξιωματούχων τόσο της ΕΠΟ όσο και της Λίγκας γίνονται μαζί του…

  33. Ο/Η Slylos λέει:

    Γεια σας ορε! παληκαρια,σας διαβαζω καιρο και αν και σιωπηλος my 2 cents που λενε και οι Εγγλεζοι.Επι του θεματος και επι της χωρας που ζουμε το μυαλο ολων πηγαν αμεσως στο πονηρο.Ναι η βλακεια κυκλοφορει ελευθερη αλλα γιατι δεν εγινε σε προηγουμενα ματς η δεν υπηρχε ενας εκεινη τη στιγμη να φωναξει τι κανετε ρε?Δεν θα πω οτι ηταν “εσκεμμενο” η καταλαθος,δεν με ενδιαφερει.Αλλα αν και Σερραιος,πρεπει να τιμωρηθουν συμφωνα με τον κανονισμο και αν ηταν “εσκεμμενο” να τιμωρηθουν ολοι οι υπευθενοι.ΧΑΧΑ καλο αστειο ειπα.Η Σερρες ειναι μικρη πολη,να κλασεις το μαθeνουν ολοι,αναμενοντας τα gossips 🙂

  34. Ο/Η Antonis λέει:

    Μαλλον δεν γινομαι σαφης. Ισως φταιω εγω. Η ΕΠΟ, εφοσον συντρεχουν οι προυποθεσεις, δεν μπορει να αρνηθει την εκδοση δελτιου, καμια ομοσπονδια δεν μπορει. Σωστα εβγαλε δελτιο στον Βαλνερ. Ο οποιος Βαλνερ ήταν να παει στη Βεροια, αν θυμασαι Balkou, ομως εκει κατάλαβαν (ή τους το σφυριξαν) ότι δεν εχουν δικαιωμα να τον βάλουν να παιξει και η μεταγραφή χάλασε. Ο Βαλνερ λοιπον, ειχε νομοτυπα δελτιο. Δικαιωμα να παιξει είχε; Δεν ειχε, λογω της διαταξης που ολοι μαθαμε με την ευκαιρια αυτής της υπόθεσης.

    Τι επρεπε να κανει η ΕΠΟ; Τη γνωμη μου γραφω: Οριστε κυριοι το δελτιο του παικτη, αφου μου φερατε τα δικαιολογητικα. Σας προειδοποιω ομως, μην τον βαλετε να παιξει. Κανενα δελτιο, σε κανενα αθλημα, δεν συνεπαγεται αυτοματα οτι εχεις δικαιωμα συμμετοχης. Ειναι ικανη συνθηκη, οχι αναγκαια.

    Η ΕΠΟ δεν ηταν διαδικος υπερ του Ολυμπιακου. Μην γραφουμε ψεματα. Η ΕΠΟ υπερασπιστηκε τους δικους της χειρισμους.Τους οποιους εγω χαρακτηριζω το λιγοτερο ατυχεις στο ολο θέμα. Γιατι ουτε την Καλαμαρια προστατεψε, ουτε το ιδιο το αθλημα με τη σταση της. Για την Πορτογαλια τωρα, η υπόθεση δεν πηγε στο ΚΑΣ ποτε. Οποτε η σταση της πορτογαλικης ομοσπονδιας δεν ειναι γνωστη. Απο αυτά που μαθαμε ομως, πήρε το ματς απο τη μια ομαδα, το εδωσε στην αλλη και αφαιρεσε βαθμους. Παντως, εχεις αδικο σε κάτι: Ακομα και αν η ΕΠΟ παραδεχοταν οτι δεν ενημερωσε τον Απολλωνα, η ενσταση ειναι και πάλι βάσιμη. Υπαρχει παρατυπη συμμετοχη παικτη. Αν εχεις ασχοληθει με τα ομαδικα σπορ, αν προσβαλεις κυρος αγωνα για παρατυπη ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ συμμετοχη, το αποτελεσμα του αγωνα αποκλειεται να παραμεινει ιδιο. Τι μπορει να γινοταν αν αποδεχοταν ευθυνη η ΕΠΟ? Αντε να γλιτωνε την αφαιρεση βαθμων η Καλαμαρια. Ο Ολυμπιακος παλι θα το κερδιζε το ματς. Αυτο ειναι αναμφισβητητο.

    Στα της υποθεσης Αγκιρε: Ναι το θυμαμαι το ντοπαρισμα. Θυμαμαι και το νομο, θυμαμαι και τι ακολουθησε. Ειναι προφανες οτι μια ευνοικη υποθεση για τη Λαρισα, ευνοησε απο σποντα και αλλες ομαδες. Πλην ομως, για την μη ισχυ του τοτε κανονισμου πιεσαν αφορητα ολοι οσοι εμπλεκονταν με τη Λαρισα. Το θυμαμαι καθαρα παιδια. Κοινητοποιησεις, πολιτικους εκβιασμους κλπ. Το πρωταθλημα, αν θυμαμαι καλά θα το επαιρνε η ΑΕΚ, παρεμεινε στη Λαρισα. Επισης, να θυμισω οτι ο τοτε Ολυμπιακος, παρασκηνιακα, ηταν της φαπας. Δεν νομιζω οτι ειχε τη δυναμη να επιβαλει τη δικη του γραμμη, μια δυναμη που την απεκτησε αργοτερα.

    Φιλε μιλας με καποιον που εχει αηδιασει με το ελληνικο ποδοσφαιρο και ασχολειται απο συνηθεια και απο αλκοολικι που λενε. Αν θελω να δω συνειδητα ποδοσφαιρο και να το απολαυσω, ευτυχως υπαρχει η τηλεοραση, το διαδικτυο και η Μπαρσα, που πηγαινω να την δω μια φορα τουλαχιστον απο κοντά καθε χρόνο. Την ομαδα μου στην Ελλαδα την αγαπω με αφαιρεσεις, δεν την αθωωνω για τιποτα που με ενοχλει, αλλα δεν δεχομαι υποδειξεις αθλητικου ηθους απο αυτους που εχουν βρεθει κατα καιρούς στη θέση της. Και που λιγο πολύ έχουν κάνει το ίδιο.

    Χρωστω και αλλη μια εξηγηση: Ναι ο ΠΑΟ τιμωρηθηκε για τον Ευθυμιαδη. Φυσικα με μια ποινη που μπροστα στο γεγονος ηταν γελοια. Ξερεις, ο Ολυμπιακος τιμωρηθηκε για τη Ριζουπολη. Επεβληθηκε ποινη αναλογη με αυτα που ειδαμε; Δεν νομιζω. Η μη επιβολη της δεουσας τιμωριας, η επιβολη ποινης – χαδι, επι της ουσιας ειναι ατιμωρησια.

    Ενα καθεστως που στην Ελλαδα δυστυχως δεν αφορα μονο το ποδοσφαιρο. Δηλαδη δεν μπορω να κατηγορησω τον Ολυμπιακο ή τον ΠΑΟ ή την ΑΕΚ οτι το εισηγαγαν. Απλα και το ποδοσφαιρο λειτουργει οπως ολα. Με την επικρατηση του ισχυρου. Ο οποιος αλλαζει σε χρονικους κυκλους, μικρους ή μεγάλους.

    ΥΓ. Εξαρχειωτη, εχεις δικιο για αυτο που γραφεις για τη Νεα Σμυρνη, το ανεφερα και εγω σε προηγουμενο σχόλιο. Δικαιοσυνη με παζαρια, δεν ειναι δικαιοσυνη.

    ΥΓ 2. Εχετε χάσει ποτέ αγώνα από ενσταση ως αθλητες; Ξέρετε πόσο κρύο πράγμα είναι να μην φταις και να χάνεις, ενω αθλητικα υπερεχεις; Αν με βλεπετε να κρατω τετοια σταση, ειναι γιατι το εχω ζήσει. Δυστυχως, οι ενστασεις ειναι κομματι του παιχνιδιου. Αν γινονται σε ερασιτεχνικο πρωταθλημα, οπως αυτο που επαιζα εγώ, δεν θα γίνουν όταν υπάρχουν λεφτά και συμφέροντα; Για αυτο παιδια, οταν διαβαζω περι ηθικης, να μου επιτρεψετε να γελώ. Οι νομοι, ακομα και στο ποδοσφαιρο, πρώτα προστατευουν τα συμφεροντα των ομαδων. Η ηθικη επεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *