Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το τακουνάκι ως οπτική ηδονή Vol 4

Σύνδεση με τα προηγούμενα: Vol. 1, Vol. 2, Vol. 3

Γιατί το τακουνάκι προκαλεί τόσο θαυμασμό στον κόσμο; Ρωτήσαμε τους ειδικούς και μας απαντούν:

“Γιατί ασ’ούμε βλέπεις λίγο μπαλίτσα ρε αδερφέ. Με το καλάμι κάνουν κοντρόλ όλοι. Ο άλλος κάνει τακουνιά και πάρ’τον χάμου τον καμπούρη”

– Λάμπης, τορναδόρος

“Είναι το απρόσμενο, είναι η αλλαγή του ρου της φάσης, μια μικρή επανάσταση, μια αλλαγή κατεύθυνσης έξω από τις ποδοσφαιρικές νόρμες”

– Ιουστίνος, MSc κοινωνιολογίας

“Εξαιτίας του πλεονεκτήματος που δίνει στην επιτιθέμενη ομάδα. Έχει υπολογιστεί σε έρευνα του UCLA ότι κάθε τακουνάκι δίνει 0,85″ παραπάνω και κερδίζει 3,2τ.μ. εμβαδού στην ομάδα που πραγματοποιεί το τακουνάκι”

– Κωνσταντίνος, φυσικός

Την στιγμή που στην Αργεντινή ασχολούνται με τον αγώνα με το Περού και αν ο Ντιέγκο θα γράψει ακόμα μια μαύρη σελίδα, είχαμε εμβόλιμη αγωνιστική στην Απερτούρα. Εκεί, η Ράσινγκ φιλοξένησε την Μπόκα με τον υπερ-γραφικό αλλά άκρως συμπαθή προπονητή των γηπεδούχων Ρικάρντο Καρούσο να δηλώνει ότι αν δεν κερδίσει την Μπόκα θα παραιτηθεί. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και όλα φαίνονταν να πηγαίνουν ιδανικά. Εκεί ανέλαβε όμως ο Βιάτρι που με 2 γκολ έδωσε τη νίκη στην Μπόκα. Μόνο που στο 2ο γκολ χρειάστηκε και τη βοήθεια της παλιοσειράς Ρικέλμε. Καταπληκτικός συνδυασμός, τακουνάκι του Ρικέλμε, τελείωμα του Βιάτρι και 1-2 για την Μπόκα. Ο Καρούσο παραιτήθηκε, η διοίκηση προσπάθησε να τον κρατήσει, αλλά αυτός δεν αλλάζει απόφαση:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το κόσμημα της Αργεντινής

Όταν το καλοκαίρι του 2015 η Γιουβέντους άλλαζε ριζικά την ομάδα που έφτασε σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, λίγοι ασχολούνταν με το ποιος ερχόταν. Η φυγή των Πίρλο, Τέβες και Βιντάλ ήταν το γεγονός της χρονιάς. Ο Αλέγκρι και η διοίκηση ρίσκαραν, αλλά στη Γιουβέντους το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν αποφασίζοντας να πορευθούν χωρίς τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το παιχνίδι της ζωής τους

Το 2002 δυο Βρετανοί κινηματογραφιστές πήραν ειδική άδεια για να μπούνε στη Βόρεια Κορέα και να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με την, απρόσμενα επιτυχημένη, συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 στην Αγγλία, την πρώτη και μοναδική της παρουσία σε Μουντιάλ μέχρι το 2010 όταν και κατάφερε να βρεθεί στα γήπεδα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *