Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αρχίστε την επανάσταση με μένα!

papandreou

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών.
O Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού. Η δέσμευση αυτή υλοποιείται ήδη από σήμερα.
Το πρώτο βήμα αφορά στην αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και των Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.
Θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα opengov.gr, σημειώνοντας τη Γραμματεία ή τις Γραμματείες, για τις οποίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ετεροπρότασης.
Διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής.
Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του γραφείου του πρωθυπουργού

Τι όμορφη μέρα! Τι θαυμάσιο όραμα! Τι μεγάλη πρόκληση!
Είμαι βέβαιος πως όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι ξύπνησαν σήμερα με παρόμοια διάθεση.
Ολοι αυτοί που έλεγαν τόσα χρόνια «αχ μωρέ, κάνε με για μια μέρα υπουργό και θα δεις», τώρα έχουν στα χέρια τους μια μοναδική δυνατότητα.
Τέρμα οι ατέλειωτες ώρες φραπέ και οι ατέρμονες συζητήσεις για όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού αθλητισμού.
Τώρα ήρθε ο Γιώργος και παρέχει την ευκαιρία σε όλους μας να συμβάλουμε στην βελτίωσή του. Βέβαια το σχετικό διάταγμα αφορά όλες τις θέσεις γενικών γραμματέων και όχι μόνο, αλλά εγώ θα σταθώ στο αγαπημένο μας θέμα. Τον αθλητισμό.
Για να διαπιστώσετε μόνοι σας την σοβαρότητα του εγχειρήματος, αρκεί να παρατηρήσετε πως στην φόρμα συμπλήρωσης των στοιχείων του ενδιαφερόμενου δεν υπάρχει μια ενότητα που να αφορά τις σκέψεις του υποψήφιου για το αντίστοιχο αντικείμενο. Τι θέλει να κάνει αυτός ο άνθρωπος ρε παιδί μου; Ποια είναι αυτά που δεν του αρέσουν και θα θελήσει να τα αλλάξει;
Και το κυριότερο: τι περιθώρια έχει να κινηθεί; Και δεν λέω μόνο τα περιθώρια … τοποθέτησης μαχαιριού στο κόκκαλο και σύγκρουσης με το κατεστημένο, που έτσι κι αλλοιώς δεν λέγονται και θα τα ανακαλύψει αργότερα, αλλά οικονομικά περιθώρια.
Κοινώς, δεν φτάνει ν αρέσεις εσύ στον Γιωργάκη. Πρέπει και ο Γιωργάκης ν αρέσει σε σένα.
Αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει στην παρούσα φάση. Αντίθετα, απ ότι βλέπουμε στην τελευταία ενότητα της φόρμας ενδιαφέροντος, ενδιαφέρουν οι συστάσεις.
Ασε, εντάξει, καταλάβαμε: έξυπνο το τρικ του κοινωνικού άλλοθι, αλλά αρκετά απολιτίκ και λαϊκίστικο.
Και πάντως δεν μας λύνει την απορία: γιατί δηλαδή η διαπλοκή και η διαφθορά έχει σχέση μόνο με τους γενικούς γραμματείς; Αν είναι, να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία για τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό. Η μήπως αυτοί είναι εξ ορισμού αδιάφθοροι;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μαυρογιαλούροι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

¿Més Que un Qué?

Σε μια χρονιά που το μόνο που δεν της έλειπε ήταν οι κάλπες, στη Βαρκελώνη τα μέλη της Μπάρσα ψήφισαν για την ανάδειξη νέου προέδρου στο σύλλογο. Νικητής, όπως ήδη ξέρετε, ήταν ο Ζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, που διαδέχτηκε τον παραιτηθέντα Σάντρο Ρουσέλ. Οι δύο τους έχουν συγκεντρώσει όσα σκάνδαλα δεν είχαν συγκεντρώσει όλοι οι πρόεδροι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν είναι φυσικά το Ελληνικό

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την ομαλή διεξαγωγή και της τελευταίας αγωνιστικής. Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα πήρε την νίκη που χρειαζόταν αρκετά εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί αυτή τη φορά να προσευχηθεί δημόσια στα ανώτερα κλιμάκια της πίστης ο Χρήστος Πανόπουλος. Στην Βέροια η τοπική ομάδα καθυστέρησε λίγο αλλά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Αρχίστε την επανάσταση με μένα!”

  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Exarchioti διακρίνω μια εμπάθεια για τον Γιωργάκη η μου φαίνεται;;;;
    Αα, οι Γενικοί Γραμματείς δεν κάνουν πολιτική ούτε έχουν δικό τους πρόγραμμα και προτάσεις. Είναι κάτι σαν Υψηλόβαθμα στελέχη που δουλειά τους είναι η διεκπεραίωσή όλων των υποθέσεων ενός υπουργείου. Δεν βλέπω τίποτα άσχημο στο να μπορείς και ΣΥ να συμμετέχεις σε αυτή την διαδικασία. Κάτι σαν ΑΣΕΠ υψηλόβαθμων δηλαδή.

    Αντε και σύντομα να δω το βιογραφικό σου στην σελίδα του Γιώργου (ΓΑΠ)ων …

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Oti kai na poume giauto gia ta opoia skoteina simeia klp einai pali mia poli endiaferron idea. Akomi kai an pas koroideuoun pali einai kalo oti prospathoun esto na to kripsoun tora. PW

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Η θέση του γενικού γραμματέα είναι πολιτική θέση. Την πολιτική της κυβέρνησης εφαρμόζει.
    Δεν αρκεί κάποιος να είναι αδιάφθορος γιά να εφαρμόζει κάποια πολιτική.
    Και δεν είναι ΑΣΕΠ. Εδώ δεν υπάρχουν κάποια κριτήρια ή κάποια βαθμολογία.
    Θεωρώ την όλη κίνηση μέγιστη υποκρισία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *