Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η προετοιμασία του ΠΑΟ για το Βουκουρέστι

Τρίτη απόγευμα, στην Αθήνα.
Η προπόνηση ξεκινάει με 15′ καθυστέρηση, καθώς ο Τεν Κάτε κάνει ένα τελευταίο τσιγαράκι, κλειδωμένος στην τουαλέτα των αποδυτηρίων. Οι επιθετικοί δοκιμάζονται στα τελειώματα των φάσεων, ο Σισέ επιχειρεί σουτ σε άδεια εστία για να επανακτήσει την επαφή του με τα δίχτυα, οι αμυντικοί κάνουν ασκήσεις τακτικής με αντιπάλους από την δεύτερη ομάδα για τόνωση της ψυχολογίας τους και ο Καραγκούνης προπονείται μόνος του στο άλμα εις μήκος, σε ειδικό σκάμμα.

Στο τέλος της προπόνησης, οι παίκτες χωρίζονται στους βασικούς-‘πράσινους’ και τους αναπληρωματικούς-‘μπλε’ για να παίξουν διπλό. Ο Σισέ τοποθετείται στους ‘μπλε’, καθώς είναι εκτός αποστολής για το Βουκουρέστι, αλλά δυσανασχετεί, γιατί σύμφωνα με τις επιταγές της προσωπικής του αλλοπρόσαλλης μόδας, το μπλε φανελάκι με το κίτρινο – αυτήν την περίοδο – μαλλί του, δημιουργούν επικίνδυνη χρωματική αντίθεση ικανή να καταστρέψει την εσωτερική του ισορροπία. Κίτρινα φανελάκια όμως δεν υπάρχουν, ο Αντωνίου ενημερώνει τον Πατέρα και μέσα σε λίγα λεπτά συγκαλείται τηλεφωνική συνδιάσκεψη όλων των μετόχων. Σαν πρώτη απόφαση, εγκρίνεται η χορήγηση 850.000 ευρώ για την άμεση αγορά κίτρινων φανελών προπόνησης. Η πρόταση που πέφτει στο τραπέζι – να αγοραστούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα φανελάκια αντί του συγκεκριμένου ποσού, συν τον Χρήστο Μελίσση δανεικό – απορρίπτεται, καθώς η Θεσσαλονίκη πέφτει μακριά και υπάρχει πάντα κι ο κίνδυνος να μπλέξουν σε κουραστικές διαπραγματεύσεις με τον Ζαγοράκη, για το αν ο Μελίσσης πρέπει να έχει δικαίωμα να παίξει εναντίον του Παναθηναϊκού. Οι μέτοχοι τσοντάρουν ότι έχουν και δεν έχουν πάνω τους, αλλά το θέμα οδεύει σε αδιέξοδο, καθώς τα μαγαζιά έχουν κλείσει εκείνη την ώρα. Την λύση δίνει μετά από μισή ώρα καθυστέρησης, ο εκνευρισμένος Τεν Κάτε που θέλει να τελειώσει επιτέλους η προπόνηση για να κάνει κάνα τσιγάρο και γι’ αυτό αποφασίζει να βάλει τον Σισέ με τους βασικούς.

Το διπλό τελειώνει 3-2 για τους ‘πράσινους’, με τον Σισέ ξανά άσφαιρο, να σπαταλάει 3 τετ-α-τετ και για το καλό της ομάδας και της ψυχικής υγείας των μετόχων, όλοι συμφωνούν να κατοχυρωθούν τα δυο προσωπικά γκολ του Σαλπιγγίδη στον Γάλλο. Με το τελευταίο σφύριγμα της προπόνησης, οι ‘πράσινοι’ ανακηρύσσονται πρωταθλητές και ανοίγουν τιμητικά μια σαμπάνια του Μάιου του 2004.

Τετάρτη.
Στο ‘Ε. Βενιζέλος’ και λίγο πριν την αναχώρηση ο Τεν Κάτε ανάβει τσιγάρο σε μια γωνία. Ένα πιτσιρίκι τον βλέπει και ο Ολλανδός εξαγοράζει την δια βίου σιωπή του, μ’ ένα γλειφιτζούρι και 75 ευρώ. Στην Ρουμανία, το σκηνικό επαναλαμβάνεται μ’ έναν κάμερα μαν αλλά ο Τεν Κάτε δεν έχει άλλα ψιλά πάνω του και του επιτίθεται, με σκοπό να σώσει την εικόνα του προτύπου, που έχει περάσει στους νέους όλου του κόσμου από τότε που έστελνε σεξουαλικές ευχές στον Νίκο Σπυρόπουλο. Ο κάμερα μαν, σκάει μύτη στην συνέντευξη τύπου με μάσκα του ταε κβο ντο και ο Ολλανδός κατά την αποχώρηση του από την αίθουσα, σβήνει στο στήθος του, το τσιγάρο που κάπνιζε.

Τετάρτη απόγευμα.
Προπόνηση στο Dinamo Stadium, o κάμερα μαν εμφανίζεται με μάσκα και πανοπλία και ψάχνει τον Τεν Κάτε στην αίθουσα καπνιστών των VIP’s του γηπέδου, για νέα αποκλειστικά πλάνα. Ο Ολλανδός του στήνει καρτέρι και τον πετυχαίνει με αεροβόλο στο δόξα πατρί. Η προπόνηση είναι χαλαρή, ο Λέτο ντριπλάρει κώνους ασταμάτητα, ο Βύντρα κάνει ασκήσεις στριψίματος ενώ ο Καραγκούνης δοκιμάζει το χόρτο σε όλα τα σημεία του γηπέδου, για να ξέρει ποια σημεία είναι πιο τροφαντά.

Στο οικογενειακό διπλό, οι ‘πράσινοι’ προηγούνται με 1-0 και ετοιμάζονται να ανοίξουν την σαμπάνια της άνοιξης του 1996 όταν ο Σαριέγκι στην τελευταία φάση μέσα στην μικρή περιοχή στέλνει τον Ρουκάβινα, που είναι έτοιμος να σκοράρει, πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες. Ο Κροάτης αιμορραγεί αλλά ο Πατέρας φωνάζει από την κερκίδα “αηδίες” και ο Τεν Κάτε δείχνει παίζεται. Οι ‘πράσινοι’ κερδίζουν και στέφονται πρωταθλητές ξανά και ο Μανώλης Δράκος  την επόμενη μέρα αναφέρει την φάση σαν αυτοτραυματισμό, αφού “δεν φάνηκε να έχει καμία εμπλοκή ο Σαριέγκι“.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πως είπαμε είναι το ‘πελάτες’ στα Ισπανικά;

10 σχόλια που προέκυψαν στο twitter μας από την παρακολούθηση του αγώνα Λεβάντε – Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με ένα αθώο αστείο για το όνομα του Χοσέ Χολέμπας το οποίο και αποδείχτηκε προφητικό από μια οπτική την οποία δεν περιμέναμε. 29 κατασκευαστές λογοπαίγνιων στα αθλητικά ΜΜΕ παρακαλάνε απόψε για ένα γκολ Χολέμπας ώστε να γράψουν επιτέλους το “Έρωτας στα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπερεκτιμημένος ή αδικημένος: η καριέρα του Μιχάλη Κωνσταντίνου

Τη στιγμή που γεννιέται η ιστορία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακατέργαστη ύλη. Για να πάρει σχήμα και να μπορέσουμε όλοι εμείς να περπατήσουμε δίπλα της θα πρέπει πολύ απλά να εμφανιστεί κάποιος -ή κάτι- που θα την αλλάξει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία μας ένα βράδυ του 2001, μήνα Μάιο, σε κάποιο τραπέζι ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η προετοιμασία του ΠΑΟ για το Βουκουρέστι”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Απολαυστικό 🙂

  2. Ο/Η Chris λέει:

    8eos..xaxaxa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *