Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Θα μας κρεμάσουν κουδούνια

biggayal

Τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς θα τον θυμούνται οι παλαιότεροι από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 90 και φυσικά στη συνέχεια με την μεγάλη Εθνική της Κροατίας που την έφερε στην 3η θέση του Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998. Τώρα προπονεί την Εθνική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αφού η ομάδα του προκρίθηκε για τα πλέι-οφ του Μουντιάλ της Αφρικής, 2η πίσω από το τραίνο της Ισπανίας και μάλιστα αποτελεί πιθανή αντίπαλο της Εθνικής μας αν δεν κάνω λάθος.

Ο Μπλάζεβιτς, που ζωή να’χει είναι στα 74 του, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας σε κείμενό του σε κροατική ιστοσελίδα και αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην μετάφραση ο “Τσίρο” έγραψε τα εξής:

“Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ενότητα στην ομάδα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν έχεις καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Παίρνω δυο παίκτες μου και τους λέω ‘Αγάπησέ τον ! Φίλησέ τον!’ και φιλιούνται. Τους λέω ότι πρέπει να φιληθούν στο στόμα.”

Όπως μπορεί κανείς…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μεγάλη ευκαιρία του Άγγελου Ποστέκογλου

Όταν τον Ιούνιο του 2021 η Σέλτικ ανακοίνωσε το όνομα του νέου της προπονητή, το κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων της δεν ήταν και το πλέον αισιόδοξο. Μετά από την καταστροφική, για τα δεδομένα της, περσινή σεζόν οι περισσότεροι πίστευαν ότι η ομάδα της Γλασκώβης θα στραφεί σε κάποιον αναγνωρισμένο προπονητή ώστε να επιστρέψει άμεσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Σερ του Ντάρχαμ

Σαν σήμερα το 2009 το αγγλικό ποδόσφαιρο έχασε έναν από τους πιο τυπικούς εκφραστές του, τον Σερ Μπόμπυ Ρόμπσον. Νικημένος από τον καρκίνο του πνεύμονα ο Ρόμπσον πέθανε στο Ντάρχαμ όπου είχε γεννηθεί. Μπορεί να μην υπήρξε προπονητής τίτλων, όπως ο πιο διάσημος Σερ, ο Άλεξ, ο Φέργκιουσον, όμως ήταν ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *