Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Με το κεφάλι από τη σέντρα

boca-velez-1024x818

Η Απερτούρα στην Αργεντινή έχει φτάσει ήδη στην 7η αγωνιστική και εμείς δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου (αίσχος και ντροπή μας). Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση ας σταθούμε στα βασικά σημεία:

  • Ρίβερ και Μπόκα απογοητεύουν. Βρίσκονται στην 14η και 13η θέση αντίστοιχα με μόλις μία νίκη και τραγικές εμφανίσεις. Ο Γκοροσίτο παραιτήθηκε πριν από το ματς με την Σαν Λορένσο και απλά έκατσε στον πάγκο για να χάσει ακόμα ένα ματς, ενώ ο Μπαζίλε παραιτήθηκε κι αυτός και τελικά μετά από πιέσεις έμεινε (με το ενδεχόμενο της οριστικής αποχώρησης σε κάθε ματς). Η δε Ρίβερ, αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό μπορεί στο άμεσο μέλλον να μπλέξει και σε παιχνίδια παραμονής στην κατηγορία.
  • Η Ουρακάν που πέρσι εντυπωσίασε απογοητεύει κι αυτή. Η ομάδα που άγγιξε τον τίτλο έκανε μόλις αυτή την αγωνιστική την πρώτη της νίκη. Οι πωλήσεις παικτών όπως ο ντε Φεντερίκο και η φυγή παικτών όπως οι Αράνο, Αραούχο και Παστόρε αποδυνάμωσαν την Γκλόμπο. Στην ίδια μοίρα κι η Τίγκρε που πριν ένα χρόνο διεκδικούσε το πρωτάθλημα στα μπαράζ και τώρα είναι στην 20η θέση.
  • Απογοητεύει κι η Λανούς που προσωπικά τη θεωρούσα από τα φαβορί επειδή κυρίως είναι μια ομάδα που κρατάει σταθερό ρόστερ, ενώ η Σαν Λορένσο συνεχίζει να έχει προβλήματα.
  • Και ποιος πάει καλά θα ρωτήσει κανείς. Μα ποιος άλλος από το… παρεάκι του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Η κάτοχος του Λιμπερταδόρες Εστουδιάντες είναι η ομάδα που ξεχωρίζει  για την σταθερότητά της και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Μαζί της κι η προηγούμενη πρωταθλήτρια Βέλεζ, ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα. Εκπλήξεις προς το παρόν η Μπάνφιλντ και η Αρχεντίνος Τζούνιορς. Η μεν πρώτη έχει βρει στο πρόσωπο του γυρολόγου Σαντιάγο Σίλβα έναν καλό σκόρερ, η δε δεύτερη έχει βρει στο πρόσωπο του πολύ καλού Άουτσε έναν ηγέτη. Το αν θα τα καταφέρουν για κάτι παραπάνω θα φανεί στη συνέχεια, καθώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και τα λάθη δεν συγχωρούνται.
  • Θετική κρίνεται η παρουσία και της Ιντεπεντιέντε που φαίνεται να έχει συνέλθει και τα λαϊκά δικαστήρια έχουν σταματήσει.

Αρκετά λόγια όμως, ας δούμε το γεγονός της αγωνιστικής. Το γκολ του Μάρτιν Παλέρμο που έδωσε την πρώτη νίκη στην Μπόκα για φέτος επί της Βέλεζ, σε ένα ματς που η Βέλεζ προηγήθηκε δυο φορές, αλλά τελικά έχασε με 3-2. Πρόκειται για ένα ακόμα ιστορικό γκολ, καθώς πρόκειται για γκολ με κεφαλιά από τα… 38,9 μέτρα. Λίγο κάτω από τη σέντρα δηλαδή (!!)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αν θέλεις να απειλήσεις τον Χόρχε Μπερμούδες, προετοιμάσου καλύτερα

Στην Ελλάδα, το όνομα του Χόρχε Μπερμούδες δεν ξυπνά καλές αναμνήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Κολομβιανός αμυντικός πέρασε το 2001 τον Ατλαντικό για να έρθει στη χώρα μας. Η μεταγραφή του ήταν “βόμβα” (το ίδιο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε και τον Κριστιάν Καρεμπέ) και δεν υπήρχε κανείς να αμφισβητήσει την ποιότητά του. Μιλάμε για […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τελικός της κλοπής

Συνήθως μία καθοριστική απόφαση ενός διαιτητή μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Στην περίπτωση του τελικού του Κόπα Αρχεντίνα που έγινε απόψε τα χαράματα σχεδόν, ήταν τρεις οι αποφάσεις του διαιτητικού τρίου που χάρισαν λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το κύπελλο στην Μπόκα Τζούνιορς. Η Ροσάριο Σεντράλ υπέστη μια ανεπανάληπτη κλοπή στο Εστάδιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Με το κεφάλι από τη σέντρα”

  1. Ο/Η matador4 λέει:

    Εχθες ειδα τα γκολ εδω http://livetv.ru/en/
    και σκευτικα,τι εγινε στο σομπρερο και το ξεχασανε το Αργεντινικο.Για τα αρθρακια σας περι Απερτουρα και Κλαουζουρα γιναμε φαν,οχι για τις παπαριες περι σουπακλικας κα αν αδικειται ο gayros.Παρακαλω επιμεληθειτε επ αυτου.
    υγ.Απιστευρο γκολ του Παλερμο,αλλα ο Ρικελμε που εστειλε το σουτ?Τι σκατα,τηλεχειρισμο εχει στο παπουτσι του?Αλλα θα μου πεις,ενα τετοιο γκολ απο αυτον δεν αποτελει ειδηση…

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά λόγω πολλής δουλειάς τον τελευταίο καιρό το έχω αμελήσει (μια που συνήθως εγώ γράφω για την Αργεντινή).
    Γκολάρα του Ρικέλμε πάντως, αλλά του Παλέρμο πάει για ρεκόρ κεφαλιάς.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Σιγά..
    Κι ο Κατσουράνης τις βάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *