Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πάρε το ποδόσφαιρο στα χέρια σου!

penya-logo

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στον χώρο παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 στην Αθήνα, στάση μετρό Πανεπιστήμιο), ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρτσελόνα Αθήνας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «110 χρόνια FC Barcelona – 30 χρόνια ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
Επιδίωξή μας είναι να παραθέσουμε τα βασικά στοιχεία διοίκησης του FC Barcelona κάνοντας παράλληλα μια αποτίμηση του υφιστάμενου θεσμικού καθεστώτος του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, καθεστώτος που ισχύει από το 1979 και ταλανίζει μέχρι σήμερα το αγαπημένο μας άθλημα.
Στην συζήτηση θα αναζητήσουμε εναλλακτικές μορφές διοίκησης, πέρα και έξω απ την παντοκρατορία του προέδρου ή των μεγαλομετόχων που σχεδόν πραξικοπηματικά επέβαλε ο νόμος, χρησιμοποιώντας σαν «εργαλείο» τον τρόπο διοίκησης του FC Barcelona που εδώ και 110 χρόνια διοικείται αποκλειστικά από τα μέλη του σαν μια εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στο πάνελ συμμετέχουν ο καθηγητής αθλητικού δικαίου, αντιπρόεδρος της πανευρωπαϊκής επιτροπής αθλητικής νομοθεσίας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο πρώην αθλητικός δικαστής Σωτήρης Κωστάκος, ο καθηγητής εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Πανούσης, ο παλιός ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, ο παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου Μπλένταρ Κόλα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και δικηγόρος Αριστείδης Καμάρας και ο υποφαινόμενος (κατά κόσμον Νίκος Καραμάνος) μέλος του FC Barcelona . Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Προσκεκλημένοι με δικαίωμα παρεμβάσεων και ερωτήσεων είναι εκπρόσωποι συλλόγων, συνδέσμων φιλάθλων, ομοσπονδιών, πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφοι και φυσικά όλοι εσείς!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ, εδώ κι εδώ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ένας τυφλός άντρας κλαίει

Ο 21χρονος Ντόμπρομιρ Στογιάνοφ ήταν ένας άσημος Βούλγαρος που περνούσε αναγκαστικά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο σπίτι του. Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την όραση του σε μικρή ηλικία ο Ντόμπρι παραμένει πιστός οπαδός της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αντικαθιστώντας την παρακολούθηση των αγώνων από το γήπεδο με την ακρόαση τους από το σπίτι. Λίγες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Τείχος και η Χρησιμότητά του

Πριν από περίπου εφτά χρόνια, στις αθλητικές σελίδες των Νιού Γιορκ Τάιμς εμφανίστηκε ένα άρθρο με τίτλο «Το όχι-και-τόσο-σπουδαίο τείχος του ποδοσφαίρου» (ναι, οκ, σόκερ έγραφε για να καταλαβαίνουν τ’ Αμερικανά). Η αφορμή ήταν μια ήττα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ από την Τζαμάικα με 2-1 τον Σεπτέμβρη του 2012. Το ματς ήταν ακριβής απεικόνιση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Πάρε το ποδόσφαιρο στα χέρια σου!”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Όλα καλά, τον Μπραουδάκη τι τον θέλατε? Μπρρρ…

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ποιόν θες εσύ; 🙂

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Καλή επιτυχία !

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ευχαριστούμε, αν και θα θέλαμε να τα λέγαμε από κοντά 😉

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Χάθηκαν οι δημοσιογράφοι? Όχι τα σφουγγαρόπανα του συνδρομητικού…
    Η αλήθεια είναι ότι πολλοί υποφερτοί είναι Ρεάλ, οπότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα…

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ο συγκεκριμένος μας έχει φερθεί μέχρι σήμερα άψογα και όποτε ζητήσαμε την βοήθειά του μας την παρείχε.
    Και δεν είναι Μπάρσα
    Κάποιοι άλλοι που το παίζουν, μας κάνουν τα βαριά πεπόνια

  7. Ο/Η matador4 λέει:

    Μπραβο για την πρωτοβουλια.Κριμα που δεν μπορουμε να ειμαστε εκει οι εκτος Αττικης…Ισως να γινοταν μια περιοδεια σε διαφορες πολεις της Ελλαδος?Δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο και σιγουρα χρησιμοτατο…

  8. Ο/Η balkou λέει:

    Αλλά χωρίς τον Μπραουδάκη… Θα του χιμήξω 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *