Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το τακουνάκι ως οπτική ηδονή Vol 4

Σύνδεση με τα προηγούμενα: Vol. 1, Vol. 2, Vol. 3

Γιατί το τακουνάκι προκαλεί τόσο θαυμασμό στον κόσμο; Ρωτήσαμε τους ειδικούς και μας απαντούν:

“Γιατί ασ’ούμε βλέπεις λίγο μπαλίτσα ρε αδερφέ. Με το καλάμι κάνουν κοντρόλ όλοι. Ο άλλος κάνει τακουνιά και πάρ’τον χάμου τον καμπούρη”

– Λάμπης, τορναδόρος

“Είναι το απρόσμενο, είναι η αλλαγή του ρου της φάσης, μια μικρή επανάσταση, μια αλλαγή κατεύθυνσης έξω από τις ποδοσφαιρικές νόρμες”

– Ιουστίνος, MSc κοινωνιολογίας

“Εξαιτίας του πλεονεκτήματος που δίνει στην επιτιθέμενη ομάδα. Έχει υπολογιστεί σε έρευνα του UCLA ότι κάθε τακουνάκι δίνει 0,85″ παραπάνω και κερδίζει 3,2τ.μ. εμβαδού στην ομάδα που πραγματοποιεί το τακουνάκι”

– Κωνσταντίνος, φυσικός

Την στιγμή που στην Αργεντινή ασχολούνται με τον αγώνα με το Περού και αν ο Ντιέγκο θα γράψει ακόμα μια μαύρη σελίδα, είχαμε εμβόλιμη αγωνιστική στην Απερτούρα. Εκεί, η Ράσινγκ φιλοξένησε την Μπόκα με τον υπερ-γραφικό αλλά άκρως συμπαθή προπονητή των γηπεδούχων Ρικάρντο Καρούσο να δηλώνει ότι αν δεν κερδίσει την Μπόκα θα παραιτηθεί. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και όλα φαίνονταν να πηγαίνουν ιδανικά. Εκεί ανέλαβε όμως ο Βιάτρι που με 2 γκολ έδωσε τη νίκη στην Μπόκα. Μόνο που στο 2ο γκολ χρειάστηκε και τη βοήθεια της παλιοσειράς Ρικέλμε. Καταπληκτικός συνδυασμός, τακουνάκι του Ρικέλμε, τελείωμα του Βιάτρι και 1-2 για την Μπόκα. Ο Καρούσο παραιτήθηκε, η διοίκηση προσπάθησε να τον κρατήσει, αλλά αυτός δεν αλλάζει απόφαση:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τι είναι μια ομάδα;

(…) Σε κάθε περίπτωση, τι είναι μια ομάδα; Δεν είναι οι εγκαταστάσεις ή οι διοικούντες ή οι άνθρωποι που πληρώνονται για να την εκπροσωπούν. Δεν είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια, οι ρήτρες αποδέσμευσης, τα τμήματα μάρκετινγκ ή οι σουίτες. Είναι ο θόρυβος, το πάθος, το αίσθημα του να ανήκεις κάπου, η περηφάνια για την πόλη σου. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν θέλεις να απειλήσεις τον Χόρχε Μπερμούδες, προετοιμάσου καλύτερα

Στην Ελλάδα, το όνομα του Χόρχε Μπερμούδες δεν ξυπνά καλές αναμνήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Κολομβιανός αμυντικός πέρασε το 2001 τον Ατλαντικό για να έρθει στη χώρα μας. Η μεταγραφή του ήταν “βόμβα” (το ίδιο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε και τον Κριστιάν Καρεμπέ) και δεν υπήρχε κανείς να αμφισβητήσει την ποιότητά του. Μιλάμε για […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *