Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καλύτερα να μασάς (πατατάκια)…

tsakiriss

Για το αν θεωρεί ότι η ΑΕΚ δεν είναι προσφυγικό σωματείο: «Ναι δεν είναι, αφού δεν ήταν σαν ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πανιώνιος, ο Απόλλων και ίσως η Πέρα Κλουμπ ήταν με αυτό το όνομα».

– Κωνσταντίνος Τσακίρης, πρώην Παναθηναϊκός/νυν Πανιώνιος και ειδικός προσφυγολόγος

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βλέπεις ότι άλλες ομάδες με παρόμοιες καταβολές έχουν ξεφύγει και βρίσκονται μακρυά από το δικό σου μικρομεσαίο επίπεδο, ότι έχουν πολλαπλάσιο κόσμο από σένα, περισσότερους τίτλους από σένα και δεν πρόκειται ποτέ να τις φτάσεις. Η πικρία είναι δικαιολογημένη και ανθρώπινη. Όταν όμως οδηγείται σε κομπλεξισμό, με κατά καιρούς δηλώσεις ή την προσπάθεια συμψηφισμού με το κλασσικό “οι τρεις μεγάλοι είναι ίδιοι και ευνοούνται” ο αξιότιμος κύριος Τσακίρης χάνει κάθε ίχνος σοβαρότητας που πιθανώς εξακολουθεί να διαθέτει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Πανιώνιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ολυμπιακού;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, είναι γεγονός πως υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Αν και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης δηλώνει πως θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας, δεν είναι κακό να γίνεται και λίγο σκάουτινγκ. Έτσι λοιπόν, για μια ακόμα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Καλύτερα να μασάς (πατατάκια)…”

  1. Ο/Η gbf λέει:

    Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλα το δικό σου κείμενο βγάζει περισσότερο κομπλεξισμό απο αυτόν που σχολιάζεις.

  2. Ο/Η HitMan λέει:

    Εγώ δεν βλέπω κάτι κομπλεξικό στο κείμενο του Elaith.

    Αντίθετα εγώ ως οπαδός της ΑΕΚ θα έγραφα ως απάντηση στον φαντασμένο αυτό παράγοντα, ότι ο Νέος Πανιώνιος δεν εκπροσωπεί τον προσφυγικό Πανιώνιο.

    Και πολλά άλλα… 🙂

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Προφανώς τα όσα γράφω κρίνονται κι αυτά gbf. Δεν διακρίνω αυτό που λες στο κείμενό μου, αλλά δικαίωμά σου να το πιστεύεις.
    Δεν νομίζω ότι δεν ισχύει ότι ο Πανιώνιος είναι πολύ μικρότερο μέγεθος από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (που σύμφωνα με την λογική Τσακίρη δεν είναι προσφυγικές ομάδες).
    Kατά τα άλλα η γνώμη μου για τον Τσακίρη είναι δεδομένη και δεν διαμορφώθηκε σήμερα.
    Προσωπικά δεν ζηλεύω κάτι ούτε από τον Πανιώνιο, ούτε από τον πρόεδρό του.
    Όχι, ψέμα… Ζηλεύω το γεγονός ότι πουλάει μέτριους παίκτες σε εξωφρενικές τιμές
    🙂

  4. Ο/Η gbf λέει:

    Καλοπροέρετα το είπα.
    Δεν ξέρω από ιστορία για να κρίνω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο για τις καταβολές της κάθε ομάδας και προσωπικά σαν ολυμπιακός δε καίγομαι και να μάθω.
    Τι σχέση έχει όμως το αν είναι καλύτερο σωματείο η ΑΕΚ από τον Πανιώνιο. Και ναι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι μεγαλύτερη, αλλά και ο Πανιώνιος είναι από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα.
    Και τον Τσακίρη, πες τον ανιστόρητο. Δικαίομά σου-Ισως πέφτεις και μέσα. Εσύ επιτίθεσαι στον Πανιώνιο. Γιατί?
    Γιατί ενώ λες ότι ο Τσακίρης εχει πρόβλημα και κόμπλεξ με την ΑΕΚ, εσύ εισαι που συγκρίνεις τα μεγέθη. Δηλαδή αμα πεις εσύ(στη θέση του τσακίρη) κατι για τον ολυμπιακό και πώ εγώ οτι έχεις κόμπλεξ λόγω λιγότερων τίτλων? is it fine?

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός και μπερδεύεσαι gbf.
    Δεν επιτέθηκα σε κανέναν, εξηγώ μια διαχρονική συμπεριφορά. Δεν είναι απλά θέμα Τσακίρη αυτό. Είναι μια γενικότερη προσέγγιση των Πανιωνίων που υπάρχει εδώ και χρόνια. Το θυμάμαι π.χ. πριν καμια 15αρια χρόνια ακόμα, όταν είχε βγάλει η ΑΕΚ σποτάκια για τα διαρκείας με εικόνες από την Μικρασιατική καταστροφή. Καλώς ή κακώς η ΑΕΚ (όπως κι ο ΠΑΟΚ) έγινε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον επίσης προσφυγικό Πανιώνιο με αποτέλεσμα να βλέπουμε τέτοιες κωμικές δηλώσεις που είναι (για μένα) καθαρά θέμα συμπλεγμάτων.
    Αντί να προσπαθείς να μειώσεις κάποιον που ξεκίνησε όπως κι εσύ κυνηγημένος από το σπίτι του πριν πολλά χρόνια, καλύτερα να προσπαθήσεις να ξεφύγεις από τη δική σου μιζέρια και να τον πλησιάσεις. Αυτό είναι το σκεπτικό μου…

  6. Ο/Η gbf λέει:

    πριν 15 χρόνια ξεκίναγα το δημοτικό οπότε οπως καταλαβαίνεις δεν.
    Προφανώς η δήλωση του Τσακίρη ειναι ηλίθια.
    Αλλά ότι οι πανιώνιοι έχουν κόμπλεξ επειδή δεν εχουν τις επιτυχίες των άλλων 2 δε το δέχομαι. Τα συμπλέγματα δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν διαχρονικά διαφορετικούς ανθρώπους με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε ο Τσακίρης ούτε (οπως λες) Πανιωνιος ηταν, και δε νομίζω ότι εχει καν μικρασιατικές ρίζες για να ταυτιστεί.

  7. Ο/Η charlie λέει:

    Είναι σαφές ότι εδώ και πολλά χρόνια διάφοροι ακούγεται από Πανιώνιους, “διάσημους” ή μη, αυτή η γελοία, σχεδόν προσβλητική για τη νοημοσύνη (μας, σας, την κοινή τέλος πάντων) άποψη.
    Φυσικά και έχει σχέση με κάποιου είδους κόμπλεξ σύμφωνα με το οποίο πρέπει να δείξουμε ότι ο άλλος (η ΑΕΚ) δεν είναι αυτό που είμαστε εμείς. Δλδ δεν είναι μεγάλο προσφυγικό σωματείο… γιατί;;; -μα γιατί δεν είναι προσφυγικό…
    Δεν είναι οι φίλοι της ΑΕΚ που θέλουν να κάνουν συγκρίσεις με τίτλους κτλ… Είναι ότι προσπαθούν κάποιοι φίλοι Πανιώνιοι με δικολαβικά επιχειρήματα να κάνουν το άσπρο-μαύρο.

    Όπως θα ήταν γελοίο ένας φίλος της ΑΕΚ (ή άλλος) να υποστηρίξει ότι “ο Πανιώνιος δεν είναι το παλαιότερο σωματείο στην Ελλάδα διότι δεν ιδρύθηκε στην Ελλάδα” έτσι είναι γελοίο και αυτό που ακούμε συχνά-πυκνά από κάποιος Πανιώνιους.

    Γενικά εμένα με θλίβει ότι ο Πανιώνιος έχει συχνά εχθρική στάση απέναντι στην ΑΕΚ ενώ έχουν κοινές ρίζες.

  8. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    οσο κακό και κατακριτέο είναι αυτό που είπε ο τσακίρης, άλλο τόσο κακό κάνουν διάφοροι “κίτρινοι” κονδυλοφόροι που πουλάνε προσφυγιλίκι και μάλιστα κατ αποκλειστικότητα.
    Γιά θαυμάστε την εισαγωγή αυτού του κυρίου
    http://www.gazzetta.gr/blogs/kazantzoglou/2009/11/%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%82/

    Και δυστυχώς δεν είν ο μόνος που το κάνει αυτό.
    Θα το παρατηρήσουμε και σε άλλους δημοσιογράφους … προσφυγικών αποχρώσεων

  9. Ο/Η dpulsar λέει:

    Προσπάθησα να καταλάβω εάν αυτό που λέει ο Τσακίρης ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν είναι προσφυγικά σωματεία είναι λάθος ή όχι. Τελικά οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει άδικο, από την άποψη ότι ο Πανιώνιος, ο Απόλλων Σμύρνης κλπ ήρθαν αυτούσια ως σωματεία από τα μικρασιατικά παράλια και δεν ιδρύθηκαν εδώ από πρόσφυγες όπως οι δύο δικέφαλοι.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι, σε τι εξυπηρετεί ο παραπάνω διαχωρισμός. ΟΚ, εμείς είμαστε και οι άλλοι δεν είναι, τι έγινε τώρα? Ψηλώσαμε 10 πόντους, βάλαμε λεφτά στην τσέπη μας, τι?

    Ως κάτοικο της Νέας Σμύρνης, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πανιώνιος έχει διατηρήσει τον κόσμο του – βρισκόμενος στο κέντρο περίπου από Καραϊσκάκη και Λεωφόρος Αλεξάνδρας- αλλά με θλίβει παρά πολύ το φαινόμενο των «Νεοπανιώνιων», οι οποίοι και χουλιγκάνοι το παίζουν και όλες τις άσχημες συνήθειες των οπαδών των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας έχουν υιοθετήσει.
    (Κάποτε – πριν αρκετά χρόνια βέβαια- εάν φώναζαν κάποιο υβριστικό σύνθημα, τους έκραζε όλο το γήπεδο)
    Οι «πανθηρώνιοι» λοιπόν επηρεάζουν πάρα πολύ τον Τσακίρη και κάνει αυτές τις δηλώσεις.

    υγ Επειδή καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα με την άποψη του Τσακίρη δεν σημαίνει ότι την ασπάζομαι κιόλας.
    υγ2 Ο Τσακίρης είναι εφοπλιστής και δεν έχει σχέση με πατατάκια.
    υγ3 Exarchioti, κάποιους δεν μπορώ να τους διαβάσω με τίποτα ιδιαίτερα αυτούς που πουλάνε φτηνό λαϊκισμό!

  10. Ο/Η balkou λέει:

    “Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι, σε τι εξυπηρετεί ο παραπάνω διαχωρισμός.”
    Αυτό ρωτάμε κι εμείς, σε τι εξυπηρετεί ένας τέτοιος διαχωρισμός.

    “Τελικά οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει άδικο, από την άποψη ότι ο Πανιώνιος, ο Απόλλων Σμύρνης κλπ ήρθαν αυτούσια ως σωματεία από τα μικρασιατικά παράλια και δεν ιδρύθηκαν εδώ από πρόσφυγες όπως οι δύο δικέφαλοι.”
    Και από την άποψη ότι οι δυο σύλλογοι της Σμύρνης ιδρύθηκαν 32 χρόνια πριν να υπάρξουν πρόσφυγες, ενώ οι δικέφαλοι (και όχι μόνο) ιδρύθηκαν ως άμεσο αποτέλεσμα της προσφυγιάς, της καταστροφής, κλπ, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι κακώς λέγονται προσφυγικοί ο Απόλλωνας και ο Πανιώνιος? Μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα παράλογα του καθενός.
    Κακώς για εμένα δίνεται βέβαια έκταση στο θέμα, διαφήμηση του κάνουμε και δεν του αξίζει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *