Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ρόνι παίζει ακόμα μπάλα

Στιγμάτισε ένα μέρος αυτής της δεκαετίας, που κλείνει τον άλλο μήνα. Κατέκτησε σχεδόν όλα τα μεγάλα τρόπαια του κόσμου. Βαρέθηκε να κερδίζει ατομικές διακρίσεις. Ήταν η ατραξιόν αρκετών εντυπωσιακών el clasico. Έδωσε πάσες με την πλάτη, έβαλε γκολ από παντού και με κάθε πιθανό τρόπο, έκανε τακουνάκια που προκαλούσαν κόμπλεξ κατωτερότητας σ’ όλα τα υπόλοιπα τακουνάκια του κόσμου. Το κυριότερο; Έφτασε στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ της δικιάς μου αντίληψης: Σ’ έκανε να πιστεύεις ότι μπορούσε να κάνει με την μπάλα ότι ήθελε, ακόμα και να χτυπήσει το οριζόντιο δοκάρι τέσσερις φορές συνεχόμενες, χωρίς το τόπι να ακουμπήσει το έδαφος! Αν το sombrero υπήρχε την περίοδο της ‘βασιλείας’ του, ο Ροναλντίνιο θα είχε σ’ αυτό μια κατηγορία με το όνομα του, για να συμπεριλάβει όλα τα μικρά, μαγικά κατορθώματα του με την μπάλα.

Όλα αυτά παλιά.

Τα τελευταία χρόνια τα κατορθώματα του μπορούν να συγκεντρωθούν πιο εύκολα από την Εσπρέσο και τα μεσημεριανά της τηλεόρασης, παρά από μια ποδοσφαιρική σελίδα. Φέτος, στα διαλείμματα από τις επισκέψεις στα μπουζούκια που τραγουδάει ο Ρέμος, κάνει μια νέα προσπάθεια με την Μίλαν, με σχετική επιτυχία. Το να πλησιάσει έστω και λίγο τα παλιά στάνταρ, είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Το να σου προκαλέσει όμως ένα χαμόγελο ποδοσφαιρικής ικανοποίησης με μικρά τρικ μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι που μπορεί να το κάνει με περίσσεια άνεση, ακόμα και μεθυσμένος μετά από ξέφρενο ξενύχτι στα καλύτερα κλάμπ του Μιλάνου, μ’ ένα σουτιέν να του καλύπτει τα μάτια!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί μπαμπά λένε τον παλιό Ρονάλντο “φαινόμενο”;

Τον Σεπτέμβρη του 1994 στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Μπάγερ Λεβερκούζεν (που τελικά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης) υποδεχόταν την Αιντχόφεν, σε ένα ματς με μεγάλο φαβορί τους Γερμανούς. Το παιχνίδι έληξε 5-4 με τον Γερμανό σπίκερ να σχολιάζει κάπου στο δεύτερο ημίχρονο πως είναι ξεκάθαρο ότι “βλέπουμε ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ‘ζωγραφιές’ του Νάτσο Σκόκο

4 Φεβρουαρίου 2018. Η Ρίβερ υποδέχεται την Ολίμπο στο Μονουμεντάλ. Στο 82ο λεπτό η μπάλα φτάνει στα πόδια του Ιγνάσιο “Νάτσο” Σκόκο. Οι γηπεδούχοι προηγούνται ήδη 1-0, χάρη σε ένα γκολ με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη, και βρίσκονται κοντά σε μια σημαντική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος νίκη οπότε η λογική λέει ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ο Ρόνι παίζει ακόμα μπάλα”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    Den xarhka otan to kalokairi tou 2008 h Milan phre tn Roni. Etsi opws ton evlepa, den yphrxe periptwsh na paiksei mpala prosdokiwn ksana. Akoma to pisteyw (pws na paiksei otan mia wra meta to kyriakatiko derby me tn Lazio mis8wse idiwtiko aeroplano k hr8e A8hna na ta piei me tn Remo k na “tragoudhsei” me tn Verth!!!) Sta teleytaia paixnidia ths Milan to mono pou exei prosferei einai faseis san k aytes sto videaki-eidika me tn Cagliari- k arketes assist na skorarei o Pato kyriws k o Boriello. Ola ayta vevaia xwris diarkeia. Oi kourses/epelaseis tou den yparxoun k meta to 60 aplws perpataei!! Makari na mas ekphksei k na allaksei myala gt den tn phran k ta xronia, omws to 8ewrw dyskolo ews api8ano afou to paidi goustarei patatakia(pali kala pou den goustarei glykopatates opws o gigantas Nunez tou 8rylou :P) + diaskedash (palia tn evriske me samba se kati panhgyria, twra protimaei ta club se Barcelona,Milano, & ta bouzoukia sta merh mas)

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Chris, τον παλιό τον Ρόνι αποκλείεται να τον ξαναδείς. Το τελευταίο δίμηνο πάντως, όσο τον έχω δει – έστω και σε highlights – μου φαίνεται αισθητά ανώτερος των τελευταίων δυο χρόνων. Πέρα απ’ τα κλασσικά τρικάκια μέσα στο ματς, έχει μοιράσει άπειρες ασίστ (οι περισσότερες εξαιρετικές), το οποίο δεν είναι καθόλου αμελητέο.

    Για την ακρίβεια, ακόμα και στην τωρινή του κατάσταση, εγώ τον θεωρώ μέσα στους 5 καλύτερους πασέρ στον κόσμο!

  3. Ο/Η Nordsee λέει:

    Ναι, μπράβο δεν λέω, έκανε ωραία τρικ, αλλά τον προβάλανε και πολύ. Όταν στον τελικό Arsenal – Barcelona ο Henry είχε κάνει μια τρίπλα για να αποφύγει 2 της Barcelona που τον είχανε κλείσει, ούτε replay, ούτε καν σχόλιο. Με το που έκανε κάτι ο Ronaldinho… “Ω τι έκανε!” και να τα απανωτά replay.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *