Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα

30_40_50

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νιγηρία αδέρφια μου, μετά την αποκάλυψη πως ο αρχηγός της κάτω των 17 ετών Εθνικής ομάδας της χώρας είναι ούτε λίγο ούτε πολύ κατά οκτώ χρόνια μεγαλύτερος!
Αυτές τις ημέρες στην Νιγηρία διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U17 και η απίστευτη αυτή ιστορία βγήκε στη φόρα, όταν ένας δικηγόρος, ο Adokiye Amiesimaka, αποκάλυψε σε εφημερίδα πως όταν ήταν πρόεδρος στους «Καρχαρίες» του Port Harcourt την σεζόν 2002-2003 αποφάσισε να κάνει ανανέωση παίρνοντας παίκτες απ τα γύρω σχολεία και γενικά δεν ήθελε κανείς παίκτης να είναι πάνω από 20 ετών.
Ανάμεσα σ αυτούς, ξεχώριζε ένας 18χρονος, ο σημερινός αρχηγός της U17 της χώρας, ο Fortune Chukwudi, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο τυχερούλης δεν στάθηκε αφού μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, υποβλήθηκε σε τεστ MRI το οποίο απλά ήρθε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.
Και μπορεί σε όλο τον κόσμο αυτό να φαίνεται απίστευτο, εμένα πάντως δεν μου προκαλεί καμιά αίσθηση, αφού το έχω ζήσει αμέτρητες φορές στον χώρο του μπάσκετ με πλάστά δελτία σε παιδικοεφηβικά πρωταθλήματα.
Πάντως το τουρνουά μπορεί να τιναχτεί στον αέρα αν η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας που αποκλείστηκε απ την Νιγηρία στη φάση των 16 υποβάλει ένσταση.
Η δε ΟΥΕΦΑ τόνισε προς όλους να είναι προσεκτικοί γιατί οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν στην ομάδα της Νιγηρίας.
Το κακό όμως ήδη έχει γίνει καθώς παρότι υποτίθεται πως τέτοιοι έλεγχοι είχαν προηγηθεί, κάποιοι κατάφεραν να την “σκαπουλάρουν”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δεν είναι απλά ένα σπορ

“Το ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει τουλάχιστον έναν πόλεμο και αρκετές μάχες. Συνήθως εκτός γηπέδου”. Αυτή η φράση ανήκει στον Μέλβιν Μπραγκ και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο “12 Βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο” και εκεί υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο για το “Βιβλίο των Κανονισμών Ποδοσφαίρου” του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ημέρα του Κάρλος Βαλντεράμα

Παρά τις διάφορες προσπάθειες ώστε το ποδόσφαιρο να γίνει δημοφιλές στις ΗΠΑ, τα παλιότερα πρωταθλήματα ήταν αποτυχημένα (συχνά με εξαιρετικά γραφικές στιγμές όπως θυμόμαστε) και η μπαλίτσα παρέμενε το άθλημα των μικρών κοριτσιών και των μαμάδων με το station wagon. Στη δεκαετία του ’90 και με το Μουντιάλ του 1994 να γίνεται σε διάφορα μέρη της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Σχετικό απολαυστικό άρθρο με ποδοσφαιρικές Αφρικάνικες ιστορίες ηλικίας από το twitter του Haridimoy ( http://twitter.com/Haridimos ):

    http://www.nigeriavillagesquare.com/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=5581

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *