Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Επιτέλους, λίγο ποδόσφαιρο (λίγο όμως και γιά λίγο)

first_skorer

Μέρα γιορτής η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό αφού η ομάδα του Τεν Κάτε νίκησε την Στουρμ στην Αυστρία εξασφαλίζοντας κατά 99% την συμμετοχή της και στην συνέχεια του Europa League.
Ηταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας για φέτος και όσοι σπεύσουν να πουν πως η Στουρμ ήταν για τα πανηγύρια, μάλλον δεν έχουν παρακολουθήσει πολλούς αγώνες του Παναθηναϊκού, καθώς αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για να παιχτεί άθλιο ποδόσφαιρο χωρίς φάσεις και γκολ.
Όμως χθες ήταν μια άλλη μέρα. Ο Τεν Κάτε συνειδητοποίησε νωρίς με τι … ταγάρια έχει να κάνει, οι Γκάμπριελ και Σπυρόπουλος μετατράπηκαν σε εξτρέμ, η γραμμή των μέσων έπαιξε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των αντίπαλων και αν στο δέκατο λεπτό ο Σαλπιγγίδης ήταν στοιχειωδώς εύστοχος σε μια τυφλή μπαλιά του Κατσουράνη που εξελίχθηκε σε ασίστ στην πλάτη της ταγαροάμυνας, το πανηγύρι δεν θα είχε τελειωμό.
Η έξοδος του Καραγκούνη βέβαια, κάπου σκόρπισε την ανησυχία, όχι τόσο γιατί ο Γιώργης βγήκε έξω (το ότι τραυματίστηκε δεν αποτέλεσε ποτέ δικαιολογία προκειμένου να παίζει έστω και κουτσός), όσο γιατί ο αντικαταστάτης του Νίνης πήγε αριστερά, αντί να πάει ο Λέτο που όπως και να το κάνουμε την κατέχει καλύτερα τη θέση, αφού εκεί παίζει ο άνθρωπας.
Ο Νίνης λοιπόν έφαγε περίπου ένα μισάωρο μέχρι να μετατεθεί στον άξονα και να γίνει επιτέλους χρήσιμος και η είσοδος του Λέτο στο δεύτερο ημίχρονο σηματοδότησε την αρχή του τέλους των φιλότιμων ξυλοκόπων του Γκρατς.
Το δίδυμο Σπυρόπουλου – Λέτο αποτέλεσε εκρηκτικό μείγμα για την άμυνα των γηπεδούχων που έτσι κι αλλοιώς αντιμετώπιζαν με δέος ακόμα και τον Βύντρα πόσο μάλλον τεχνικά ανώτερους παίκτες.
Τριπλό ένα-δύο, ιδανική χαμηλή σέντρα στον Κατσουράνη, άψογο σταμάτημα και εκτέλεση από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Κατά έναν περίεργο λόγο, αυτό που δεν άρεσε στου περισσότερους χθες, το ότι δηλαδή η ομάδα δεν κοντρόλαρε τον ρυθμό στο τέλος με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους ποιμένες του Γκρατς να κάνουν κάποιες φάσεις, εμένα μου φάνηκε το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της αναμέτρησης.
Καθώς δεν είναι και λίγο πράγμα ο Παναθηναϊκός να μην αρκείται στο ένα γκολ και να πηγαίνει (άκουσον άκουσον) και για δεύτερο!!!
Είμαι βέβαια σίγουρος πως τέτοιες … βλακείες στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν. Ο Πατέρας θα επισημάνει το λάθος στον Τεν Κάτε κι εκείνος θα φροντίσει να είναι πιο προσεκτικός.
Τι διάβολο. Εδώ χθες … αποβλακοποιήθηκε ο Σπυρόπουλος, ο Τεν Κάτε που είναι και ξύπνιος δεν θα καταλάβει;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Καραγκιόζης

«Είμαι ένας γραφικός συγγραφέας. Αν και έψαξα στα λεξικά, δεν πολυκατάφερα να βρω τη σημασία αυτής της λέξης, μου αρέσει απλά ο αέρας της. Πάντα ονειρευόμουν να γράψω για άλλα πράγματα. Ονειρευόμουν να γράψω για ιππότες, για κάποιους στρατούς που, πριν από τριακόσια χρόνια, ένα πρωί γεμάτο ομίχλη, στις δύο άκρες μιας σκοτεινής κοιλάδας, ετοιμάζονταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάποτε με τον Άγιαξ

Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δεν έχει μισό χρόνο που αν ρωτούσες 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού δύσκολα θα πετύχαινες κάποιον ικανοποιημένο που θα στήριζε τον Αντρέα Στραματσόνι. Το ότι ο Ιταλός κατάφερε και κράτησε τη θέση του στην προπονητοφάγα Ελλάδα (άσχετα αν στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε δίκιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Επιτέλους, λίγο ποδόσφαιρο (λίγο όμως και γιά λίγο)”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, ο Λέτος γιατί δεν ξεκινάει βασικός τελευταία;

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Γιατί (όντως) ήταν ντεφορμέ.
    Εναλλκατικά γιατί πρέπει να χωρέσουν Καραγκούνης και Νίνης στην ίδια ενδεκάδα
    Εναλλακτικά γιατί όταν δεν παίζουν μαζί, όταν βγαίνει ο Καραγκούνης πρέπει να μπαίνει ο Νίνης γιά να μην ενοχλείται και ο ιστορικός πρόεδρος
    Εναλλακτικά γιατί αν δεν παίζει αριστερά ο Καραγκούνης πού αλλού να παίζει τώρα που στον άξονα αυτός που παίζει είναι και πρώτος σκόρερ;
    Εναλλακτικά γιατί…(βάλε ό,τι άλλο θέλεις) 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *