Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η επανάσταση των μικρών

Πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι του Κόπα Σουνταμερικάνα και φτάσαμε στους 8 τους θεσμού. Ήδη γνωρίζουμε τις δυο πρώτες ομάδες που φτάσανε στα ημιτελικά. Η Σέρο Πορτένιο από την Ασουνσιόν της Παραγουάης είναι η πρώτη από αυτές καθώς απέκλεισε την Μποταφόγκο από τη Βραζιλία με δύο νίκες 2-1 και 1-3. Και αν ακούγεται πολύ πολύ εύκολο, ο επαναληπτικός στο Ρίο ήταν ένα κλασικό παιχνίδι από αυτά που λέμε μαγική εικόνα. Μετρήστε πόσες φάσεις χάνουν οι Βραζιλιάνοι  (με τις ΠΑΟΚοεμφανίσεις) μέχρι να εμφανιστεί στο πλάνο για πρώτη φορά ο τερματοφύλακάς τους (να κάνει φάση με άλλα λόγια η Σέρο Πορτένιο) και φυσικά να γίνει το 0-1.

Στην Αργεντινή έπαιζε μια άλλη ομάδα που έχει ίδια χρώματα με τη Σέρο Πορτένιο, αλλά μοιράζεται και το ίδιο παρατσούκλι (Ελ Σικλόν, ο κυκλώνας). Η Σαν Λορένσο έχοντας το 0-1 από το πρώτο παιχνίδι στο Μοντεβιδέο έμοιαζε το τεράστιο φαβορί απέναντι στην… μαϊμού Ρίβερ Πλέιτ από την Ουρουγουάη. Χρειάστηκε όμως μια εγκληματική λάθος πάσα του βετεράνου Κίλυ Γκονζάλες για να γίνει το 0-1 και το παιχνίδι να πάει στα πέναλτυ, όπου και οι Ουρουγουανοί ήταν πιο εύστοχοι και κέρδισαν την πρόκριση με 6-7:

Στους άλλους δυο ημιτελικούς θα έχουμε την LDU να υποδέχεται την Βέλεζ από την Αργεντινή στη ρεβάνς του 1-1 και την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε να υποδέχεται την Φλουμινένσε στη ρεβάνς του 2-2. Με άλλα λόγια, Βραζιλία και Αργεντινή κινδυνεύουν για πρώτη φορά στην (σύντομη) ιστορία του θεσμού να μην έχουν ομάδα στα ημιτελικά αν δεν καταφέρει να περάσει καμία εκ των Βέλεζ και Φλου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σιγουριά στα μετόπισθεν

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m7fWnx5UMBA#at=94 Η Ν. Αμερική μας έχει χαρίσει μερικούς υπερ-γραφικούς τερματοφύλακες κατά καιρούς. Ο Χουάν “Τσικίτο” Φλόρες είναι ένας ακόμα τέτοιος και όποιος ψάξει λίγο για φωτογραφίες του π.χ. θα το καταλάβει. Ο Περουβιανός γκολκίπερ έχει φτάσει ακόμα και στην εθνική ομάδα της χώρας του και πλέον αγωνίζεται στην Ουνιόν Κομέρσιο (ίσως κάποτε πρέπει να ασχοληθούμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δικαίωση της διαφορετικότητας

Η Νιούελς και η Μπόκα έχουν φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, η οποία θα κρίνει ποια ομάδα θα πάει στους ημιτελικούς του Λιμπερταδόρες. Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είναι αυτός που θα ‘ανοίξει το χορό’ – γιατί η μοίρα των ηγετών είναι τέτοια, που συνήθως είτε ανοίγουν, είτε κλείνουν την παράσταση. O Ρικέλμε φιλάει τη μπάλα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η επανάσταση των μικρών”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αυτή η Μποταφόγκο δεν έπρεπε να φοράει τη στολή του ΠΑΟΚ αλλά της ΑΕΚ
    Πολύ γκαντεμιά 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *