Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ταχύτητα δεν είναι θέμα ποσότητας

happycow

Ρίχνεις που λες στο γήπεδο 11 αγελάδες και 11 αντιλόπες και τους λες να παίξουν ποδόσφαιρο. Ανάμεσα στις 11 αγελάδες και μία ιερή. Οι αντιλόπες υπακούοντας στον πανάρχαιο μύθο του Αισώπου περί λαγού και χελώνας την πέφτουν κάτω απ τον ίσκιο του δέντρου να πάρουν έναν υπνάκο. Πριν προλάβουν να ξυπνήσουν, οι γελάδες έχουν βάλει δύο γκολ, ενώ οι αντιλόπες έχουν μείνει δέκα αφού η μιά συναδέλφισσά τους όπως γύριζε πλευρό βρήκε τη μπάλα με το μπροστινό αριστερό ποδάρι και ο διαιτητής Παπαζούγκλας την απέβαλε αν και το ζουγκλοριπλέϊ έδειξε πως μάλλον η μαύρη γελάδα που κέρδισε την αποβολή ξεκίνησε από θέση ζουγκλοοφσάϊτ.
Οι αντιλόπες τότε ξύπνησαν γιά τα καλά και άρχισαν να τρέχουν ενώ οι γελάδες σαν γελάδες που είναι τις κοιτούσαν όπως οι συναδέλφισσές τους του ΟΣΕ κοιτάζουν τα τρένα.
Ο μούσκαρος προπονητής των αγελάδων φώναζε συνεχώς στα ζωντανά του να πιέσουν τις αντιλόπες απ την περιοχή τους.
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης όμως, δεν άφησε τις γελάδες να αυτοκτονήσουν, όσο κι αν ο μούσκαρος έκανε ό,τι μπορούσε με τις εμπνευσμένες του αλλαγές γιά να το πετύχουν.
Το τέλος του αγώνα βρήκε τις γελάδες νικήτριες με 2-1, αλλά πάντοτε γελάδες.
Οσο γιά τις αντιλόπες, ήταν άξιες της τύχης τους, αφού αυτός ο ύπνος στην αρχή της αναμέτρησης, τους στέρησε ένα γλυκύτερο, απόψε το βράδυ.
Κι έτσι ζήσαμε εμείς καλά και οι αγελάδες ακόμα καλύτερα, μέχρι να ψοφήσουν οριστικά και να ησυχάσουμε κι εμείς κι αυτές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άνθρωπος που χάθηκε στην ομίχλη

Όσοι παρακολούθησαν προχθές την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός έγιναν μάρτυρες της πιο κακιασμένης ομίχλης που έχει συναντήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως είναι δυνατόν να στερεί αυτό το φυσικό φαινόμενο από όλους εμάς το δικαίωμα να δούμε μπαλίτσα και φυσικά πως είναι δυνατόν ο επιστήμονας διαιτητής να σκέφτεται επί 30 – και βάλε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Η ταχύτητα δεν είναι θέμα ποσότητας”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    ..και στο τέλος η πιο μεγάλη αντιλόπη δήλωσε στην εκπομπή ‘Ζούγκλα’: “Γαμώ την αγανάκτηση μου”.

    Η φάρμα των ζώων, vol 2. 🙂

  2. Ο/Η Constantinos λέει:

    Και οι οπαδοί της Αγελάδας ψάχνουν να βρουν το επόμενο πρόβλημα της αγελαδομάδας. Ίσως φταίει που η αγελάδα που γελά κάνει ζαχαρούχο γάλα, ίσως φταίει που δεν βγάζει βούτυρο κατευθείαν, σίγουρα όμως, πάντα και ότι κι αν γίνει, κάτι θα φταίει, ακόμη κι αν οι αγελάδες κατακτήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα στάνης.

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Το θέμα είναι ό,τι κατακτήσουν να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και όχι μ αυτό το ιδιότυπο άθλημα που παίζουν οι συγκεκριμένες αγελάδες 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *