Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και χαμένοι και αδικημένοι και δαρμένοι

Σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη – χωρίς να είμαστε σίγουροι για το ποιος πραγματικά είναι το θεριό -, στην Αίγυπτο οι μόνοι που φοβόντουσαν ήταν οι Αλγερινοί. Οι Αιγύπτιοι υποδέχτηκαν τους αντιπάλους τους στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών με ..τούβλα στο πούλμαν της αποστολής, οι εικόνες από τα κινητά τηλέφωνα κυκλοφόρησαν στο youtube πριν προλάβει καν να στεγνώσει το αίμα από τα πρόσωπα των τραυματισμένων παικτών αλλά εκεί είναι Ελλάδα Αφρική και το ματς διεξήχθη κανονικά σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο, χωρίς την παρουσία τούβλων αυτήν την φορά.

Η Αίγυπτος ήθελε οπωσδήποτε νίκη με 3 γκολ διαφορά για να πάει στο Μουντιάλ, η Αλγερία περνούσε και με ισοπαλία ενώ σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων με λιγότερα γκολ, θα υπολογιζόταν άλλες παράμετροι, όπως τα γκολ – χωρίς όμως να ανακατευτούν στην υπόθεση οι Ουρουγουανοί ή οι Βραζιλιάνοι ειδικοί.

Τελικά με γκολ οφσάιντ, απ’ αυτά που αν έμπαιναν στην Ελλάδα θα μας πρόσφεραν 3-4 επιπλέον πικάντικα ποστ και καμιά εκατοσταριά σχόλια, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Αίγυπτος κέρδισε 2-0, έπιασε την Αλγερία στην βαθμολογία, έχοντας και ίδια γκολ (9-4) κι έτσι έστειλε την “υπόθεση πρόκριση” στην πόλη Χαρτούμ του ..Σουδάν, όπου την Τετάρτη οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν σε αγώνα μπαράζ να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο της Αφρικής για την ..Αφρική.

Εκεί θέλουν απεγνωσμένα να βρεθούν και χιλιάδες Αλγερινοί που περιμένουν, με τα διαβατήρια στο χέρι, έξω από τα γραφεία αεροπορικών εταιρειών να βγάλουν ταξιδιωτικά εισιτήρια για να απολαύσουν το Μπάρσα-Τσέλσι βοηθήσουν την εθνική τους ομάδα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δεν είναι απλά ένα σπορ

“Το ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει τουλάχιστον έναν πόλεμο και αρκετές μάχες. Συνήθως εκτός γηπέδου”. Αυτή η φράση ανήκει στον Μέλβιν Μπραγκ και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο “12 Βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο” και εκεί υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο για το “Βιβλίο των Κανονισμών Ποδοσφαίρου” του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια Καριέρα Την Έχουμε

Θυμάμαι όταν πήγα στην Γαλλία και με την Μπορντώ πρωταθλήτρια να έχει σπάσει την κυριαρχία της Λυών, πολλά αφιερώματα στο Λοράν Μπλαν. Εκείνο που προέβαλαν τότε τόσο η Εκίπ όσο και το Φρανς Φουτμπόλ είναι ότι ο ‘Πρόεδρος’ είχε φτιάξει μια περιουσία περίπου 25 εκατομμυρίων στην καριέρα του την οποία διαχειριζόταν με σύνεση. Ο Μπλαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *