Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αλεφαντιάδα

“Θυμάμαι όταν έχασα τον πρώτο τελικό με τη Ρεάλ, ήρθε η γυναίκα μου και μου είπε «δεν πειράζει, θα το πάρεις του χρόνου». Ήθελα εκείνη τη στιγμή να σπάσω το τραπέζι πάνω στο κεφάλι της! «Μα είσαι τρελή;», της λέω, «έχασα έναν τελικό και συ μου μιλάς για του χρόνου;». Ευτυχώς δεν λειτούργησα εν θερμώ (γέλια) και πήγα και την επόμενη χρονιά στον τελικό.”

Έκτορ Ραούλ Κούπερ, συνέντευξη στο Contra

“Ήμουν σίγουρος ότι ο Κούπερ αργά η γρήγορα θα έκανε τον Άρη ομάδα. Διότι ο Κούπερ δεν είναι τυχαίος προπονητής. Έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες. Έχω δει 25 μέρες από κοντά προπονήσεις του όταν ήταν στην Ίντερ. Είναι προπονητής τακτικής, καμία σχέση με τον Μαζίνιο. Έχει αρρώστια με το 4-4-2 και ο Άρης έπαιξε καταπληκτικά το σύστημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τον πίεσε πολύ και τον πήρε παραμάζωμα στα χαφ “

Νίκος Αλέφαντος, σχολιάζοντας τον αγώνα Άρης-Ολυμπιακός

Τo sombrero προχωράει ένα βήμα παραπάνω και σας αποκαλύπτει πως θα ήταν η συνέχεια των δηλώσεων του μεγάλου Έλληνα τεχνικού:

“Θυμάμαι όταν έχασα πέρισυ στην πρεμιέρα με τα Σούρμενα ως προπονητής στο Κορωπί, ήρθε η γυναίκα μου και μου έλεγε ‘δεν πειράζει , θα τους κερδίσεις του χρόνου’. Τηνε λέω κι εγώ “είσαι ηλίθια μωρή βλαμμένη; Tι του χρόνου;”. Έχω όλο τον φανταστικό, ανεπανάληπτο λαό στην κερκίδα.. πού’σαι ε; Έκλεισε ναούμε ο προαστιακός για πάρτη μου. Όλο το Κορωπί στο πόδι για μένα ήτανε. Κλείσανε τα μαγαζά όλα, όλοι γήπεδο ήρθανε. Νέοι, γέροι, άντρες, γυναίκες και παιδιά… Τι να λέμε τώρα… Ερχόντουσαν κακοποιά στοιχεία από τα παραδιπλανά Σπάτα για να ξαφρίσουνε τα σπίτια από τους Κορωπιανούς. Ήτανε όλοι γήπεδο αφού μιλάμε, όχι αστεία έτσι; Ένας είναι ο Αλέφαντος και δεν χρειάζεται να τα εξηγώ αυτά.

Κι εκεί που κατεβάζω την ομάδα με 4-4-2 με αλληλοκάλυψη συγκλονιστική στα χαφ κι από άμυνα κι από επίθεση -μου τάχε μάθει ο Χάπελ στην Κολωνία κι ένας Άγγλος γνώστης του ποδοσφαίρου στο Λονδίνο όταν έμενα στο σπίτι του Λαιμού-. Θηριώδης φιλοξενία, αληθινοί τζέντλεμεν όλη η οικογένεια. Μού χανε πει κυρ-Νίκο άνοιξε το ψυγείο παίρνε ό,τι θες , για σένα το σπίτι μας σπίτι σου κι όλα αυτά ξέρω γω. Λοιπόν στο 12 κι ενώ η ομάδα κεντάει, ο προπονητής στα Σούρμενα έχει κατεβάσει την ομάδα του με σύστημα παλαιολιθικό, της εποχής του Φειδία και του Καλλικράτη. 11 άμυνα όλοι τους. Κάνω αλλαγή στο αριστερό εξτρέμ. Καταλαβαίνεις τι σου λεω; Αλλαγή στο 12… Μόνο ο Αλέφαντος σε όλο τον κόσμο αλλαγή στο 12. Τι να μου πει κι ο Μπάγεβιτς που βάζει ξυπνητήρι ή οταν χαλνά η μπαταρία του για να μην την αλλάξει και ξοδευτεί ο σπάγγος του το σφυράει ο Μπουρουτζίκας για να κάνει αλλαγή μόνο στο 75 ακόμα κι αν έχει φάει 3 γκολ… Κάνω αλλαγή στο 12 και βάζω αριστερό μπουκαδόρο γιατί ο δεξής μπακ στα Σούρμενα είναι λειψός από φυσική κατάσταση. Εγώ εργομετρικά κάνω με το μάτι λέμε. Τους έχω κλείσει μονότερμα και δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα. Νάσου το γκολ με δουλεμένη φάση στην προπόνηση. 1-0 και κλείνω το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πάω λάου λάου το παιχνίδι να κρατήσω αποτέλεσμα. Δίνω οδηγία στον Ντάγκα να πατάει περιοχή και σε καμιά αναμπουμπούλα να την τσιμπά την μπάλα και να πέφτει μπας και πάρω κάνα μπέναλντυ αλλά ο διατητής είναι μιλημένος από τον Δούρο και δεν σφυράει ούτε τα προφανή. Γελούσε όλη η οικουμένη. Δεν τα λέω εγώ, όλο το συνάφι σας τα λέει. Κι εσένα που σου δίνω συνέντευξη στηνε δίνω γιατί είσαι σοβαρός και μετρημένος. Και κάνεις όμορφες ερωτήσεις για μπαλίτσα να μαθαίνει κι ο κόσμος 5 πράματα. Φτάνω που λες 88 και κάνω αλλαγή για καθυστέρηση με τον παίχτη από το απέναντι κόρνερ να φάμε χρόνο. Και μετά από στημένη μπαλιά τρώμε ισοφάριση στις καθυστερήσεις και γίνεται 1-1.

Μετά κι ενώ έχω την ομάδα πρώτη στις 6 πρώτες αγωνιστικές με διώχνει ο δήμαρχος από τον μπάγκο γιατί είναι δεξιός και ως γνωστό εγώ κοιμάμαι με την φωτογραφία του Ανδρέα στο μαξιλάρι μου. Γι’αυτό δεν πήγα και ποτέ εθνική με τα κομματόσκυλα τους Τριβέλλες κι όλους αυτούς τους χτεσινούς τυχάρπαστους που μπήκανε στην μπάλα να κονομήσουν και δεν τό’χουνε σπουδάσει το αντικείμενο. Σάπιοι όλοι τους είναι ρε, τι να μας πούνε τώρα? Και με διώχνει που λες ο δήμαρχος που κάνει τα κουμάντα στην ομάδα και το Κορωπί ολόκληρο κάνει τέτοια απεργία που δεν την έχει ξαναζήσει. Μου σφίγγανε όλοι το χέρι, ο χάσαπης άνοιξε το χασάπικο και μού δωσε 4 κιλά μοσχαρίσιο κιμά άπαχο δώρο να φανταστείς. Ο δήμαρχος στις επόμενες εκλογές πήρε 23% από κεί πού’ παιρνε 55% και βάλε. Τι άλλο να σου πω; Κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζει ο Αλέφαντος. Έχουνε κλείσει οι δρόμοι, νέκρωσε η αττική οδός και το αεροδρόμιο δεν μπορούσε να βγάλει πτήση αφού δεν μπορούσε ο κόσμος να ταξιδέψει.

alefantos

Κι εκεί που δεν μπορώ να χωνέψω το κακό που μού’ κανε ο δήμαρχος κι επειδή οι αξίες στην ζωή δεν χάνονται, έρχεται ένας υφασματέμπορας από την Άμφισσα που είναι το κεφάλι στον Φωκικό. Κύριος με κ κεφαλαίο, άντρας σπαθί και με τα όλα του. Και αναλαμβάνω τον Φωκικό και γίνεται επανάσταση στην Άμφισσα. Απο’ κεί πού ‘ταν να πέσει την πάω τραίνο την ομάδα ως τα πλευόφ. Μέχρι που εκεί παίζουμε άνοδο στην Δ’ εθνική με το Ξυλόκαστρο όπου την ομάδα τους την έχει ένα λαμόγιο πού’ χει ξενοδοχεία χωρίς αιρ-κοντίσιον, ψωριάρικα δηλαδή αλλά είναι μες στα κόλπα με Δούρους και ξέρω γω. Και χάνω το πλευόφ με μπέναλντυ ανύπαρκτο. Και γυρίζω στην Άμφισσα και με υποδέχονται από την Γραβιά ως την πόλη με τιμές ήρωα του 21, όλοι φανταστικοί ήτανε, δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοιο φαινόμενο σε όλο το νομό από ίδρυσής του.

Μετά όμως ο υφασματέμπορας πήγε τις επιχειρήσεις του στην Βουλγαρία. Ερήμωσε η ομάδα αλλά επειδή δεν ήταν αχάριστος μου πρότεινε να πάω σε μια ομάδα που ανάλαβε εκεί, την Μπάσκο σπορτ. Εγώ όμως είχα κλείσει το καλοκαίρι λουτρά και φυσοθεραπείες στην Αιδηψό και δεν γινότανε.”

Για την αντιγραφή,
duendes

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια μέρα του Άγγελου Αναστασιάδη

Καταρχάς και πριν απ’οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ιβάν τον Σαββίδη, που εμπιστεύτηκε τον αγέρωχο Έλληνα κόουτς και δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, δίνοντάς μου την ευκαιρία να μείνω εντός σχεδιασμού και να γράψω κανονικά αυτό το κείμενο, αλλά κυρίως να απαντήσω στην γκρίνια της εργοδοσίας του σομπρέρο του τύπου “ούτε αυτό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τζιοβάνε Έλμπερ: Ο Βραζιλιάνος που έγινε Γερμανός

Για να γίνεις μεγάλος παίκτης, θέλει ταλέντο και πολλή δουλειά. Θέλει ώρες προπόνησης, θέλει μυαλό, εργατικότητα (ή υπερβολικά πολύ ταλέντο αν είσαι λίγο τεμπελάκος). Για να γίνεις από τους κορυφαίους όλων των εποχών θέλει και λίγη τύχη. Γιατί συχνά εμφανίζονται παίκτες που δεν υστερούν σε τίποτα, που σταθερά κι αμείωτα παίζουν εξαιρετικά σε υψηλό επίπεδο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

13 σχόλια σχετικά με το “Αλεφαντιάδα”

  1. Ο/Η τόσο δα σε λέω λέει:

    είσαι θεός

  2. Ο/Η matador4 λέει:

    εχεις σκευτει να γραψεις σεναριο τη ζωη του κυρ-Νικου…?

  3. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Χαχαχαχα
    Τύφλα νάχει ο Τσιφόρος…

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Και τα πάντα έγραψες και τα όλα
    Δεν μούδιασε το χέρι σου ρε;
    Η δούλεψες κασετοφωνάκι;
    Τέλειο!!!

  5. Ο/Η Termite λέει:

    ΑΠΑΙΧΤΟ!!! ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Διευκρίνηση, γιατί μάλλον δεν ήταν κατανοητό το “για την αντιγραφή”, στο τέλος:

    Το κείμενο το έγραψε και μου το έστειλε κάποιος, ο οποίος δεν ήθελε να βάλει το όνομα του για ‘υπογραφή’ και ο οποίος προφανώς έχει ..σπουδάσει Αλέφαντο! 🙂

  7. Ο/Η Antonis - Barca λέει:

    Μπράβο και στους δυο σας λοιπόν. Λόγω καταγωγής, ξέρει ο Εξάρχειώτης, το κομμάτι για το ματς του Κορωπίου και τα κακοποιά στοιχεία από τα Σπάτα, μου έκανε ιδαιτερο κλικ! Απολαυστικό παιδιά, συγχαρητήρια!

  8. Ο/Η Κυρ Νίκος λέει:

    Τι να λέμε,το post του duendes ήταν χαλύβδινο,ήταν ωραία στημένο,ήταν κολοσιαίο.Πάταγο έκανε το post,χάλασε κόσμο λέμε,γι αυτό σου λέω,μάθε μπαλίτσα στον άρχοντα!

  9. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Συγγνώμη κυρ Νίκο
    Μία διόρθωση
    Μάθε μπαλίτσα απ τον άρχοντα λέμε, όχι στον άρχοντα.
    Ο άρχοντας τα ξέρει όλα, το να, τ άλλο

  10. Ο/Η Κυρ Νίκος λέει:

    Επιμένω,μάθε μπαλίτσα στον άρχοντα!Επειδή ο Αλέφας μιλάει πάντα με ντοκουμέντα ιδού η απόδειξη: http://www.youtube.com/watch?v=oOLJc2hRtVw .

  11. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δίκιο ο κυρ Νίκος !!!
    Εστω κι αν το νόημα είναι το ανάποδο 🙂

  12. Ο/Η Jordi λέει:

    Το http://www.sport24.gr σαν άλλος Άγιος Βασίλης μας κάνει δώρο ένα ειδικό αφιέρωμα στον “άρχοντα” : “http://www.sport24.gr/html/ent/567/ent.334567.asp Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

  13. Ο/Η mouris λέει:

    Fovero to keimeno tou filou.Mono mia diortwsoula:Den exase opws leei sthn arxh apo ta Sourmena,afou efere X..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *