Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μαθήματα ποδοσφαίρου: Η rabona

Ένας μέσος της Μπενφίκα τροφοδοτεί τον Άνχελ Ντι Μαρία σε μια αντεπίθεση του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός περνάει με χαρακτηριστική άνεση τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Γεωργέα και βγαίνει μόνος του απέναντι από τον εξερχόμενο Σαχα. Παύση εικόνας: Έχει δυο επιλογές. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα που ήδη έχει και σε αντιδιαστολή με τη στατικότητα του τερματοφύλακα να επιχειρήσει να τον προσπεράσει ή απλά να τον πλασάρει. Ένα πλασέ, ένα απλό σουτ μακριά από το 2-0. Όχι. Αυτά είναι κλισεδιές.

Ο Ντι Μαρία, με το σώμα του σε επικίνδυνη κατάσταση μη ισορροπίας και με τη μπάλα να κυλάει με ταχύτητα, επιχειρεί μια rabona! (Rabona, όπως είναι προφανές και από το ριπλέι του βίντεο, είναι η μέθοδος εκείνη κατά την οποία το πόδι με το οποίο ο παίκτης σουτάρει τη μπάλα έχει κάνει κίνηση πίσω από το άλλο πόδι που κρατάει ισορροπία, σε ένα είδος σταυρώματος). Η λογική πάει περίπατο, η φαντασία στήνει πάρτι.

Γιατί τέτοια παράλογη σκέψη; Απλά για την ποδοσφαιρική καύλα της στιγμής; Μήπως γιατί είναι ακόμα 21 χρονών παιδί που δεν έχει συνειδητοποιήσει τι εστί επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Όχι, αν αναλογιστούμε ότι η ποδοσφαιρική μούρλα της στιγμής που υπερνικάει τη λογική δεν κοιτάει ηλικία. Γιατί τότε; Γιατί έτσι. Ποιος νοιάζεται άλλωστε.

dimaria

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, Joga bonito, ΑΕΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γεννημένος την 5η Φεβρουαρίου

Η χθεσινή 5η Φεβρουαρίου είναι μια μέρα που κατά διαβολική σύμπτωση έχουν γεννηθεί μερικοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Ροντρίγκο Παλάσιο, Γκεόργκι Χάτζι, Κάρλος Τέβες, Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν γενέθλια τη χθεσινή μέρα. Το αργεντίνικο κανάλι TyC Sports έκανε ένα βίντεο μαζεύοντας λίγα (ελάχιστα για το μεγαλείο του καθενός) γκολ από έκαστο ποδοσφαιριστή και εμείς απλά το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Έλληνας Μαραντόνα

Σε κάποια από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού είχα την τύχη να γνωρίσω τον κύριο Θάνο, που εκείνη την εποχή ήταν δάσκαλος στο σχολείο μας. Το καλό με τον κύριο Θάνο ήταν ότι αγαπούσε το ποδόσφαιρο τόσο πολύ που αν η μέρα ήταν ηλιόλουστη και τον τσιγκλούσες έξυπνα δεν δίσταζε να τελειώσει γρήγορα-γρήγορα το μάθημα και να αφήσει την τάξη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Μαθήματα ποδοσφαίρου: Η rabona”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Γκολάρα. Κρίμα γιατί η ομάδα χθες μπορούσε να γυρίσει άνετα το ματς και να μαζέψει και κανέναν βαθμό για το μέλλον.

  2. Ο/Η vag123 λέει:

    σίγουρα γκολάρα, αλλά ο Σάχας έχει βγει περίπατο και διευκολύνει πολύ τον παιχταρά να κάνει την ζειμπεκιά!

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν έχεις άδικο.
    Αν έμενε στο τέρμα, το πιθανότερο είναι ο Γεωργέας να είχε προλάβει να ξαναβρεί τον δρόμο του και να κάλυπτε. Ή στην χειρότερη, θα έτρωγε και νέα τρίπλα. 🙂

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Α ρε ΑΕΚάρα χαρίζεις θέαμα 🙂

  5. Ο/Η dimitris λέει:

    Ένα σχόλιο που είδα στο youtube, αν μπορείτε να μας διαφωτίσετε. Ο τύπος που εμφανίζεται στο 0:06-0:10 με τα μπλε τι ρόλο βαράει?

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Είναι ένας από τους δυο εξτρά διαιτητές που υπάρχουν και τώρα στις περιοχές των ομάδων. Αν θυμάμαι καλά εκείνη τη σεζόν στο Europa League δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά από την UEFA, πειραματικά δηλαδή, γι’ αυτό πιθανόν και η περίεργη αμφίεση με τη φόρμα από κάτω και την επίσημη μπλούζα από πάνω. Μετά πρέπει να καθιερώθηκε το να είναι ντυμένοι κανονικά όπως οι υπόλοιποι διαιτητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *