Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ζωή αλλιώς

karakatsou_1

Την δεύτερη απώλεια βαθμών στο ΟΑΚΑ γιά φέτος είχε προχθές το βράδυ ο Παναθηναϊκός αφού αναδείχθηκε ισόπαλος του ψυχωμένου ΠΑΣ Γιάννενα με 1-1.

Το συγκρότημα του Χενκ Τεν Κάτε έδειξε κουρασμένο απ την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, όπου το “τριφύλλι” κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των φιλότιμων Ρουμάνων με γκολ του Κατσουράνη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προχθές το βράδυ πάντως, οι πράσινοι δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην καλοοργανωμένη άμυνα της ομάδας του Θύμιου Γεωργούλη, ο οποίος στο τέλος του αγώνα μάλλον δίκαια αισθάνθηκε αδικημένος από το σκορ αφού οι Σαϊτιώτης και Κοντογουλίδης απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος της αναμέτρησης προκειμένου οι Ηπειρώτες να αποδράσουν απ το ΟΑΚΑ όχι με τον έναν, αλλά με τους 3 βαθμούς της νίκης.

Με το προσφιλές του 4-3-2-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Τζόρβας βρέθηκε κάτω απ τα δοκάρια, δεξιά αγωνίστηκε ο Βύντρα, αριστερά ο Καντέ, ενώ το κέντρο της άμυνας συνέθεταν οι Μπίαρσμιρ και Σαριέγκι.

Στο κέντρο παρατάχθηκαν 3 αμυντικά χάφ με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο να παίζουν λίγο πιό πίσω απ τον Κατσουράνη που φέτος όπως όλοι έχουν καταλάβει δεν είναι ακριβώς αμυντικό χαφ αλλά κυνηγός ολκής. Μπροστά τους γιά ένα ακόμα παιχνίδι τοποθετήθηκε ο εγκέφαλος και ψυχή αυτής της ομάδας Γιώργος Καραγκούνης σ έναν ελεύθερο ρόλο όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα να αποκαλούμε την αγωνιστική αναρχία, με τον Γκάμπριελ δεξιά, ενώ φουνταριστός αγωνίστηκε φυσικά ο Τσιβρίλ Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε γιά πρώτη φορά στο 36′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη και ασθενή απόκρουση του Ελευθερόπουλου, ο Βύντρα με το σβέρκο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σισέ βγήκε γιά δέκατη πέμπτη φορά οφ σάϊτ στο πρώτο μέρος και εκνευρισμένος ζήτησε απ τον Σαριέγκι να τον τροφοδοτεί πιό γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τελικά το σκορ άνοιξε στο 44′, όταν μετά από βολέ του Τζόρβα, ο Κατσουράνης από το κέντρο με ανάποδο ψαλίδι αιφνιδίασε τον αφηρημένο Ελευθερόπουλο σημειώνοντας το γκολ της χρονιάς γιά ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο δεύτερο μέρος ο Τεν Κάτε προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του προχωρώντας σε εσωτερικές αλλαγές, αφού τοποθέτησε τον Γκάμπριελ σε θέση αριστερού μπακ, πέρασε τον Καντέ τρίτο στόπερ, ενώ μετακίνησε τον Κατσουράνη στα δεξιά της επίθεσης.

Η κίνηση αυτή δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα, το αντίθετο θα λέγαμε, αφού ο Κοντογουλίδης στο 54′ πέρασε σαν σταματημένο τον Σαριέγκι και προ του Τζόρβα έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τιμπαλά εκμεταλεύτηκε μιά στραβοκλωτσιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα, προχώρησε απ το κέντρο, έδωσε κάθετα στον Σαϊτιώτη κι εκείνος αποφεύγοντας με ιδιαίτερη ευκολία τον Σαριέγκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας.

Οι πρώτες αποδοκιμασίες ακούστηκαν απ τις εξέδρες και ο Τεν Κάτε προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βγάζοντας απ τον αγώνα τον Γκάμπριελ και περνώντας στη θέση του τον Σαλπιγγίδη, ενώ αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε τώρα ο Σιμάο.

Στο 63′ ο Καραγκούνης έπαιξε το 1-2 με αντίπαλο αμυντικό χτυπώντας περίτεχνα τη μπάλα στη φτέρνα του και από τα 45 μέτρα επιχείρησε μονοκόμματο ευθύβολο σουτ που έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στον αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης από δεξιά δέχτηκε κάθετη πάσα του Βύντρα, σέντραρε συρτά, ο Σισέ στραβοκλώτσησε και η μπάλα στρώθηκε στον Κατσουράνη που μισό μέτρο απ το τέρμα δεν κατάφερε με το αυτί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 75′ ο Τεν Κάτε πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του. Στον αγώνα πέρασε ο Λέτο στη θέση του Σιμάο ενώ τη θέση του αριστερού μπακ κατέλαβε γιά πρώτη φορά φέτος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Με Λέτο, Σαλπιγγίδη και Σισέ ο Παναθηναϊκός επιχείρησε την τελική του αντεπίθεση αλλά η καλοοργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ κράτησε τους πράσινους μακρυά απ τα καρέ του Ελευθερόπουλου.

Στο 85′ ο Σαϊτιώτης εκμεταλεύτηκε λάθος πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα, πέρασε και τον Τζόρβα, πλάσαρε στην κενή εστία, η μπάλα βρήκε σε μία απ τις άπειρες λακούβες του ΟΑΚΑ, χτύπησε στο πηγούνι του Κατσουράνη, εξελίχθηκε σε ασίστ στον Σισέ που όμως υποδείχθηκε γιά πεντηκοστή όγδοη φορά στο παιχνίδι οφ σάϊτ αγριοκοιτάζοντας το πηγούνι του Κατσουράνη.

Στο 87′ ο Νίνης πήρε τη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα και κάλυψε το κενό στα αριστερά της άμυνας, ενώ στο 90′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη που κέρδισε ο ίδιος, ο Σαριέγκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς το τέρμα, αυτή προσέκρουσε στην πλάτη του Γεωργιάδη και στην επιστροφή στρώθηκε λουκούμι στον Κατσουράνη που με την φόδρα του σορτς δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να μην έχει να επιφυλάξει άλλες συγκινήσεις στους έτσι κι αλλοιώς εκνευρισμένους θεατές, στο 93′ είχαμε τη φάση του αγώνα. Ο Τιμπαλά έδιωξε απ την άμυνα πιεζόμενος απ τον Σαλπιγγίδη, ο Σαριέγκι γλύστρησε και έπεσε επάνω στον Βύντρα ο οποίος εκείνη την ώρα κλωτσούσε αέρα, ο Κοντογουλίδης επωφελήθηκε απ το διπλό λάθος, τσίμπησε τη μπάλα, την πέρασε πάνω απ τον εξερχόμενο Τζόρβα, αλλά εκείνη βρήκε στον Κατσουράνη που εκείνη τη στιγμή έσκυβε γιά να δέσει τα κορδόνια του και κατέληξε κόρνερ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να καταγράφει ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα του, τον Παύλο Γιαννακόπουλο να δηλώνει πως θα βρει τον Παβλίσεβιτς και τον Κιουμουρζόγλου του ποδοσφαίρου και θα τους φέρει στην Παιανία και τον Μίμη Δομάζο να δηλώνει γιά πολλοστή φορά πως “δεν κάνει ο άνθρωπος, είναι εγκληματίας, δεν τον βλέπετε;”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H υπαρκτή εξέλιξη του κλαρινογαμπρού (στα χειρότερά της)

To 2011 o Τζόι Μπάρτον ήταν ακόμα παίκτης της Νιούκαστλ και είχε αρχίσει να βάλλει κατά της πρώην του ομάδας. Της Μάντσεστερ Σίτι. Όλα έδειχναν πως οι “πολίτες” θα ήταν η νέα δύναμη στην Αγγλία και το κακό παιδί της Πρέμιερ Λιγκ ως γνήσιος χίπστερ δεν μπορούσε να το αφήσει αυτό ασχολίαστο. Ένα χρόνο νωρίτερα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15 σχόλια σχετικά με το “Η ζωή αλλιώς”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Πωπωπω χοληηηή…

    Φιλαράκι, έφυγε ο Τεν Κάτες. Ξύπνα. Εφιάλτης ήταν. 🙂

  2. Ο/Η Green Onion λέει:

    χαχαχ ο εξαρχειώτης θα βλέπει εφιάλτη την επιστροφή του τεν κατε και θα ξυπνάει ιδρωμένος! οχι οτι τον αδικώ βέβαια…

    φίλοι αρειανοί ευχαριστούμε για το χριστουγεννιάτικο δώρο (οχι οτι εμεις θα καλοπεράσουμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχουμε λιγο καιρό ακόμα)!

  3. Ο/Η duendes λέει:

    ΜΗΝ λες τέτοια..
    Θα βγει κανένας Ολυμπιακός πάλι και θ’ αρχίσει με τα “επιλεκτικές εμφανίσεις”, “περίεργο πάθος”, “Κόντης-Πατεράς”. 🙂

  4. Ο/Η Green Onion λέει:

    χαχαχα καλά με τέτοια διαιτησία δεν τους παίρνει να λένε τίποτα!!

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ησουν και καλοπληρωμένος χθες Πετράκη, εεεεεε;;;;
    Πού τα βρήκες τα λεφτά Πετράκη;;;;;;
    Οχι, που δεν θα λεγε τίποτα ο Πρωταθλητής…

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Τόσο καλά έπαιξε ο Παναθηναϊκός προχθές δηλαδή? Έχει προλάβει και μεταμορφωθεί τόσο πολύ? (ερώτηση, είναι δεν τον είδα ούτε προχθές, ούτε την Τετάρτη)

  7. Ο/Η duendes λέει:

    @Νίκο, να’ναι καλά ο Πατέρας που μας δίνει κανένα ψιλό που και που και βγάζουμε την χρονιά..

    Πραγματικός πατέρας. 🙂

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Και μια εξτρά απορία:

    Η φωτογραφία από αγώνα της εθνικής Ελλάδος, που κολλάει στον εφιάλτη με τον Τεν Κάτε;;

  9. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    @duendes Πουθενά, αλλά μου άρεσε το ακροβατικό 🙂
    @balkou Δεν είναι θέμα μεταμόρφωσης, θέμα κοινής λογικής είναι 😉

  10. Ο/Η duendes λέει:

    @Green Onion,
    “με τέτοια διαιτησία δεν τους παίρνει να λένε τίποτα”;

    Μάλλον δεν διαβάζεις ..απόψεις δημοσιογράφων: http://www.gazzetta.gr/bloggers/nikolakopoulos/item/61856-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85

    ΥΓ1. 🙂
    Σφαγή.
    Κλαίω.

    ΥΓ2. Για την ακρίβεια, ..ψιλο-φοβάμαι μην καταθέσει καμιά ένσταση ο Ολυμπιακός για το θέμα και χάσουμε και τους πόντους!

  11. Ο/Η Chris λέει:

    Ayta m’aresoun stn Ellada re paidi mou. Feygei o “kakos” proponhths pou ey8ynetai gia ola ta strava ths omadas, k o neos einai panta o proponhtaras me to magiko ravdaki pou allazei to pws paizei h omada se 15 meres. Pote prolave dld na allaksei o Nioplias tn Vaselo k na fysaei h omada? Mallon apo tn Nioplia ema8e k o Couper k o Arhs petouse sto derby..Ta idia fysika k emeis me tn Ziko, me to pou hr8e oloi ek8eiazan tn metamorfvsh ths omadas -twra vevaia deila deila katalavainoun oti o vrazilianos den htan pote proponhths k oute 8a ginei na pros8esw-. Ante na parei podi gt 1000fores Ketspagia k pei8arxia para Ziko kai ayth h xalarothta, h apopsh mou panta!

  12. Ο/Η Chris λέει:

    @duendes
    kala me tn Nikolakopoulo asxoleisai?? dld emeis oi gavroi tn diavazoume k gelame, o an8rwpos einai terma karagiozhs!

  13. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τί να αλλάξει ρε φίλε;
    Το 4-3-2-1 με τον τελευταίο της βαθμολογίας;
    Δηλαδή η γιαγιά σου δεν θα το άλλαζε;

  14. Ο/Η Elaith λέει:

    Δηλαδή αλλάζεις ένα σύστημα επί χάρτου και η ομάδα μεταμορφώνεται; Τόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο;
    Ας δούμε πώς θα πάει η ομάδα σε μεγαλύτερο δείγμα αγώνων.

  15. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ποιός είπε ότι μεταμορφώνεται ρε παιδιά;
    Το ίδιο θα γινόταν κι αν έπαιζε προχθές 5-4-1.
    Θέμα τύχης είναι.
    Ο Νιόπλιας είναι κωλόφαρδος, ο Τεν Κάτε ήταν γκαντέμης 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *