Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι καλύτερες επεμβάσεις του 2009

“Ονομάζεται επίσης και γκολκίπερ και πορτιέρο, αλλά θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί μάρτυρας, αυτός που πληρώνει τα σπασμένα, ο εν πολλαίς αμαρτίαις μετανοών, ή ο καρπαζοεισπράκτορας των τσίρκων. Λέγεται ότι όπου πατεί, χορτάρι δεν φυτρώνει.  (…)

Ο τερματοφύλακας δεν σκοράρει. Είναι εκεί για να εμποδίσει τους άλλους να το κάνουν. Το γκολ είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο σκόρερ προκαλεί χαρά και ο τερματοφύλακας, ο καρμίρης, του τη χαλάει.

Έχει στην πλάτη του πάντα τον αριθμό ένα . Μήπως είναι ο πρώτος που θα πληρωθεί; Κάθε άλλο. Είναι ο πρώτος που θα πληρώσει. Ο τερματοφύλακας πάντα φταίει. (…)

Οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν κάποιο χοντρό λάθος, μια ή περισσότερες φορές, αλλά το ξεπληρώνουν με μια θεαματική προσποίηση, μια πάσα ακριβείας, ένα εύστοχο σουτ. Αυτός ποτέ. Το πλήθος δεν συγχωρεί τον τερματοφύλακα. Έκανε άστοχη έξοδο; Τα ατσάλινα χέρια του έγιναν προς στιγμή μεταξωτά; Με ένα μόνο λάθος του, ο τερματοφύλακας κάνει να χαθεί ένα παιχνίδι ή ένα πρωτάθλημα. Και τότε το κοινό ξεχνάει μονομιάς όλα του τα ανδραγαθήματα και τον καταδικάζει σε αιώνια δυσμένεια. Η κατάρα αυτή θα τον κυνηγάει μέχρι το τέλος της ζωής του.”

“Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου” – Εντουάρντο Γκαλεάνο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η εκδίκηση της χρονιάς

Αυτός είναι ο πιο επιτυχημένος τίτλος για όσα είδαμε στο δεύτερο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα, σε ένα Μονουμεντάλ που έζησε στιγμές που θα μείνουν για χρόνια. Είναι ο τίτλος της εφημερίδας Ole και περιγράφει τα όσα έγιναν και ξεκίνησαν με την εντυπωσιακή υποδοχή της Ρίβερ από τον κόσμο της στο κατάμεστο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άνθρωπος που αντέγραψε ο Κρόιφ

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2016 όταν η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Θέλτα στο Καμπ Νου με 6-1. Οι μπλαουγκράνα μάς είχαν χαρίσει ακόμα μία σπάνιας ομορφιάς ποδοσφαιρική παράσταση, κόντρα μάλιστα σε μια ομάδα που εκείνη την περίοδο -όπως και από την έναρξη της σεζόν- έπαιζε αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Λίγο πριν το 80′ οι Καταλανοί κέρδισαν πέναλτι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Οι καλύτερες επεμβάσεις του 2009”

  1. Ο/Η eidur λέει:

    πολυ ωραιες επεμβασεις..!!
    παρακολουθουσα πριν κανα μηνα φασεις απο εναν αγωνα της Σεντ ετιεν νομιζω με Λανς..
    ο τερματοφυλακας της Σεντ Ετιεν μου διαφευγει το ονομα ειχε κανει τουλαχιστον 10 φοβερες επεμβασεις..κρατουσε μονος του το 0 κυριολεκτικα..τελικα το φαγε στο 90 με πεναλτυ !

  2. Ο/Η Makis λέει:

    Μιλας για τον μεγαλο JJ τωρα 😀

    Jeremie Janot

    Μεγαλη ιστορια ο τυπος! 😉

    Εχει παιξει μονο στην St. Ettiene ακομα και οταν επεσε μερικες κατηγοριες γι’αυτο και δεν ειναι τοσο μουτρο, θα μπορουσε να κανει μεγαλη καριερα αλλα δεν ηθελε… γνωστος επισης για τις περιεργες φανελες του 😛

    δες αυτο πχ http://noisnatag.files.wordpress.com/2009/06/jeremie-janot-football-kits11.jpg

    τσιμπα και αυτο… 8 λεπτα αλλα αξιζει
    http://www.youtube.com/watch?v=dF-ha2iP7IA

  3. Ο/Η Makis λέει:

    Επισης κατι που ξεχασα η τεχνικη του θυμιζει λιγο τοχουρογλου 😀

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Μιας και τον αναφέρατε, πριν τον κάνω ποστ κάποια στιγμή, ο θεούλης Janot, πριν λίγα χρόνια είχε κατέβει στο γήπεδο ΜΕ ΑΥΤΉΝ ( http://lille.theoffside.com/files/2008/07/janot.jpg ) την αμφίεση. 😀

  5. Ο/Η όσο πατάει η γάτα λέει:

    Μάλλον Απόκριες θα έγινε ο αγώνας…
    …και έπαιξε με αυτή την αμφίεση;
    Μη μου πεις ότι φορουσε στον αγώνα και την μάσκα…

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Όχι, στην διάρκεια του αγώνα αναγκάστηκε να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα:
    http://clement.vacus.free.fr/Photos%20Saint%E9/Janot.jpg

  7. Ο/Η eidur λέει:

    ευχαριστω πολυ παιδια για την ενημερωση..
    πολυ γαματος ο τυπος..
    παντως εμενα ο αγαπημενος μου τερματοφυλακας ειναι ο Boruc..η χαλαροτητα του ωρες ωρες ειναι τρομακτικα φοβερη..και κλασσικα ο τροπος που πιανει τα πεναλτυ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *