Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο κεντρικός κακοποιός

killer

Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε και τώρα να ήρθαν τα χιόνια, όμως μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όπως ας πούμε η αέναη αναζήτηση αυτού του κεντρικού αμυντικού απ τον Παναθηναϊκό που θα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και γι αυτό άλλωστε είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί.

Τον θέλουμε ψηλό, δυνατό, καλό χαμηλά και ψηλά, καλό τεχνίτη, καλό μαντουμαδόρο όπως θα λεγε και ο τρισμέγιστος Νικόλας ο ζαντολάστιχος, καλό χάμερ και καλόν κίλερ.

Θέλουμε λέει να είναι μάγκας και βαρβάτος, να τους καθαρίζει όλους και με το πάτημα ενός κουμπιού να πλένει και τα χαλιά.

Τώρα γιατί πρέπει να πέφτει τόση σάλτσα και τόση λεζάντα κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός ψάχνει αμυντικό δεν το έχω καταλάβει, ή μάλλον βλέπω ένα και μόνο λόγο. Οτι μας κατατρέχει ακόμα το σύνδρομο Μέλμπεργκ και πρέπει να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους πως εμείς ψάχναμε και ψάχνουμε κάτι καλύτερο απ τον Σουηδό.

Και όσο δεν το βρίσκουμε τόσο συνεχίζουμε να ψαχνουμε. Ούτε οι αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν τέτοιο τράφικ και σε λίγο βλέπω τον Αντωνίου με σηκωμένα πέτα στην καπαρτίνα και καβουράκι κατεβασμένο μέχρι τη μύτη να κραδαίνει φωτογραφία αγνώστου προσώπου (ή μήπως σκίτσο;)και να ψάχνει σ όλες τις γωνιές της γης να βρει αυτόν τον καταπληκτικό αμυντικό και να προλάβει να τον φέρει εδώ πριν μας τον κλέψει κανένα μουσείο ανθρωπογεωγραφίας.

Γιατί εδώ που τα λέμε, η περίπτωση μιά βελτιωμένη έκδοση του Πουγιόλ να είναι υπαρκτό όν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αλλά πες εσύ τώρα, πως υπάρχει αυτό το ον. Θα το βρει ο Αντωνίου;

Εδώ ο Αντωνίου πίστευε το καλοκαίρι πως αυτό το ον είναι ο Καντέ και πέρυσι ο Μελίσσης, φέτος δηλαδή τί θ αλλάξει και θα αναγνωρίσει τον Κόναν τον βάρβαρο σε ποδοσφαιρική βερσιόν;

Ασε που με τόσα κοσμιτικά επίθετα και επιθετικούς προσδιορισμούς μπορεί να μπερδευτεί και να νομίζει ότι ψάχνουμε κίλερ κατά κυριολεξία.

Ετσι όπως κατάντησε αυτό το θέμα, μου φαίνεται πως δεν ψάχνουμε κεντρικό αμυντικό, αλλά κεντρικό … κακοποιό.

Και το χειρότερο είναι, πως αυτόν τον έχουμε ανάμεσά μας και δεν τον στείλαμε πακέτο μαζί με τον επιβιώσαντα-αποβιώσαντα νικητή.

Ισως πάλι και να βιάζομαι. Ισως να μην άντεχε τόσες πολλές αλλαγές μαζεμένες η ομάδα.

Εστω. Θα κάνω κουράγιο μέχρι το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, εύχομαι ο “κακοποιός” (αλλοιώς εγκληματίας) να μην μας φορτώσει τον επόμενο Καντέ…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο τελευταίος χορός του ερασιτεχνικού αθλητισμού (ή μήπως όχι)

Δύο μήνες καραντίνας σε κάνουν να σκεφτείς πολλά και να φτάσεις, κάποιες φορές, ακόμα και στα όρια με τον εαυτό σου. Θα βαρεθείς, θα εκνευριστείς, θα γίνεις περίεργος. Περισσότερο απ’ όσο είσαι, μερικές φορές. Αυτή είναι η κακή πλευρά. Υπάρχει όμως και η καλή. Αυτή που σε βάζει να σκεφτείς και να φέρεις απέναντί σου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι 5 απόλυτες λύσεις για την επόμενη μέρα της Εθνικής

Το ποτήρι ξεχείλισε αγαπητέ αναγνώστη, πιάσαμε πάτο, ξεφτιλιστήκαμε, γίναμε περίγελως του τελευταίου μπακαλιάρου που κολυμπούσε αμέριμνος στα παράλια των Φερόε. Έστω και καθυστερημένα ο Ρανιέρι έφυγε, αλλά η ανεύρεση του διαδόχου μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό). Το sombrero όμως είναι εδώ για να διευκολύνει την ΕΠΟ, φτιάχνοντας την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *