Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πολυθρόνα για δύο

armchair

Το πρωτάθλημα της Αργεντινής έφτασε στο τέλος του σχεδόν. Η εντυπωσιακή φέτος Απερτούρα δεν είχε τους παραδοσιακούς μεγάλους ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Μόνο η Ιντεπεντιέντε κατάφερε να κάνει συμπαθητικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας την πρόσφατη αγωνιστική κρίση, με αποτέλεσμα να μπορεί να βγει ακόμα και 3η την τελευταία αγωνιστική. Η Σαν Λορένσο έκανε μέτριο πρωτάθλημα, ενώ Μπόκα και Ρίβερ είναι σε κακή κατάσταση.

Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν άλλες ομάδες, λιγότερο αστραφτερές και τα δίνουν όλα για να αγγίξουν την πολυπόθητη κούπα. Στην πορεία κάποιες από αυτές δεν άντεξαν (όπως η Κολόν), ενώ η πρωταθλήτρια Βέλεζ ήταν μεν σχετικά σταθερή αλλά έχασε πολύτιμους βαθμούς. Έτσι, οι διεκδικητές έμειναν δύο.

Από την μία η Μπάνφιλντ με την οποία ασχοληθήκαμε αρκετές φορές. Η ομάδα από την ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες είναι πρώτη με 41 βαθμούς και την καλύτερη άμυνα με μόλις 9 γκολ παθητικό σε 18 αγώνες. Παράλληλα έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον καραφλοκόρακα Ουρουγουανό Σαντιάγο Σίλβα με 14 γκολ. Η Μπάνφιλντ είναι πραγματικά μικρή ομάδα στην Αργεντινή, χωρίς τίτλο, και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική έκπληξη αν τα καταφέρει. Η αποστολή της είναι στα χαρτιά δύσκολη, μια που παίζει στο Μπομπονέρα με την παραπαίουσα Μπόκα. Το κίνητρο τεράστιο όμως για μια ομάδα που έχει φτάσει τα 113 χρόνια ζωής. Γι’ αυτό οι οπαδοί της κατασκήνωσαν για να πάρουν τα 4.5000 εισιτήρια που τους αναλογούν.

banfieldfans

O προπονητής της Μπάνφιλντ Χούλιο Φαλκιόνι έχει ήδη ξεκινήσει το… καλόπιασμα, λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνουν το γύρο του θριάμβου στο Μπομπονέρα για σεβασμό στον αντίπαλο και επιθυμεί να επιστρέψουν γρήγορα στην έδρα τους για να γιορτάσουν εκεί. Την ίδια στιγμή ο Παλέρμο περνάει τη χειρότερη περίοδο ανομβρίας στην καριέρα του (κάτι σαν τον Μπλάνκο) και αντιμετωπίζει τον Λουκέτι που είναι ο τερματοφύλακας που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ από τον 36χρονο γκολεαδόρ.

Από την άλλη έχουμε τη Νιούελ’ς Όλντ Μπόις. Οι “λεπροί” από το Ροζάριο είναι σαφώς μεγαλύτερη ομάδα και  έχουν κατακτήσει το τελευταίο τους πρωτάθλημα το 2004 σε μια ομάδα που έσφυζε από το ταλέντο παικτών όπως   ο Σκόκκο κι ο Μπελούτσι μαζί με τον προβληματικό Αριέλ Ορτέγκα. Η ομάδα του Νέστορ Σενσίνι υποδέχεται την αδιάφορη Σαν Λορένσο και έχει 39 βαθμούς. Συνεπώς πρέπει να κερδίσει το δικό της παιχνίδι και  παράλληλα η Μπάνφιλντ να χάσει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα έχουμε μπαράζ το οποίο ο Σενσίνι χαρακτήρισε ως το πιο δίκαιο. Η Νιούελ’ς έχει τον τρίτο σκόρερ του πρωταθλημάτος, τον επίσης Ουρουγουανό,  Μπογκοσιάν και θα είχε το μεγάλο πλεονέκτημα αν δεν είχε χάσει εντός 1-2 από την Άρσεναλ πριν από 2 αγωνιστικές.

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τον Φαλκιόνι και τις δηλώσεις του περί διαιτητικής εύνοιας της Νιούελ΄ς και το παρασκήνιο (ειδικά μετά τα όργια που είχαν γίνει στο τέλος της Κλαουζούρα μεταξύ Βέλεζ και Ουρακάν) είναι έντονο. Εμείς απλά ελπίζουμε να δούμε δυο καλά παιχνίδια και ίσως και ένα μπαράζ. Κλείνουμε με τις φάσεις του αγώνα της 6ης αγωνιστικής, στον οποίο η γηπεδούχος Μπάνφιλντ κέρδισε με 2-1.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πιο γρήγορη και αστεία αποβολή όλων των εποχών

“Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε” είναι μια έκφραση που σίγουρα έχεις ακούσει και διαβάσει αμέτρητες φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι Μέσσι και Ρονάλντο, οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Αν Δεν Σκοράρω Σε Τρία Συνεχόμενα Ματς Ο Πλανήτης Σοκάρεται”, σκοράρουν με ρυθμούς που στο παρελθόν έχουμε δει μόνο μόνο από τον έναν και μοναδικό Μαξίμ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο (κυριολεκτικά) μεθυσμένος διαιτητής

Απ’ όλες τις περίεργες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και δεν σχετίζονται με σοβαρά θέματα οι αγαπημένες μου, με διαφορά, είναι αυτές που αφορούν κατορθώματα μεθυσμένων ανθρώπων. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες στην κορυφή αυτής της περίεργης προσωπικής λίστας βρισκόταν οι πέντε Γάλλοι φοιτητές που ξεκίνησαν ένα απόγευμα για ένα “χαλαρό ποτάκι”, όπως όλοι μας, και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Πολυθρόνα για δύο”

  1. Ο/Η gbf λέει:

    ti exase re to palikari

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Άκου “καραφλοκόρακας”, σπουδαγμένος άΘρωπας… Τς, τς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *