Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το 4-3-3 στα καλύτερα του

Η οπτική ενός λάτρη της τακτικής:
Ο αριστερός εξτρέμ συγκλίνει ελαφρά προς τον άξονα. Ο επιθετικός της ομάδας και ο κεντρικός μέσος κάνουν κίνηση προς το μέρος του για να του δώσουν στήριγμα. Οι τρεις τους εναλλάσσουν ταχύτατα την μπάλα, μαζεύοντας γύρω τους τέσσερις αμυνόμενους. Ο αριστερός εξτρέμ τελικά ανοίγει το παιχνίδι στα άκρα, προς τον αριστερό μπακ που εκμεταλλευόμενος την άδεια πλευρά, ανεβαίνει αρκετά. Την ώρα που ο αριστερός μπακ ετοιμάζεται να γυρίσει την μπάλα, ο επιθετικός, ο κεντρικός μέσος και ο δεξιός εξτρέμ κάνουν όλοι κίνηση προς την περιοχή, δίνοντας του αρκετές επιλογές για να σεντράρει. Η μπάλα γυρίζει τελικά στον επιθετικό που με απ’ ευθείας σουτ σκοράρει.

Η οπτική του αμυνόμενου προπονητή:
Ο δεξιός χαφ παρατάει γρήγορα την φάση, αφήνοντας την θέση του δεξιού μπακ, που ακολουθεί τον αντίπαλο ακραίο χαφ προς το κέντρο, ακάλυπτη. Σκατά. Οι αμυντικοί χαφ δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, παρατηρώντας απλά τους αντιπάλους να αλλάζουν πασούλες στο κέντρο. Σκατά. Η μπάλα πάει στα πλάγια, όπου δεν υπάρχει πλέον κανείς. Σκατά. Ο αντίπαλος βγάζει ανενόχλητος την σέντρα και στο κέντρο της άμυνας δεν υπάρχει ούτε ένας που να κάνει κίνηση για να μαρκάρει τους δυο αντιπάλους. Σκατά. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Σκατά.

Η οπτική ενός απλού φιλάθλου:
Χάθηκε το τόπι, φίλε…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, we love 1-1-8, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Αντιστροφή της Τακτικής

Σε μια συνέντευξή του στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο, τότε πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζοάο Χαβελάτζε απάντησε στην ερώτηση «Τι σας αρέσει περισσότερο στο ποδόσφαιρο;» «Η πειθαρχία». Ο Βραζιλιάνος στην καταγωγή δεν ήθελε ζόγο μπονίτο. Λίγα χρόνια μετά η Βραζιλία κέρδιζε ένα Μουντιάλ έχοντας πουλήσει την ποδοσφαιρική της ψυχή στην τακτική. Με δυο αμυντικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τέλειος παίκτης

Όταν μετά από λίγα χρόνια Γιαπωνέζοι επιστήμονες προσπαθήσουν να φτιάξουν σε κάποιο εργαστήριο τον τέλειο παίκτη-ρομπότ, το πιθανότερο είναι πως θα συμβουλευτούν αυτό το βίντεο που ανέβασε εχθές ο, πασίγνωστος πλέον για τις ποδοσφαιρικές συλλογές του, χρήστης HeilRJ, ένα βίντεο που παρ’ όλο που καταπιάνεται με ένα θέμα για το οποίο υπάρχουν τόσες απόψεις όσες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Το 4-3-3 στα καλύτερα του”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Η οπτική του οπαδού της Μπάρσα:
    40 σέντρες έκανε στο παιχνίδι ο Ντάνι Αλβες στο γάμο του Καραγκιόζη.
    Μιά φορά σέντραρε ο Αβερελ (αμφιβάλω αν ήθελε να την βγάλει συρτή) και μπήκε γκολ!
    Η δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο …

  2. Ο/Η dentaris λέει:

    Παντως υπαρχουν ματς ή καλυτερα φασεις σε παιχνιδια της Μπαρτσα που νομιζεις οτι οι αντιπαλοι απλα κανουν μια γκεστ εμφανιση στην παρασταση!

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ισχύει και ισχύει στο ακέραιο, όπως θα έλεγε και μιά ψυχή παλαιός πρωθυπουργός 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *