Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αει στου διάουλου, όλο Ζίκου κι Ζίκου

 

Ημουν έτοιμος να γράψω σήμερα ένα κομμάτι με αφορμή το χθεσινό κείμενο του Νικολακόπουλου στο gazzetta.gr. Εκεί όπου μας πληροφορεί πως ο Μέλμπεργκ στις προπονήσεις παίζει αριστερό εξτρέμ!

Ημουν έτοιμος να ρωτήσω πού θα έπαιζε ο Μέλμπεργκ στις προπονήσεις, όχι αν προπονητής ήταν ο Ζίκο, αλλά η … γιαγιά μου. Υπήρχε δηλαδή περίπτωση κάποιος που ξέρει στοιχειωδώς από ποδόσφαιρο να τον έβαζε στις προπονήσεις να παίξει έξω αριστερά; Υπήρχε περίπτωση ένα πρότυπο επαγγελματία όπως παρουσιάζεται πως είναι ο Μέλμπεργκ (και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω) να θέλει να κάνει πράξη στις προπονήσεις του Ολυμπιακού το … παιδικό του όνειρο;

Και γιατί αυτή η εικόνα … παιδικής χαράς βγήκε αμέσως μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ; Για να μη βλαφθεί η ομάδα; Πόσο παραπάνω να βλαφθεί δηλαδή; Ο ένας παίζει αριστερό εξτρέμ ενώ είναι στόπερ, ο άλλος πάει στην πατρίδα του και χτυπάει σε αγώνα επίδειξης (βλέπε και χαβαλέ), ο τρίτος γυρίζει πίσω 15 κιλά βαρύτερος, κατά συνέπεια τίποτα δεν δουλεύει καλά, αλλά αν εξαιρέσουμε την πρώτη περίπτωση, οι άλλες δύο δεν είναι ευθύνη του Ζίκο (να προσθέσω και το θρυλικό … εννιάμερο)

Θέλετε να το πούμε έλλειψη επαγγελματισμού απ την πλευρά των παικτών; Θέλετε να το βαφτίσουμε αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει τους παίκτες; Πάντως εδώ υπάρχουν πέραν του ενός σάπια πράγματα στον Ολυμπιακό και όχι μόνο ο Ζίκο.

Κι ενώ ήμουν έτοιμος να τα γράψω αυτά, έρχεται το σημερινό δημοσίευμα του Νικολακόπουλου πάλι στο gazzetta για να με κάνει να βεβαιωθώ για κάτι που υποψιαζόμουν από χθες.

Φοβάται λέει τώρα ο καλός ρεπόρτερ, πως με μερικές ακόμα αποτυχίες θα απαξιωθεί πλήρως το ρόστερ του Ολυμπιακού. Πως το καλοκαίρι θα θέλει 13 μεταγραφές η ομάδα.

Και εκεί κατάλαβα. Πως αυτό που καίει το στενό περιβάλλον Κόκκαλη δεν είναι η εικόνα της ομάδας, αλλά τι θα καταλάβει ο κόσμος. Προς Θεού μην καταλάβει ο κόσμος πως χρειάζονται μεταγραφές. Ο Ζίκο φταίει και μάλιστα γράφοντας κάποιες ακραίες σαχλαμάρες ωθούμε και κάποιους θερμοκέφαλους να πάνε στο Ρέντη και να τον πείσουν λεβέντικα να σηκωθεί και να τη κάνει, γιατί είναι και η αποζημίωση μεγάλη (αυτός δεν είναι Τιμούρ).

Μια χαρά του έχει έρθει του Σωκράτη αυτή η … Ζικολογία μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εκεί που ο κόσμος ασχολιόταν με τον Μπεν Αρφά, τον Πέντερσεν και πιο πριν τον Αντριάνο ή τον Γιοβάνοβιτς, τώρα ασχολείται με τον «παραλία» το Ζίκο που έχει κάνει «παιδική χαρά» την ομάδα.

Τα πάντα είναι θέμα σωστής αξιοποίησης του ρόστερ. Αν ο Ζίκο αξιοποιούσε σωστά το ρόστερ, όλα θα πήγαιναν καλά. Και ξεχάστε τώρα τις επισημάνσεις των ιδίων πως ο Φετφατζίδης έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ όχι γιατί ήθελε ο προπονητής να προωθήσει τα νέα παιδιά, αλλά γιατί δεν υπήρχε άλλος.

Τώρα λοιπόν τα πάντα εξαρτώνται απ τους υπάρχοντες παίκτες. Αυτοί θα πρέπει να τραβήξουν το κάρο στην ανηφόρα και μην τους ενοχλείτε. Λογικό μου ακούγεται. Αν ο Ζίκο αντικατασταθεί από τον Μπάντοβιτς και έρθουν μερικές ακόμα στραβές, τότε η μπόρα θα πάρει και τους παίκτες και τον Σωκράτη. Ποιόν να πάρει δηλαδή; Τον Μπάντοβιτς ή τον Νινιάδη;

Το μόνο που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι στρατευμένοι κονδυλοφόροι είναι πως όσο κι αν την βγάλουν φτηνά τώρα με την αποπομπή του Ζίκο (ακόμα κι αν τον αποζημιώσει ο πρόεδρος, πάλι παραπάνω θα του κόστιζαν οι μεταγραφές), αν έρθουν αυτές οι «στραβές» η αγανάκτηση θα στραφεί εναντίον των παικτών αλλά και της διοίκησης.

Εκτός αν στραφεί εναντίον της διαιτησίας – παλιά, καλή, χιλιοπαιγμένη ελληνική ταινία. Ας περιμένουμε και θα δούμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Περί σεβασμού και τιμής

Ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά (και μη) γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ο θάνατος του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με διάφορους τρόπους. Με χιούμορ, με αφιερώματα στα πεπραγμένα του αποθανόντος, με κατάρες, με RIP, με στενοχώρια από κάποιους γιατί έφυγε ένας… μάγκας (!). Μέχρι που ήρθε ένα γεγονός που γράφτηκε για πλάκα και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν είναι φυσικά το Ελληνικό

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την ομαλή διεξαγωγή και της τελευταίας αγωνιστικής. Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα πήρε την νίκη που χρειαζόταν αρκετά εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί αυτή τη φορά να προσευχηθεί δημόσια στα ανώτερα κλιμάκια της πίστης ο Χρήστος Πανόπουλος. Στην Βέροια η τοπική ομάδα καθυστέρησε λίγο αλλά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Αει στου διάουλου, όλο Ζίκου κι Ζίκου”

  1. Ο/Η apostolos λέει:

    άψογη τοποθέτηση.

    … και τώρα η γνωστή συνταγή Κόκκαλη, δηλ. επιστρέφουν οι Ολυμπιακάρες. Σάββας Θεοδωρίδης γενικός αρχηγός, κανένας Αναστό στον πάγκο και κάνουμε κάθε ματς στο Καραϊσκάκη πουτάνα…. Το γυρνάμε από το “ανώτεροι ποδοσφαιρικά” στον τσαμπουκά και στην ολυμπιακοφροσύνη. Τα γνωστά …

  2. Ο/Η Yesman λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλλήσαντα!
    “άψογη τοποθέτηση” 😉

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ευχαριστώ πολύ όχι μόνο γιά την αναφορά του άρθρου στο blog σου, αλλά και γιά τα καλά λόγια γιά το sombrero
    Να σαι καλά φίλε μου!

  4. Ο/Η Green Onion λέει:

    Πάντως και που αναφέρεις το όνομα αυτού του αλήτη του Νικολακόπουλου (που ανα περιπτώσεις έχει προτρέψει μέχρι και σε πράξεις βίας) πολύ του είναι. Να λες “δημοσιογράφος του Ολυμπιακού” άλλη φορά, χαχα!

    Συμφωνώ 100% κατά τα άλλα, αν και βέβαια δεν με πειράζει και πολύ που τα πράγματα στον Ολυμπιακό έχουν έτσι 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *