Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εκνευρισμοί που σε κάνουν αισιόδοξο

65ο – στο περίπου – λεπτό του αγώνα με τον Ηρακλή και ο, εξαιρετικός σήμερα, Σάκης Πρίττας κάνει στον χώρο του κέντρου μια βεβιασμένη και τελικά λανθασμένη προωθημένη μπαλιά προς τον Ντέιλι. Το σκορ είναι 4-1 υπέρ του Άρη, έχει προηγηθεί ένα μαγικό δεκαπεντάλεπτο γεμάτο ποδοσφαιρική απλότητα και εκπληκτική αποτελεσματικότητα που επέφερε δυο γκολ και στο Χαριλάου επικρατεί κλίμα γιορτής. Στις κερκίδες. Όχι όμως και στο μυαλό του Κούπερ. Με έντονες κινήσεις ο Αργεντινός πετάγεται από τον πάγκο και αρχίζει τις χειρονομίες, τα νοήματα και τα ..Ισπανικά προς τον Πρίττα, ενοχλημένος από την επιπολαιότητα που επέδειξε, αγνοώντας τα δεδομένα του αγώνα εκείνη την στιγμή και την ασημαντότητα της φάσης. Λίγο αργότερα θα επαναλάβει τις κινήσεις δυσφορίας του και σε άλλες ‘ανύποπτες’ φάσεις, πριν αγγίξει το ζενίθ του εκνευρισμού του στο δεύτερο γκολ του Ηρακλή, λίγα μόλις λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Στο τέλος της αναμέτρησης, θα αποχωρήσει από το γήπεδο χωρίς φανφάρες και αποθεώσεις, δεν θα καταλάβει ..Χριστό από τις καφενειακές ατάκες του στυλ “αυτός θα μας κάνει επιτέλους Ομάδα”, θα εμφανιστεί προσγειωμένος στην συνέντευξη τύπου και αφού πει όλα τα κλασσικά θα δηλώσει χαρακτηριστικά: “Έχω έναν μικρό εκνευρισμό για τα δύο γκολ που δεχθήκαμε με μένα να ζητάω πάντα από την ομάδα μου το κάτι παραπάνω.”

Μικρές αλλά όμορφες στιγμές, ανεκτίμητης – για έναν στερημένο από αγωνιστική σοβαρότητα και πειθαρχία οπαδό – αξίας…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ηρακλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Super League συμπράττει με τη Φλόγα και τη Λάμψη στην ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

Εδώ και 8 χρόνια, η 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία στήριξης παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Η 15η  Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου και η Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει κοινωνική δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, αλλά και της κοινωνίας, όσον αφορά τα παιδιά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περί σεβασμού και τιμής

Ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά (και μη) γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ο θάνατος του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με διάφορους τρόπους. Με χιούμορ, με αφιερώματα στα πεπραγμένα του αποθανόντος, με κατάρες, με RIP, με στενοχώρια από κάποιους γιατί έφυγε ένας… μάγκας (!). Μέχρι που ήρθε ένα γεγονός που γράφτηκε για πλάκα και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Εκνευρισμοί που σε κάνουν αισιόδοξο”

  1. Ο/Η Henry λέει:

    Έτσι ακριβώς, μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν τη διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει στην ομάδα. Ξαφνικά ο Κάλβο και ο Κόκε πήραν την απόφαση να παίξουν τη μπάλα που ΞΕΡΟΥΝ επειδή στον πάγκο υπάρχει ένας προπονητής που είναι μεγαλύτερο όνομα από αυτούς και που ΣΕΒΟΝΤΑΙ και όχι ένα καφενείο τύπου Κίκε και Ιομάρ.

    Τα επόμενα τρία παιχνίδια μαζί με το μεθαυριανό του κυπέλλου θα δείξουν πολλά για τους φετινούς στόχους που θα θέλει να έχει η ομάδα..

  2. Ο/Η dentaris λέει:

    Ειναι παντως ιδιαιτερα εντυπωσιακο οτι με το που πιανει η ομαδα αποδοση ανω του μετριου το γκολ μυριζει απο μακρια!
    Οσο για τους στοχους φιλε Henry,να μην τα μπερδευουμε…
    Την Τεταρτη ειναι ματς στοχος!
    Τα επομενα δυο ματς πρωταθληματος-εαν τελικα δεν ειναι επιτυχημενα-δεν θα αλλαξουν κατι στο στοχο των πλει οφ,ουτε και στην αλλαγη νοοτροπιας που συντελειται τους τελευταιους 2 μηνες και που σωστα επισημαινεις.
    Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να διακοψουν ενα μικρο σερι καλων εμαφανισεων και νικων..

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Συμφωνώ με τον dentaris στο θέμα των στόχων.

    Το μεθαυριανό ματς είναι μονόδρομος ενώ τα παιχνίδια πρωταθλήματος σου επιτρέπουν να γκελάρεις ανά πάσα στιγμή, αρκεί να μην σε πάρει από κάτω μετά. Έτσι κι αλλιώς ο ρεαλιστικός στόχος στο πρωτάθλημα είναι να μπεις στα πλει οφ κι εκεί ότι γίνει. Αν καταφέρεις να μπεις και με την μικρότερη δυνατή διαφορά από τον 2ο, τόσο το καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *