Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μύθοι της Δημιουργίας: Οι τερματοφύλακες

Το πρωί της τελευταίας μέρας της Ποδοσφαιρικής Δημιουργίας, αφού πρώτα είχε ρυθμίσει και την τελευταία λεπτομέρεια και είχε παραγγείλει τις πίτσες, τις μπύρες και την πρώτη παρτίδα από χειροποίητες μπάλες από τα εξαθλιωμένα παιδάκια της Κίνας, ο Ποδοσφαιρικός Θεός έκανε κάποια προσωπικά τηλεφωνήματα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μερικές εκατοντάδες μαυροφορεμένοι τύποι με γάντια εμφανίστηκαν για να ακούσουν το σχετικό ‘κήρυγμα’ σοφίας και συμβουλών:

“Ο τερματοφύλακας κύριοι, είναι η αρχή και το τέλος μιας ομάδας. Η βάση. H κολόνα. Μια λέξη απεχθάνεται, όπως ο Διάβολος το λιβάνι: Το “ρίσκο”. Και μια λέξη έχει γραμμένη σε ένα μικρό, ξύλινο καδράκι πάνω από το κρεβάτι του: “Σιγουριά”.  Όλη η ομάδα στηρίζεται σ’ αυτόν κι αυτός απαγορεύεται να ριψοκινδυνεύει και να διαταράσσει την ηρεμία της. Οι αποκρούσεις του πρέπει να είναι σταθερές και σίγουρες, τα διωξίματα του χωρίς ίχνος αμφιβολίας για την κατάληξη τους. Όταν όλοι οι συμπαίκτες σκέφτονται το πως θα επιτευχθεί ένα γκολ μπροστά, αυτός έχει πάντα στο μυαλό του το πως θα αποτρέψει ένα γκολ πίσω.

Η περιοχή είναι το βασίλειο του και η φυλακή του. Σε αυτήν είναι δυνάστης και κυρίαρχος, έξω από αυτή είναι ευάλωτος και επικίνδυνος. Η έξοδος από αυτή επιτρέπεται σε απειροελάχιστες περιπτώσεις και πρέπει να γίνεται με αστραπιαία ταχύτητα και σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση από την εστία. Ένας βασικός κανόνας πρέπει να αποτελεί τη βάση κάθε τέτοιας εξόδου: Μακριά από κάθε είδους ριψοκίνδυνη ενέργεια που θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο απροστάτευτο πλέον τέρμα.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες να χάσουν τη σοβαρότητα και την πειθαρχία τους. Εσείς όχι!”

Ο Ρενέ Χιγκίτα, αν και δέχτηκε την κλήση, βαρέθηκε να πάει στη συνάντηση…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Εκπαιδεύοντας μια Γενιά στην Παλαιστίνη να Σκέφτεται Αλλιώς

Πριν από 12 χρόνια ο Σιμόν Πέρες είχε μια ιδέα: Να δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά για παιδιά από 6 ως 16 ετών από τα Παλαιστινιακά εδάφη Ανατολικά της Ιερουσαλήμ που είχε προσαρτήσει το Ισραήλ. Συμμετοχή θα μπορούσαν να δηλώσουν παιδιά Παλαιστινίων που ζούσαν στη Λωρίδα της Γάζας ή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και παιδιά Ισραηλιτών που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 10 “τι σκεφτόσουν όταν το χτυπούσες αγόρι μου;” τατουάζ

Τατουάζ ή, όπως θά΄λεγε κι ο Μπαμπινιώτης, δερματοστιξία. Για κάποιους τέχνη και τρόπος ζωής, για άλλους μια εφήμερη μόδα με μόνιμα αποτελέσματα και επίδειξη καγκουριάς. Όπως και νά΄χει αγαπημένο συνήθειο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με αποτελέσματα που αισθητικά ποικίλουν. Κι επειδή στο sombrero μας αρέσουν οι λίστες με top 10, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λιγότερο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μύθοι της Δημιουργίας: Οι τερματοφύλακες”

  1. Ο/Η γιώργος κεντρωτής λέει:

    Είχε ένα προβληματάκι μια φορά με τον Ροζέ Μιλά! Τους αγαπάω και τους δύο – εννοείται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.