Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δεύτερος στον κόσμο, πρώτος στην Αμερική

veron

Ο Βερόν δεν τα κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων αφού παρ’ ότι άγγιξε τη νίκη ο Μέσσι κι οι φίλοι του είχαν διαφορετική άποψη. Παρ’ όλα αυτά με το τέλος της χρονιάς ήρθε ακόμα μία επιβράβευση για έναν από τους πιο σημαντικούς εν ενεργεία παίκτες. Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίκτες είναι αλήθεια, αλλά ο Βερόν έχει καταφέρει να ταυτιστεί με την ομάδα του σε πολύ μεγάλο βαθμό, συνδυάζοντάς το μάλιστα με σημαντικές επιτυχίες. Η Εστουδιάντες είναι μια ομάδα συνόλου με αρκετά καλούς παίκτες, οι οποίοι όμως κατά κύριο λόγο κινούνται γύρω από τον πραγματικό ηγέτη Χουάν Βερόν. Το έχουμε ξανατονίσει στο παρελθόν σε άλλο κείμενο: όποιος δει την είσοδο της Εστουδιάντες στο γήπεδο το καταλαβαίνει. Θυμίζει σκηνή από παλιό γουέστερν. Ο Βερόν στο κέντρο κρατώντας μια μπάλα στα χέρια και από πίσω η συμμορία του.

Έτσι λοιπόν (για να σταματήσει κι η πολυλογία) στην καθιερωμένη ψηφοφορία της Ελ Παΐς της Ουρουγουάης για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Αμερικής (σημ. μεταξύ όσων αγωνίζονται στην Αμερική), o Βερόν κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Βερόν συγκέντρωσε 109 ψήφους (ψηφίζουν περίπου 400 δημοσιογράφοι από όλη την ήπειρο) και κέρδισε με διαφορά ρεκόρ για τον θεσμό. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν το πουλέν μας από τη Χιλή ο Ουμπέρτο “Τσουπέτε” Σουάσο και ο Εκουαδοριανός Έντισον Μέντες με 64 ψήφους. Στην… ωδή που συνόδευσε τα αποτελέσματα η Ελ Παΐς χαρακτήρισε τον Βερόν ως “σύμβολο με φυσική κατάσταση 20χρονου και μυαλό 34χρονου που με την εξυπνάδα που δείχνει τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους”.

Για να μην αδικούμε άλλους όμως, μια αναφορά πρέπει να γίνει και στον Μαρσέλο Μπιέλσα που ανακηρύχθηκε ως καλύτερος προπονητής, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια από τον χλευασμό για την αποτυχία του με την Εθνική Αργεντινής έφτασε και πάλι στην καταξίωση οδηγώντας την Εθνική Χιλής στο Μουντιάλ με μεγάλη άνεση. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καλύτερη εντεκάδα της Αμερικής, η οποία φυσικά και είναι σε σύστημα… 3-4-3 γιατί δεν είμεθα ξενέρωτοι Ευρωπαίοι. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην 11αδα δεν υπάρχει Βραζιλιάνος ούτε για δείγμα, καθώς κυριαρχούν Αργεντίνοι και Χιλιανοί:

11ideal

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Φωτογραφίζοντας στην Πόλη του Θεού

Το ποδόσφαιρο εκτός από διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο είναι και αρκετά προσιτό, ακόμα και γι’ αυτούς που ζουν σε μέρη με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Η Πόλη του Θεού μπορεί να είναι η Θεσσαλονίκη για τους φίλους του Άρη, στη Βραζιλία όμως σημαίνει μια γειτονιά κάπου στα δυτικά του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σκυλάκι πάνω από τα χρήματα

Ο Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες είναι από τους παίκτες που ο κόσμος λατρεύει να βλέπει γιατί τον ξεσηκώνουν. Εξαιρετική τεχνική, φοβερή ντρίμπλα, κινήσεις μεταξύ ζογκλέρ και ποδοσφαιριστή και αρκετά γκολ. Μετά από μια εξαιρετική πορεία στη Βέλεζ Σάρσφιλντ και μεταγραφές σε σημαντικές ομάδες όπως Κορίνθιανς και Μπόκα, ο “Μπουρίτο” βρήκε ένα πολύ γερό συμβόλαιο στο MLS […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *