Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κίτρινη εβδομάδα

Μάλιστα. Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό. Για την ρεπόρτερ του Μπερλουσκόνι λέω, που κοτσάρισε κάτι κίτρινα γάντια και έστησε ξώβεργα στον Ντέϊβιντ Μπέκαμ για να του χουφτώσει τα παπάρια και να διαπιστώσει εξ ιδίας πείρας αν τα μπαλάκια του Αγγλου πολεπιχειρηματία, είναι τόσο μεγάλα όσο δείχνουν σε διαφήμιση ανδρικών εσωρούχων.

Το συμπέρασμά της, ίσως να της κοστίσει και την δουλειά της, αν και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το περιμένει. Τελικά λέει, τα μπαλάκια του Ντέϊβιντ δεν είναι καθόλου μεγάλα.

Του Μπερλουσκόνι πάλι, αν και γερασμένα, είναι τεράστια εξ ου και την έστειλε σπίτι της με συνοπτικές διαδικασίες.

Αφού θέλει να κατέχει αυτός μόνος το προνόμιο του χουφτώματος, έστω και χωρίς κίτρινα γάντια.

Εμένα όμως άλλο με απασχολεί. Η τρέλα για το κίτρινο που κυριαρχεί αυτή την εβδομάδα. Στην αρχή ήταν τα κίτρινα παπούτσια του Εντίνιο, τώρα τα κίτρινα γάντια της Έλενα Ντι Τσιότσιο, λέτε η εβδομάδα να κλείσει με τον … κίτρινο σίφουνα του Κούπερ;

Κάτι τέτοια σκέφτομαι και δεν μπορώ να ησυχάσω τα βράδια.

Και όσο βλέπω τα διθυραμβικά σχόλια του Πέτρου, όσο διαβάζω τις δηλώσεις των κιτρινόμαυρων αστέρων, όσο παρακολουθώ τα σχέδια της νίκης, τόσο περισσότερο τουρτουρίζω τα βράδια κάτω από την κουβέρτα μου και παραλύουν τα μέλη μου.

Η γυναίκα μου στην αρχή με κοιτούσε με απορία

Όταν της εξήγησα για τις φοβίες μου, γύρισε πλευρό και μου ψιθύρισε

– Αντε κοιμήσου. Ούτε όταν παίξατε με την Ιντερ στο Μιλάνο δεν έκανες έτσι.

Μπορεί. Αλλά μου φαίνεται πως τότε δεν έκανε τόσο κρύο, άσε που ο Κούπερ δεν είναι Μου.

Ωχ ωχ ωχ! Λες ο Νιόπλιας να μην είναι ούτε Τεν Κάτε; Γιατί Κούπερ δεν είναι σίγουρα.

Να τες πάλι οι τρεμούλες.

Μου ρχονται!!!

Το μόνο που μένει πλέον είναι να δω καμιά φωτογραφία με τον Σωκράτη με κίτρινο κασκόλ στου Ρέντη να τα χώνει στους αδιάφορους παίκτες και να τους … κεντράει το φιλότιμο. Εκεί θα σιγουρευτώ για την ολική επαναφορά.

Ευτυχώς που με καθησυχάζει κάπως η ΑΕΚ.

Εκεί όλοι φοράνε κίτρινα, αλλά δεν λένε ν αγιάσουν.

Διότι και που βάλανε ορκωτούς λογιστές πάλι άκρη δεν βγήκε.

Γιατί σου λέει άλλο χρέος, άλλο άνοιγμα, άλλο ψαλίδα και άλλο πιτυρίδα.

Τελικά, εκτός των ορκωτών λογιστών πρέπει να υπάρχουν και οι … ορκισμένοι λογιστές.

Είναι αυτοί που ορκίζονται πως θα μείνουν εχέμυθοι. Κουτσομπολιό θα κάνουμε τώρα;

Ο Μπομπ μόνο την πάτησε. Που πόνταρε στο 45 και τελικά έσκασε το 32 (την πείραξε λίγο και την μπίλια ο γκρουπιέρης) και τώρα όλοι τον κοιτάνε και περιμένουν να πληρώσει.

Εγώ προτείνω να πάνε να αποτιμήσουν την περιουσία του Μπομπ αυτοί οι ίδιοι ορκωτοί λογιστές που μέτρησαν τα χρέη της ΠΑΕ. Θα διαπιστώσουμε πως άλλο περιουσία, άλλο εισόδημα, άλλο οικονομική επιφάνεια κι άλλο επιχειρηματικός όγκος.

Μια κίτρινη βδομάδα φτάνει λοιπόν στο τέλος της. Με την ελπίδα (μου) πως την επόμενη, θα έχει κάποιο άλλο χρώμα την τιμητική του!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, Άρης, Για ψώνια, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σαν την εθνική Αγγλίας δεν έχει

Στο δικό μου μυαλό οι εθνικές ομάδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι εκείνες που συμπαθώ, εκείνες που αντιπαθώ και η εθνική Αγγλίας. Η Αγγλία βρίσκεται μόνη της, σε μια ξεχωριστή κατηγορία που αν έπρεπε να έχει ένα τίτλο θα ήταν κάτι γραφικό, σε στυλ “Διασκεδαστικοί θεούληδες”. Πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας έγραφα σχετικά… Η εθνική Αγγλίας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι φυλές των Ελλήνων φιλάθλων

Το σομπρέρο πιστό στην παράδοση που το θέλει να κάνει σοβαρή έρευνα και να ασχολείται με κοινωνιολογικά θέματα ανοίγει σήμερα τον φάκελο “Έλλην φίλαθλος”. Ποιες είναι οι κύριες κατηγορίες των Ελλήνων φιλάθλων; Ποια τα χαρακτηριστικά τους; Μείνετε στους δέκτες σας. Ο κουπονάκιας (aka στοιχηματάκιας) Ηλικία: Συνήθως έχει πατήσει τα δεύτερα -άντα και βάλε. Εμφάνιση: Τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *