Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι Αμερικάνοι που ‘πουλάνε’

Παρακολουθώ την ποδοσφαιρική gallery που έχει η Yahoo εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι με διαφορά η πληρέστερη και καλύτερα ενημερωμένη σελίδα, όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές φωτογραφίες απ’ όλο τον κόσμο. Σ’ όλο αυτό το διάστημα το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει φιγουράρει στις φωτογραφίες της, απειροελάχιστες φορές σε βαθμό που μπορώ να τις μετρήσω στο ένα χέρι. Από την στιγμή που ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση των δυο Αμερικάνων όμως, τον Έντι Τζόνσον και τον Φρέντι Αντου, πιο συχνά συναντάω εκεί πέρα το σήμα της ομάδας, παρά στα Ελληνικά αθλητικά portals! “Ο Άντου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης”, “Ο Τζόνσον στην πρώτη του προπόνηση με τα κίτρινα”, “Ο Άντου παρουσιάζεται από τον Άρη” είναι μερικά απ’τα παραδείγματα που δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις προβολής και διαφήμισης όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ίσοι, απλά κάποιοι ποδοσφαιριστές (συγκεκριμένης εθνικότητας) είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

Οι δυο Αμερικάνοι μπορεί να μην αποτελούν πλέον τα πρώτα βιολιά στην εθνική ομάδα των Η.Π.Α. αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν χρειάζεται διάρκεια στην απόδοση σου για να κρατήσεις ένα καλό εμπορικό όνομα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν έχεις κάνει καλή δουλειά στην αρχή. Αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα και από μια ματιά στην σελίδα του “νέου Πελέ” – όπως ήταν το παρατσούκλι του Αντου πριν μερικά χρόνια, όταν θεωρούταν το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο της χώρας – στο twitter. Εκεί όπου περισσότεροι από 333 χιλιάδες άνθρωποι (τους οποίους αν έψηνε ο Φρέντι να αγοράσουν από μια μπλούζα της ομάδας, θα λυνόταν το οικονομικό πρόβλημα του Άρη για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον!) ‘ακολουθούν’ τον πιτσιρικά μαθαίνοντας τα νέα του, όπως το πότε πέφτει για ύπνο, τι τρώει ή πόσο κουρασμένος είναι, ουσιώδεις δηλαδή λεπτομέρειες που κάνουν την ζωή ενός ποδοσφαιρόφιλου στην Μινεσότα ή το Ντάλας, πιο γεμάτη.

Γνωρίζοντας πάντως την Ελληνική ιδιοσυγκρασία και τις ντόπιες οπαδικές συνήθειες, δεν αργεί η μαγική εκείνη γηπεδική στιγμή που μετά από μια λάθος πάσα του Αντου, μόρτης μεσήλικας θα σηκωθεί από την θέση του και θα του φωνάξει: “Άει σιχτίρ, παράτα επιτέλους τα σουξου-μουξου στον Τουίτι και παίξε λίγη μπάλα”!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το βλέμμα

“It’s sad it happened and it’s a shame You want it all but you can’t have it It’s in your face but you can’t grab it What is it? It’s it What is it?” Faith No More – Epic Η παραπάνω φωτογραφία του Κινέζου Μπάο Ταιλιάνγκ της Τσενγκντού Εκονόμικ Ντέιλι κέρδισε το πρώτο βραβείο στην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 Έλληνες που έγιναν (ή θα θέλαμε να γίνουν) χαρτάκια της Πανίνι

Πάει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η Πανίνι σάγκα του σομπρέρο. Γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, αλλά πλέον λατρεμένοι, ποδοσφαιριστές σε υπέροχα γραφικά ενσταντανέ στα όρια του pop icon. Ωστόσο χιλιάδες ήταν οι επιστολές που πλημμύρισαν το γραμματοκιβώτιο του σομπρέρο και απαιτούσαν την αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας. Το “Θέλουμε Έλληνες σε χαρτάκια Πανίνι” εξελίχθηκε σε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *