Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ουρήστε ;

terry-lampard

Οι προλήψεις και τα γούρια είναι συνυφασμένα σε μεγάλο βαθμό με το ποδόσφαιρο. Προπονητές, παίκτες, πρόεδροι και οπαδοί πολύ συχνά πιστεύουν σε μεταφυσικά φαινόμενα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βελτιώσουν τις πιθανότητες νίκης της ομάδας του.

Ο Τζων Τέρρυ είναι ένας από τους τελευταίους Άγγλους αμυντικούς παλαιάς κοπής. Στεγνός, αγέλαστος, με ασουλούπωτο μαλλί, φαν του “μπάλα ή παίκτης”, δυνατός κεφαλοσφαιριστής, κλασσικός τύπος που θα φτύσει 35 φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα και άλλες 40 θα φυσήξει την μύτη του (τις 15 από τις οποίες θα τις πιάσει η κάμερα). Και ναι, είναι και προληπτικός.

Όταν φτιάχτηκαν τα αποδυτήρια, ο Τζων Τέρρυ αγάπησε ένα… συγκεκριμένο ουρητήριο. “Είναι αλήθεια, όταν φτιάχτηκαν τα αποδυτήρια, για κάποιον λόγο μπορούσα να πηγαίνω μόνο εκεί. Τα ξένα παιδιά δεν καταλάβαιναν γιατί ενώ υπήρχαν ελεύθερα ουρητήρια, εγώ περίμενα στην ουρά από πίσω τους (σ.Σ. ελπίζω να τους το εξήγησε για να μην βάζουν άλλα στο μυαλό τους).” Το φιλαράκι του, ο Φρανκ Λάμπαρντ δείχνει να τον καταλαβαίνει απόλυτα: “Ξέρω ότι ο Τζων πρέπει να κατουρήσει στο ουρητήριο που βρίσκεται στα δεξιά. Αν είμαι εκεί και είμαι έτοιμος να κάνω την ανάγκη μου και βλέπω τον Τζων να έρχεται, τότε πηγαίνω κάπου αλλού. Πρέπει ο αρχηγός σου να είναι έτοιμος για τον αγώνα.”

Άγνωστο παραμένει τι συμβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια της Τσέλσι…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σε ένα παράλληλο σύμπαν

Ο Μπίλ Κένραιτ μεγάλωσε στο Λίβερπουλ στις αρχές της δεκαετίας του 50′ ξοδεύοντας αρκετά από τα Σάββατα του στο KOP του Άνφιλντ παρέα με το θείο του κι όμως παρέμεινε ένας φανατικός οπαδός της Έβερτον. Γιατί έτσι τα φέρνει η ζωή… Το μεσημέρι της 15ης Απριλίου του 1989 ο Μπίλ Κενράιτ βρισκόταν στις κερκίδες του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι Τρελός ο Πρόεδρος;

Ένα σύνθημα που έχει δονήσει τις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων, περίπου όσο και το να βάλει ο πρόεδρας λεφτά. Η ειδωλολατρία στον πρόεδρο που είναι τρελός, καταφερτζής, μάγκας κτλ δεν είναι μόνο ελληνικό κόλλημα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρωτήσετε Μιλανέζους, Μαδριλένους, Γιουβεντίνους, ακόμα και Μασσαλούς. Δεν είναι όμως παντού έτσι, διότι αυτοί οι ξενέρωτοι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *