Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σημασία έχει η προσπάθεια

mats

O Ματς Μάγκνουσον είναι ένας παλαίμαχος Σουηδός επιθετικός, με αξιόλογη καριέρα σε ομάδες της χώρας του, την εθνική Σουηδίας αλλά και τη Μπενφίκα. Η πιθανότητα να τον θυμάσαι είναι απειροελάχιστη, εκτός αν είσαι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος κι αν έχεις φωτογραφική μνήμη, όπως ο χαρακτήρας του Ντάστιν Χόφμαν στο ‘Rain Man’, και μπορείς ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσεις από το κεφάλι σου τι καιρό είχε μια τυχαία μέρα του Νοέμβρη του 1992, όταν άκουγες στο ράδιο το Κόρινθος-ΟΦΗ. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Μάγκνουσον έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και 16 χρόνια.

Το άκρως επιτυχημένο πενταετές πέρασμα του από τη Μπενφίκα πάντως δεν φαίνεται να έχει ξεχαστεί από τους Πορτογάλους, οι οποίοι απλόχερα του πρόσφεραν μια πρόσκληση για το φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη προχθές στην Λισαβόνα, μεταξύ των Φίλων του Ζινεντίν Ζιντάν (Κακά, Ανρί, Ντάνι Άλβες, Ντάβιντς, Φίγκο κτλ.) και κάποιων All-star παλαιμάχων της ομάδας, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα που θα αποσταλούν στην Αϊτή για να τα φάει ο Wyclef Jean για τα θύματα του σεισμού.

Αυτό που δεν λογάριαζαν όμως οι άνθρωποι της ομάδας ήταν ότι ο Ματς αφού έζησε μια ποδοσφαιρική ζωή γεμάτη πειθαρχία και στερήσεις αποφάσισε μετά την απόσυρση του να κάνει πράξη το τετράπτυχο της ευτυχίας “σεξ-φαΐ-σκατά και ύπνος”, που πρωτοτραγούδησε ο Τζιμάκος, απόρροια του οποίου ήταν να χάσει αισθητά τη σπιρτάδα που λογικά είχε παλιά. Έτσι όταν στο 86′ του φιλικού ετοιμάστηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή, φορώντας τη στολή του Κώστα Καραμανλή (και όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα, αντιγράφοντας και τις κινήσεις του), όλο το γήπεδο κατάλαβε πως τα τελευταία λεπτά δεν θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά διασκεδαστικού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο τελικός που κλόνισε μια δικτατορία

«Τι πρωτάθλημα μου λέτε; Αύριο γράφω γερμανικά!»: είμαστε στα 1967. Ο στρεσαρισμένος φοιτητής-ποδοσφαιριστής που αποπαίρνει τον δημοσιογράφο είναι ο Άρτουρ Ζόρζε, παίκτης τότε της Ακαντέμικα Κόιμπρα –αργότερα θα κάνει καριέρα στην Μπενφίκα, θα αφήσει ένα μουστάκι-φόρο τιμής στον Φρίντριχ Νίτσε, θα κερδίσει ευρωπαϊκό τίτλο ως προπονητής και, κυρίως, θα πραγματοποιήσει το όνειρό του, θα πάρει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βουλγαρία ’93-’94: Ωδή στην πιο καλτ ομάδα όλων των εποχών

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ, γνωστός θεολόγος-ποδοσφαιριστής στον οποίο χρωστάμε το δόγμα «Υπάρχουν δυο Χριστοί, ο ένας στον ουρανό, εγώ παίζω στην Μπαρτσελόνα», θα επαναλάβει πολλές φορές την άποψή του για την εθνικότητα του Μεγαλοδύναμου στη διάρκεια των εννιά μηνών που σημάδεψαν την ιστορία της Εθνικής Βουλγαρίας: «Ο Θεός είναι Βούλγαρος». Ένα βράδυ του Ιουλίου του 1994 θα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Σημασία έχει η προσπάθεια”

  1. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Στεναχωρεθηκα. Σοβαρα.

  2. Ο/Η balkou λέει:

    με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα που θα αποσταλούν στην Αϊτή, για να τα φάει ο Wyclef Jean.

    Αχαχαχαχαχα, είσαι φοβερός! 🙂

  3. Ο/Η Saint-Ex λέει:

    Αφού δεν έπαθε κανα καρδιακό μετα το σπρίντ της εισόδου, πάλι καλά να λέμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *