Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σωκράτης Κόκκαλης: Το παρόν

(Επεισόδιο 1: Είναι ο Κόκκαλης άρρωστος;)

Πριν από μερικά χρόνια η αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη από το Ελληνικό ποδόσφαιρο φάνταζε όνειρο απατηλό ή τρομακτικός εφιάλτης, ανάλογα με το όνομα της ομάδας που βάζεις στο σύνθημα “Μια ζωή …”. Για την ακρίβεια, είμαι πεπεισμένος ότι, υπάρχουν παιδάκια κάτω των 13 ετών που πιστεύουν ότι ο Κόκκαλης γεννήθηκε με το Ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πεθάνει όταν εξαφανιστεί κι αυτό – σαν φανταστικός χαρακτήρας με το προσωνύμιο ‘Θείος’ και φανταστικό επάγγελμα “πρωταθλητής”, ένας Έλληνας μοναχοφάης ερυθρόλευκος Αη-Βασίλης, που φτιάχνει τις κούπες μόνος του όλο το καλοκαίρι και τις σηκώνει επίσης μόνος του, κάθε Μάιο σε διαφορετική ημερομηνία, καθ’ ότι κινητή εορτή, την οποία κάποιοι λατρεύουν και κάποιοι σιχαίνονται, όπως ακριβώς δηλαδή και την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα χρόνια όμως περνάνε και δεν γυρνάνε και το πιο καυτό θέμα της επικαιρότητας, μετά φυσικά απ’ το αν η Τζούλια Αλεξανδράτου έχει sex tape εφάμιλλο της φήμης της, είναι αν πράγματι οι συχνές επισκέψεις του στην Αμερική το τελευταίο διάστημα και οι σχετικές αποστάσεις που κρατάει από τα αρνητικά δρώμενα στην ομάδα του, οφείλονται σε κάποια σοβαρή ασθένεια. (Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα η όλη φήμη να είναι απλή δημιουργία ενός κλασσικού Ελληνικού σπασμένου τηλεφώνου, το όποιο μπορεί να περιγραφεί ως εξής: Ζευγάρι ταβλαδόρων σε παρακμιακό καφενείο μαλώνει για τον Κόκκαλη. Ο υποστηρικτής του πετάει το διαχρονικό επιχείρημα “μα ο Σωκράτης είναι άρρωστος γαύρος”. Στο διπλανό τραπέζι η ηχώ της τελευταίας λέξης δεν φτάνει κι έτσι ξεκινάει μια ολόκληρη κουβέντα με δεδομένη την αρρώστια. – “Και σου το λεγα ότι τελευταία φαίνεται πολύ χλωμός”. – “Είχα μια θεία που λίγο πριν τα τεζάρει έδειχνε ακριβώς έτσι”. Μέχρι να φτάσεις στην έξοδο του μαγαζιού, έχει ήδη δημιουργηθεί και η ιατρική διάγνωση, τόσο ακριβής και εξειδικευμένη που μέχρι και ο Dr. House θα δυσκολευόταν να την αποστηθίσει!).

Από την στιγμή που τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί επίσημα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εικασίες. Αλλά επειδή χωρίς αβάσιμες θεωρίες, το 87% του ίντερνετ θα έπρεπε να είχε διαγραφεί, θα τις κάνουμε. (Στο επόμενο επεισόδιο…)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πιο γλυκό αριστερό

  Στην Ελλάδα του παραδοσιακά μέτριου ποδοσφαίρου έχουμε χορτάσει χαλκέντερα φουλ μπακ, φιλότιμα αμυντικά χαφ, σκληροτράχηλα σέντερ μπακ και γενικά παίκτες χαμηλής τεχνικής κατάρτισης. Όταν λοιπόν βλέπουμε έναν πραγματικά ξεχωριστό παίκτη κάθε δεκαετία (στην καλύτερη) ή εικοσαετία (στη χειρότερη) είναι λόγος να τον θυμόμαστε την ημέρα που έχει γενέθλια. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Βασίλης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι 5+1 λόγοι που έχασε η Εθνική από τα Νησιά Φερόε

Δεύτερη ήττα από τα Νησιά Φερόε φίλε αναγνώστη στην ίδια σεζόν και πριν η κατάσταση  χειροτερέψει κι άλλο και δούμε την Εθνική να χάνει από τη “Χώρα του Ποτέ” (κλεμμένη από sombrero η ατάκα), ανοίγουμε το μαύρο κουτί της εθνικής τραγωδίας και, με τη γνωστή μας παρρησία, αποκαλύπτουμε τι και πώς μας οδήγησε ως εδώ. • Στην Εθνική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *