Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ‘λανθασμένη’ νοοτροπία του Μέσσι

Η λογική περιγραφή:

“Βρισκόμαστε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο Καμπ Νου και η Μπαρτσελόνα προηγείται πάντα της Χετάφε με 2-1. Θυμίζουμε ότι οι ‘μπλαουγκράνα’ αγωνίζονται με έναν παίκτη λιγότερο από το 25ο λεπτό και με δυο παίκτες λιγότερους από το ξεκίνημα των καθυστερήσεων! Η Χετάφε πιέζει απεγνωσμένα για την ισοφάριση. Ο Αμπιντάλ με μια μεγάλη μπαλιά βρίσκει στην άλλη άκρη του γηπέδου τον Πέδρο, ο οποίος κατεβάζει την μπάλα για τον Μέσσι. Ο αμυντικός της Χετάφε τον πλησιάζει, ο Μέσσι αντιλαμβανόμενος το χρονικό σημείο του αγώνα, τα δυσμενή για την ομάδα του δεδομένα και την σημασία των τριών βαθμών εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, σταματάει και καλύπτει την μπάλα. Ο αμυντικός τον τζαρτζάρει από πίσω προσπαθώντας να του κλέψει την μπάλα για να προλάβει η ομάδα του ένα τελευταίο γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Μέσσι την καλύπτει αριστοτεχνικά με το σώμα του, κερδίζοντας δευτερόλεπτα και στην συνέχεια και φάουλ, αφού η παραμικρή επαφή είναι αρκετή για να τον σωριάσει στο έδαφος. Ο χρόνος που χρειάζεται για να σηκωθεί από το χόρτο και να εκτελέσει αργά-αργά το φάουλ είναι αρκετός για να σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα κερδίζει τους τρεις βαθμούς χωρίς να προλάβει να απειληθεί καθόλου στις τελευταίες φάσεις.”

Η ‘παράλογη’ πραγματικότητα:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Με το μαχαίρι στα δόντια

 Ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε δεν είναι ο κλασσικός, τυπικός προπονητής. Συνήθως ντυμένος στην πένα αλλά με κατάμαυρα ρούχα σαν τον χάρο (είτε σαν μετρ σε σκυλάδικο) έχει την ίδια προσέγγιση στο παιχνίδι που είχε και ως ποδοσφαιριστής. Ένα αμυντικό χαφ που δάγκωνε, ένας αρχηγός, ένας παίκτης που έπαιζε για την ομάδα και όχι για την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δε Σκέφτομαι και Πράττω

Μέσα στις πολλές επιστημονικές έρευνες που γίνονται για το ποδόσφαιρο, για κάποιο λόγο, Ιάπωνες νευρολόγοι μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα του Νεϋμάρ όταν παίζει. Παρατήρησαν λοιπόν ότι ο Νεϋμάρ χρησιμοποιεί 10% λιγότερη εγκεφαλική δραστηριότητα όταν κάνει μία κίνηση μέσα στο παιχνίδι σε σύγκριση με κάποιον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η έρευνα έγινε το Φεβρουάριο του 2014 και οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Η ‘λανθασμένη’ νοοτροπία του Μέσσι”

  1. Ο/Η Εξύμνος λέει:

    Εχεις δικιο, και φυσικα το “λαθος νοοτροπια” το λες ειρωνικα. Εισαι προφανως φαν του ισπανικου ποδοσφαιρου απ΄ οτι καταλαβαινω. Εγω παλι ειμαι του Αγγλικου. Εχει που η μπαλα εχει μεσα πολυ τακτικη. Και πιστευω οτι αυτο το ποδοσφαιρο θα επιβοιωσει αφου τα λεφτα πανε στα αποτελεσματα και οχι τοσο στο θεαμα καλως η κακως.

    Ο Μεσσι παντως ειναι ο ορισμος της Μπαλαδοφατσας και ο ανθρωπος ζει για το ποδοσφαιρο. Και παλι ομως εγω ειμαι φαν του Ronaldo τον οποιο ανεξαρτητως χαρακτηρα, καλυτερο αθλητη.

  2. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

    Αν περιμένει με τέτοια νοοτροπία να παίξει ποτέ σε μεγάλη ελληνική ομάδα, σφύρα μου.

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕΣΣΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΥΑΛΑ!

  3. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Εντάξει δεν είναι και να τρελαίνεσαι με την τακτική του Αγγλικού ποδοσφαίρου.
    Έχει αρχίσει και θυμίζει ράκγμπι το ποδόσφαιρο εκεί πάνω.
    Mindless running και άπειρα φάουλ που δεν σφυρίζονται.
    Τώρα για το Μέσσι, γι’ αυτό τον λένε Μέσσι και δεν τον λένε Ντενίλσον 😆

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Με πρόλαβες κουφαλίτσα Πετράκη 🙂
    Να προσθέσω πάντως πως γιά μιά τέτοια … απερισκεψία σε προδιαθέτει και η ομάδα.
    Θα το βλέπατε αυτό ποτέ από παίκτη της Ιντερ ή της Γιουβέντους;

  5. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Μα φυσικά. Τον Μέσσι ποιος τον έκανε αυτό που είναι; Η Αργεντινή; ::)

  6. Ο/Η deninho λέει:

    Αυτά να τα βλέπουν όσοι τολμάνε να τον συγκρίνουν ακόμα με τον CR94…

    Από εκεί και πέρα, το σχόλιο του antidrasi+sex με καλύπτει πέρα για πέρα 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *