Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η θαυμάσια αγωνία και το αχρείαστο άγχος

plase

Εχει καταντήσει μονότονο, αλλά … δυστυχώς πάλι μετά από ήττα του Παναθηναϊκού δεν θα γκρινιάξω. Και δεν θα γκρινιάξω γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχασε χθες, έχασε απ το καλοκαίρι ή τον Γενάρη που δεν μπόρεσε να καλύψει τις αδυναμίες του ρόστερ του.

Αυτοί που έπαιξαν χθες και αυτός που καθόταν στον πάγκο, πιστεύω πως έκαναν ό,τι μπορούσαν. Όμως αυτή η ήττα έχει μαζεμένα όλα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να οδηγήσουν το τεχνικό επιτελείο στις καλοκαιρινές μεταγραφές

1) Η μπάλα μένει 3 λεπτά αριστερά χωρίς κανείς να μπορεί να την διώξει, μέχρι να χτυπήσει το φάουλ και να πετύχει το εξαιρετικό του γκολ ο Πάμπλο Γκαρσία

2) Ο Σαριέγκι μένει δέκα μέτρα πίσω απ τον έτσι κι αλλοιώς αργό Μουσλίμοβιτς. Δηλαδή αν στη φάση αυτή ήταν ο Βιερίνια, πόσα μέτρα πίσω θα τον άφηνε;

3) Ο μόνος που μπόρεσε να τελειώσει μια φάση ήταν ο Σισέ. Πήγε να τελειώσει κι άλλη μία, αλλά κόπηκε κακώς με οφ σάϊτ (μην προτρέχετε, συμβαίνουν αυτά, ο δικός μας ήταν ακριβώς στην ευθεία και εγώ δεν πρόκειται να καταλογίσω δόλο στον βοηθό για μια τέτοια φάση, έλεος πιά με τη μίρλα)

4) Κανείς άλλος πέραν του Σαλπιγγίδη δεν μπορούσε να δώσει απειλητική τελική πάσα.

Τα σουμάρουμε λοιπόν αυτά και γράφουμε στο τεφτέρι μας για τα καλοκαιρινά ψώνια:

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ : Επιτέλους ένα καλό στόπερ με όχι … τσολιαδοειδή χαρακτηριστικά, ένα γρήγορο αριστερό μπακ χαφ και ένα μέσο που να πασάρει προς την επίθεση με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Πάμε τώρα στην ουσία της τελευταίας αγωνιστικής.

Είναι ωραίο πράγμα να βλέπεις ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με τρεις ομάδες να το διεκδικούν μέχρι τέλους με πραγματικές και όχι … Νικολακοπούλειες πιθανότητες.

Είναι θεμιτό να χάνεις όταν αξίζει να χάσεις, χωρίς κανείς να προσπαθεί να μην σ αφήσει να το πάθεις αυτό.

Ο,τι κι αν πούμε για το φετινό πρωτάθλημα, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως όποιος και να το πάρει απ τους τρεις, δεν θα έχει «σπρωχτεί» τόσο, όσο «σπρώχτηκε» ο πρωταθλητής τα προηγούμενα χρόνια.

Προσέξτε την διατύπωση για να μην έχουμε παρεξηγήσεις: δεν είπα πως δεν υπήρχαν κακές διαιτησίες. Ειδικά για την ΑΕΚ το είπα και θα το ξαναπώ πως φέτος αντιμετωπίστηκε με απαράδεκτο τρόπο. Λέω απλώς πως οι τρεις πρώτοι δεν έχουν ευνοηθεί όσο ο μόνιμος πρώτος των τελευταίων ετών.

Και αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρό μας. Γιατί η αγωνία μέχρι το τέλος είναι μέσα στα συναρπαστικά συναισθήματα που χαρίζει αυτό το άθλημα. Η … πρεμούρα και το άγχος να καθαρίζει γρήγορα τον τίτλο αυτός που κάθε φορά έχει την καλύτερη πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων προσωπικά με ωθεί να στρέφω την πλάτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως φαντάζομαι και πολλούς άλλους.

ΥΓ1. Η απόλυτη δικαίωση των «σεναριογράφων» υπήρξε αυτή η αγωνιστική.

«Παράρτημα» και vivartia έκαναν το καθήκον τους …

Ελπίζω μετά απ αυτό να μας αφήσουν για μερικές βδομάδες ήσυχους.

Αλλά δεν το βλέπω …

ΥΓ2. Η χρυσή «λαβή» της NOVA έχει … μαγικές ιδιότητες. Τη μια εμφανίζεται και δεν την βλέπει ο εκφωνητής, την άλλη εμφανίζεται και τη βλέπει. Δεν χρειάζονται αυτά, ούτε και η σπουδή να δείξουμε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν παίρνουν κάρτες, γιατί μετά στις περιπτώσεις Φωτάκη (αντικανονικό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια) και Μουσλίμοβιτς (τσαμπουκάς στο πλάγιο) κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Δεν σας έβαλε κανείς εκεί να κάνετε τους ινστρούχτορες. Μια απλή κωλοπεριγραφή ζητάμε, τόσο δύσκολο είναι;

ΥΓ3. Λυπάμαι αλλά εμένα ο θαυμάσιος λαός του ΠΑΟΚ δεν μου άρεσε. Ούτε τα καπνογόνα και οι κροτίδες μου άρεσαν, ούτε τα μπουκάλια στα κόρνερ, ούτε όλοι αυτοί που τριγυρνούσαν γύρω απ τον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας να βάλει γκολ ο Πάμπλο Γκαρσία για να πανηγυρίσουν μαζί του (σεκιουριτάδες υποτίθεται πως ήταν αυτοί; ), ούτε ο ψευτόμαγκας που την έπεσε στον Νίνη όταν πήγε να μαζέψει τη μπάλα για να εκτελέσει το πλάγιο. Και ούτε μ αρέσει να λέμε τα συνηθισμένα πως οι λίγοι δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εικόνα των πολλών. Γιατί αρκετοί απ τους «λίγους» φαίνεται πως ήταν και «εκλεκτοί». Εκτός αν μπορεί ο καθένας να σουλατσάρει ακριβώς έξω απ τη γραμμή του πλάγιου ή να … βαστάει τα χασομέρια στα πλάγια άουτ.Να τα λέμε όλα δηλαδή, κόσμος στα γήπεδα ΝΑΙ, καφρίλα ΟΧΙ!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο απολαυστικός Νίκος Αναστόπουλος

Σύμφωνα με μια ιστορία, από αυτές τις λίγο ποδοσφαιρικές και λίγο καφενειακές που συνήθως ξεκινάνε από κάποιον ρεπόρτερ ομάδας και στη συνέχεια κυκλοφορούν στα γήπεδα για χρόνια χωρίς ποτέ κανένας να είναι σίγουρος για την εγκυρότητα τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Άρη ένας μάνατζερ προσπαθούσε να του σπρώξει έναν παίκτη, τονίζοντας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφιέρωμα: Σπίκερ

Ο Μάικλ Όουεν σε πετυχημένη διαφήμιση του BT Sport, στου οποίου τις ποδοσφαιρικές περιγραφές θα συμμετέχει από φέτος. —– Εκεί που ο απλός σπίκερ (όχι Αλέκο Θεοφιλόπουλε, φυσικά δεν σε συμπεριλαμβάνω στον σωρό) βλέπει με, έκδηλη την αίσθηση της ρουτίνας, ένα ωραίο γκολ ο εκστασιασμένος Ray βλέπει ποίηση, μαγεία, μυθικές φιγούρες, νεράιδες, αστερόσκονη και χιλιάδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25 σχόλια σχετικά με το “Η θαυμάσια αγωνία και το αχρείαστο άγχος”

  1. Ο/Η strategic λέει:

    Κατά τον Θωμαΐδη, ο… ψευτόμαγκας ήταν ο Κονσεϊσάο!!!! (http://dikisports.blogspot.com/2010/02/blog-post_2688.html)

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Κι εμένα αυτό μου φάνηκε αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω
    Ακόμα χειρότερα απ το να ήταν κάποιος ανώνυμος τραμπούκος.
    Εκτός αν νοσταλγήσαμε την εποχή του φυσουνιέρη Τάσου Μητρόπουλου …

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Το “εδώ θα είστε πούδρες” δεν το είπε ο Σέρτζιο ή είναι ατάκα μόνο του Ζήση αυτή;

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τέλος πάντων.
    Είπαμε: μαλακίες είν αυτά και πολύ ασχοληθήκαμε.
    Και αυτά και τα άλλα του παλικαριού που φαντάζεται Ινδιάνους, χορούς της φωτιάς και τομαχόουκ του πολέμου.

  5. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    για το υ.γ1 επινοήθηκε και το σχετικό…

    “Έτσι γ@μάν τα molto κρουασάν”

  6. Ο/Η Eidur λέει:

    Ο Κονσεισαο ηταν μαλλον..τελοσπαντων οποιος και να ηταν..
    1)θα συμφωνησω με τον εξαρχιωτη..
    2)Μου την εσπασε που πολλοι παναθηναικοι τα εχουν βαλει με τον τζορβα…ελεος…ενταξει δεν εκανε καλη εξοδο..αλλα ποιος φταιει περισσοτερο αυτος..ή ο αμυντικος που εμεινε πισω απ τον Μουσλι 10 μετρα (ασε που εσωσε και ωραια κεφαλια του Ιβιτς) !!

    3)Ο Βγενοπουλος λετε κατι να ηξερε οταν ειπε και στο -2 να μαστε πριν το ματς με τον οσφπ θα το παρουμε χαχα :p !!

    4)Ο Σισε δεν σκοραρει σε ντερμπυ κλασσικα..

    5)Ο Σπυροπουλος το χει παρακανει..οσο παει χειροτερευει..

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Σχετικό με την συζήτηση που είχατε πριν 2-3 μέρες, μετά το ΠΑΟ-Ρόμα:

    Ο χθεσινός Λέτο δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό τον Νίκο. Εκνευριστικός μέχρι αηδίας και δεν έφταιγε γι’ αυτό η βοήθεια που (δεν) είχε όταν έπαιρνε την μπάλα.

  8. Ο/Η balkou λέει:

    Ο Παο μου φάνηκε κουρασμένος απ’την Πέμπτη. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το ότι περίμενε να φάει γκολ για να βγει εμπρός και τελικά να ισοφαρίσει σε χρόνο dt. (γι’αυτό κι εμένα δε μου φταίνε τόσο οι αμυντικοί που έχασαν τον Μούσλι. Που ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης?) Αντίστροφα κι ο Παοκ όλες τις χαζομάρες μαζεμένες κάθε φορά που έπαιρνε το προβάδισμα, τυχερός ήταν που την γλύτωσε την 2η φορά κι όχι σε μια περίπτωση μόνο.

    Μετά την Πέμπτη δεύτερο συνεχόμενο γκολ που ο Τζόρβας κάνει το άγαλμα. Σουτάρα του Γκαρσία, σουτάρα του Βούτσινιτς αλλά και στα δυο αντίδραση σε στυλ Ατματζίδη όταν συνταξιοδοτούταν όμως, όχι όταν ήταν 24.
    Επιτέλους πήρε κάρτα ο Βύντρα…

  9. Ο/Η Mikou λέει:

    @duendes Εγώ ήμουν που δικαιολογούσα τον Λέτο εγώ είμαι που θα συμφωνήσω μαζί σου σήμερα. Απλά να βάλουμε μία άλλη διάσταση στην όποια κουβέντα επι του θέματος? Σε όλες τις προσπάθειες του Παναθηναικού απο τα πλάγια η κατάληξη ήταν η ίδια. Κάποια σκοτωμένη σέντρα απο την γραμμή του άουτ. Μία φορά πήγε ένα χαφ και βοηθήθηκε το εξτρέμ (βλέπε Σαλπιγγίδης) να μπεί στην περιοχή και ήταν η φάση του γκόλ. Ο παναθηναικός έχει πρόβλημα όχι ανάπτυξης αλλά νοημοσύνης των χαφ του. Είναι απαράδεκτο να να μην υπάρχει κανένα χαφ κοντά πρώτον στο εξτρεμ που βρίσκεται η μπάλα και γίνεται η επίθεση, και δεύτερον είναι επίσης απαράδεκτο να μην υπάρχει κανένας παίχτης στο ύψος της περιοχής για να πάρει αποκρούσεις. Αντίθετα οι Καγκουράνηδες να βρίσκονται βιδωμένοι σε ένα σημείο και ειδικά ο Καραγκούνης να είναι μονίμως ο πρώτος που θα πάρει την μπάλα απο τα σέντερ μπακ για να κάνει το εκπληκτικό!!!!! να την δώσει πάλι στα σέντερ μπακ ή στον σιμάο που όλοι ξέρουμε οτι παίζεται ρουλετα αν θα κάνει στρωτή πάσα.

    Κατα τα άλλα συμφωνω σε όλα με τον EXARCHIOTI.

    Κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι έπαθε ο Κατσουράνης. Δεν νομίζω οτι τρεχει λιγότερο απο ότι στην αρχή του πρωταθλήματός αλλά έχει πάψει να πατάει και περιοχή όπως παταγε…

  10. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Δεν θα δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα… δλδ μπουκάλια στα κόρνερ, τους σεκιουριτάδες που υπερέβαλαν εαυτόν ή τον Κονσεισάο που όπως λέει ο Θωμαϊδης ήταν ο “τσαμπουκάς” (δεν έχω κανέναν λόγο να τον πιστέψω βασικά)
    Όποτε ας μιλήσουμε για το παιχνίδι. Για τον Παναθηναϊκό τα είπα, αλλά με έκραξε ο Exarchiotis 😛 αν και τώρα βλέπω μια διάθεση κριτικαρίσματος για τους παίκτες και πάλι.
    Λέτο, οι 4 αμυντικοί και Καραγκούνης – Κατσουράνης που δείχνουν παίκτες που απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ Η ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ είναι λίγοι για τον Παναθηναϊκό. Και αυτός ο Σπυρόπουλος, πραγματικά κάποτε ήταν μεγάλο ταλέντο, αλλά και αυτώς εξελίσσεται σε έναν κλασσικό μετριότατο ελληνικό ακραίο μπακ.
    Έπρεπε να έρθει ένας Σισέ για να καταλάβετε πιο είναι το απαραίτητο συστατικό για να πάρεις το πρωτάθλημα. Το πάθος (μαζί φυσικά με αγωνιστική ικανότητα) Έπρεπε να έρθει ο Σισέ για να καταλάβεται φίλοι Παναθηναϊκοί τι βλέπουμε εμείς τόσο καιρό στα μάτια του Γκαρσία, του Κοντρέρας, του Βιτόλο, πέρυσι του Κονσεισάο. Και μην μου πείτε τότε γιατί δεν παίρνει πρωτάθλημα. Είπαμε χρειάζεται ΚΑΙ αγωνιστική ικανότητα, αλλά χωρίς την ποδοσφαιρική κάβλα, δεν πας πουθενά.
    @balkou δεν υπάρχει ο παράγοντας κούραση. Απλά τότε μπήκε το αυγό στον κώλο και υπερέβαλαν εαυτόν. Αν έπαιζε ο ΠαναθηναΙκός πάντα όπως έπαιξε τα τελευταία 15 λεπτά στην Τούμπα, τότε θα ήταν 20 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο.
    @Exarchioti για το ΥΓ2. μην ξεχνάς και το
    “Εδώ θα μιλλλλάς όμορφα, ντάξει; Δεν είναι ΟΑΚΑ εδώ. Θα μιλλλλάς όμορφα.” 😛 😛

  11. Ο/Η duendes λέει:

    Mikou, στην μεσοβδόμαδη συζήτηση σας η θέση μου ήταν κάπου στην μέση. Θεωρούσα μεν ότι ο Λέτο κάνει πολλές φορές κατάχρηση τρίπλας με το κεφάλι κάτω αλλά αναγνώριζα ότι σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι μονόδρομος, όταν ο κεντρικός χαφ ή ο μπακ από πίσω σου δεν σου δίνουν στήριγμα.

    Στο χθεσινό παιχνίδι όμως, πραγματικά ‘ξέφυγε’. Με το που έπαιρνε την μπάλα, την έφερνε στο αριστερό, έριχνε το πλούσιο μαλλί μπροστά στην μάπα και επιχειρούσε ατομική ενέργεια που τις περισσότερες φορές που θυμάμαι κατέληγε είτε σε μακρινό σουτ κάτω από δύσκολες συνθήκες είτε σε αποτυχημένη τρίπλα.

    Αν ήμουν Παναθηναϊκός, είμαι σίγουρος ότι θα είχα φτάσει στα όρια μου σε κάποιες φάσεις.

  12. Ο/Η melios λέει:

    Ηταν η δευτερη πιο γκαυλα νικη που εχω ζησει στην τουμπα εναντιον του παναθηναικου..

    Η πρωτη ηταν το 95…Εκει με 10 παιχτες…

    Η επομενη ηταν αυτη…

    Και την γουσταρα ακομα και απο την τσόντα του 2002…

    Γιατί;

    Γιατι και στις δυο φορές σας πήρα threesome με τον διαιτητη…

    “Δεν χρειάζονται αυτά, ούτε και η σπουδή να δείξουμε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν παίρνουν κάρτες, γιατί μετά στις περιπτώσεις Φωτάκη (αντικανονικό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια) και Μουσλίμοβιτς (τσαμπουκάς στο πλάγιο) κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Δεν σας έβαλε κανείς εκεί να κάνετε τους ινστρούχτορες. Μια απλή κωλοπεριγραφή ζητάμε, τόσο δύσκολο είναι;”

    Νίκο εισαι ευπρόσδεκτος οπωτε θες να ανηφορίσεις θεσσαλονική και να κατσουμε να δουμε τα τελευταια ντερμπυ της δεκαετιας του ΠΑΟΚ με το ΠΟΚ και μετα αμα θες ξανα πες “Μια απλή κωλοπεριγραφή ζητάμε, τόσο δύσκολο είναι;”

    Το γεγονος οτι γνωστός σπεακερ, κατα ομολογημένως φιλαλθός της ΑΕΚ, προτημησε να μεταδωσει την ομαδα της καρδιας του απο το να ανυφορίσει στην θεσσαλονική τελικά σοκαρισε πολλους κάτω γιατι σε άλλα ειχαν συνηθήσει…

    Και τελικα εκανε το σπικαζ ο “γνωστός της Θεσσαλονικης”…

    Δεν καταλαβαινω ποσο πολλύ σε προβληματησε το σπικαζ για να σε κανει να πεις “Μια απλή κωλοπεριγραφή ζητάμε, τόσο δύσκολο είναι;”

    Α!Ο τσαμπουκάς του Μουσλιμοβιτς σε πηραξε…

    Η δεσποινιδα που εχεις για εξτερμ και πεταξε την μπάλα πάνω στον καθιζόμενο παιχτη, αφου πρωτα του εριξε κλωτσίδι δεν σε πειραξε;

    Ε αφου δεν πηρε την καρτα για το κλωτσιδι σε λεει τι θα παρω καρτα γιατι πεταώ την μπάλα;

    και ολα αυτα στο 18’…

    Η’ καθε φορά οταν βγαινεις μπροστα, να σφυρίζει το φαουλ και να σε κόβει την επιθεση δεδομενου οτι ο αντιπαλος εχει αργα center back…

    Κλασσική ελληνική διαιτησια…

    Γιαυτο ηταν γκαύλα…

    Ενταξει το ξερουμε απο το Σεπτεμβρη οτι θα το πάρεις το πρωταθλημα…

    Αφου ο “παππους” πέταξε λευκη πετσέτα απο το καλοκαιρι…

    Και να μην εισαι μες τα πραγματα μονο απο τις κινησεις που εκανε το καταλαβαινει κανεις…

    Το ξερουμε οτι η ιστορια θα εχεςι το ιδιο τελος…

    Τριτοι… και ισως τεταρτοι…

    Στα @@ρια μου οι κουπές και οι κατσαρόλες…

    Και το ξες καλα αυτό απο εμενα…

    Το ειχα γραψει και στο φορουμ της barca το 2007 που ειχανε σκηλιασει όλοι για το πρωταθλημα…

    Αλλά ξέρω οτι I Fucked up your puppet show…

  13. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Βασίλη, νομίζω πως είμαι ο πρώτος που κριτικάρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού και μάλιστα πολύ αυστηρά.
    Κατά συνέπεια είναι άστοχο αυτό που μου καταλογίζεις πως άρχισα τώρα πάλι να τους κριτικάρω.
    Δες το post σου, δες πόσους παίκτες αναφέρεις και ύστερα κρίνε τους με βάση αυτά που έκαναν στο αγώνα γιά να δεις πως δεν είναι έτσι τα πράγματα.
    Εντάξει, μπορεί να μην διαθέτουμε την … άτυχη εκδοχή του Ινιέστα στην ομάδα που μετά από μιά βδομάδα μεταμορφώνεται σε βλάκα, αλλά κάτι κάνουμε.

    @melios Προφανώς είναι δικαίωμά σου να βιώνεις κάθε νίκη με τον τρόπο και την ένταση που θέλεις.
    Δεν συμμερίζομαι τους λόγους που σε πόρωσαν τόσο πολύ, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος.
    Εγώ πάλι θυμάμαι μιά νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, πρώτη αγωνιστική ήταν και είχα τον Σάντος προπονητή.
    Εκεί με γλέντησες κανονικά, δεν υπήρχα στο γήπεδο.
    Και τότε δεν ήσουν εσύ το φαβορί.
    Εμένα μιά τέτοια νίκη θα με πόρωνε και όχι μιά νίκη τύπου … Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004.
    Tώρα γιά το αν έρθεις τρίτος ή τέταρτος πραγματικά δεν το ξέρω.
    Επειδή όμως είμαι συνεπής με τον εαυτό μου, στο τέλος της περσινής χρονιάς είχα πει πως το στοίχημα γιά τον ΠΑΟΚ ήταν να προχωρήσει λίγο περισσότερο απ αυτό που πέτυχε πέρυσι και να μην υπάρχει πισωγύρισμα.
    Ο ΠΑΟΚ προχώρησε και δείχνει να βαδίζει με βάση κάποιο προγραμματισμό.
    Και αυτό είναι το σημαντικότερο γιά να ξαναγίνει η μεγάλη ομάδα που εμείς οι παλιότεροι θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και πολλές φορές με δέος.

  14. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Υποσημίωση: τώρα είδα Μέλιο πως αναφέρεσαι κι εσύ σε κείνο το παιχνίδι του 2002.
    Αφού δεν σε έφτιαξε εκείνο το παιχνίδι, ή μάλλον σ έφτιαξε το προχθεσινό περισσότερο, οκ.
    Πάσο

  15. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Mikou, αυτό που ζητάς απ τα χαφ του Παναθηναϊκού, είναι αυτό που πρέπει να κάνουν μέχρι και τα χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης.
    Οσο εύκολο φαίνεται, τόσο δύσκολα μπορεί να γίνει 😉

  16. Ο/Η Mikou λέει:

    Δεν είπα ποτέ οτι είναι κάτι ευκολο. Θέλει πολλά πνευμόνια και συνεχείς κινήσεις στον χώρο. Αυτό όμως πρέπει να κάνει ένα χαφ που σέβεται τον εαυτό του. Αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες και γιαυτό κάθε φορά που βλέπουμε τα στατιστικά (χιλιόμετρα που έχει τρέξει ο κάθε παίχτης) τότε πάντα πρώτοι είναι ο Μπάλακ, ο Τσαβι κλπ. Δεν ζητάω απο τα χαφ του Παναθηναικού να είναι πάντα εκεί που πρέπει γτ τότε δεν θα έπαιζαν στον Παναθηναικό αλλά θα ήταν στη θέση του Μπάλακ. Αλλά τουάχιστον να το προσπαθούν. Και να γίνει στα 90 λεπτά έστω 4 -5 φορές. Όταν προσπαθείς το σωστό, εχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις σωστό αποτέλεσμα απο το όταν προσπαθείς το λάθος, που τότε το σωστό θα είναι τυχαίο.

    Εγώ όλη τη χρονιά απο το γήπεδο δεν βλέπω αυτό το “απλό” πράγμα. Την προσπάθεια για το σωστό.

  17. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν διαφωνώ σ αυτό που λες, απλά νομίζω πως γιά να περάσει κάθε προπονητής την δική του φιλοσοφία ανάπτυξης και το δικό του σύστημα απαιτείται πολύς χρόνος (άντε να το εξηγήσεις αυτό τώρα στους … φιλάθλοι)
    Γιά παράδειγμα, στην Μπαρσελόνα που όλοι την θαυμάζουμε γιά τον τρόπο παιχνιδιού της, οι περισσότεροι παίκτες (πλην μεταγραφών) παίζουν 4-3-3 από 8 χρονών, μέχρι να … φύγουν απ την ομάδα.
    Δεν γίνεται τυχαία αυτό.
    Η συνοχή είναι εύκολη στα λόγια αλλά δύσκολη στην πράξη.
    Και εννοώ βέβαια το δημιουργικό ποδόσφαιρο, αυτό που παράγει φάσεις και θέαμα, γιατί αυτό που καταστρέφει, μπορεί να διδαχτεί και σε ένα καλοκαίρι (στα κατάλληλα φυσικά “υλικά οικοδομής”, χάμερ, κίλερ κλπ)

  18. Ο/Η Mikou λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα σε όλο το σκεπτικό που έχεις αναπτύξει παραπάνω. Και γιαυτό είμαι υπέρμαχος του Νιόπλιας και της παραμονής του που απο όσο μας έχει δείξει (προφορικά αλλά και στις Ελπίδες) υποστηρίζει αυτό το ποδόσφαιρο.
    Και κάτι άλλο, δεν νομίζω οτι είναι πάντως τόσο δύσκολο απο τον Καραγκούνη να μην είναι τόσο ανούσιος αλλά να κάνει κάτι ουσιαστικό για αυτή την ομάδα…

  19. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    “Εμένα μιά τέτοια νίκη θα με πόρωνε και όχι μιά νίκη τύπου … Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004.”

    O Παναθηναϊκός τι ήταν, η Ισπανία;;; 🙂

    Ωραία η σποντίτσα, αλλά τόσα χρόνια άλλοι πανηγύριζαν για νίκες και πορείες στην Ευρώπη με ποδόσφαιρο χειρότερο απ’ της εθνικής Ελλάδας… 😉

  20. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Btw respect στον τιτλο του ποστ. Το βλεπω και δεν το χορταινω στ comments update!

  21. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Οχι ο Παναθηναϊκός ήταν η Εθνική Βραζιλίας
    Και αν απευθύνεσαι σε μένα θα έχεις καταλάβει πως δεν με φτιάχνουν τέτοιες νίκες.
    Τώρα αν πορώθηκες κι εσύ είναι δικαίωμά σου.
    Απλά δεν πρόλαβες να δεις την ομαδάρα του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 70 και του 80.
    Εκεί να δεις πόρωση
    Τώρα όλοι βολευόμαστε με τα λιμά
    Και δεν είχα καμιά διάθεση γιά σπόντα, μεγάλη νίκη ναι, αλλά από μπάλα λίγα πράγματα. Το ίδιο θα έλεγα γιά οποιαδήποτε αντίστοιχη νίκη του Παναθηναϊκού
    Και επειδή με παρακολουθείς καιρό, θα ξέρεις πως δεν το λέω έτσι.

  22. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν θεωρώ του παίχτες του ΠΑΟΚ λιμά. Έχει και καλούς παίχτες ο ΠΑΟΚ. Κι εκτός απ’ αυτό είναι μια ομάδα που κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που έχει. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να χαρώ μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έκανε μεταγραφές 15 εκ. ευρώ, όπως κι αν ήρθε αυτή.
    Η πώρωση προήλθε απ’ το γεγονός ότι στο γκολ του Σισσέ, σχεδόν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες πιστέψαμε ότι το ματς έχει χαθεί.
    Ακριβώς επειδή δεν έχω προλάβει το ποδόσφαιρο των δεκαετιών του ’70 και του ’80, παρακολουθώ το τωρινό ποδόσφαιρο και μου αρέσει. Δεν κάθομαι κάθε μέρα να γκρινιάζω όπως πολλοί (όχι εσύ συγκεκριμένα) για το πόσο έχει καταστραφεί κτλ. Αν δεν μου άρεσε απλά δεν θα ασχολούμουν.

    Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει ένα κείμενο εδώ στο sombrero που κατηγορούσες έναν δημοσιογράφο επειδή συνέκρινε μια ομάδα (τον ΠΑΟΚ νομίζω) με τα μεγαλεία του παρελθόντος ή κάτι τέτοιο…

  23. Ο/Η melios λέει:

    Πια πόρωση Νίκο;

    Την δεκαετια του 70 που ειχα την καλυτερη ομαδα και κατεληξα με ενα πρωταθλημα και δυο κύπελλα;

    Το βιντεο το ανεβασα για εσένα

    http://www.youtube.com/watch?v=MvXDAfa2iWU

    Δες τις παπαριες που λένε οι παίχτες του πάλε ποτε ΠΟΚ για το επόμενο πρωτάθλημα…

    Πριν ξεκινησει το πρωταθλημα το ειχαν ιδη κατακτησει…

    Αν όχι αυτοί η ΑΕΚ…

    Ο ΠΑΟΚ το έχασε γιατι γέρασε…

    Εμένα σε είπα οτι με γκαύλωσε η νίκη γιατι σε πήρα thressome με το διαιτητη…Και στο Ελληνικό πρωταθλημα που ζούμε κατι τέτοια ειναι treble…

    Η τσόντα το 2002 εμενα προσωπικά δεν με αγγίζει…

    Εσας μπορεί, γιατι ουσιαστικά εκείνος ο μήνας για τον παναθηναικό, ήταν ο προάγγελος της “ριζούπολης”…

    Αμα θυμάσαι, την επόμενη αγωνιστική σε έκανε κλαρίνο η προοδευτική και πήγες να αποκληστεις στην Ευρώπη από μια Βουλγάρικη ομάδα, οπου καθαρησε στο τέλος ο Βαζέχα αμα θυμαμαι καλα…

    Αφου οι γαυροι σας φωναζαν εκει εκει στην Β εθνική…

    Και εφυγε ο Σαντος και πηγες να αποκλησεις την Πόρτο στο UEFA στα ημιτελικα…

  24. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Γεμάτοι μύγες είστε παιδιά και μυγιάζεστε εύκολα.
    Τα λιμά δεν πηγαίνουν στους παίκτες, πηγαίνουν στη μπάλα που βλέπουμε.

    Τί σχέση έχει ωρέ Μέλιο το αν δεν πήρες πολλά πρωταθλήματα την δεκαετία του 70?
    Αυτό είπα εγώ;
    Η πόρωση έχει σχέση με την εμμφάνιση ή με το αν θα πάρεις πρωτάθλημα;
    Δηλαδή αν δεν το πάρεις φέτος θα ξενερώσεις;
    Θα γυρίσεις αναδρομικά πίσω τα συναισθήματά σου και θα πεις ότι τελικά δεν πορώθηκες τόσο με την προχθεσινή νίκη;
    Εμένα με πορώνει πρώτα η μπάλα που παίζω και μετά η νίκη.
    Και αυτά τα … θρισόμς που μου γράφεις δεν τα καταλαβαίνω καθότι είναι φτωχά τα αγγλικά μου 🙂

  25. Ο/Η melios λέει:

    Νικο, απο την στιγμη που δεν με διαβαζεις, ενω εγω σε διαβάζω πραγματικα δεν εχει νοημα να απαντησω στο αν εγω “θα αλλαξω τα αισθηματα μου” για την ερωτηση που με κανεις…

    Δεν πιστευω οτι η πολυμετοχικη προπαγανδα, που εσυ υποστηριζεις οτι θα παρει το πιο δικαιο πρωταθλημα “διαιτητικα” την τελευταια 15ετια, θα αφησει τον ΠΑΟΚ να παρει πρωταθλημα…

    Αυτο με την μπαλα δεν το σχολιαζω, γιατι αν αναλογιστει κανεις το “ποδοσφαιρικό υλικο” που εχεις και αυτο το “ποδοσφαιρικό θέαμα” που παρουσιαζεις λυπαμαι αλλα αντικειμενικα και υποκειμενικα δεν θα επρεπε καν να ασχολεισαι ενω εσυ με μιλας για μασχαλες και καρπουζια…

    Το βιντεο ειναι απο τα ωραιοτερα που εχω δει στην ζωη μου και η σκηνη που μιλανε οι σαλιαρηδες του ΠΟΚ ειναι η κρυφη αληθεια του ελληνικου ποδοσφαριου και η δεκαετια του 70 που μας εχετε ζαλισει τα @@ρια εσεις οι παλαιοι…

    Ο ΠΑΟΚ χανει το επομενο πρωταθλημα απο το καλοκαιρι γιατι οι παιχτες του “γερασαν”…

    Για την ιστορια, το επομενο πρωταθλημα το διεκδυκησαν οι δυο σαλιαρηδες που μιλανε στο βιντεο…

    Σε αυτο, αυτοι που μιλανε ειχανε φαει 4 ο ενας και 3 ο αλλος…

    ΚΑι τωρα αυτοι οι σαλιαρηδες και παρομοιοι που θεοπηθηκαν σε μια υπερεκτημημενη δεκαετια αλλωνιζουν στις εκπομπες τα καναλια και τα ραδιοφωνα και και και…και ολοι τους κατακρινουμε ολοι τους τιμημουμε ολοι τους βλεπουμε και ολοι τους βριζουμε…

    Αλλα εσεις τοτε τους κακομαθατε και η συνεχεια εγινε γνωστη…

    ΚΑι ετσι ηρθε και ο Βαρδιγιονανισμος και μετα ο Κοκκαλισμιστικισμος και αναμενεται ο Σαουδαριβαικος…

    Πες με τωρα ξανα αμα ειναι ασχετο τα ποσσα πρωταθληματα πηρε ο ΠΑΟΚ τα 70’ς θα εχουν σχεση η όχι;

    Γιατι ο αλλος το επερνε για πλακα και ελεγε και παπαριες στην καμερα..ΚΑι ετσι εξηγειτε ηοι παπαριες που πετανε τωρα…Ανεκαθεν ειχανε το ασυλο…

    Παρακαλώ μπορειτε να συνεχείσται…

    Ειμαι προιον της νοσηρηρας σας φαντασιας…

    YΣ.Σχετικα με τα φτωχα αλλγικα σου σε λεω οτι You will never understand…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *