Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μαθήματα ποδοσφαίρου: La vaselina

Στο προηγούμενο μάθημα: La gambeta

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τη vaselina και μη φοβάστε, δεν θα πονέσετε. Εκτός αν είστε τερματοφύλακες βέβαια. Η βαζελίνη είναι το μικρό ξαδερφάκι του… σομπρέρο στην μεγάλη οικογένεια του θεαματικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τις φάσεις στις οποίες ο επιθετικός τσιμπάει ή σηκώνει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και τον κρεμάει για να σκοράρει. Αν ο παίκτης χτυπήσει την μπάλα με την κατάλληλη δύναμη δεν υπάρχει πιθανότητα ο τερματοφύλακας να πιάσει το σουτ. Μόνο που δεν είναι καθόλου εύκολο και χρειάζεται υψηλή τεχνική, αλλά και ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση (αφού αν χαθεί ένα τέτοιο γκολ, ο παίκτης θα τα ακούσει από προπονητή και φιλάθλους) από τον ποδοσφαιριστή.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει τέτοια γκολ και στα δικά μας μέρη από τον Ζιοβάνι ή το Νάτσο Σκόκο. Αφορμή για το σημερινό σχόλιο, το γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο χθεσινό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο “Πιπίτα” αφού ξελάσπωσε την Εθνική Αργεντινής, έκανε το ίδιο και για την ομάδα του καθαρίζοντας το ματς.

Και επειδή κάθε καλό μάθημα πρέπει να κλείνει με μια επανάληψη των όσων έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα, ας απολαύσουμε το πανέμορφο γκολ του Ματίας “Μάτι” Φερνάντες, τότε που μάγευε στη Χιλή με τα χρώματα της Κόλο Κόλο μαζί με τον Ουμπέρτο Σουάσο. Συνδυασμός gambeta και vaselina σε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ:

https://www.youtube.com/watch?v=v1b36nM_16g

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Λιονέλ, ο Ντένις και τα πέντε σερί χαμένα πέναλτι του Ντιέγκο

Ήταν ένα ακόμα από τα κλασσικά παιχνίδια της Αργεντινής επί θητείας Σαμπαόλι. Αρκετές κακές επιλογές στην 11αδα, ομάδα χωρίς πλάνο, δύο αμυντικά χαφ απέναντι σε μια ομάδα που δεν απειλούσε και ένας Μέσι να προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος και να είναι ξανά μετριότατος με τη φανέλα της Αργεντινής. Μέχρι που ο Μάξι Μέσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ο Αντρέα γνώρισε τον Ρομπέρτο

Σεζόν 2000-01. Ο Αντρέα Πίρλο που έχει κάνει ντεμπούτο στη Σέριε Α μόλις στα 16 του, αγωνίζεται πλέον για τέταρτη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην Ίντερ, με τη ρετσινιά του αιώνιου ταλέντου να πλησιάζει. Οι προπονητές δεν τον πιστεύουν, πηγαίνει δανεικός, γυρίζει, δεν μπορεί να βρει θέση στην ομάδα του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Μαθήματα ποδοσφαίρου: La vaselina”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ορίστε κύριοι
    Είδατε τί θεαματικό και καλό πράγμα είμαστ εμείς οι … βαζελίνες; 🙂

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Σ’εμάς το λες. Εσείς που το θεωρείτε βρισιά 🙂

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ δεν το θεωρώ βρισιά
    Ηδονή είναι 🙂

  4. Ο/Η eponymo λέει:

    aporia ayto to mpip mpip sto goal tou higuain to exw akousei kai se alla goal ayto kai kala ti einai ???

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Συνήθως το κάνουν στην Ισπανία (αλλά όχι μόνο) σε ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις. Όταν μπαίνει γκολ παίζουν αυτό το μπιπ-μπιπ.

  6. Ο/Η BVB λέει:

    του Ricken στον τελικο του 97 με τη juve πιανεται?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *