Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (el sombrero): Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Άρης επικράτησε εχθές της Λάρισας, στο γήπεδο Χαριλάου, με σκορ 2-0. Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής, καθώς μερίμνησε γι’ αυτό ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας με το καλλιτεχνικό παρατσούκλι ‘Rade’, που αργότερα έμαθα ότι βγαίνει από το κακόηχο Ραντοσαβλίεβιτς, ο οποίος κατάφερε να αποβληθεί από το 16ο λεπτό, με δυο κίτρινες κάρτες δίπλα στην γραμμή του κέντρου.

Τα γκολ του Άρη σημείωσαν ο Ναφτί, ένας εκ των ποιοτικότερων αμυντικών χαφ στην Ελλάδα – ο οποίος όμως δεν μπορεί να συγκριθεί, ακόμα, με τον ..Ινιέστα (inside joke) – και ο συνήθης ύποπτος, Κάμπορα που είναι πλέον δεδομένο και από τον πιο άμπαλο εκ των φιλάθλων, ότι βρισκόταν στην ίδια σειρά που περίμενε και ο Ινζάγκι, την τρίτη μέρα της Ποδοσφαιρικής Δημιουργίας. Στην σειρά αυτή, αντιθέτως, είναι αποδεδειγμένο πως δεν βρισκόταν ο Χαβίτο γεγονός που στο, ελλειπέστατο από ποδοσφαιρική παιδεία, μυαλό του …πολύπειρου οπαδού του Άρη είναι εγκληματικό και άξιο χλευασμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξαν διάφορα happenings, με αφορμή την συμπλήρωση ενός ημερολογιακού χρόνου από την τελευταία φορά που ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Ακριβέστερα, αποδόθηκε μια τούρτα στην βούλα του πέναλτι και ακολούθησε θεατρικό σκετσάκι με ανατροπές μέσα στην περιοχή.

(5 προτάσεις για το Pre-game show, που δεν υλοποιήθηκαν:

1. Ξεκίνημα με ομιλία διακεκριμένου καθηγητή διαιτησίας. Να αναγνωσθεί αργά και καθαρά ο ορισμός του ‘πέναλτι’ από κάποιο γνωστό Αγγλικό λεξικό και όλος ο σχετικός κανονισμός καταλογισμού του, από τα εδάφια της FIFA.
2. Προβολή στο μάτριξ του γηπέδου της φάσης του περσινού πέναλτι – φυσικά σε ασπρόμαυρη εκδοχή με μελό μουσική από πίσω. Με την ευκαιρία, να προβληθούν και τυχαία πέναλτι από την ιστορία του Άρη. Όσο παλιότερα τόσο το καλύτερο, για να προσομοιωθεί και η αγωνία του κόσμου για το αν θα μπει ή όχι.
3. Βράβευση του Τιάγκο Ζεντίλ (που κέρδισε το τελευταίο πέναλτι), του Κάμπορα (που το εκτέλεσε εύστοχα) και του αμυντικού του Θρασύβουλου (που το έκανε) και δηλώσεις αμέσως μετά για το πως βίωσαν την φάση. Φανέλα του Άρη με τις υπογραφές και των τριών να πωλείται από την μπουτίκ, με τον αριθμό 11 από πίσω.
4. Κλήρωση, με βάση το εισιτήριο του γηπέδου, ώστε 10 υπέρ-τυχεροί να μπούνε μέσα, να κερδίσουν και να εκτελέσουν πέναλτι.
5. Συμβολική αφαίρεση της βούλας του πέναλτι από την περιοχή στην οποία θα κάνει επίθεση ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο.)

Στα παράδοξα του αγώνα τοποθετείται και η φάση του δεύτερου γκολ, όταν ο Κάμπορα περνάει τον τερματοφύλακα της Λάρισας, αυτός τον ανατρέπει αλλά ο Αργεντινός πεσμένος στο χόρτο προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σταθόπουλος κατοχυρώνει το γκολ αλλά οι παίκτες της Λάρισας πέφτουν πάνω του, ζητώντας του να το ακυρώσει και να σφυρίξει την παράβαση! Πρόκειται για μια ομολογουμένως περίεργη επιλογή, αν αναλογιστεί κανείς ότι η υπόδειξη του πέναλτι θα σήμαινε και την αποβολή του τερματοφύλακα, δηλαδή την συνέχιση του αγώνα με 9 παίκτες για 55 λεπτά (και έχοντας μόνο μια αλλαγή διαθέσιμη πλέον) και με τον Άρη να έχει την μεγάλη ευκαιρία, με το πέναλτι, να κάνει το σκορ 2-0 έτσι κι αλλιώς! Μια μέρα αργότερα και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω αν η ενέργεια τους αυτή λέει πολλά, που δεν αντιλαμβάνομαι, ή τίποτα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΛ, Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το κλάμα

Οι λέξεις μου για τον Άρη έχουν στερέψει εδώ και καιρό, σε αντίθεση με το κουράγιο μου να ασχολούμαι ακόμα. Ευτυχώς εμφανίζονται συχνά-πυκνά κάποιες εικόνες τόσο δυνατές που σε βγάζουν από τη διαδικασία να γράψεις οτιδήποτε, γιατί μιλάνε από μόνες τους, λέγοντας στον καθένα που τις βλέπει αυτά που θέλει να ακούσει, ανάλογα πάντα με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περί σεβασμού και τιμής

Ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά (και μη) γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ο θάνατος του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με διάφορους τρόπους. Με χιούμορ, με αφιερώματα στα πεπραγμένα του αποθανόντος, με κατάρες, με RIP, με στενοχώρια από κάποιους γιατί έφυγε ένας… μάγκας (!). Μέχρι που ήρθε ένα γεγονός που γράφτηκε για πλάκα και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Πέρασε κιόλας ένας χρόνος”

  1. Ο/Η Henry λέει:

    Χρόνια μας πολλά!

  2. Ο/Η kogi λέει:

    Έχω την εντύπωση ότι οι παίκτες της Λάρισας ζητούσαν επιθετικό του Κάμπορα στον Βιέρα.. 😛

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Εννοείται ότι κάνεις πλάκα, ε; 😀

  4. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Έναν χρόνο οι αντίπαλοι παίζουν με 10 ή με 9 ή με 8…

  5. Ο/Η 4minister λέει:

    Νομίζω ξέχασες το πρώτο και καλύτερο.

    1. Κοπή πίτας γενεθλίων, με ένα κεράκι φυσικά, και εκφώνηση, από ηγετικό στέλεχος της Super 3, πανηγυρικού λόγου. Επιβάλλεται να γίνει, τουλάχιστον μια φορά, χρήση της φράσης «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται αδέρφια»!
    😛

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Εντάξει αυτό από μόνο του δε λέει και τίποτα. Έχετε κάνει και κανέναν απολογισμό πόσα θα έπρεπε να σας δώσουν σ’αυτό το χρόνο? Θυμάμαι τα δυο που ζητήσατε (και υπεραναλύσαμε, στο μπλογκ) με την Καβάλα, αλλά πλέον αυτών?

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Του Κάμπορα με ΠΑΟ, το χέρι του Ντουντου στο φάουλ με Ολυμπιακό και δυο περιπτώσεις στο Άρης-Ξάνθη, όσο το σκορ ήταν 0-0. Αυτά είναι τα εξόφθαλμα!

    Από εκεί και πέρα υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις που είναι στην κρίση του καθενός.

    ΥΓ. Με την Καβάλα ήταν 3 (!) οι περιπτώσεις που αναλύσαμε, βγάζοντας μάλιστα διαφορετικό συμπέρασμα ο καθένας για το πόσα από εκείνα ήταν και ποια.
    ΥΓ2. Τα παραπάνω είναι μόνο για την φετινή σεζόν. Το διάστημα Φλεβάρη-Απρίλη, βαριέμαι να το ‘ανακαλέσω’.

    @4minister, η τούρτα που στήθηκε στην βούλα του πέναλτι είχε κανονικά κεράκι το οποίο σβήστηκε εν μέσω αποθέωσης. 🙂

  8. Ο/Η balkou λέει:

    Οκ, θενκς! (μόνο του κάμπορα και με την Ξάνθη θυμάμαι, με τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να’χω δει τις φάσεις γενικώς!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *