Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βίβερε περικολοζαμέντε

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του ‘Vicky Cristina Barcelona’ η γυναικάρα-γυναικάρα Σκάρλετ Γιόχανσον έκανε στον Γούντι Άλεν, μια από εκείνες τις υπαρξιακές ερωτήσεις που οι ηθοποιοί συνήθως κάνουν, περιμένοντας κάποια βαθυστόχαστη απάντηση πάνω στην αξία της Τέχνης και  του πνεύματος και στην σημαντικότητα των ιδίων στην Ζωή και στην Εξέλιξη των Ιδεών, ώστε να ασχοληθούν μετά με τα ναρκωτικά τους χωρίς να τους απασχολούν υπαρξιακά κενά και αηδίες:
– “Γούντι, ποιό είναι το κίνητρο μου για την ταινία”;
Ο τρισμέγιστος Γούντι, δίχως να το φιλοσοφήσει πολύ και με τον ωμό ρεαλισμό που τον διακρίνει στις ατάκες του, την αποστόμωσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία:
– “Ο μισθός σου”.

Αφήνοντας – όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να μην γινόμαστε και ουτοπιστές – έξω από τον αγώνα όλο τον φανατισμό που κυριαρχεί στην πόλη τις τελευταίες μέρες και θα είναι παρών και στις κερκίδες σήμερα και παραβλέποντας ανώτερα ιδεολογικά κίνητρα και καμικάζι υποσχέσεις για “Νίκη ή Θάνατος”, ο Άρης πρέπει στο χόρτο να προσπαθήσει να παίξει μπάλα. Μπάλα την Απλή και όχι την μπάλα των τελευταίων ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αν το παιχνίδι για μια ακόμα φορά οδηγηθεί στις ασταμάτητες κλωτσιές, τα συνεχή μαλώματα, τις συνεχόμενες διακοπές και τα άπειρα στημένα, τότε το οποιοδήποτε πλεονέκτημα του δίνει το γεγονός ότι παίζει εντός έδρας είναι πολύ πιθανόν να χαθεί. Και για να αντιληφτείς τον λόγο, δεν χρειάζεται να είσαι κανένας πανεπιστήμονας: 9 από τα 14 γκολ που έχουν επιτευχθεί στα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων έχουν μπει από στημένες φάσεις! Και απ’ αυτά, τα 7 μπήκαν στην εστία του Άρη. Απλά δεδομένα, που δείχνουν ότι αν το ματς οδηγηθεί πάλι στην ‘ρουλέτα’ των ατέλειωτων στημένων, ο ΠΑΟΚ θα έχει ήδη κερδίσει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Ας ελπίσουμε ότι ο Κούπερ θα μπορέσει να επιβληθεί στο υπέρμετρο πάθος των παικτών ώστε να κατευθύνει το παιχνίδι εκεί που συμφέρει τον Άρη. Στο ορθολογικό άνοιγμα της άμυνας του ΠΑΟΚ από εκεί που ‘πονάει’. Δηλαδή από τα άκρα του…

Σχετικό:
ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ: Sombrero rewind, πριν τον πρώτο αγώνα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο άνθρωπος που χάθηκε στην ομίχλη

Όσοι παρακολούθησαν προχθές την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός έγιναν μάρτυρες της πιο κακιασμένης ομίχλης που έχει συναντήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως είναι δυνατόν να στερεί αυτό το φυσικό φαινόμενο από όλους εμάς το δικαίωμα να δούμε μπαλίτσα και φυσικά πως είναι δυνατόν ο επιστήμονας διαιτητής να σκέφτεται επί 30 – και βάλε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Βίβερε περικολοζαμέντε”

  1. Ο/Η apostolos λέει:

    σωστό ως θεωρία, δεν λαμβάνει όμως υπ’όψιν του (όχι και τόσο..) εξωγενείς παράγοντες. Δηλαδή την διαιτησία. Και ο Σπάθας σφυρίζει πολύ … Άρα και να θέλεις να παίξεις μπάλλα μπορεί να οδηγηθείς στα στημένα θέλοντας και μη. Εκτός να δώσει εντολή ο Κούπερ να μην πέφτουν με δύναμη στις φάσεις. Πράγμα, μάλλον καταστροφικό…

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Τελικά, τι έγινε?

  3. Ο/Η duendes λέει:

    “Δικαίωση”. 😀
    Δεν έγιναν καν ευκαιρίες τα στημένα του ΠΑΟΚ και με την μπάλα κάτω ο Άρης κυριάρχησε εκμεταλλευόμενος πλήρως το πλεονέκτημα της έδρας.

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Επειδή πάλι πρέπει να τα λέμε όλα, αυτό το … πλεονέκτημα της έδρας περιλάμβανε και πολλά άσχημα πράγματα πριν την έναρξη του αγώνα που καλό είναι κάποτε να σταματήσουμε να βλέπουμε
    Και επιτέλους κάποτε να μην χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία το “κι εσείς σκοτώσατε τους Ινδιάνους” …

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Μαζί σου Νίκο, αλλά αυτό το “κάποτε” καταλαβαίνεις ότι είναι ουτοπικό να περιμένεις να το ορίσει ξαφνικά κάποια συγκεκριμένη ομάδα.

    Όσο υπάρχει ατιμωρησία κάπου (η οποία στο τέλος από τα αστεία ΜΜΕ καταλήγει να βγαίνει σαν “μαγκιά” και “κολαστήριο”), θα θρέφεται εκδικητικό μίσος κάπου αλλού – ακόμα και σε άτομα που δεν το περιμένεις.

    Δεν θέλω να μπω σε αναλυτική συζήτηση για το σε ποιά ακριβώς σημεία αναφέρεσαι, αλλά όταν κάποιος είναι προκλητικός εξ αρχής σ’ενα ματς που είναι εδώ και ..εβδομάδες στην τσίτα, είναι λίγο άστοχο μετά να κλαίγεται για την αντιμετώπιση που είχε!

    Δυστυχώς αυτά τα ματς έχουν ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό από το επίπεδο “γιορτή του ποδοσφαίρου”.

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αυτό ακριβώς περίμενα ν ακούσω
    Οτι φταίνει οι Ινδιάνοι
    Αυτοί που μας έκαναν τα ίδια, που μας προκάλεσαν που έτσι που αλλοιώς.
    Αρα κι εμείς τί να κάνουμε;
    Δεν πάμε πουθενά έτσι όμως 😉

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κατάλαβες από την απάντηση μου.

    Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες, απλά σου εξηγώ ότι δεν γίνεται να περιμένεις αλλαγές σ’ αυτές τις νοοτροπίες χωρίς να υπάρχει σοβαρός ανώτερος έλεγχος (εφάμιλλος της ΟΥΕΦΑ) και τιμωρίες (δίχως εξαιρέσεις) σε κάθε ανάλογη συμπεριφορά. Αν το περιμένεις, τότε το ίδιο γενικό και αόριστο “δεν πάμε πουθενά” θα συνεχίσεις να το λες μέχρι τα βαθιά σου γεράματα – και θα συνεχίζω να συμφωνώ.

    Η προτελευταία παράγραφος περί πρόκλησης δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση οτιδήποτε κατακριτέο έγινε. Απευθύνεται στις δηλώσεις περί αντιμετώπισης, που έκανε η πλευρά του ΠΑΟΚ και όχι στο δικό σου σχόλιο. Η αναφορά σε σένα στην αρχή της είναι λανθασμένη.

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Και δεν έβαλα τυχαία τα ΜΜΕ στην συζήτηση Νίκο.
    Εδώ σε κείμενο γνωστού ντόπιου “αρθρογράφου” σε αθλητικό σάιτ (και ραδιόφωνα κτλ κτλ) που κάποιος έκανε παράθεση στο άλλο τόπικ για να διαβάσουμε τις ..εμπεριστατωμένες αναλύσεις του υπάρχει ήδη υστερόγραφο που λέει “ΠΡΕΠΕΙ να φροντίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την άψογη φιλοξενία του Άρεως στα πλέι οφ”. Και πίστεψε με, δεν το εννοεί όπως διαβάζεται..

    Και περιμένεις εσύ αυτοσυγκράτηση από τους οπαδούς μέσα στο γήπεδο.

  9. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ δεν περιμένω τίποτα.
    Απλά δεν γουστάρω αυτού του είδους την … δύναμη της έδρας
    Ούτε την καμαρώνω ούτε θα την επικαλεστώ ποτέ.
    Μόνο να ντρέπομαι θα μπορώ όταν θα την επιδεικνύει η ομάδα μου.
    Η οποία επίσης δεν στερείται “παλικαριών”.

  10. Ο/Η balkou λέει:

    Δικαίωση? Μια χαρά κλωτσιές και μαλώματα είχε το ματς 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *