Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα τύμπανα ξεκίνησαν να ακούγονται

Σε περίπτωση που δεν το πήρατε χαμπάρι, βρισκόμαστε ακριβώς 100 μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ που, ως γνωστόν, φέτος θα διεξαχθεί στην ήπειρο του Μπόνο του Νέλσον Μαντέλα, την Αφρική. Χιλιάδες βουβουζέλες, όλων των ηλικιών, των χρωμάτων και των τρόπων κατασκευής, ξεκινούν σιγά-σιγά απ’ όλο τον πλανήτη με ιερό προορισμό την Μέκκα της φασαρίας, την Νότια Αφρική.

Ταυτόχρονα μεγάλος αναβρασμός επικρατεί και στις μεγαλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις που τρέφονται από το ποδόσφαιρο. ΜΜΕ, εταιρείες ένδυσης, η ΦΙΦΑ και διάφοροι άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι μπαίνουν στην τελική ευθεία εκμετάλλευσης του προϊόντος. Το οικονομικό τους επιτελείο – κάτι κουστουμαρισμένα μυαλά που άμα τα χαρίσεις σήμερα 1 ευρώ και ένα μολύβι για να ξεκινήσουν μια επένδυση, σε 2 μήνες θα έρθουν να σου αγοράσουν το σπίτι – σε συνδυασμό με τους ειδικούς περί διαφήμισης και προώθησης – αυτούς που τους δίνεις 30″ τηλεοπτικού χρόνου και καταστρέφουν για πλάκα το βράδυ μερικών εκατομμυρίων γονιών από τα κλάματα των πιτσιρικάδων που “θέλουν” – στύβουν ήδη τα μυαλά τους για να ξεζουμίσουν κι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο πάνω βίντεο γίνεται προσπάθεια να καταρριφθεί ο μύθος ότι τις μπάλες του Μουντιάλ τις φτιάχνουν, από το δέρμα και την ψυχή μικρών παιδιών, Κινέζοι δούλοι σε σκοτεινές αποθήκες της Σαγκάης στις οποίες δεν πατάει  ποτέ η Επιθεώρηση Εργασίας. Στο κάτω βίντεο γίνεται προσπάθεια να καταρριφθεί ο μύθος ότι οι μεγάλοι σούπερ σταρ δεν είναι κοινοί θνητοί με αδυναμίες. Αντιθέτως, όπως βλέπουμε ξεκάθαρα, κουτουλάνε σε κλαδιά και πέφτουν σε τρύπες, όπως όλοι μας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, Μουντιάλ 2010, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε συστήθηκε στον πλανήτη

28 Νοεμβρίου 2000, Εθνικό Στάδιο του Τόκιο. Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα της Ν. Αμερικής. Από τη μια πλευρά η πρώτη φουρνιά των ‘Γκαλάκτικος’ του Φλορεντίνο Πέρεθ με παίκτες όπως ο Φίγκο, ο Ραούλ, ο Γκούτι, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Μακελελέ και ο Μοριέντες και από την άλλη πλευρά η Μπόκα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ομάδα που γλίτωσε τον θάνατο

Μετά από κάθε αεροπορικό δυστύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια βγαίνουν πάντα ιστορίες ανθρώπων που μέσω σειράς συμπτώσεων δεν έχασαν τη ζωή τους. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της ομάδας που έκανε το γύρο του κόσμου σε μια τουρνέ που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε τους Ντάλας Τορνέιντο. Το 1968 σχηματίστηκε με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Τα τύμπανα ξεκίνησαν να ακούγονται”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Η Νάικι είχε ανήλικους δούλους στο Πακιστάν, όχι η αντίντας 🙂 Εχουν περάσει και καμιά 15αριά χρόνια από τότε 🙂

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ποτειτο, ποτατο.. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *