Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Για ένα γκολ και μια ματιά

Για την παραπαίουσα φέτος Μπόκα μια νίκη είναι αξιοσημείωτο γεγονός. Μια νίκη με 4-0 ακόμα περισσότερο. Κι όμως η τεσσάρα επί της Άρσεναλ Σαραντί δεν ήταν το μεγάλο γεγονός της ήμερας. Το ματς θα μείνει χαραγμένο στους οπαδούς της Μπόκα για άλλους λόγους.

Ο 36χρονος Μαρτίν Παλέρμο, ένας από τους αγαπημένους μας σε αυτό εδώ το σάιτ, επιτέλους είναι και με τη βούλα πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπόκα. Λέμε “επιτέλους” γιατί είναι γνωστό το δράμα και το μαρτύριο του Αργεντίνου φορ που ενώ νόμιζε ότι είχε πάρει την πρωτιά όταν έφτασε τα 195 γκολ, τελικά ανακάλυψε (μέσω των στατιστικολόγων) ότι έπρεπε να βάλει ακόμα 24 γκολ για να ξεπεράσει ένα προπολεμικό ρεκόρ που ήταν μεν υπό αμφισβήτηση, αλλά για καλό και για κακό ο Παλέρμο ήθελε να το ξεπεράσει κι αυτό.

Τελικά, με υπομονή το κατάφερε και με 2 γκολ χθες είναι οριστικά 1ος σκόρερ στην ιστορία της Μπόκα. Μόνο που αυτές τις μεγάλες στιγμές ήρθε να επισκιάσει ένας άλλος αγαπημένος μας. Το τελευταίο μεγάλο 10αρι του πλανήτη μας, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε κι ο Παλέρμο δεν μιλιούνται εδώ και καιρό. Για πολλούς, είναι κι αυτός ένας από τους λόγους της άθλιας πορείας τον Γενοβέζων τη φετινή σεζόν. Η ομάδα είναι χωρισμένη στα δύο με τον Παλέρμο να κατηγορεί τον Ρικέλμε και τους κολλητούς του για διάφορα πράγματα, ο Ρικέλμε γενικά δεν μιλάει και το κλίμα είναι κακό στα αποδυτήρια.

Μόλις στο 9′ ο Ρικέλμε κάνει το 1-2 με τον Γκαϊτάν και είναι μόνος φάτσα με το τέρμα. Δεν σκοράρει όμως και σε μια απίστευτη στιγμή αλτρουισμού δίνει την μπάλα στον Παλέρμο που την προωθεί στην εστία, σπάζοντας το ρεκόρ. Θυμίζοντας το ζευγάρι Τσιάρτας-Ντέμης που επί Σάντος-Ψωμιάδη είχαν πάρει αντίθετες πλευρές, αλλά μέσα στο χορτάρι βρίσκονταν με κλειστά μάτια, κάνοντας μαγικά πράγματα. Ο Ρικέλμε δεν κοιτάει. Γυρίζει την πλάτη και πανηγυρίζει μόνος του πηγαίνοντας προς τον κόσμο της ομάδας. Ο Παλέρμο τον κοιτάει με δολοφονικό βλέμμα και δεν πανηγυρίζει ούτε αυτός. Κάποιοι συμπαίκτες τους (οι περισσότεροι) αγκαλιάζουν τον Ρικέλμε, κάποιοι άλλοι τον Παλέρμο που μάλλον θα περίμενε αλλιώς αυτή τη σημαντική στιγμή. Ιστορέις ποδοσφαιρικής τρέλας με δυο μεγάλες προσωπικότητες στο επίκεντρο.

Στις κερκίδες παρόμοια κατάσταση. Άλλοι αποθεώνουν τον Ρικέλμε, άλλοι τον Παλέρμο, οι “οργανωμένοι” που έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Παλέρμο προσπαθούν να σκεπάσουν τα “Ρικέεεεεεεεελμε, Ρικέεεεεεεελμε” με άλλα συνθήματα. Κάποιοι πιο ενωτικοί φωνάζουν: “Olelé, Olalá, Palermo y Riquelme se tienen que quedar” και ζητάνε ανανέωση των συμβολαίων τους. Η Μπόκα σκοράρει ξανά, σκοράρει και τρίτη φορά με πανέμορφο τελείωμα του Ρικέλμε. Ο Ρικέλμε κάνει το κλασσικό “δεν σας ακούω”, αγκαλιάζεται από τους συμπαίκτες του. Ο Παλέρμο πάει και του δίνει συγχαρητήρια, τυπικά και χωρίς πολλά πολλά. Το ποδοσφαιρικό χάος της Αργεντινής σε όλο του το μεγαλείο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το καλό πράγμα αργεί

Η προσμονή τεράστια, το άγχος ακόμα περισσότερο. Η Ράσινγκ Κλουμπ Αβεγιανέδα άλλωστε έχει την παράδοση να απογοητεύει πάντα τους οπαδούς της, να τους γεμίζει με ελπίδες και στο τέλος να αποτυγχάνει. Μία νίκη ήθελε η “Ακαδημία” για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα Αργεντινής μετά από 13 χρόνια, την ίδια στιγμή που η Ρίβερ Πλέιτ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η γενοκτονία της Ρουάντα και το ποδόσφαιρο

Έχω παρακολουθήσει εκατοντάδες ταινίες στη ζωή μου. Έχω δει σκηνές με κάθε πιθανή μορφή βίας, βασανιστήρια, τραγωδίες, σκηνές με ανθρώπους που υπέφεραν άδικα, σκηνές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες με δολοφονίες, κακοποιήσεις και ανείπωτες βιαιότητες. Το ‘Hotel Rwanda‘ όμως ήταν η πρώτη ταινία στην οποία κάπου στη μέση πάτησα το pause, μ’ ένα κεφάλι έτοιμο να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Για ένα γκολ και μια ματιά”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Επική φώτο, επικές στιγμές, επικό μοντάζ μετά το γκολ!

    Χωρίς τον Ρικέλμε το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής πιθανόν να έχανε το 30% του καλτ στοιχείου της!

    Όχι. Πιο πολύ! Το 40%.

  2. Ο/Η formerly known λέει:

    Τον αγαπάμε παράφορα τον Μάρτιν, αλλά: Palermo is currently in 2nd place among Boca’s all-time top scorers with 220 goals, 1 shy of Roberto Cherro record of 221 Goals.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    218 είχε ο Cherro και τα ξεπέρασε χθες με τα 2 του γκολ ο Palermo. Η γουικιπίντια μάλλον έχει λάθος ή μάλλον η πηγή της είναι λάθος αφού υπάρχει και λινκ. Στην Αργεντινή παντού τον αναφέρουν σαν ρέκορντμαν πλέον.

  4. Ο/Η charlie λέει:

    Από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό θετικό που μπορούν να θυμούνται στην Μπόκα από τη φετινή πανάθλια χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *